ДЕКЕМВРИйската дружинка вече стана на годинка Тема 12

• 30 442
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
за препаратите и сапуните-мнооого интересно !

http://zahariada.blog.bg/drugi/2011/12/04/mieneto-s-preparati-vi … tm_campaign=blogs

абсолютно съм съгласна с написаното
познавам хора/невероятно интелигенти личности/ дето се къпят мнооого ,много рядко и то без тези сапуни и шампоани и никога не са ми замирисали лошо-от тях винаги се е носел специфичен аромат/не миризма/ на собственото им тяло-това е нещо уникално наистина
рядкото им къпане не е ,защото нямат фин.възможност или поради немарливост ,а знаят много добре за какво става въпрос и са решили да живеят по този начин,и наистина са здрави и доста издържливи

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 17:02 от RikaRurika

# 541
Мари,благодаря ти!Много  HugПрава си,че ние имаме най-голямото щастие на света!

Джос,и аз мия с Бочкото отдавна и да ти кажа нямам проблем с кожата.Може би ти е по-чувствителна.Пробвай зехтина дето Мари казва.Аз съм се мазала преди и е много добре.Даже зимата сега мисля и Ая след баня пак да почна.

Гърнето...само за игра става...Simple SmileПочнах уж рано...лятото като беше на 7 месеца примерно,след следобедния сън,имах резултати,но спрях като застудя на село в къщата...и отвикна.Сега пак я слагам веднъж-два пъти на ден,но рядко пишка.Акането пък абсурд.Ака по 2-3 пъти на ден и то често след ядене веднага още докато е в столчето #CrazyЩе видим как ще се учим:)

Хайде да се обличам докато спи още,че да хвръкна до молчето да й поръчам тортата.До после Hug

# 542
Честит рожден ден на всички малки рожденници от последните няколко дни! Да са живи, здрави, засмяни и палави! Много да радват мама и татко!!! newsm59

След нашето парти нещо нямах възможност да чета и съм пропуснала много дечица... и темата..
Сега започвам да чета назад...Бочко ползвах само веднъж, не ми допадна как измива и сега си мия с нашия препарта, не съм забелязала никакъв проблем да има от това.

# 543
  • София
Момичета, мерси за съветите.  Hug

Аз не съм с чувствителна кожа по принцип, но не знам защо така. Явно много са факторите - студът навън, докато бутам  количката, горещата вода, с която мия бебешките съдове и всичко това явно е бич за кожата.

Ох, за гърнето - ние не жънем успехи. Слагам Филип след сън и когато го преобличам за излизане. В някои дни пишка всеки път, понякога не...Но му е много важно да си дърпа пишката - опъва я като ластик и я вади навън, за да може ако случаайно свърши някоя работа, то да е така, че после да бърша и лъскам  ooooh!
За акането - често прави номера щом го преобуя и се нааква  Crossing Arms
А за казване, че има пиш или ако и дума не може да става.
Но се радвам, че поне не ми прави истерии като го сложа и това е нещо, все пак.

Попитах веднъж една майка навън как се справят с гърнето - леле като ме почнаааааааа!!! Аз знаела ли съм, че до 2 години децата не можели да си стискат мускулите и абсурд било да не се изпускат. Не съм ли била чела бля бля бля бля....
Абе на мен ми е ясно - не съм си въобразила, че ще го уча да стиска, ама все пак е добре да се понаучи, че там се пишка и ака.
Как си рапознава купичката за манджа или купичката за каша и надава боен вик от радост, пък да не може да си разпознава гърнето и за какво служи то.

Олях се от писане - спирам!

# 544
  • Пловдив
Аз мислех Влади да  започна да го слагам към 2г на гърне, защото и аз бях чела така, но реших, че ще е по-добре по-рано. Нямам намерение да го уча да стиска или да казва, но и аз искам да свикне с гърнето и да знае за какво служи. Слагам го от 3-4 дена, като вече 3 пъти ака и общо взето колкото пъти го сложа пишка. Слагам пред него играчки и той седи и си играе и нямам проблеми за сега  Peace

# 545
Цитат от книгата на д-р Фицхю Додсън "Изкуството да бъдеш родител" относно гърнето:

"Ако започнете обучението преди нервно-мускулната система на детето да се е
развила достатъчно, за да контролира сфинктерите му, или ако настоявате прекалено
рано да сяда на гърне, на него ще му се стори, че сте твърде взискателни. Ще се
почувства объркано, обезсърчено, травматизирано. Затова подчертавах в предишните
глави, че не бива да приучвате детето към чистота, преди да е навършило две години.

За много родители изхождането в гърне изглежда просто. Но то е
такова само в съзнанието им; за двегодишното дете това е твърде сложен процес. Ко-
гато масите, придвижващи се в червата, упражнят натиск върху ректума, ректалните
мускули се разхлабват и ги пропускат. За да не се наака, детето трябва да извика
родителите си, да отиде до тоалетната, да си свали гащичките и да седне на гърнето,
като през цялото време потиска мощния рефлекс за изхвърляне на ректалните си
мускули. Ако не е в състояние само да извърши всички тези дейности, то не е усвоило
истински новия навик.

Виждате ли сега колко е трудна цялата работа за двегодишно дете? Ако родителите го наказват или прилагат друг вид принуда заради „грешките" или „инцидентите", детето
ще изживее дълбока травма - родителската несръчност може да предизвика у него
страх, гняв, недоверие, блокиране.
...

Да не се съобразяваме с личния механизъм на задвижване е грешка, която често има
тежки последствия за психологическото развитие на детето. То ще си помисли, че от
него се очаква да изпита нещо (желание да се изходи), което всъщност не изпитва,
защото движението на чревните маси не е започнало. Това постепенно ще подкопае
доверието му в себе хи. То ще си каже: „Може би в крайна сметка аз не мога да
преценя какво става в мен. Мама сякаш ми съобщава, че ми се ходи по нужда, след
като ме слага на това гърне. Обаче аз нямам такова впечатление!" Или пък ще си по-
мисли, че прекалявате и че абсолютно не го разбирате.

...

Всички тези нежелателни реакции могат да бъдат избегнати. Достатъчно е да уважите
биологическия сигнал, който подсказва на детето ви, че трябва да се изходи.
Нека сега бъдем по-конкретни и да кажем как именно трябва да постъпите, когато
детето ви е станало на две години и сте решили да го слагате на гърне. Най-напред го
научете на думите, които показват какво всъщност става. Ако започнете тренинга на
около две години, това не би трябвало да представлява проблем.
"

Не споделям напълно подходите му, но на мен ми беше полезно като информация.
Има още доста страници посветени на темата, книгата я има и в електронен вариант в нета.

# 546
за гърнето мога ад кажа,че е не трябва да сме много настоятелни,всяко дете е уникално и общи правила няма -ние изобщо не искаме да седнеме на гърне
има дни ,в които всяко пишкане ни е в леген и други дни,в които всички пишкания са в памперс -какво да прави човек-характер си има и то Crazy

има много смисъл в книгите на Додсън,чела съм ги и двете ,но мисля че и това е крайност,а нито една крайност не е добро нещо-баланс трябва ,както прецени майката -не може да се водиш на 100 процента по дадена книга,загубваш майчиния инстинкт

# 547
  • Пловдив
Да, аз също я имам тази книга и точно заради нея бях решила да слагам Влади след като навърши 2 г.  Но след това се замислих, а и говорих и с други хора  си промених мнението. Като се  замислиш, едва ли примерно преди години, когато е нямало памперси майките са чакали 2 г , за да научат детето да ходи на гърне. Някъде също бях чела, че това е за да се продават повече памперси, което също е логично. Другото, аз няма да го уча насила да ходи и да му създавам отрицателна нагласа. Той в момента си стои на гърнето без никакви драми. Според мен е вредно, ако искаш на всяка цена да приучиш детето си преди 2 г и му се караш и подобни, тогава вече може и да го травмираш..

# 548
ivka ♥ 007   напълно съм съгласна с теб. И при нас сядането на гърне е безпроблемно, не винаги върши нещо на него. Просто искам да знае за какво служи гърнето. А относно акането, при нас "движението на чревните маси" се предхожда от ясен физиологичен звуков сигнал, след който е ясно, че ще има ако. Не и се карам, когато не се изака или изпиша в гърнето, а  когато го направи й казвам "бравооо" и пляскам. Тя много се кефи и започва също да пляска с ръце.

# 549
  • София
за гърнето - аз слагам Гоги на гърне сутрин след като е закусил, защото той ака само тогава много рядко втори път през деня. За моя радост той сам си създаде този навик и аз само го поставям на гърнето като обяснявам, че тук се ака и пишка , като свърши работата всеки път казвам "браво на детето". Може би скоро ще трябва да го слагам и на обяд и вечерно време на гърне, но постепенно и това ще стане.

# 550
  • София
Да, така е.....Ясно е, че едва ли някой си бие детето ако не пишка или не ака в гърне или не си е казало.
Затова спокойното седене на гърне е също много добър успех за мен.

Рика, сега разгледах блога, който си пуснала за препаратите - има интересни неща, наистина.
Но аз без душ сутрин и вечер не мога. Но пък никога не се давя в душ-гел - 2-3 капки са достатъчни

# 551
  • при моите любими
Здравейте момичета. Първо искам да поздравя всички минали и настоящи рожденици. Да им пожелая да са много здрави, да растат усмихнати, весели и щастливи деца.   bdbaloni bdbaloni bdbaloni
Отдавна не съм чела темите, да не говорим за писане, но от лятото се откъснах доста и ми е трудно да наваксам. Тази я прегледах по диагонал и ми стана много мило, че сте поздравили моя пораснал рожденик.  Heart Eyes  Виждам обаче, че и спор има. Аз тези неща не ги разбирам изобщо, как се получават по форумите.  Hug
За моя пакостник мога да кажа, че днес официално проходи. От няколко дни правеше по 2-3 самостоятелни крачки, но много плахи и нестабилни, а днес се отпусна и мина през целия хол самичък. За съжаление, не можахме да отпразнуваме , както бяхме планирали с много деца, защото вчера вдигна Т и много плачка и се оказа, че от продължителната хрема, която имаше, са се възпалили и ушите. Аз се притесних да не е вирусно и отмених детския рожден ден, но се събрахме с роднини и малко наши приятели. Имаше торта, украса и много балони, както разбира се и много подаръци. Когато сваля снимките обещавам, че ще кача и тук.
Виждам, че обсъждате и уменията на децата, но и моя опит ми показва, че всяко дете е индивидуално. И двете ми деца, се развиват съвсем различно. Малкия има вече 7 зъба, а кака му нямаше нито един до година и месец. Той е доста по "изостанал", ако го сравнявам с нея, на неговата възраст. Но това изобщо не би ме притеснило.
За гърнето - мисля лятото да опитам да махна памперса, но няма да съм настоятелна. Предпочитам да е когато той сам реши. Нона беше с памперс до 2,5 години, но го махнах почти от раз, без излишни нерви и разочарования и от двете страни.
За храненето - все още го кърмя и мисля, че той скоро няма да се откаже, може би като тругне на училище  Grinning  Но аз започвам да се изнервям на моменти, когато не мога да се откача от него, а и сестра му има своите нужди от моето внимание, както и аз от малко повече самостоятелност. Той е като ваденка за мен. Никой и по никакъв начин не може да го преспива, само на гърда и това е. Да не говорим, че това му е основното ядене, въпреки че започнах да му поръчвам и кухня от седмица. Хапва си и твърда храна, но си иска и кърма поне по 5-6 пъти на ден и още толкова на нощ. Има завидни бузи и бутчета, но и доста висок за възраста си. Абе роди си се голямо момче, така е и сега. Май това е от нас за сега. И обещавам да ви наглеждам по-често.  Peace

# 552
Честит рожден ден на Мишето,Сава,Йоан и  баткото Макси! Да са живи и здрави и да растат щастливи ,палави и умни ,за радост на мама и тате!  baloni baloni baloni Честит празник и на  мамите newsm51 newsm51 newsm51

cydonia  добре дошла отново  Hug
Гърне още не съм купила  Embarassed ,но има време и това ще направя  Simple Smile
За  Бочко -препарата за съдове,за сега нямам проблеми,но има мами покрай мен ,които са се оплаквали от сухота на ръцете.Имаше един препарат Surecare ,тук никъде не мога да го намеря,беше много хубав и икономичен.Казват ,че го спрели от производство.
Мами ,ако може да ми препоръчате душ-олио,някое хубаво и на по сносна цена.Много ни е суха кожата и едни лишейчета и се появиха пак по крачетата.

# 553
Момичета, много благодаря на всички за прекрасните пожелания за моя рожденик!!!
Празникът беше цял ден като започна от детската градина, после в детски клуб и накрая вкъщи с най-близките. Мона дебютира на парти е детския клуб и видимо доста се забавляваше.

Честит Никулден! Да са живи и здрави всички именници и да си носят имената със здраве и дълги години!

# 554
  • Бургас
Поздравявам всички малки, сладки рожденичета които съм пропуснала: Йоан, Михаил, Сава и батко Макси, разбира се! Растете здрави и щастливи, дечица!!!

Мина и нашето празненство най-накрая, а и вече си имаме вкъщи с едно христианче в повече  Wink Много хубаво беше всичко, доволна съм, което рядко се случва  Laughing И кръщенето беше хубаво, и партито после, и снимките, този път, стават. Единствено, с украсата малко се поизложихме, но то пък не може без хич  Whistling

cydonia, добре дошла пак при нас. За кърменето и храната, което сподели, ...все едно аз съм го писала. Едно към едно  Crazy Само че, при нас, трябва да се добави и наличен проблем с непоносимост към всичко млечно. И в тази насока, менюто му е доста оскъдно, но и това ще мине.

За гърнето
- все още ми е някак неестествено да му го изкарам, не знам. Но когато усетя, че е дошъл момента, Додсън не може да ме спре  Laughing

За първа страничка - мисля, че Бебешондъл се беше навила да махне само тези, които не са се логвали от миналата година във форума, като цяло. Ако е така - аз съм твърдо ЗА  Peace

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 02:22 от Катёнок

Общи условия

Активация на акаунт