Математически турнири - 12

• 70 618
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Тя друго имаше предвид - в градинката със спринцовките и фасовете. Simple Smile Иначе за спорта - и там сме все с грамоти ние. Simple Smile))
Сори, явно не съм разбрала.

# 631
# 632
Как ги намерихте, при все че на мен като отворя коледно 2011 ми излиза информация, че ще излязат след 15.00 часа?

# 633
  • София
Как ги намерихте, при все че на мен като отворя коледно 2011 ми излиза информация, че ще излязат след 15.00 часа?
http://dox.abv.bg/files/listtree
Може би трябва да се поразчисти това-онова, за да ти излязат директно от линка.

# 634
  • ride my bike...
Варна държи на версията, че двойте са 33.

# 635

[/quote]
Мисля че всеки път е добре щом децата ходят с желание а и все пак са отишли там а не в градинката!!!!

[/quote]
А, не съм съгласана!Моя умира да кара колело, ролери и да се катери по катерушките и на състезанието отида с кеф, а после на площадката. Laughing Heart Eyes
[/quote]

Да ама е лишил градинката от своето присъствие 2 часа Simple Smile

# 636
И всичко започва от първи клас ... Въпреки, че вече сме големи; въпреки, че има изложение на отговорите /по-скоро как се оценяват отговорите, а не те самите/; въпреки, че се повдигна темата какво е решението на 2-ра  - звездичката и точките, и 10-та задача - робота, кой всъщност е верният отговор на тези задачи????
Децата, които познават геометричните фигури знаят, че при тези задачи се пита точно за правоъгълник, но това ли е верният отговор. В крайна сметка брои ли се квадрата на главата или не?  И какво е пълното условие на 2-ра задача?
Въпросите трябва да ся ясни и еднозначни, за да има точни отговори!
Малчуганите са щастливи от участието си, но как да им се обясни нещо, което не е ясно и на нас самите.
Като следя темата виждам, че неяснотите в условията и отговорите за горните класове стават още по-големи. А математиката е точна наука!

# 637
  • Варна
Според нашата учителка (I кл.), квадратът не се брои - иначе не излизали сметките отстрани.

# 638
Според нашата се брои.  newsm78  #CrazyАз ще ходя другата седмица да прегледам работат му ,че ми е интересно, а и трябва да знам какво да обяснявам на детето. Naughty

# 639
  • София
Според нашата учителка (I кл.), квадратът не се брои - иначе не излизали сметките отстрани.
Не е права.

# 640
  • Варна
Ех, така и не ги реших тези задачи. Колко се пише на последния ред най-отдолу? (Вече изгубих листа, помня, че според нея беше 3-3+0 или нещо такова)

# 641
Там е проблема, че и да се брои  и да не се брои - пак  могат да бъдат извършени  всички аритметични действия, при това крайният отговор при единия  вариант е 3, а при другия 2.  Разлика се получава и  при поставяне на знаците за равенство и междинните изчисления, където пак всичко е възможно. Аз поне не видях някъде публикуван конкретен отговор. Имам чувство, че е зачитано различно от различните проверяващи.
А за втора задача - какво е цялото решение - не само да бъде заградена звездичката, но и нарисувана на съответното място, ли?

# 642
Може ли да се прегледат работите - просто така, за информация или само ако има някакво оспорване?

# 643
Може ли да се прегледат работите - просто така, за информация или само ако има някакво оспорване?

Може ,отиваш на място .
Справки върху писмените работи могат да се направят:
в 125 СОУ кабинет 402 в дните:
ПОНЕДЕЛНИК 19.12.2011г от 11:00 до 13:00
ВТОРНИК 20.12.2011г от 12:15 до 13:15
СРЯДА 21.12.2011г от 11:00 до 12:15

# 644
Може да се разгледат работите - аз лично миналата година ходих в 125 (за Великденското), защото бях любопитна да видя "перфектното и изключително подробно" описание, което моят е написал и от което липсваха 1 или 2 точки - не помня вече. Е, хората бяха прави, моят си пада телеграфист. Поисках да видя и работата на сестра му - само за да знам как изглежда (нямаше причина за това), хората ми я дадоха. Така че - смело.

Общи условия

Активация на акаунт