ДЕКЕМВРИйската дружинка вече стана на годинка Тема 12

• 30 447
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
wondergirl,ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ РОЖДЕННИКА, ДА РАСТЕ МНОГО ЩАСТЛИВ И БЕЗГРИЖЕН!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА МИХАИЛ, ЙОАН И САВА!ДА СА ВИ МНОГО ЗДРАВИ И ВИНАГИ УСМИХНАТИ!
 За уменията, толкова строго индивидуално е, абсолютно няма смисъл за притеснение.Ето аз виждам колко различно се развиват Дая и Алекс.Някой майки от тези, които срещам по пейките се бият в гърдите как децата им проходили много рано Grinning, мен по-скоро ме напушва на смях Grinning
Аз и брат ми сме проходили на 1год и 3месеца, определено няма да започна да се вкарвам във филма ако и Алекс проходи тогава.
 На Алето носа се запушва нощем, през деня е с лека хрема, вече втора нощ по два-три часа будува.Кашля , явно от храчките!Не мисля да водя на доктор.Давам един билков сироп ЕН ТИ ТУС, но не го харесва изобщо.Ще се радвам някой да ми препоръча нещо от което е доволен-нещо за втечняване на секретите, спомагащо и за отхрачване.

# 526
Здравейте! Аз сигурно много отсъствия съм натрупала  Flutter Не съм писала близо месец, но нямах възможност. Сега ще наваксвам.
Искам да честитя на всички рожденици, да им пожелая да са живи и здрави, много да радват мама и тати, да имат едно безгрижно детство изпълнено с много игри и веселие  Hug
Честит рожден ден на Макси, Михаил,Сава и Йоан! Пожелавам им един незабравим рожден ден!    newsm59
wondergirl тортата е невероятна, Малена много обича Бейби ТВ и любими са й Чарли и числата и тези, дето са наредени отдолу на тортата. (не им помня имената) Като ги види и започва да подскача от кеф.
Малена ходи, но ние я държим. Все още не може да пази равновесие. Задържа се на едно място сама, като се държи с ръчички, но бързо омалява и сяда  Joy Животинските звуци  и тя не ги знае. Един два пъти е казвала "мау" като види коте и до там. Показва на колко годинки ще стане, колко голяма е. Най-голямото забавление е да си играе с баща си. Наднича ту от едното ми рамо да го види, ту от другото и вика "ба". Не иска да пълзи, явно няма и да започне. Направо ще върви.
Ние сигурно утре ще украсяваме елхата. Имам някакви подозрения, че госпожицата ще е все там и ще е голямо мрънкане да я пипа  Whistling
Спора относно корекциите на първа страница ще пропусна, не защото нямам мнение, а за да не бъда обвинена, че се включвам само когато възникне спор. Макар, че ако беше така, трябваше да съм от най-редовно пишещите, че тук скандалите и караниците са повече от споделянията за развитието на бебетата ни  Wink

# 527
Честит рожден ден на Йоан, Мишето и Сава. Нека да растат здрави, весели и безгрижни, да бъдат много обичани и да носят само радост и щастие на мама и тати.   party041

Пипи_мб, честит празник и на теб. Желая ти много весело изкарване и нека твоето малко прастнало момче да те кара да се усмихваш всеки ден    bouquet

Честит рожден ден на батко Макси. Желая му много здраве, весели игри и много, много да бърбори от тук нататък за да радва всички покрай себе си  Hug 

tsvety_georgieva, браво на Гоги за прохождането. Желая му да ходи леко и все напред  Hug

# 528
tsvety_georgieva честити ходещи крачета  Laughing
Малена току що започна да прави опити да пълзи, но назад  Joy Много е смешна.

# 529
http://dunavmost.bg/news/news-rousse/баба-тъпче-приятеля-си-с-виагра.html

За да разведря темата....

# 530
Честит рожден ден на днешните малки и големи рожденици

newsm59

# 531
Здравейте! Да се включа докато имам време  Hug
Честит рожден ден на Макс на wondergirl! Да е здрав и безгрижен!
Честит рожден и имен ден на Сава на Мама  azzazela!
Честит рожден ден на Йоан на Мама cydonia!
Да почерпя и за здравето на нашето слънце Михаил  newsm38 /забравила съм как да сложа картинка  Embarassed/
Мерките на моето момче ще ги дам по-късно, че ще се теглим и боцкаме  Sad на 13.12.
Хубав ден на всички! Hug

# 532
Добър ден и от нас, честит рожден ден на всички малки сладурковци, които празнуват днес първият си рожден ден   ura, да растат безгрижно и щастливо.

# 533
  • София
Честит рожден ден на  Михаил на pipi_mb!!!

Виждам, че страстите още горят - нямаме шанс да забравим за спор, започнал още в петък.
Но така е - от криворазбран алтруизъм или по-скоро от специфичен манталитет всяка инициатива, идея или намерение трябва да бъде смачкано още в зародиш.  Simple Smile  Simple Smile  Simple Smile

Ако някой ползва препаратчето за бебешки съдове на "Бочко", забелязвал ли е неприятни последици за кожата на ръцете?
Моите са станали като на средновековна перачка и взех много да се замисля да го сменя  Thinking
Уж предназначено за бебешки съдове, но ефектът му върху ръцете ме кара да мисля, че никак не е безопасен.
Принудих се да си купя хиляда кремове, но нищо не помага. Явно химията е на високо ниво  #Crazy
Ще опитам с някой био препарат - виждала съм в ХИТ доста интересни неща.
Ако сте доволни от нещо друго - споделете!  Hug

# 534
Честит рожден ден на днешните ни прекрасни момченца-Йоан,Михаил и Сава HugДа са здрави и усмихнати,щури хлапета,да радват прекрасните си майчета и семействата си!Честито и на вас-Сидониа,Пипи,Азазела!  bouquet

Wondergirl,честит рожден ден и на твоя сладък пораснал принц Макси!Да ви е здравичък,да расте едно щастливо,палаво и умно детенце!

А Мона бързо да се оправя! HugДобре че поне няма повръщане,че по-страшно и мъчително нещо не знам...Да ви е весел празника!

Цвети,честит ти проходил Гоги HugНие засега се упражняваме стабилно в изправяне и пристъпване около мебелите.

Мама,честит ти рожденик,малко на патерички и тук HugДа ти е здравичко слънцето и много радост да носи!

Пламс,като не е лазила малката досега,как се забавлява по цял ден,как се придвижва?Чудя се,защото откакто Ая взе да пълзи като щура,спря и мрънкотенето постоянно:)Просто явно е искала да има движение JoyМежду другото и аз не съм пролазила,направо съм проходила при това без да съм слагана в проходилка...е така изведнъж:)Така че очаквай скоро:)

Аз знам от ортопеда,че до 18 месеца няма повод за притеснение ако не е проходило детето.
PeaceДоста ми се вижда година и половина,но когато тогава:)

Момичета, вредих се днес набързо да ме подстриже моята фризьорка и сега ще бързам да се оправям като се събуди.За първи път от мнооооого време насам ще я изведе половинката сам #CrazyВсъщност я е извеждал само с кенгуруто пролетта...оттогава не е...Simple SmileА и храната трябва да вземат...Добре че баба ми току що пристигна та да не трябва и да я храни,че щеше да му дойде в повече... Joy

Довечера сме на един тежък рожден ден,така ми се е свило как ще я оставя като заспи вечерта...Никога не съм я оставяла така късно...А и без това нещо не мога да се оправя,там ще са едни засукани дами...а аз едвам гледам:(Тъпо ама половинката Айде та айде.Как да му обясня,че нямам време един маникюр да си направя...А и да му кажа ще ми се смее само:)

Хайде лек ден засега!

# 535

Пламс,като не е лазила малката досега,как се забавлява по цял ден,как се придвижва?Чудя се,защото откакто Ая взе да пълзи като щура,спря и мрънкотенето постоянно:)Просто явно е искала да има движение JoyМежду другото и аз не съм пролазила,направо съм проходила при това без да съм слагана в проходилка...е така изведнъж:)Така че очаквай скоро:)
Калина тя си обикаля с проходилката. Като я държа си крачи или като се хване за уокъра, но не е стабилна все още. По принцип си ми е кротичка. Може да си играе на килима с кубчета и други играчки половин час, че и повече. Голямо забавление е да ги вади и слага в една кутия. Аз не се притеснявам за прохождането, защото и двамата с таткото сме тръгнали късно. А и когато беше на 6 месеца, ходихме на ортопед и той каза да не я мъча да пълзи или ходи, докато сама не прояви желание. Затова, може би, по-късно започна да се движи.

Josepha моите ръце бяха станали отвратителни миналата зима от миещи препарати. Не точно от Бочко, от друг. Кожата на кокалчетата се беше напукала и зверски болеше. Тогава кожен лекар ми препоръчва да си мажа раничките с Фуксин и после с крем, за да омеква кожата. Трудно, но успях да се оправя. Ако имаш такива рани е добре да предприемеш нещо, защото тогава ме предупредиха, че може да се предаде и на детето това кожно раздразнение.

# 536
Пламс,добре че ти е кротка..мойто диваче чак сега взе да се заиграва по-дълго с кубчета,кръгчета и тн.И на нас ортопеда,а и неото дето я водим ни казаха когато си реши тогава е лази и ходи.Даже казаха без проходилка и аз до преди месец някъде съвестно го изпълнявах,но не мога да вляза да се изпишкам дори,тя е като стрела:)И почнах по малко да я "арестувам" в нея като преди в бънджито Joy

Когато решат тогава да ходят,време имат много Hug

# 537
Кали, винаги има първи път, аз гледах каката точно както ти гледаш Ая, първото ми разделяне за няколко часа беше най-драматично.Всъщност детенце може изобщо да не усети липсата ти, нали ще спи, но на теб все ще ти е притеснено.
"А и без това нещо не мога да се оправя,там ще са едни засукани дами...а аз едвам гледам:"
А, не така!Ти си по-голяма щастливка от  "засуканите дами" повярвай ми! От скоро започнах да упражнявам практиката - откъсване или по-точно умаловажаване  на всичко материално и външно!Много е трудно да знаете! Mr. Green

Джос, след препарата мажи ръцете със зехтин, за предпочитане студено пресован.

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 19:19 от mari:)

# 538
Здравейте! Simple Smile
Честит рожден ден на днешните сладурковци и от мен! Желая им много здраве, щастие и безгрижно детство Simple Smile
По-назад в темата видях, че pipi_mb е питала за гърнето... на мен също ми е интересно това. Кога слагате детето на гърне, самото дете дава ли ви някакъв сигнал, че иска да е на гърнето... и каквото още се сетите по въпроса. Аз Ради го слагам след сън и после когато се присетя пак. Той обикновено става леко нервен като му се пишка, но това го установявам като се затопли памперса Simple Smile Всеки път като се поизнерви и се чудя как да го успокоявам... късно се сещам  Embarassed
Интересно ще ми е да споделите и вашия опит с гърнето Simple Smile
Приятен ден и весело изкарване на празнуващите Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 539

По-назад в темата видях, че pipi_mb е питала за гърнето... на мен също ми е интересно това. Кога слагате детето на гърне, самото дете дава ли ви някакъв сигнал, че иска да е на гърнето... и каквото още се сетите по въпроса. Аз Ради го слагам след сън и после когато се присетя пак. Той обикновено става леко нервен като му се пишка, но това го установявам като се затопли памперса Simple Smile Всеки път като се поизнерви и се чудя как да го успокоявам... късно се сещам  Embarassed
Интересно ще ми е да споделите и вашия опит с гърнето Simple Smile
Приятен ден и весело изкарване на празнуващите Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Аз започнах много рано да издържам Малена. В началото над леген, беше едва на 40 дена, когато започнахме. На три-четири месеца вече знаеше, че като я хвана в тази поза трябва да ака или пиша. На шест я сложихме за първи път на гърне. В началото не знаеше какво да прави, но се усети бързо. Аз все и повтарях "шурр или ааа", Хванах я, че всяка сутрин ака, като се събуди и задължително я слагах на гърне. както и след спанетата през деня, събуди ли се, първата работа е гърнето. Научи се да казва кога й се ака. И сега не може да я накараш да напълни памперса. Става нервна,, реве, тръшка се, дори и да й се спи не заспива докато не е изака. С пишкането ми е по-трудно. Случва се да стиска докато спи и като стане памперса да е сух, тогава прави яка атака на гърнето и го пълни наполовина  Joy. Но не съм наясно как да я приуча да казва за пишото. Ако някой е успял да научи детето си нека сподели опит. Ние сме само за акото  hahaha
Сега, като се изака й показвам и й повтарям, че е "ако", а ако има само е пишкала, казвам, че има "пиш", но съм далеч от мисълта че разбира какво точно й говоря.

Общи условия

Активация на акаунт