ЮЛЧЕТО хитрува, бързо се учи, знае, че с усмивка всичко ще получи!

• 26 737
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
Минавам да кажа: "Здрасти!" Hug

Честит имен ден на празнуващите днес!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Ние сме ОК, разхождаме се, папкаме, спинкаме или плачем, пълним пампи, нормалните неща Wink и така... все по-забавен става малкия човек, днес откри, че в седнало положение е мнооого интересно и света изглежда по-различно, та само да докопа нечии 2 пръста и бърза да се набере до седнало положение и няма такава радост и удоволствие, но е като кукла Неваляшка Joy hahaha Иначе не иска да пълзи и да се обръща, но пък е мнооого общителен и така сладко "пее и приказва", особено на Коско Heart Eyes

Цвети*, не знам до колко гастроентеролог ще ти даде идея и съвет как, с какво и кога да захранваш... newsm78 На мен ми казаха, цитирам: "До 5 месеца е хубаво да е на кърма/АМ и после запояваш с месото, пюрета и така!", и аз бях Shocked нещо не ми се връзва да започна с месо, newsm78 не ми се иска пак да сме в болница!!! ooooh! Но това си е моето мнение! Wink

Много моля, мамите, които отдавна не са се разписвали, а само четат да драсват по някой ред или само "Здравейте, ние сме добре!!!", че съвсем ни оредяха редиците, срамота! Пък и се усеща липсата ви, момичета!!! Hug  bouquet

За сега това от мен, хубава вечер и спокойна нощ!!!

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 11:42 от Bulechka™

# 106
И аз да се включа със снимков материал и да ви пожелая спокойна нощ  Hug

Bulechka™,много са хубави и трите смърфчета  Hug

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 16:43 от eli88

# 107
Аз отдааааааааааааавна не съм писала...Срамота...Но пък попрочитам това-онова редовно...
Днес си купих памперси на Лидл. Да видим дали ще ни харесат. По принцип ползваме Пуфис и сме много доволни.
Михаела вече е захранена...Отначало-сок от ябълка, после от морков, но минахме на пюрета...Плодови и еднокомпонентни. Първо беше ябълково, после морков, тиква, сини сливи, манго. Последното не й понесе добре и милата в момента е само на АМ. То голяма наука било коя марка какви пюрета има, ама мога да ви кажа аз от кои съм купувала.
Сега за мерките и теглилките-на 15 ноември бяхме 6,100 и 63 см и съм доволна от прираста на малкото ми момиченце.
Аз отдавна имам МЦ, то отдавна-отдавна...от м. септември. Тогава все още кърмех и затова не бе обилен, обаче как боли около операцията...не е истина....
Хайде, обещавам тържествено да съм по-редовна и в писането...

# 108
Здравейте, ние сме добре!
Аз чета редовно, но все не остава време да пиша.
Танче, много са сладки смърфчетата ти!  Laughing Grinning Laughing
Аз съм в търсене на педиатър, нов, във Варна, защото старата не е видяла пъпна херния, а ако не бях и насочила вниманието, нямаше да отрази и хидроцелето на Мишо. Направо ми иде да я гръмна!!!  #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire #2gunfire #2gunfire Всеки път яко ни претупва. На последната косултация три пъти трябваше да и кажа, че имаме проблеми с акането и пръцкането, а тя си пише нещо на лаптопа и изобщо не ме слуша. Накрая отсече компетентно "Захранвай" Като ви слушам вашите педиатри колко са задълбочени в прегледите, моята само гледа дали е здрав за да се ваксинира. Отделно влизаме когато предните пациенти (бебета, малки деца) още ги обличат и съответно кани следващите, когато ние се обличаме и винаги е едно такова припряно покрай нея, а кабинетът е доста малък и няма място за две колички с две бебета и четирима възрастни! В крайна сметка изобщо и нямам доверие, но не мога да се спра и на друг, защото логично добрите са претоварени и не записват нови пациенти.
Това са ми рпоблемите засега, ако някой има предложения ще съм благодарна!

# 109
Добро утро

сервирам кафенце + добавка за повече енергия за началото на деня  Mr. Green

orchidblossom
, много неприятно с тая херния, дано бързо се оправите  Peace А за ЛЛ не знам какво да кажа....... #Cussing out
И на мен ми се струва, че не ни обръща достатъчно внимание....и се чудя дали да я сменям  newsm78 Плюсовете са, че ми е ЛЛ и на мен от повече от 10години /познаваме се т.е/, държи се добре и кабинета /клиниката/ е близо до нас.
Преглежда го всеки път преди ваксината. То тя всичко си прави преди ваксината, защото после направо вдигаме гащите и тръгваме  hahaha Пипа му главата, мерим го, слуша го със слушалките, гледа гърлото...друго какво - май няма. Ще видим във вторник как ще мине консултацията, дали ще ми даде и направление за ортопед, че не сме ходили досега, имам у други въпроси, та ще преценя дали да я сменям др.месец. А пък дори и тел не си е дала.... Crossing Arms Иначе ми каза, ако има нещо спешно направо отиваме в клиниката-винаги имало дежурен педиатър  Rolling Eyes

При нас отварят ДМ и го чакам с нетърпение. Мисля че е готов /подреден/, но не знам дали са го отворили все още. А кога ще имам време да отида да се забия вътре поне 2ч... Crazy

Лек ден на всички и приятни разходки  Hug

# 110
  • София
Добро утро!

Честита месечинка на Християн на Юлиана, както и на всички други с празник днес!

Танче, много са ти сладки мъжете, пу-пу! И Роско колко е пораснал, да е жив и здрав!  Hug

Ели, и твоя бебешон е страшен сладур, да го изпапкаш направо!

orchidblossom, сменяй я тази лекарка  Naughty Не мога да ти препоръчам, защото не съм от Варна, но се надявам да намериш по-добра.

Аз от нашето педи съм много, много доволна и не мисля да я сменям. Даже мисля и аз да се запиша при нея - тя е и общопрактикуващ лекар, че нещо не съм доволна от моята (аз не съм й виждала очите от 5 години, де, но случайно разбрах от сайта на НЗОК, че ми е пускала някакви изследвания, които категорично не съм правила. Не знам какъв й е келепира от това нещо, ама не ме кефи).

Ние сме си добре, нощното млекосмучене не спира и не намалява, аз вече свикнах като че ли. Йоанна вчера си откри краката и оттогава е много заета да си ги изучава и разглежда  Joy Също и се наслаждава на гласа си и крещи по цял ден - чак ми пищят ушите понякога, ама нека се радва детето Simple Smile

Аз ви оставям, ще се оправяме за една разходчица, че и днес се очертава хубаво времето. Приятен ден!

# 111
здравейте и от мен,ние за сега днес няма да излизаме че вън е доста студено,но затова пък вчера бяхме три часа навън,с нетърпение очаквам реакцията на моята мома ,следобед съм решила да започнем захранването с бананова каша,да видим дали и тя е на моето мнение.при нас утре се очертава времето да е приятно така че утре ще се възползваме и ще наваксаме заради днес,пожелавам на всички приятен и ползотворен ден!

# 112
  • София
Orchidblossom, вас поне ви пускат с количката вътре.  Wink
Нашата количка я оставям пред кабинета и винаги има и други бебета там. Не е само нас да ни приемат, ами и с други хора. И аз не съм особено доволна от педиатъра, май даже не съм сигурна дали преглежда Виктор преди ваксина. Гърлото не му е гледал, хубаво, че детето е здраво.  Hug
Да не коментирам, че като му слага Ротарикса, така сложи 2/3 от ваксината, че детето я повърна - директно в гърлото на силна струя, а тя се слага в бузата, постепенно. Добре, че останалата се страсна и я постави по-внимателно. Обаче, от друга страна, предполагам, че всички педиатри си имат минуси. Ако пък са прекалено внимателни и задълбочени, само ще се вглеждат и ще търсят под вола теле. И могат да създават излишни страхове. А ако и имат много време да отделят - или ще се чака прекалено много или пък ще значи, че нямат много пациенти, тоест не са добри. Може и да изповядват по-стари разбирания, което е по-ошо от малкото внимание.
Веднъж, когато отсъстваше нашия педиатър, ме прие една такава жена с много остарели разбирания. Като й казах, че малкия спи по цяла нощ от 20.00 до 6.30 беза да се буди от 2 месеца, и тя ми вика да съм будила детето, не било нормално това, това бил режим на 1 годишно дете. Представяте ли си???? ooooh! Луда работа. Ако бях някоя да се връзвам на подобни глупости - щях да си объркам детето.
Нашият педиатър има доста минуси, но поне има по-съвременни схващания, че детето води родителите в отглеждането, а не обратното.
Хубав ден от мен.

# 113
Здравейте и от мен

гледам обсъждате педиатрите.Аз много пъти съм казвала, че съм много доволна от педиатърката на Дани и честно казано бих я препоръчала на всеки.Доста голям късмет извадих с нея, като знам с какъв зор я намерих ( никой друг не искаше да ни вземе Sad   )

Orchidblossom сменяй твоя доки.Да не види пъпна херния ....  Rolling Eyes  ... това е недоглеждане.А недоглеждане при бебе не бих простила.Утре няма да види нещо много по-значително ( да пази Бог). А истината е, че ние разчитаме най-много на педиатрите....

Днес при нас е санитарен полуден  hahaha  и от сутринта с мъжо сме яхнали метлата (почти в буквален смисъл).Остава ни още 1 стая да изчистим и после мисля да поизлезем малко,защото напече слъъънчице и деня ще е много приятен за разходки.

*Адинка* къде в сайта на НЗОК се прави тази справка за изследванията? Стана ми любопитно  Rolling Eyes

Хайде,оставям ви, че  newsm79 newsm28 1ironing wash hang    ме чака  lovekiss

# 114
ние не издържахме и отново бяхме на разходка от два часа,и аз да се включа по темата за педиатрите,че и аз много не съм доволна от нашата,тя сестрата повече ми отговаря на въпросите които задавам и повече съветва отколкото доки,но и аз се научих на номера,казвам че детето кашля и тя иска неиска тогава я преглежда гърлото и прослушва гърдите,но аз съм решила така или иначе да я водя при др.димитрова./специалист/през 2-3 месеца.

# 115
  • София
Привет отново! Ние много хубаво се разходихме и си напазарувахме, много съм доволна Simple Smile

Кан Кан, как така с други хора ви приемат при педито?  #Crazy Надявам се, че поне са здрави бебета за консултация, а не болни...

Цвети*, ето от тук: Преглед на досие от здравноосигурените лица. Обаче трябва да имаш електронен подпис, за да можеш да си видиш досието. Там се вижда всичко - от какво си боледувала, какви изследвания и кога са ти правени и т.н.

Хайде до после, че да взема и аз малко да позачистя Wink

# 116
Кан Кан, как така с други хора ви приемат при педито?  #Crazy Надявам се, че поне са здрави бебета за консултация, а не болни...

не се отнася до мен, ама аз да си кажа  hahaha
на кабинета за консултация, където ходим ние има табела, че се болни деца не се преглеждат там /той е кабинет само за консултация/
което пък не гарантира, че родителите са здрави.... newsm78

# 117
Да, не е редно така да се скупчват на едно място и здрави и болни.На нашия МЦ има 2 входа, като единия е за личните лекари и други кабинети ( като АГ и т.н.), през другия се влиза да детската консултация и има стълби направо за 2-ри етаж.Искам да кажа, че бебетата нямат никакъв допир до болните.

# 118
  • София
Адинка, еми ей така. Това е кабинет само за детски консултации, тоест е отделен от общия прием. Но там влизаме по няколко души. Последния път, едната майка беше с маска  #Crazy
Сигурно е била болна. Голяма простотия е това. Ходиш да чукаш на доктора, че си за детската консултация и той идва в кабинета и те вкарва и с другите чакащи. Абе, изобщо, думи нямам. Това  е 22 поликлиника зад Плиска.

# 119
Момичета минавам само да ви почерпя за месечинката на Християн!

Общи условия

Активация на акаунт