ЮЛЧЕТО хитрува, бързо се учи, знае, че с усмивка всичко ще получи!

• 26 762
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
моето момче е на домашно приготвени пюрета.захраних го с купени,но не ги одобрява особенно.мамините са му по-вкусни.По принцип си правя комбинации като картоф и броколи,картоф и морков....Слагам и кърма при пасирането,много малко масалце и мнооого малко захарчица
крада идейки и от тук http://www.zadecata.com/vkuhniata/Recepti/RB1g.htm

дано съм била полезна

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 17:40 от Galla

# 226
Ники, честита месечинка на София! Честито ви и захранване! Нашето ще е на 1 януари, май ще се събираме цялата фамилия (без свекитата, които не искат да идват през зимата, хихихи) и ще правим снимки, видео, с една дума "цирк"  Laughing
кremena8302, аз мисля да дупчим ушичките на бамбина, ама ще е по-натам. Може би след 2-3 годишна възраст.
Адинка, аууу, значи много е хубав този стол за хранене, аз съм се влюбила в него  Grinning Имаш ли представа къде ги продават не онлайн? Иска ми се да го видя на живо.
Наталче, бързо оздравяване  Hug
Нещо кръвното не ми е в час днес  newsm78 ще си лягам, пък после пак ще намина  Hug

# 227
  • София
Адинка, аууу, значи много е хубав този стол за хранене, аз съм се влюбила в него  Grinning Имаш ли представа къде ги продават не онлайн? Иска ми се да го видя на живо.

Много е хубав, да! Ама нямам представа къде ги продават, подариха ни го. Но мога да запитам и ще ти кажа Wink

Ние се поразходихме днес най-чудесно и сега беба спи доволно, а аз също така доволно се занимавам със себе си Wink

За майчинството - и аз днес получих пари за тази част от октомври, която не влизаше в последния болничен. Не знам кога ще получа за ноември, ама се надявам да е скоро  Mr. Green

Наталче и всички други болнички - бързо да оздравявате!

# 228
Здравейте!
моят хубавец подремва в количката и реших да се обадя,да "почерпя" виртуално,че нали днес става на 5 месеца...
Захранването мисля по Коледа да го направим-с тиква,ама другата седмица ще обсъдим с педи-то как да действам.Знам само,че ще започнем само,ако напълно му е минал обрива!
За обиците - на Коки няма да му слагам,разбира се,но на мен много рано са ми продупчили ушите-имайте предвид,че ушите като растат,кожата се разпъва и мястото на дупките се променя!Моите в един момент се оказаха много високо и постоянно се възпаляваха.В 8 клас си направих нови,някъде с половин см по-надолу и оттогава нямам проблеми.

# 229

Честити месечинки на всички празнуващи!!!   bouquet        bouquet        bouquet

За майчнството: сега видях, че са ми превели парите за октомври в началото на ноември.  Peace

Ние днес сложихме украсата, украсихме и елхата, вече ми е съвсем  santa2

radmila77, много хубав изглежда развлекателният център. Видях, че пише, че става от +4, но ще опишеш ли точно каква е опората, за да стои стабилно бебчето, нещо като кенгуру ли?

За коледен подарък на Бубу ще му подарим живот и здраве няколко броя играчки. На този етап ми се стува, че само от това "разбират".  Heart Eyes

Лека вечер на всички!  Hug

# 230
Galla,благодаря много  Hug Ще са ми от полза рецептите  Peace

# 231
Здравей Епона,

Седалката , в която сяда бебето е същата като тази на статичните бънджита. Има три височини, в зависимост от височината на бебчо. Много е удобна и постепенно приучва детенце да запазва равновесие. В момента на бебка краченцата едва докосват земята, така че по -скоро се учи да седи без да полюлява тялото си. Когато се забавлява тя поляга напред и така тежестта и се разпределя равномерно......
Аз съм много доволна, тъй като тя иска да стои на краченца по цял ден, а мен това много ме уморява, пък и мисля, че й е още много рано.
Моля, да споделите и други такива хитринки, който поощряват развитието на бебето, а в същото време спокойствие и почивка на мама.

Поздрави,
Радмила

# 232
Здравейте и от нас,:)
честита месечинка на всички празнуваши и честито и успешно захранване на бебоците,които започват от днес:)Ние прекарахме една доста спокойна нощ след ваксините и за разлика от предните 2 пъти не вдигна температура Grinning.Иначе температурата меря с електронен термометър под мишницата докато я кърмя(тогава мога единствено да я застопоря).Иначе за захранването мисля след нова година.Педиатърката ми препоръча да си приготвя картофено пюре сама по следната рецепта:глатко пасиран сварен картоф, към който добавям кърма толкова,че да стане с гъстотата на боза.Така да го прави в началото, а по натам мога да добавям и по малко масълце.
За второ дете искаме и двамата с мъжа ми,но поне засега ще изчакаме.
За майчинските видях в страницата на НОИ,че за миналия месец са ми ги превели парите на 08.10.Това значи ли, че и този месец на 8.11 ще ми ги преведат?Някой наясно ли е?
Ставам за сега че мъжо се прибира:)Лека вечер:)

# 233
[color=red]Ники, Мока честити ви месечинки! Да са живи и здрави дечицата![/color]  Hug Hug

Радмила, много хубав ми изглежда този център. Вие от този сайт ли го купихте? Колегите отдавна ме питат какъв подарък да вземат за малката и това страшно ми хареса!  Heart Eyes

Гала, Наталче стискам палци бързо да се оправят дечицата! По този повод и ние бяхме на преглед при доц. Томова за шумчето на сърцето. Ами след като повече от 30 минути чака кротко пред кабинета без звук да издаде, всички бъдещи майчета само се възхищаваха колко е добричка, като влезнахме и я сложихме да легне почна да мрънка и да се върти и жената не можа много хубаво да я прегледа, но колкото успя да чуе и да види на ехографа каза, че сме ок!  Simple Smile

Танче, много ми харесва това таралежче, моля те после да споделиш дали Роско се занимава с него.

След много мислене и чудене какво да донесе дядо Коледа на Бела, избрах водното конче на Фишър Прайс, след като в темата за играта на Фишър много майчета го хвалят, пък ще видим  Thinking Каката е лесна, тя сама си избира нещата, е с известно насочване от моя страна, че тези реклами им взимат акъла на децата  Laughing

Обички - на каката пробихме на 9 месеца и сега мисля на тази възраст и на Бела. Аз плаках повече от Симона, когато и ги пробивахме и майка ми ме изгони от кабинета, че съм разстройвала детето.  Mr. Green

Второ (трето) - за второ нямах никакви колебания и съмнения, таткото също, но за трето не знам дали ще се навием. Не ме притеснява бременността и раждането, а по-скоро вниманието и грижите!

Епона, Форестче, свиркайте като се разхождате. Ако нямата нищо против и аз с Беличка бихме се присъединили на разходките!   bouquet

Епона, не знам за другите момичета, но на мен ще ми е много полезно да ми разкажеш как се отрази на Боян пътуването, че и ние планираме за пролетта пътуване със самолет. Ако имаш време и желание може ли да споделиш.  Hug

Утре ще украсяваме елхата, че всяка година го правим малко преди Коледа и все не мога да и се насладя достатъчно! Почти съм готова с подаръците, остава само таткото, но той ми е най-труден! ooooh!

Още нещо се сетих, днес на прегледа при доцентката като трябваше да успокоим бебка и жената вика "Дайте биберон!" - казвам не смучем; "Дайте вода" - не пием и тя така неодобрително малко "Как може такова нещо?" - чак мъжа ми почна да се обеснява, че ние предлагаме, а тя не иска. Много ми става неприятноо...

Хайде лека вечер и да спинкат сладките бебчета!  smile3524   

# 234
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ БЕБОЦИ   bouquet

Дадох тиква на момата Grinning На първите две лъжички гледаше странно, но след това отваряше устата и лапаше. Да видим утре какво ще е мнението на мадмоазел Grinning

Не се ли дава първо само една лъжичка, на другия ден-две и т.н  newsm78

Galla, оздравявайте бързо и да няма повече такива гадости  Praynig

Ние след три безсънни нощи сме мааалко уморени  Tired аз, де.Детето си е супер.Но не знам какво му стана.Ако не беше започнала тази серия един ден преди ваксините щях да си помисля, че е от тях...Още в 12 е буден и оттам се почва през час или въобще не спи.А тази нощ съм му давала да суче през около час... Shocked Скок в растежа ли е, зъби ли са не знам, ама да приключва, че направо не знам къде се намирам.Днес сме спали от 6 до 8ч сутринта  Rolling Eyes

Майчинството-онзи ден ми преведоха остатъка за октомври, а за ноември не знам кога ще е.
Подаръци-не съм взимала на никой нищо още.Много работи са ми наум да свърша и да купя и все чакам мъжо да си дойде, а той все не си идва...уж в неделя трябва вече да се прибере.
За захранването-нещо вече ми се замая главата от четене и от съвети.Преди ми беше по-ясно, сега като наближава и съм много объркана как, кога и с какво да се започне, че мнения много.. Thinking Иначе искам и аз да си ги приготвям вкъщи пюренцата.
За бройката на децата-казвала съм и преди, че и двамата искаме 3, пък ще видим бъдещето какво ще покаже.Мъжо бил готов още другото лято да правим следващото  Crazy

Аз се чудя дали да вземаме стол за хранене както и бънджи-не съм решила, пък и дали ще имаме толкова нужда... newsm78

Ами ще ви оставям да мога да наваксам евЕнтуално със съня  smile3507

# 235
Ух, малкият нещо пак не ще да заспива...  Tired

Ася, хубаво, че прегледът е показал, че нещата са ок. Ние обикновено излизаме около 12-13 и до около 16 сме навън. Ей, това морско конче е много готино!  Heart Eyes

Пътуването: беше по-лесно, отколкото очаквах. Избрах да пътувам само с кенгуруто. За два дни на бебо и моят багаж се събраха само в една ръчна чанта на колеца (даже после и някои от покупките се събраха там), че да си я дърпам лесно. В София на секюритито имаше доста дълга опашка, но с малкия минахме с предимство, българите много се мусят, но сме си в правото. Трябваше да свалям кенгуруто, то да мине през скенера, а аз гушнала бебо през вратичката. След това преди бординга да започне чакахме само 15-20 минути. Нас ни качиха първи в автобуса и след това първи ни изкараха и съответно се качихме първи на самолета. Веднага след като се настанихме му дадох да суче и така чак до набирането на ешалона. Съответно не му се чу гасчето, защото си спинкаше. По едно време се разбуди, но само усмивки раздаваше, а преди снижението пак сука и заспа. В Лондон като трябваше да минаваме паспортен контрол имаше скупчване на самолети и съответно гигантическа опашка, но отново минахме пред всички, като повечето с удоволствие правеха път. На връщане секюритито беше по-сложно: събуване на обувки, трябваше да му опитвам водичката (взех му едно шишенце за всеки случай, въпреки че изобщо не пие), обуване на обувки, въобще шоу! Поне кенгуруто не ме карха да свалям, но им дожаля, че Бубу спинкаше, добре че не свирна, че щяха да ме карат да го свалям ако беше. Чакането в салона също беше повечко. Като започна бординга отново бяхме най-отпред. Гадно се получи, защото ни пуснаха от гейта по едни стълби надолу и чакахме пред една врата 15-20 мин, за да ни заведат до самолета (пеша по перона). Ние нали най-отпред, всичките останали пътници като тапа отгоре, стана жега, няма въздух. Бубу се събуди и реееееееев, всичко опищя. Разбра се, че няма да я бъде скоро, та махам кенгуру, за да го кърмя (права, пред тъпата врата и 100 човека ме гледат в гърба, пак шоу), та миряса. Ама после едвам се придвижих до самолета, че едвам вървя, а смотаните се бутат, все едно куфарчета с милиони пдаряват на най-бързите, хич не им пука. В самолета веднага щом се настанихме и заспинка и така цяяял полет. После на паспортен контол, никой не прави път, но ние нали сме "нахални", та пак най-отпред, нека гледат криво. Памперс не ми се наложи да сменям нито по летищата, нито в самолета. Въобще с кърмено бебче е доста лесно. Самият полет беше най-спокойната част. Важно е само повреме на излитане/набиране и снижение/кацане да преглъща (ако не спи), че по-трудно изравняват наляганто и да не им пукат ушите много. Бубу на отиване сука и при двете, но на връщане спинка и беше невъзможно да му набутам нищо в устата (цица не поиска, водичката така и не я пробвах, но бях сигурна, че и нея няма да иска, биба не ползва), но реших, че щом си спинка, всичко е ок, а ако започне да изпитва дискомфорт ще се събуди и ще му дам да суче. Но не се събуди. Взех му сувнирче-самолетче за спомен. Ако имаш някакви конкретни въпроси, питай.

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 21:38 от Епона

# 236
Честити месечинки на всички празнуващи  Heart Eyes

Ние сме добре  Wink Възползваме се от хубавото време и си правим дълги разходки. От няколко дена като се обърне по корем започва да се върти  Mr. Green

за захранването - моето педи каза да започна с каша, но не знам как ще е...не съм чела нищо по въпроса, но смятам да прочета малко. Иначе още не съм сигурна кога ще го започна, но предполагам седмица преди да навършим 5месеца.
за второ бебче- с татито сме навити искаме 3бебока, но всчико с времето си...
коледно настроение- никакво нямаме  Mr. Green Татито не е много по празниците... Confused Украса няма да имаме...т.е бебчо ще ни краси. Поръчах му  коледни костюмчета  Heart Eyes
подаръци - татито и по това не си пада  Rolling Eyes Подаръци от него не очаквам, а и не съм получавала от година, че и повече. За бебчо не съм избрала, но ще се спра на някаква играчка  Peace

Епона, и на мен ми стана интересно за твоето пътуване и имам няколко въпроса. Края на януари на татито ще му се наложи да пътува с бебчо и малко съм се панирала дали ще се оправят.  Confused Интересува ме, тъй като бебчо ще е захранен вече, знаеш ли дали позволяват да вземеш храна за бебчо...много ме е страх да не направят проблем на проверката. Аз уж четох условията на самолетната компания, с която ще пътувме, но нищо не пишеше за течностите и храните..пак ли трябва да са под 100мл и такива работи. Ако си запозната, моля те да споделиш  Hug

Прегръдки и спокойна вечер  Hug

# 237
Дадох тиква на момата Grinning На първите две лъжички гледаше странно, но след това отваряше устата и лапаше. Да видим утре какво ще е мнението на мадмоазел Grinning

Не се ли дава първо само една лъжичка, на другия ден-две и т.н  newsm78

Аз дадох 6 лъжички. Гребвах на върха, лъжичката е малка. Под лъжички имах предвид гребвания Grinning

# 238
Привет Simple Smile

Честита месечинка на Софи, Коко и всички останали шразнуващи днес ! Ники, надявам се да се справите лесно със захранването! Да споделиш после как се възприема от малката кукла  Peace

Всички болници да оздравяват!!!!  Hug Hug Hug

ОО Ади(тата) и ние сме така с по 100 хранения на нощ  Mr. Green И така от около 2-3 седмици може би.... Не знам , как така стана, но преди поне като лягашше къмм 7-8 се събуждаше най-рано към 1 -2, а сега вече се буди и към 23:00 - 00:00 и от там на час и половина 2, а ако се случи и да не заспи веднага след ядене... отиде играпоне 1 час   Crazy Та тотално ни се обърка режима. Сега като се събуди окончателно към 6-7 и си играе, ту с мен ту с татко й, до към 10, яде и ляга за час време. После става за игра  и към 13 или 14:00, пак ляга за час и половина, може дори и за 2 часа. След тва като се събуди, гледам да изкара бъдно до вечерното къпане към 7  и така... пак от начало. Още не може да се оправим с промяната на часовете ( тя си е по старо му в 8 къпане) > Само няколко дена прави пак лекя дрямка о тпо 20-30 мин. преди къпане, защото гледаме тогава малко да излезем на разходка с колата до някои от бабите и дядовците и често заспива в колата, та потози начин уж да легне по-късно и да спи повече, ама Ц пак става на 2 часа да яде  Thinking ... Не знам какво е това, дали е нормално или не... ама се коравеем още с татито и си викаме,че ще мине и ще почнепак да спинка по повече  Praynig Като се замисля , че имаше един период дето се бъдеше само към 3или 4 за ядене и после чак в 7-8..... ех мечти..  Laughing

За захранването, бях споделила, че и ниеще сме след нова година, макар, че вечеи мен ме гложде, особенно като гледам че са налице почти всички признаци от нейна страна, че е готова Simple Smile Иначе мислех и аз за захранване воденоот бебето, но ,май ще започна и аз с домашно пюре от картоф и кърма Wink А след това тиква и кърма... и така ( все пак тези неща сме ги вадили от нашия дввор и съм спокойна поне, че са 100% био, даже 110 % с на комшийските котки акитата  Joy hahaha)

ЗА подаръци още не съм почнала да мисля.. амато и от едно време насам с мъжо пропускаме подаръците ( поне тези детосе купуват с пари) и гледаме да си направим една приятна вечер вкъщи по конкретния повод Simple Smile като се сетя ,ч е забравихме първата ни годишнина от сватбата, покрай малката тази година...  hahaha Ама си знаех, че сватбената дата няма да сепразнува, така както тази от която сме заедно вече толкова време... Иначе за Бубичката вече ме питат бабите какво да вземат, та ще се пооглеждам вече и аз Wink

Още мислех да пиша... ама ми се доспа, (дежурния чаршаф е на лице  hahaha), а и като знам , че малката ще се събуди след час време и само с цица ще заспи (евентуално) ..... ви пожелавам Лека и спокойна нощ !!!  Hug

# 239
Здравейте!

Ние уж сме добре, но днес какво ако имахме, направо не е за приказване, само ще кажа, че цвета беше тъмно зеленото на камофлажа. ЛЛ каза, че ако наддава добре и не гладува всичко е ок. Аз обаче нз какво да правя. Повече от 2 седмици с едно мляко и акото е зелено. Дано се пооправим.  Praynig

ЗА ПОДАРЪЦИТЕ: Не знам и не мога да измисля за татито какво да взема, имах идея, но я осъществих за годишнината ни. Много е труден  Cry

ЗА МАЛЧО; смятам да купя играчки на Tiny Love, много ги харесвам, а и в момента имат коледно намаление.

Чудя се дали да не купя козметика на Topfer, дадоха ми мостра за вана и много ми хареса. Някой ползва ли и какви са ви впечатленията?
Много интересно от кърпичките на Памперс няма да ви казвам как се обринахме, също и от Судокрем, а от Бочко пък всичко ни се оправя. Bubchen i Seba med  не съм ползвала и може би ще ги пробвам.

Честити месечинки на всички бебоци и да са ни живи и здрави!

Лека и спокойна нощ!

Общи условия

Активация на акаунт