Математически турнири - 12

• 70 701
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
В 10 часа от А и В тръгват един срещу друг пешеходец и велосипедист. След 1 час пешеходецът
е по средата между велосипедиста и А. Движещи се по права...

По коя права?  Twisted Evil Това не е по-прецизно, уверявам ви. 
Правата AB която е определена в условието с изразът "един срещу друг". Grinning

Така приемам, но сега пък имате граматическа грешка  Grinning Не мисля, че е "плашещо", просто е по-трудно, отколкото изглежда  Peace
Спирам, че започнаха да стрелят  Peace

# 436
В 10 часа от А и В тръгват един срещу друг пешеходец и велосипедист. След 1 час пешеходецът
е по средата между велосипедиста и А. Движещи се по права...

По коя права?  Twisted Evil Това не е по-прецизно, уверявам ви.  
Правата AB която е определена в условието с изразът "един срещу друг". Grinning

Така приемам, но сега пък имате граматическа грешка  Grinning Не мисля, че е "плашещо", просто е по-трудно, отколкото изглежда  Peace
Спирам, че започнаха да стрелят  Peace
Добре.Плашещото не се отнасяше за децата. Grinning.Благодаря, че приемате задачата  за некоректна в авторският вариант.

# 437
Добре.Плашещото не се отнасяше за децата. Grinning.Благодаря, че приемате задачата  за некоректна в авторският вариант.

Изглежда умишлено държите да разбирате задачите и хората криво  Wink
Никъде не съм писала, че приемам задачата за некоректна в авторскиЯ вариант. Просто приемам опита ви за алтернативна по-прецизна формулировка в последната редакция /стига да се пипне пълния член - и това е некоректно към децата/.

Но в първоначалния си вариант задачата едва ли е подвела и един шестокласник. Скоро обсъждах зад.5 от Салабашев за 4 клас. Eто това вече е некоректна задача поради тази "последна цифра 37". Както виждате, дори не са описали решението, защото е ясно, че има проблем. И в същото време - проблемът е само при големите, не познавам нито един четвъртокласник, който да не я е решил  Peace решения на задачите

# 438
Можете ли да ми помогнете с информация къде да потърся задачи за 5 клас от олимпиадата. Мерси!

На сайта на Дидева има много задачи за 4 клас
http://mathemagicians.weebly.com/1054107310971080108510891082108 … 108810981075.html

# 439
  • Русе
Класиране от Велико Търново:

http://riovt.hit.bg/docs/KMS-klasirane-10-12-2011.xls

# 440
  • Русе

За 3-ти клас погледнах , двамата последни имат по 0 точки  ooooh! .

# 441
Можете ли да ми помогнете с информация къде да потърся задачи за 5 клас от олимпиадата. Мерси!

На сайта на Дидева има много задачи за 4 клас
http://mathemagicians.weebly.com/1054107310971080108510891082108 … 108810981075.html

Например тук :
http://math-bg.com/?page_id=311

# 442
  • ride my bike...
Вероятно не са се явили децата с нула точки.

# 443
Прегледах файла с резултатите набързо. Във Велико Търново,  освен по постигнати точки, класират децата и по време.  Доколкото видях, всички деца с 0 точки имат отчетено време, значи са се явили.

# 444
Прегледах файла с резултатите набързо. Във Велико Търново,  освен по постигнати точки, класират децата и по време.  Доколкото видях, всички деца с 0 точки имат отчетено време, значи са се явили.

Искаш да кажеш, че имат отчетено време, не че ги класират по време, нали?  Peace
Защото някои от малките са изчаквали родител в стаята ...

# 445
Не съм се изразила ясно, явно още спя.  Grinning При равен брой точки, на по-предно място се класира детето с по-малко отчетено време, т. е. което е предало работата си по-рано.

# 446
  • Бургас
това за времето и в другите градове ли важи

# 447
Не съм се изразила ясно, явно още спя.  Grinning При равен брой точки, на по-предно място се класира детето с по-малко отчетено време.

food010
Ясно  Peace 10х!:)))

Това при малките е гадничко Simple Smile Едно време просто си деляхме първото място по олимпиадите;)

# 448
Не съм се изразила ясно, явно още спя.  Grinning При равен брой точки, на по-предно място се класира детето с по-малко отчетено време, т. е. което е предало работата си по-рано.

Е, това е супер тъпо, защото не е било обявено като условие. Аз уча моята да стои до последно... не, че тя го прави, а бе както казано по-нагоре

Искаш да кажеш, че имат отчетено време, не че ги класират по време, нали?  Peace
Защото някои от малките са изчаквали родител в стаята ...

# 449
Цитат
Изглежда умишлено държите да разбирате задачите и хората криво  Wink
Никъде не съм писала, че приемам задачата за некоректна в авторскиЯ вариант. Просто приемам опита ви за алтернативна по-прецизна формулировка в последната редакция /стига да се пипне пълния член - и това е некоректно към децата/.

Но в първоначалния си вариант задачата едва ли е подвела и един шестокласник. Скоро обсъждах зад.5 от Салабашев за 4 клас. Eто това вече е некоректна задача поради тази "последна цифра 37". Както виждате, дори не са описали решението, защото е ясно, че има проблем. И в същото време - проблемът е само при големите, не познавам нито един четвъртокласник, който да не я е решил  Peace решения на задачите
Е няма как и двете да са верни.Абсурд.Задачата така или иначе е елементарна и играта в нея е глупава.
п.с.Знаете ли каква е разликата между математик и философ?

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 10:20 от rvy

Общи условия

Активация на акаунт