ЮЛЧЕТО хитрува, бързо се учи, знае, че с усмивка всичко ще получи!

• 26 761
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте!И ние днес се събудихме рано,още в 7 часа.
Утре моят бебок навършва 4 месеца и се замислям вече за захранване.Той е изцяло на АМ и се чудя с какво да го захраня първо-с каша или зеленчуково пюре.

# 211
  • София
Добро утро!!!

Благодаря за пожеланията за именния ден!  Hug

Честита месечинка на София и на всички останали!

Нутела, гледай ти какво съвпадение - на мен ми подариха точно такова столче за хранене. Естествено, тутакси го сглобих и разпънах, макар че Йоанна е малка за него - ами хубаво е, стабилно е, изобщо - харесва ми Simple Smile

За второ дете - ами не знам още. Мъж ми иска и дори е готов да започне да работи по въпроса.  Laughing Аз съм малко на приливи и отливи - понякога ми се иска (ама не сега, ами след 2-3-4 години), понякога не ми се иска. Ще видим Simple Smile

koniem, Йоанна понякога изпада така в еуфория - заради играчка, заради мен, заради котката... В такива моменти започва неудържимо да рита с крачета и да се мята и понякога връща по малко, ако скоро е яла.

Коледен подарък за Йоанна - не знам какво да й взема. Играчка сигурно, че ако е дрешка, тя е за мен по-скоро да й се радвам Simple Smile А на играчката поне и тя ще се радва, не само аз Simple Smile

Бързо оздравяване на болничките!

Едно питане към ЛЛЛ (по-скоро от любопитство): както писах и преди, Йоанна започна да се буди по няколко пъти нощем за хранене, въпреки че преди правеше 6-7-часова пауза. Това не се е променило никак, но аз се замислих как стояха нещата преди и се сетих, че докато я имаше тази пауза, всъщност Йоанна сучеше дълго време преди нея (хранене накуп). Сучеше от 21:30 до 23:30 часа почти без прекъсване, само с 2-3 5-минутни паузи. Дали заради това си е спинкала мирно и кротко цяла нощ преди (и мама покрай нея  Mr. Green) и защо взе, че престана да прави така? Иначе режима в това отношение не се е променил - както преди се къпем към 20:30 - 21:00 и след това й давам да суче, само че за разлика от преди, сега тя заспива бързо и след това се започва със серията среднощни похапвания.

Аз отивам да допивам кафенцето и да се оправяме с момата за излизане. Хубав ден!

# 212
Днес май много бебчета са ранобудни  Mr. Green
Аз вчера нали писах какъв ни е режима, та Габи днес реши да внесе малка промяна. Събуди се в 5:30 - яде, разхълца се, @к@ и мих дупе, после си игра до 7 и на финала заспа на спалнята при нас, а мъжо става към 7-7:10 за работа и му се събра доста будуване  Crazy Аз после си спах с дребната до 9  Blush

Nikolita, честита 5-та месечинка на София  Heart Eyes Успешно захранване Heart Eyes

Честита месечинка и на всички празнуващи бебоци  Hug

За второ дете, искаме, но ще изчакаме Габи да поотрасне и живот и здраве след 3-4-5 години ще правим повторение  Mr. Green Ако може някой друг да роди вместо мен  Whistling

Приятен и слънчев ден на всички   Nature Sunny Hug

# 213
  • София
Здравейте, момичета.
Малкият се събуди малко след 6 сутринта. Нали заспива около 20.30, така че не мога да се сърдя, ставам и аз с него. Някой път все пак успявам да го излъжа да подремне един час в нашето легло.

Вчера бяхме на последния прием на двойната ваксина. Малкият се държа мъжки и бързо спря да плаче. До сега не е вдигал Т и не виждам безпричинна нервност. Педиатърът ми предписа да му дам едно хомеопатично лекарство - Туа 30. РАзтваря се във вода и така се дава (без да се пипа). За това, препоръчвам, ако на някой му предстои тази ваксина и се страхува от последиците, да купи това хомеопатичното. Миналият път Виктор вдига Т от през нощта, та така цял ден, и мен много ме беше страх да не и сега така.

За второто дете - за сега не мога, дори и да искам. Трябва да се връщам на работа и да поработя поне 2 години. Пък и искам да му обърна внимание на това дете. За мен е хубаво децата да имат разлика поне 4 години, иначе майката става тотален роб и се пренебрегва изцяло.

коледно настроение  santa2 Close-mas: май много нямам, защото то и времето не предполага. Подаръци съм взела само за любимия. Иначе за малкия купихме столче за хранене на Чико. Много изгодно, намален е във Хипо Ленд.
  Ако не се види, ето го и линка -
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:0iAhia8yoHw … ct=clnk&gl=bg

А за парите беше писал някой, май Ели. Еми по декларацията, (втората половина на октомври) ми дойдоха съвсем навреме парите. 3 или 4 Ноември. Ама то май зависи кога работодателят ти подава документите в НОИ. newsm78 Но не съм сигурна, някой счетоводител може да каже.

# 214
Привет Hug

Сега ще изпратя тати и Коско на разходка, а малко по-късно и ние с Роско ще се присъединим, че да го нахраня, защото заспа преди малко hahaha

Честити месечинки на всички! Hug  bouquet

За майчинството, и моето някъде се губи, та се чудя дали да не скокна до НОИ да ги питам какво става, че ми писна вече, никога не знам кога и какво ми превеждат ooooh! #2gunfire
То и да са предадени документите навреме от фирмата, тия в НОИ са под всякаква критика, направооооо #2gunfire Само като ги видя как търсят булвите по клавиатурата и пишата едва-едва с 2 пръста и побеснявам #2gunfire Ама както и да е

Подаръци, за Роско съм харесала едно таралежче на Фишер Прайс (бях го харесала още за Коско, ама докато се наканим да го купим и той порасна, та сега ще го всеме по-навреме hahaha Вярно, че с играчки можем да се позатрупваме вече, ама децата на това се радват, не на дрехи), за Коско още се чудя, може би една шейна, може би друго - вече идея си нямам какво да му купим на детето, пък той миличкият ми на всичко ще се зарадва!!! Hug

За второ дете, друдно навих таткото - отне ми около година, а за трето не знам, от сега бие отбой като подлемтна hahaha Ама Божа работа, само да сме живи и здрави, има време поне 2 години да минат от секциото! Wink

Температура меря под мишничката с дигитален термометър, засичала с живачен и няма разлика, та съм доволна! Wink

За захранването, започвам го след 10 дни, като стане Роско на 5м., ще започна със сокче от грозде, после ябълка, морков и комбинации, после пюре или каша, ще видя какво съм давала на Коско и ще карам по същата схема, но с 1 месец закъснение Wink

Ами май това запомних от обсъжданите теми, ако се сетя друго ще с евключа пак, хубав ден и до скоро!!! Hug

# 215
Здравейте мами,

и ние снощи не сме спали много, пак зъбите я хванаха, дано избие скоро, че то историческо стана...
Nikolita честита месечинка, дано момата хареса почерпката  Simple Smile

Аз купих на Зара подобно столче за Коледа, обаче дървено. Много ми хареса като го видях,  отзивите също са хубави, а и е доста практично и на супер цена. (Не знам как се качва снимка, дано можете да го отворите така)

http://images.mytoys.com/intershoproot/eCS/Store/de/images/185/94/1859432-l.jpg

Днес подаръците трябва да започнат да пристигат Simple Smile Нарочно ги купувам толкова рано, защото тук преди Коледа доставянето е ужас (веднъж чаках в пощата 3 часа, за да пусна подаръка на племенника ми) и всичко закъснява страшно много. Освен това вчера показваха по ТВ, че служители на пощата крадат като съдрани, особено смартфони и пари. Отварят плика, в него има картичка с 50евро например, баба пратила на внучето, вземат парите, залепят и доставят на адрес - ма как не ги е срам тези хора не знам! А смартфоните се загубвали в колата за доставка  newsm78
В събота мисля да идем до мола да купя хартия за подаръци и да ги опаковам, а неделя мисля да извадя окрасите вече, че ние сме единствените, които още не са окрасили. Съседната кооперация с градина е на един съсед-дядо, който има езерце с огромни риби. Той зимата ги прибира у тях в аквариум, а езерцето окрасява със светлинки в различни форми и вън слага елха, всичко свети и е много красиво вечер.
Айде отивам да домакинствам, докато зверчето спи.

Лек и усмихнат ден!

# 216
Здравейте,
да се разпиша и аз докато малкия още спи.
Честита месечинка на всички! Николита, честито захранване ( и успешно най-вече!)

Ние снощи бяхме за първи път на вечеря извън нашият си дом.Бебо се държа много културно, въпреки, че май усети,че сме на друго място и 4 часа не пожела да спи.В резултат очите му накрая бяха ей такива  Shocked и накрая не му издържаха силите и ще-неще заспа.

За майчинските очаквам на 6-ти или 8-ми да ми преведат парите.Датата на превода зависи от това,кога работодателя е подал документи и кога изплащат осигуровките.

Аз също мислех да купя на бебо стол за хранене за Коледа.Не съм се ориентирала още,за съжаление не знам какво точно като параметри трябва да гледам.Не ми се иска да купувам нещо,което няма да влезе в употреба,нещо с прекалено много екстри,които няма да ползвам.Може би едно най-обикновено столче ще свърши работа...

Този месец ще захранвам  newsm68  Ще изчакам до 24.12 ( бебо става на 6м на 19.12 ) Тогава и двамата с тати ще си бъдем вкъщи и заедно ще се порадваме на момента.От сега нямам търпение,сърбят ме ръцете,нооо ще чакам  Heart Eyes

За второ дете таткото е навит,ама аз нещо се дърпам за сега.Може би след няколко години...
Шефа се събуди, до после  Hug

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 12:30 от Цвети*

# 217
Здравейте,

Купих на Екатерина такъв развлекателен център.  http://stop2shop.eu/product_info.php/cPath/125_135/products_id/1899     Страшно съм доволна! Прекарва във него по 15-20 минути и самичка се забавлява. Сега се замислям и за бънджи..... Вие какво мислите да вземете  за развлечения на бебчовците??

# 218
Благодаря за пожеланията Grinning
Дадох тиква на момата Grinning На първите две лъжички гледаше странно, но след това отваряше устата и лапаше. Да видим утре какво ще е мнението на мадмоазел Grinning

За майчинството - както и преди мен сте коментирали, зависи кога се носят документите и кога се плащат осигуровките. След занесени бумаги от НОИ винаги са спазвали сроковете и са ми правили превод.
Танче, така и така ще ходиш до НОИ вземи си ПИК и си следи всичко онлайн. Тами си пише, за кой месец превеждат, на каква база изчисляват и т.н

Стол за хранене ще ми даде приятелка Grinning

Коледно ще ми стане тези дни като украся елхата Grinning

Подарък за София нямам идея какъв да купя. Ще е играчка, нещо за възрастта и newsm78

Пак ще намина Wink

# 219
Върнахме се от док.-имаме си рино-фаренгит.Изписа АЦЦ и някакви правени капки и каза че до събота няма ли подобрение минаваме на АБ  Sad хич не ми се ще
за майчинството-аз го проверявам в техния сайт.От НОИ ти издават ПИК и можеш да си следиш кога и какво превеждат.

Честито на всички месечинки!
Наталче,да оздравявате и вие по-скоро!!!

# 220
  • София
Гала,стискам палци да се разминете с АБ. Hug На нас дишането ни е чисто и гърлото не е червено,кашлицата идва от секрети от сополките,изписаха ни Проспан,Виброцил и физиологичен разтвор.Ваксината ще я правим на следващата консултация.Дано по-скоро се оправи че не мога да я гледам как се мъчи Praynig

# 221
Днес са ми превели остатъка от майчинството за октомври.Сигурно другата седмица ще има превод за ноември.

Взех за захранване зел. пюре от картоф и тиква на Ганчев.Утре ще започна да давам.Казаха ми,че постепенно се достига количеството за едно хранене,но се чудя колко е за 4-месечно бебе.Пюрето е 190гр.

За второ дете трудно ще се навия.

# 222
ели,първо се захранва само с един зеленчук,ти смесено пюре ли взе?да попитам мамите на момите,вие смятате ли да им дупчете ушетата за обички,аз смятам да купя такъв подарък на нашето злато,и се чудя сега или март да ги дупча?

# 223
кremena8302,нямаше с един зеленчук.От всичките марки бяха по два,че и по три.
Ще навреди ли ако е с 2 зеленчука?
Някоя от вас правила ли е домашно картофено пюре и ако може да сподели как се прави?

# 224
аз знам че трябва да е един за да видиш за възможни реакции,така ако се получат няма да знаеш от какво е дали от тиквата или картофа,аз започнах в неделя с оризова каша днес 6те смеся вече и с бананова безглутенова давам по 4 гр каша и 30 гр вода после ам

Общи условия

Активация на акаунт