ДЕКЕМВРИйската дружинка вече стана на годинка Тема 12

• 30 651
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Както е казала Добра според мен децата го израстват.По мои наблюдения вадят сливици винаги в този период-градинския Simple Smile После и със сливица и без , децата израстват този период - на често боледуване.
Дъждобран, не съм го ползвала все още. Simple Smile

# 91
Добра вечер, мацки.

Честит рожден ден на Калина на Mary_Angel.

Благодаря сърдечно за милите пожелания, много ме развълнуваха.  bouquet
Наистина е специален ден първият рожден ден на малкото съкровище. За повечето от вас този ден предстои, ще си припомните и трепетите преди точно една година и ще се  радвате заедно на тортата и подаръците.

Ние днес празнувахме в тесен семеен кръг, т.е. само аз, рожденичката, баткото и таткото. Пак си изкарахме добре. Основният купон ще е в събота. Но и днес голямото вече момиче имаше много подаръци, торта, свещичка, която така и не се научи да духа и така....

Снощи като ме нападнаха спомените от преди една година...Как ме приеха от предната вечер в болницата, как на другата сутрин вече гушках малката мишчица и ми стана едно носталгично и приятно.

Утре мисля да я заведа на тази фотосесия, за която каза 7/8 и другата мацка. Пък не се знае, може да спечелим. То нали за всяка майка, нейното гардже е най-хубаво Joy Joy Joy

Josepha, това е мистерия и за мен. Винаги съм се чудила и аз тези майки защо си извеждат децата, като ги покриват с найлон (между другото точно така се пише Grinning). Аз винаги правя асоциация с оранжерия и краставици. Моето дете хич и не го търпи този дъждобран. Дори в един проливен дъжд , който ни изненада лятото се скрихме под един балкон, защото тя си реве от найлона и си чакахме да спре, че да си се приберем сухи....

# 92
 newsm59 на Виктор,Сияна,Калина и Габриела ! Пожелавам им много здраве и щастливо и безгрижно детство  Tada

Дъждобран съм ползвала само един път ,бяхме на консултация и заваля дъжд.На Петя не и хареса особено,но нямаше как иначе.
7/8....тортата  на вид е идеална ,вярвам че и на вкус е била такава  Simple Smile,а порасналия Валентинчо голям сладур   Heart Eyes
За памперсите ползвам основно  на Памперс Прима,рядко са ми пропускали.Но май ще трябва да взема 4+ следващия път,4ката ни идват вече малки. На ДК вчера всичко мина нормално ,този път не плака когато я мериха и теглиха ,вече сме 9500кг и 73см.
Голямо вълнение  беше миналата година по това време ,като че ли беше  вчера,а ето сега празнуваме РД,как бързо времето лети  Simple Smile
Лека нощ  Hug

# 93
 newsm59  party023
Честит първи рожден ден на:

бебе Мария на Мама dea76
бебе Калина  на rosito_p 

бебе  Александър на Мама Съкровищница
бебе Стефан на Мама ROZALY

Най-веселият празник ви пожелавам. Да са живи и здрави рождениците.

# 94
Честит рожден ден на Виктор на Мама Puppcheto!
Честит рожден ден на Сияна на Мама Poli.t.!
Честит рожден ден на Калина на Мама Mary_Angel!
Честит рожден ден на Габриела на Мама ......мама!
 Малко  на патеричка.

Честит рожден ден на  Мария на Мама dea76!
Честит рожден ден на Калина  на rosito_p!
Честит рожден ден на  Александър на Мама Съкровищница!
Честит рожден ден на Стефан на Мама ROZALY!

Да са  живи и здрави  и много  да радват  мама и тате Simple Smile

За памперсите: ползваме на  пуфис  и  памперс 4ка и съм доволна.
За киселото мляко ми  казаха, че е  най -добре да е  3,6 %. Обосновката беше, че 2% е обезмаслено а 3,6 е по - близко до  нормалната масленост.
Дъждобран съм слагала  при много силен  вятър, когато  така се завихряше, че влизаха листа и  прахоляк в количката.

В моята  работа се  търсят  хора говорещи  Холандски, Норвежки, Шведски
или Финландски, ако някой  ваш познат от София си търси  работа и знае  някой от посочените езици да ми пише  на лични.

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 07:54 от ANGYA

# 95
Бебешондел , няма думи за колажа........НЕВЕРОЯТЕН Е! Благодаря,че ни вмести и нас!! Hug

# 96
 Честит 1-ви Рожден Ден на Бебе Калина ,Бебе  Александър ,Бебе Стефан ,Бебе Мария

# 97
Добро утро момичета,

ето и поредния ден препълнен с рождени дни на малките бебоци.

Честит рожден ден на Калина  на rosito_p!!!
Честит рожден ден на адашчето Александър на Мама Съкровищница!!!
Честит рожден ден на  Мария на Мама dea76!!!
Честит рожден ден на Стефан на Мама ROZALY!!!

Желая на всички им много здраве, весели игри и сбъднати мечти. Весел празник  nbirthday   party041

Снощи нямах време да пиша, но като видях поста на Жозефа първо се превивах от смях 10 мин. не се сдържах... ЖозефаHug , много готино и искрено го беше написала. Напълно те подкрепям, че това е някакво безумие. То всеки сам си решава и си има виждане по въпроса, но аз логика не намирам никаква. Аз дъждобран съм използвала няколко път в дъжд и преди 10-ина дни в един гаден вятър. Беше тихо като излязохме и изведнъж туфана духна  и трябваше да измисля нещо за да не нагълта цялата мръсотия от тротоара. Добре че спеше ,защото и него го е страх от това чудо и само да го сложа и почва да го дърпа и да реве. Но за вятър както и да е, може и да се сложи докато се прибереш, но аз съм ставала многократно свидетел на майки, които идват в парка със сложен дъждобран , детето вътре седи и се опитва да гледа, защото през това чудо дали се вижда нещо като хората незнам, сядат на пейките и детето си седи вътре ... и после ходят и разправят как цял ден били в парка... е това не го разбирам аз ... дано някой не се обиди  Peace

За  марката памперси аз съм на Пуфис 4-ка. Купих 4+ преди време, но като ги сравних с 4-ката абсолютно еднакви ми се видяха. Някой забелязал ли е ? Купувах Хъгис, Памперс актив, тези на ДМ, Молфикс, но като че ли Пуфиса най ми допаднаха и вече не ми се иска да експериментирам и да ги сменям.

За киселото мляко и на мен някой (  newsm78 не помня кой ) ми беше казал ,че 3.6% като масленост е най-добро. Имаше си и добро обяснение, но не помня, но съм го приела, че така е правилно и такава масленост купувам. Давала съм му на Верея и на Бор Чвор домашно. Също така и БМК от Карфур. Някой беше писал за прясното мляко ,че е добро , но аз така и не купих, но киселото го пробвах и ми хареса.

Ех ANGYA, да взема да науча набързо един шведски и да ме взимате при вас. как не ми се връща на работа и то най -вече в мойта си работа ... мъка, мъка. Та в тази връзка да ви кажа оная вечер сънувах кошмар .... сънувах ,че нямам право на повече майчинство и се връщам на работа. Няма да ви казвам като се събудих ми беше едно смазано и тъжно, все едно съм ревала 2 дни нонстоп... откачена работа Simple SmileSimple SmileSimple Smile

poli.t , успех на Сиси на фотосесията. Задължително я заведи, толкова е сладка... ако няма нагласена работа ,няма начин да не спечели ...  Hug

БебешонделHug Страхотен е станал колажа. Дайте да си го сложим на първа страничка.
Дайте и една статистика да си направим  Mr. Green , поне кой колко е порастнал, може и класацийка, мен ме бива в тия неща  Embarassed

enigmata,  споделям мнението на другите момичета. Много е рано за такива прибързани заключения. Нашия бати също имаше трета сливица, правеше зверски гнойни ангини със страшни налепи и пиеше по 2 антибиотика подред за да се оправи. Но с времето го израстна и нещата се оправиха. Освен това тази трета сливица имаше нещо ,че се свива или пък просто не расте с детето и то като порастне спира да му пречи... не се сещам, но е факт, че ние сега нямаме такова чудо и нямаме такива сериозни проблеми. Това, че ти казвам да не бързаш , не означава да не потърсиш и друго мнение, ако положението се влоши понякога се налага и операция. По-добре се консултирай с УНГ и решете заедно кое е по-добре за детето  Hug

# 98
Най-накрая успявам да пиша!!!

Честито на всички вчерашни и рожденици!!! Здрави и усмихнати да са!!!!

Честит рожден ден на Клина на rosito_p, на Мария на мама dea76, на Стефан и Александър!!! Да са много здрави и послушни!!!

За тази бебешка шарка и аз не бях чувала никога, но вече съм информирана!
Ние сме много кисели и ревливи напоследък и аз го отдавам на зъбите, но да избиват вече, че направо е много мъчително.

# 99
 Tada newsm38
Честит първи рожден ден на:

бебе Мария на Мама dea76
бебе Калина  на rosito_p  
бебе  Александър на Мама Съкровищница

Благодаря ви за отговорите, момичета!  bouquet И на мен не ми се иска да вадим сливицата, но всички, които са го направили ме убеждават, че било вярното решение. Tired И аз вчера се замислих за противоалергичен сироп и дадох Aerius (това имам вкъщи). За инхалации не съм се замисляла, защото и нашата кака е дивак в това отношение и си представям как целия квартал ще разбере, ако решим да правим. ooooh! Дано се оправи скоро, защото нямам нерви вече. Днес   я пуснах на градина и да видим какво ще каже г-жата като отида да я забирам следобяд. Rolling Eyes

За памперсите - с турските Прима (Памперс) сме откакто се е родила и не съм имала проблем досега. Някой ми хвалеше КанБебе, но така и не съм ги пробвала. Rolling Eyes

# 100
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА бебе Мария на Мама dea76
бебе Калина  на rosito_p 
бебе Стефан на Мама ROZALY.РАСТЕТЕ МНОГО ЗДРАВИ, ЩАСТЛИВИ И БЕЗГРИЖНИ ДЕЦА!

Енигма, наистина си изправена пред голяма дилема, поискай още едно мнение от УНГ, ако трябва и още две.
"Операция: да или не?

За отстраняването на сливиците има точни критерии. Преценката не може да стане от един преглед, а при наблюдаване и познаване на пациента. Ако детето боледува от над 3 ангини годишно, които налагат лечение с антибиотик, това се счита за сигнал, че сливиците не могат да изпълняват своята защитна роля и вече са по-скоро вредни - и за себе си, и за организма.

Отстраняването им се налага и когато има опасност от развитието на някои усложнения като появата на стрептококи, ревматизъм, болест на сърцето или бъбречни заболявания"

Напълно вероятно е след операцията третата сливица да се появи отново.Това се появява предимно , ако операцията е направена прекалено рано, преди 3годишна възраст.

Не съм доктор но ако наистина не стигате до чести ангини, а проблема е само кашлица причинена от задни секрети, то интервенцията е напълно излишна.

# 101
Добро утро!

Честит рожден ден на:
бебе Мария на мама dea76
бебе Калина  на мама rosito_p  

бебе  Александър на мама Съкровищница
бебе Стефан на мама ROZALY

Да са живи и здрави!

За памперсите - ползвах Пуфис, после минах на Памперс, но нещо не ме кефят и сега пак взех Пуфис! Peace

Аз днес рано, рано свърших една полезна работа - минах на мамолог Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 11:10 от Кимбърли

# 102
  • София
Здравейтееееееееееее!

Първо честитките:

бебе Мария на Мама dea76
бебе Калина  на rosito_p 

Много здрави да бъдат, весели, усмихнати, щастливи!!!

Ивче, радвам се, че съм те разсмяла.  Hug Аз всеки ден разсъждавам над тоя въпрос. Надеждата ми да видя майка с найлонова торба на главата ще умре последна  Hug
Кажи ми ти как е Алекс? Как вървят нещата - обрива, температурата? Дано сте добре!  Praynig
Много ми харесва снимката на Алекс за колажа - много ме кефи!!!

Надявам се нещата при Гоги на tsveti_georgieva  да са ок. Цвети, пиши какво става с вас!

Аз да питам - децата ви спят ли спокойно? Особено ме интересува нощем.
Нашият юнак през нощта си устройва разни състезания по карате ли, що ли - рита, блъка, пъшка...
Заета съм да го обръщам, размотавам от чувалчето, да го слагам да легне нормално - е тва не се издържа.
Не че през деня е ок - спи сумарно 2,5 часа- между 11 и 12:30 и после с триста зора от 17:30 до 18:00

Понякога си мисля, че пие тайно от мен 2-3 кафенца, редбул, туй онуй квот свари /то вярно, че в нашия магазин редбула е на промоция - вероятно си пазарува от там/  hahaha  Joy  hahaha  Joy

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 11:11 от Josepha

# 103
Честит рожден ден на порасналите ни Мария,Калина,Александър и Стефан!Бъдете здрави,щастливи,усмихнати и безгрижни дечица HugЧестит празник и на майчетата Деа,Росито,Съкровищница и Розали!  bouquet

Енигмата,аз съм живия пример за дете,което е правило и повече от 3 ангини в годината...баба ми и дядо ми като лекари така и не са разрешили да ми се вадят сливиците,защото според дядото излишен орган няма я тялото ни.Факт,че ангините приключиха чак към 25 год...Не се и пазех много като голяма-студени питиета,ледове и тн.Започнах да се пазя и всичко затихна.Но пък никога мои настинки не са слизали надолу към гърдите,което е показател,че сливиците спират все пак болестта.Дано го израстне и не се налага!Но наистина не бързайте! Hug

За Памперсите ползвам откакто се роди на Памперс Premium Care,сега сме вече на 4-ката.Доволна съм,рядко е пропускал.

Джос,разбиваш ме от смях понякога JoyЗа дъждобрана и Ая я е страх и съм го слагала 2-3 пъти докато спеше преди навън и е духал страшен вятър.Та да не я прибера и да се разбуди...Аз нали съм малко като Добра с Али,тип майка-орлица,но чак да я разхождам с найлон не съм се сещала Joy

А за спането,всяка нощ си е различна...Тия дни по-спокойно,друг път въртене,приплакване,примрънкване,до рев...Другото ми любимо е като скочи изведнъж и тръгне да се катери по преградите...Simple SmileИ аз лекичко я свалям да ди легне пак...Според мен си е от зъбите това неспокойство.Денем с люшкане и държане на ръце понякога го докарваме до около час преди обед и 1,5-2 часа следобеда.Поне засега в мен си спи и гушна ли я може да откара много.Ето сега пък от 11 си спи в легълцето и не е мръднала...много различно е!

Иве,Цвети,как са наистина сладурковците?

Някой ще ходи ли до Хиполенд в Люлин?Ние към 14 до 15 ще сме там с половинката,че после трябва да я приспивам.Дано успеем за час да купим туй-онуй!

Лек ден!

# 104
  • София
Ето какво щях да пиша и забравих:

Ако ще правим коледна софийска среща, дайте да си спретнем една анкета на кой кога му е удобно.
Трябва да помислим и за мястото, за да е удобно за повече майки.
Не знам дали е късно за тая тема да се добави анкета - надявам се, че не, щото ако ще чакаме новата тема, ще стане нова година.

Може да ви се стори рано, но докато се уточни, всеки да си каже кога, що какво - то си е края на ноември.

Аз отсега казвам - уикендът 17-18 декември ще ми е бъкан - рожден ден, коледни партита и на юбилей сме канени - отсега изтръпвам.  #Crazy
За място - по коледно време МОЛ-овете ще са фрашкани, но за голямо и хубаво заведение за непушачи и много място за паркиране на колички не се сещам.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт