ЮЛЧЕТО хитрува, бързо се учи, знае, че с усмивка всичко ще получи!

• 26 742
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
Привет Hug

Еййй, започва да ми става много Коледно и празнично, много ми е хубаво Hug

Та в този ред на мисли да питам, дали някой е срещал коледна блузка за 4годишно дете? Днес при нас нищо не намерих Sad newsm78 За Роско съм намислила как ще го "облека" за празниците, но за Коско ми се иска д акупя някоя блузка с коледни мотиви, например червена със снежинки и герои на Дисни, нещо такова, ама никъде няма, явно до Джъмбо ще трябва да се отскача newsm78

Хайде лека и спокойна от мен, че Роско дава зор за манджа hahaha

# 121
Здравейте и от нас,не съм писала от няколко дена,но чета редовно.Simple SmileМойта Принцеса от няколко нощи се буди за нощно папакане,а тъкмо бях решила че се е отказала:(надявам се да е период Praynig ама то каквото такова.Иначе през деня ходим на разходки и тя си поспива доста добре,нещо което преди не правеше пак спинкаше ама не по 4 часа.Абе нещо смени режима,пък да видим до кога.Иначе аз сум доволна за сега от моята педиатърка.Винаги отговаря на въпросите ми и ако нещо ме притеснява в здравословното състояние на Ния и казвам и тя я преглежда преди да я ваксинира.За захранването каза че ще говорим на следващата консултация,която ще е на 30.11,но каза, че е за по късното захранване и ако не се лъжа спомена, че ще препоръча захранване с картофено пюре.И така.Лека вечер от мен и по малко да се будят бебоците тази нощ:)Simple SmileSimple Smile

# 122
Привет,

малко окъсняхме с банята днес и след малко ще се заемаме. Габи поплака от 19 до 20ч и после седнахме да вечеряме с баща й.

На мен още не ми е съвсем Коледно. Времето не напомня за предстоящата зима и зимни празници, но пък съм доволна, че още можем да излизаме. Тази есен наистина беше странна...Сигурно ще украсим елхата на 3 декември  Peace Купих 2 фигурки за вкъщи и един дървен за количката на Габи  Laughing Шегувахме се с мъжо в магазина да й купим гирлянди и лампички  Joy

Случайно някой да виждал из магазините дозатор за спагети - цък  Blush

Юлианка, честита 5-та месечинки на Християн  Hug

Лека вечер   bouquet

П.С. Има ли други бебчета, които си смучат палеца  Blush Колкото й да е сладка така Габи хич не искам да й се превръща в навик. Сега спи с ръкавички, а денем като я видя веднага давам дрънкалка или биба...

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 22:02 от forest_veil

# 123
Здравейте!!!
Честити празници от нас на всички имащи повод !!!    bouquet
Много съм изморена на последък и само ви чета.
Аз на конскултация ходя много рано, и поликлиниката е празна Simple Smile ЛЛ нищо  не ми е казала за ранния час (понеже на вратата пише от 11:30) има си стая за консултация и там ни приема . Единствено което мога да се оплача е ,че не ми казва нищо ... в смисъл : сега се включва ново упражнение ... все трябва да питам и когато прегледа Вики си отива в кабинета (сестрата ни мери и тегли ) и аз точно тогава се сещам ,че имах въпроси  #2gunfire .
Днес беше хубав ден  Hug направихме си една разходка ...
да попитам за памперсите от лидъл дали им са разтегливи лепенките ???
Целувки от нас   remybussi и дано спим ...........

# 124
Привет и от мен Hug

Днес пътувахме от София за Банско двете със София. Много леко мина пътуването. Детето си игра и спинка Grinning

Танче, и аз съм чувала, че в Джъмбо има коледни дрешки за всички възрасти.

Поспалана, разтегливи са лепенките на памперсите от Лидъл.

Нашето педи винаги преглежда преди ваксина. Разпитва била ли е болна, настинала, хремава и т.н Какви са контактите на детето и чак тогава действа. Аз си я харесвам. Жена с дългогодишен стаж е и споделя съвременни възгледи Grinning

Честити месечинки на бебоците Hug

# 125
Здравейте, мами!
Юле, честита месечинка на хубавеца Хриси!
Адинка, и Лаура от 3 дни си откри краката и вече си ги хваща и ги разглежда, пищенето при нас беше преминало и го замени с брънчене, но от 2 дни явно пак откри, че има глас и отново започна да крещи, много е забавна, но съм с главоболие, а повече от година не съм приемала никакви лекарства (преди ежедневно пиех хапчета за глава), та не знам какво ще правя, ако продължава в този дух.

Ние днес бяхме на пазар с аморето и бамбина, купихме си нова коледна украса - червена, защото предишната ни беше синя, нали аморето не е по традиционните празници  Grinning Аморето купи и много хубави дрешки на бамбина, и него го обвзе треската да купува красоти на Лаура  Heart Eyes Бамбина се прояви като една истинска флиртаджийка - срещнахме се с приятели, които имат момченце на 2 месеца, татковците бяха гушнали бебоците и нашата хубавица нон-стоп протягаше ръчичка, за да пипа момченцето, аморето изпадна в шок, колко ни е нахално детето, истинска жена, какво иска  Heart Eyes

Форест, извинявай за въпроса, ама за какво ти е този дозатор? Никога не съм виждала някой да използва такова чудо  newsm78
Танче, днес бяхме в Джъмбо, имаше хубави момчешки коледни костюми на добри цени, за жалост за бебета-момичета нямаше нищо  Sad

# 126
Нутела, поне веднъж седмично хапваме спагети и все не мога да преценя колко точно да сложа  Crazy Честита ви нова коледна украса  Hug Габи също обича да си писка от радост дооооста силно  Mr. Green

# 127
Нутела, поне веднъж седмично хапваме спагети и все не мога да преценя колко точно да сложа  Crazy Честита ви нова коледна украса  Hug Габи също обича да си писка от радост дооооста силно  Mr. Green

Питах аморето, ама и той не е виждал, според него е нещо китайско, което върши работа  Grinning Ако намериш, кажи къде и дали работи   Grinning А пък щом обичате да си хапвате паста можем да си разменим рецепти  Hug

Танче, все се каня да те питам, ти нали плетеш? Аз от както не ходя на работа съм се разплела (2 неща, които приличат на пуловери, а сега свърших една красота като сукман и замаскирах недостатъчите с едни големи цветя, които бамбина дърпа), ама нещо не ми се получават ръкавите, никога не съм знаела как се правят де, а проблемът е, че и майка ми и баба ми могат да плетат само шалове, т.е. аз в семейството съм най-добрата  Grinning Моля те за помощ да ми кажеш как се правят ръкави, пък аз ще се реванширам   bouquet никога не съм предполагала, че плетенето може да ме успокоява, но е факт, това ми е новото пушене  Mr. Green  Hug

# 128
Да, ето ме и в новата тема-старата четох последно до около 33 страница, а сега в новата направо от 9-та...но едвам смогвам, честно ви казвам!!!
Докато обгрижа всички у нас и екзистенциално и емоционално - две деца, мъж и куче, е за мен остава минимално време. Нооооооооооооо, така ще е в близките десетина години!
Който има второкласник заедно с бебето ме разбира - направо ги скапват децата от учене. Втори клас им е особено труден, защото се взема таблицата по математика, а по БЕЛ учат основно правописа на гласни, съгласни, преразкази и т.н.

Захранване - твърдо след 6-ти навършен месец. Ния опита пюре за пръв път на 5мес. и две седмици. До тогава изцяло на кърма. Здраво и умно дете си ми расте. За сега Сияна не е опитвала нищо друго освен кърма - всъщност предлагала съм вода и чая на Хип - не ще. Ще започна със зеленчукови пюрета, като въведа всички вкусове ще започна с плодовите и най на края сокове - иначе като опита сладките неща има риск да ми отказва по-безвкусните зеленчукови. В началото ще захранвам с купени пюрета, но после ще й ги приготвям сама. На Ния така правех и когато й пасирах пюре прибавях и кърма за вкус. За целта от сега замразявам кърма във формички за лед. Така към два пюрирани картофа например прибавям и едно кубче кърма.

Нощно ядене - яде си нощем като стой та гледай - в 23, в 1, в 4-5 и отново около 8 сутринта. Но съм се примирила вече, ще я чакам...

Флуор - не съм давала и не дама, но не защото съм твърдо убедена че не е добре, а защото не мога да се организирам нещо. А иначе - да мненията са противоречиви.

МЦ-не ми е дошло още, но си имам чат-пат предм. болки

Мерки - Сияна е 7кг. и е 62см. Добре се движи, но сестра й на тази възраст беше 7740гр.

Активност - от няколко дни вика и се радва детето, активно хваща с две ръце играчките и директно в устата. Краката още не си ги е открила. Обърна се един -два пъти от гръб по корем преди време, но сега не иска -лежи си на една страна но не се напъва да се обърне...

Коледа - ми не ми е коледно се още. Ние накупихме вече подаръците за близките, но още нямаме планове за тогава.

# 129
Здравейте!

Хайде и аз да се похваля! Ходих на гинеколог при моя си, който ми проследи бременността, но раждах при друг. И така официално съм с херния, матката не ми се е прибрала, все едно съм родила преди 20 дена, яйчниците ми са на "сирене", раздробени и все още отделят мъжки хормони. Отделно доки каза, че ако ми бяха направили адекватна епизиотомия, щях да съм доста по-добре и с не толкова мн шевове, ама какво да се прави, важното е, че сме живи все пак, че на фона на тия неща, дето се случват......   

Моето малче ми е много послушничко за сега пу-пу, дано и за напред!

Честити месечинки, на всички, които празнуват!   bouquet

За Чая -всичко става с натрупване. Наш мъник много харесва Хумана за лека нощ. а и Блевит даста ни помогна за коликите.

Утре сме на консултация и се надявам всичко да е нарвд!Дано!

И ако не е тайна каква марка е нощната лампа, за която говорите?
 Лека и спокойна нощ!

# 130
Добро утро! Аз като никога първа за деня  Joy

Хайде кафето и закуската от мен:

Ние в петък бяхме на консултация. Биха му на дребния двете гадни ваксини. По повода 2 денонощия не сме спали. То не беше рев, то не беше чудо. Едва снощи поспахме. Този месец не е пораснал много за разлика от предходните. Качил е 600 гр и 2 см. Радвам се че спрахме да качваме по 1.5кг на месец, че беше доста... Педиатърката ни даде направление за ортопед, втори преглед. Мислех, че след 6-тия месец се ходи повторно, тя сега ни даде. Но карай, ще ходим. И без друго съм се притеснила да няма рахит. Макар че не знам до колко имам основание за притеснение, но поне да съм спокойна.

Ох, исках още да пиша, но от другата стая се чува шефа, така ви пожелавам хубав ден!

# 131
Cvetencenceto Хумана за лека нощ-това чай ли е или каша???
И ....... Добро утро Simple Smile

# 132
Добро утро от мен!

Форестче,Нутела http://shop.studioreforma.com/?p=2503
Това, е което успях да открия за дозатора за спагети  Hug

Cvetencenceto дано скоро минат притесненията ти  Hug   За лампата не обърнах внимание на марката, ама то в този магазин имаше само 1 модел такава лампичка за бебоци и за това ...  Rolling Eyes   Аз съм си харесала 2-3 модела в Пакостник и мисля от там да си поръчам.

За коледното настроение определено нямам.Сега съм на тема Никулден,защото не понасям риба, не мога да я готвя, а май ще се наложи и цялата настръхвам.Другия вариант е, да викна баща ми на вечеря и той да я сготви  hahaha   Ще го мисля как ще стане.

За ортопеда педи каза, че щом не ни е викнал след първия преглед, значи всичко е ок, а и тя не вижда причина да ходим в момента ( видимо здрав е пу-пу)

За захранването много съм навита да пробвам захранване,водено от бебето, ама да видим  newsm78

Малко ми е тъжно,че от няколко дни много съкратихме разходките.Излизаме всеки ден, но стигаме до парка и се връщаме.Много ми е студено.И то най-вече на лицето.Ако падне сняг поне ще омекне малко времето, въпреки, че и него не го понасям.Абе искам да е лятоооооо.

Аз тая нощ сънувах кошмар.Сънувах,че мой приятел е катастрофирал и е починал.И съответно аз си говоря с духа му  Scream  Плакала съм на сън.Сега не спирам да го мисля ... случвало ли ви се е ?

Хайде да се пооправям аз докато дребен спи.
Пожелавам ви мнооого слънчев ден  Hug

# 133
Здравейте, момичета!
Чета ви от известно време, а сега намирам време да се представя и се надявам да ме приемете във вашите редици.
Аз съм майка на близнаци, родени на 27.07.2011.
ще пиша директно по темите, за които пишете и вие:
за смученето на палеца младежа доста си смуче палеца, слагах ръкавичка, но се научи да я маха, да слагам и на двете ръце ми се вижда доста гадно, особено сега когато си открива ръцете и се учи да ги ползва. ще питам нашата педиатърка за съвет, защото съм чувала, че геловете, с които се маже палеца за отказване са ужасно стресиращи за бебетата и не бих ползвала все още. Ние нямаме зъби още и май имам малко време да реша този проблем. биберон отказва когато се опитам да му дам вместо палеца и се сърди и така...
за прегледите преди ваксина - нас обстойно ни преслушват, питат за контакт с болни и симпотими на настинка и тогава слага ваксината. Но и при нас има струпване на хора понякога - докато се обличаме ние влиза следващото бебе, но са само бебета за консултация, което предполага здрави бебета и здрави родители. Док го прави, за да не стоят бебетата в чакалнята, където може да има контакт с болни. Но аз оставям количката навън и влизам с едното бебе, докато другото го пази някой, който е с мен на консултацията и после влизам с другото бебе.
за памперсите - ползвахме на Памперс най-малките (защото бяхме много дребни), но доста се опикавахме - особено младежа и минахме на Пуфис - много съм доволна засега
за нощното хапване - не хапват нощно време откакто навършиха 2 месеца. Хапват АМ, но бяха на поискване и сами си спряха буденето и почнаха да правят пауза от по 10-12 часа, което ме стресира, но ЛЛ ме подкрепи да не ги будя да ги храня посред нощ (правих го няколко пъти, ама не щат да ядат) и се отказах. Още оттогава и направиха по 5 хранения на ден и си ги оставих така, въпреки че една гастроентероложка ми се накара, че трябвало начесто по малко да хапмат, но като децата сами си правят режима, реших да не се бъркам и май добре направих.
за спането през деня - спят след всяко хранене с различна продължителност, навън най-обичат разбира се.
за къпането - къпем се всяка вечер, загрявам стаята до 26 градуса.
за козметиката - ползвам на Себамед измивния гел и мляко за тяло. За дупетата- Бочко.
за дерматита - на една консултация се усъмниха в признаци на себореен дерматит и ни препоръча крем на А-Дерма, нямаме себореен дерматит, но пък крема е страхотен и го ползвам като крем за лице и за двамата. На консултация ще питам док дали да го сменям с друг за разходките навън.
за коледните одежди за бебета - и аз се чудя как да ги облека за празниците, намислила съм семейна снимка - двете бебета и ние, а и кучето да не забравя, че вече сме голяма фамилия Simple Smile
Спирам, че дълго стана, хубав ден от мен!

# 134
добро утро и от мен!аз да се похваля че вече подредих елхата и сме на коледна вълна, от вчера започнах да захранвам с каша,като начало с оризова,в началото се мръщеше и очудваше но накрая и хареса,днес ще видим как ще е.от два днии давам вечерно време чай на хип за лека нощ,и незнам дали от него но ефект има ,снощи за първи път яде в 8 и после чак в 2 посреднощ,опредеелено е по спокойна.ние чакаме времето да понапече още малко и ще излизаме навън,лек ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт