ЮЛЧЕТО хитрува, бързо се учи, знае, че с усмивка всичко ще получи!

• 26 763
  • 730
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро!

eli88 домашното картофено пюре го правя като след като сваря картофките/нарязани на малки парченца/ ги размачквам първо с вилица и едва след това го пасирам с пасатора. Пасирам го съвсем за кратко, тъй като иначе става като туткал и лепи на езичето. След това прибавям АМ . Става страхотно и е много по-добро от купуваното.

AGrudova (¯`*•.¸Ася¸.•*´¯) Да. От този сайт го купих, тъй като не можах да открия друго място където да го продават. Пуснаха го и в продавалника - 110 лв. , но мисля че се продаде.

Поздрави

# 241
Добро утро,

Сервирам кафенце Grinning

Днес пак дадох тиква, странно му е на детето, но папка. Отваря устата и се справя добре с лъжицата. Е, на моменти си цоцка от нея, но това е нормално. След тиквата дадох АМ и си го хапна доволно. Още е трудно да получава храна от лъжица. По-бавно е от биберона Wink
След тиквата ще е морков, пащърнак и картоф. После ще видим Grinning

Дупченето на ушенцата обсъждахте. Ще оставя решението на София. Когато иска, тогава ще дупчим. Моите уши са пробити на 5 годишна възраст, по мое желание. След това в пубертета нямах празно място по ушите от обеци. Пробих си и пъпа на 17 години (преди 16 години), едва навих в един козметичен център да свършат тази работа. Нямаше тогава пистолети още за тези части от тялото и го направиха с игла. След време махнах обецата, защото стана масово явление.
Та ще видим какво ще ми приготви София живи и здрави, ако се е метнала на майка си  Wink

Хубав ден, тук времето пак се очертава хубаво и ще се разходим  Grinning

# 242
Cvetencenceto, с какво АМ храниш ? И на Габи й беше зелено от някои млека, но от Лактаната всичко е ОК  Peace

За подаръците: За Габи, както писах отдавна една мека кукла и разни играчки, но едва ли ще й ги подаря всички на Коледа, за бабите и дядовците по една коледна чаша с надпис 'Merry Christmas Grandma/Gradpa' , за племенниците по една блузка с дълъг ръкав и шоколадов Дядо Коледа, за мъжо часовник, но трябва да си купим нов хладилник, че нашия е малък и в зависимост от финансите ще преценя...часовника може да остане за друг повод  Peace Други подаръци не съм мислила за сега.

Май ще минем на Pampers Active baby. Снощи пробвах с такъв и сутринта дупето на Габи беше сухо, въпреки поливането  Laughing

radmila77, центъра за забавление, който си показала е страхотен Simple Smile Ще го предложа за обсъждане  Laughing

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 10:24 от forest_veil

# 243
Добро утро!

бесито, принципно не би трябвало да има ограничения за течностите, които носиш като храна на бебето. Твърда храна също няма проблеми. Единствено може да се наложи да ги опитва мъжа ти при секюритито. Аз примерно бях взела малкото шишенце 120мл с водичка за всеки случай, въпреки че Бубу не пие. Вече писах, че нямаше проблеми, единствено трябваше на я опитвам на връщане.

Тъй като ще пътува сам, задължително ще му трябва нотариално заверена декларация от теб, че може да напуска страната с бебето без теб. Декларацията ще му трябва само в Бъгария при напускане на страната.

# 244
Нашият център за забавление е този:

Все още не съм слагала бебо в него, защото ми се струва рано. Другата седмица сме на ортопед и ще питам откога може. Иначе нямам търпение да видя как ще реагира, надявам се да му хареса, защото има много играчки, пускат се и различни мелодии и има сводоба да се върти накъдето си поиска. Поне от клипчетата в youtube изглежда забавно.

http://www.youtube.com/watch?v=YvF0R-C6BeI

# 245
Привет Hug

Минава само набързо да кажа: "Здрасти, добре сме! Wink"

Днес тати е на работа и съм самичка с другите мъже hahaha, както и почивните дни Tired Не че се оплаквам, ама след едномесечната отпуска на мъжа ми сега някак ми е несвойнствено да го няма Wink

За подаръците, както казах за Роско единият ще е таралежчето, Коско вчера си поиска конструктор (още един), та може би това ще му вземем, това за Коледа, Роско има имен ден на 25.12, та ще измислим и за тогава нещо, а за НГ все още се чудим newsm78 Може да вземем нещо заедно с наще, така и така ще сме при тях за празниците Hug

*Адинка*, много благодаря  bouquet, че ме подсети за ПИК-а, аз си го имам от 100 години, ама кой да се  сети Blush Та си спестих едно ходене до НОИ Flutter

Ние след малко ще се храним с Роско и после на разходка! Hug

Активна гимнастика, имаме в нас на Канпол, подариха я на баткото, но той никай не я отразяваше, за разлика от Роско, който се забавлява по около 30 мин., до момента в който реши, че иска да е седнал или полулегнал, че за сядане според мен му е малко рано, но пук така се набира и е толкова доволен и щастлив като е седнал Heart Eyes е, за няколко секунди, де Wink

Само давам съвет/идея за мамите (като мен), които искат да взимат кухня за децата (държавна), запишете децата още от сега! Аз Роско вече съм го записала, че с баткото чаках 6м., а има и друга врътка Wink ЛЛ да ви даде бележка, че детето има алергия към белтъка (примерно) и може веднага да ви приемат за кухня, а след месец-два с друга бележка от ЛЛ, че детето е ОК си минавате към нормалната кухня! Че иначе е много чакане, а за диетичната (за алергични деца) има свободни места и става лесно!

Малко чарсафосах Embarassed

Хубав ден и до скоро Hug

# 246
Здравейте !!!
Сега започнах да се ровя за подарък Simple Smile иначе купихме но беше преди доста време и ми иска и още нещо Simple Smile (може би приспивателно за спокойни нощи : )хахахах )
Честити месечинки !!
На 16-и сме на консултация  и ще обсъдим захранването (което ще е към 25 -и коледно) ,че ме сърбят ръцете като ви чета Simple Smile
Прегръдки и лек ден !!!
майчинството :08.11 //25/10  15//09   01//09  16/08  (дата/месец) -така са ми преводите

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 11:42 от pospalana

# 247
Здравейте мами,

и ние сме с проблем неспане и мрънкане, четох, че след 6 месец се регулирало от самосебе си, ха дано е така.

Честити месечинки на празнуващите днес бебчета!

Besyto ни летяхме октомври, дадаха ни да вземем шишето с вода от половин литър, нас не ни караха нищо да опитваме. Охраната каза, че щом има бебенце не може да се вземат нужните за него неща за ядене и пиене, така че не вярвам някой да ви направи проблем за пюрето. Както и Епона ти е писала, бебчето трябва да цока нещо като излита и каца самолетът - биба, вода, чай - каквото приема. Ние също нямахме проблеми с полета, малката си спеше и не е имало сцени. Останалите пътници бяха възхитени какво кротко бебе е Зара  Joy Чак да и се не начудиш, но явно се е метнала на нас, защото ние пътуваме много и с удоволствие. Дано и вашият полет мине добре и бебчо е спокоен  newsm10
Тук времето окончателно се развали - дъжд по цял ден, вятър, влага - и съм вързана вкъщи, само уикендите май ще ми се усмихва късметът да мръднем с колата до някой търговски център на разходка. Трябваше да се заселим някъде на топло, където няма зима Simple Smile

Лек и успешен ден, мами!

# 248
  • там където ме зове сърцето!!!
Здравейте!  wavey
Честити месечинки на всички празнували и празнуващи днес! Hug
За подаръците още не съм решила и не съм купувала , само за баткото за ДГ защото тържеството им е скоро .За сега ще следя вашите идеи /за да не  мисля аз    Mr. Green       Joy /      
За бройката на децата      -три /за щастие  Wink / мисля ,че е чудесно   .След второто не исках друго ,защото беше голям ревльо .След една случка си пожелах да имам още поне едно дете и като се случи въпреки спиралата дето имах знаех ,че желанията пожелани с цялата душа  се сбъдват.

За захранването -след "трохичките " картоф дето баба му предложи започнах и въпреки старанието ми картофа беше приет с погнуса , гледаше ме учуден и накрая направо беше готов да ревне  Cry.Моркова му се стори по приятен , но не и като прибавих към него картоф  Mr. Green  Тиквата обаче си я хареса -фен ще и бъде  Joy Joy
Ние отиваме на разходка .Приятен и спокоен ден ви желая!

Последна редакция: сб, 03 дек 2011, 09:47 от VIVKA

# 249
Здравейте, момичета   bouquet

Да почерпя, Днес Димитър става на 5 месеца

кога мина това време... Така и не разбрах...

Тези дни Митето почна да се плези, да прави "брррр" с език и съответно да плюе, казва и "бо, ба", много е смешен  smile3532

forest_veil от къде ще купиш меката кукла, че докато четях и Митето видя снимката и почна да се смее, май му хареса, да взема и аз да му купя такава Simple Smile

Аз не мисля да взимам такива центрове за забавление, аз ще се опитам да съм такъв, пък да видим дали ще се получи  smile3534 Онзи ден взехме от тези меките подложки за пода и много му харесва да се търкаля там, а като му сложа и играчките доста се забавлява. Така спокойно мога да го оставя без да мисля дали няма да падне от дивана или леглото, докато свърша някоя и друга работа за 10-15 минути.

Хайде до скоро, по-късно пак  wavey

# 250
здравейте,аз да се оплача че ние снощи почти не сме спали,тъкмо взех да се хваля че по цял ден и нощ взе да спи и оп пак безсъние ooooh! #Crazy #Cussing outднес пък ме изненада с още нещо сега като яде по 60 гр,и направо ззаспива,но след 1,30 си е отново гладна,направо ще ме побърка явно.дали няма нещо общо това че снощи и дадох кашата към 6.30 а друг ден към 4?

# 251
Хайде и аз да се отчета  Mr. Green
Къщата е изчистена, бебето е приспано, дойде ред и на форума  Heart Eyes

Снощи спахме прекрасно ( пу-пу-пу-пу) Събужда се в 2 и в 5, яде и веднага заспива без гък да каже.А дано имаме повече такива нощи, щото в последно време с татито изкукахме  Crazy

И аз не мисля да взимам занимателни центрове.Ако има приспивни центрове и центрове за спокоен сън веднага ги купувам  Joy
Днес се сетих,че Дани има имен ден на 17.12. Та този месец ще намаже с подаръци.Брат ми има имен ден на 6.12.Другия месец чакаме братовчедка да му се роди на Дани и да стане батко, та сега търся и подарък за новородено.А да не казвам, че на бъдещата му  братовчедка баща й също има РД Януари и направо  #Crazy като се сетя как майчинството ми ще замине за един миг .

Тази вечер ще има изненада за нашия тати.Чака го Пица вечер, но той още не знае.Даже му казах, че тази вечер ще яде омлети, щото мен не ми се готви  hahaha  Брат му и снаха му ще идват на гости, та предложиха да не му казвам за пицата.Изненада да бъде.Ми добре, няма да му казвам,нали няма да готвя  hahaha

За детската кухня още се чудя дали да го записвам....мисля, че сега е рано, нали още не е захранен.Докато прояде храната от детската май на ясла ще е тръгнал ( ако имаме невероятния късмет да го приемат де).Ще помисля по въпроса, истината е, че още не съм  Embarassed

Честита месечинка на всички от вчера и днес!

Май още нещо щях да пиша, ама ми изфиряса всичко от главата  newsm78  Като се сетя пак ще намина  Hug

# 252
Здравейте!
Ние се каним да ходим на разходка,че такова хубаво слънчице е пекнало,а сутринта пропуснахме заради моя мързел...
Забравих вчера да похваля Коки-от 2 дни се върти като пумпал - от гръб по корем му е лесно,от корем по гръб маааалко по-трудно,но успява понякога Simple Smile
Честита месечинка на Димитър!
Аз ще бързам,че бебик дава зор...

# 253
Здравейте мамчета и нас!
Да не чуе ядвола аз за спането нощем не мога да се оплача,буди се 1-2 пъти но мн.бързо заспива!
За захранването -започнахме на 4 мес. и 2 дни ЛЛ ми каза че съвременните схващания били -когато детето дублира кг. значи започва да изчерпва резервите си от вит и микроелементи и е необходимо тяхното набавяне от друга храна.Започнах директно с пюре морков много добре го прие ,но по много малко (80г за 3 дни) и така 9 дни и сега 3 дни почивка и ще почнем с тиква после картоф и т.н...
Нутела аз имам такава кошара на тази марка и съм много доволна,в магазин Дундьо продават стоки на тази марка!
За обръщането - прави усилени опити ,но все още не му се отдава
Подаръци за празниците- ние старираме с Никулден във вторник с 3ма именници -малкия Никола,тате Николай и дядо Николай ,да са живи и здрави ,та започвам от утре с пазаруването
Вчера ми преведоха от НОИ майчинство от края на болничния до края на мес.Октомври

Лека и приятна вечер за сега...........

# 254
Ей ме на отново Hug

Роско дне скато яде към 11.00ч. и заспа в 12.00ч., та откара до 14.30ч., което си е почти рекорд за него, та успях да се приберем без д ани чуе целия вход, да нахраня Коско и да си поиграя малко с него, както и да поплета малко Hug

Нашата активна гимнастика е тази и Роско много й се радва, разбира се има доволна количество играчки, не е само с тези hahaha

Кухнята, е от 10 навършени месеца до 3г. и да ви кажа за мен е голямо удобство bowuu Всеки ден е различно менюто има първо, второ и трето и е само 1,30 лв., а най-евтината частна е 3 лв. Но разбира се, всеки си преценява! Wink

Хайде толкова за сега от мен, ако мога ще намина пак по-късно, ако не спокойна вечер и нощ на всички!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт