ЮЛЧЕТО хитрува, бързо се учи, знае, че с усмивка всичко ще получи!

• 26 720
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
Ami mlqkoto e LActana Bio1, ot 2 mesec samo nego pie.Az predi dni se oplakah 4e mn malko qde, kato ne spazva prepory4itelnite dozi na kytiqta ama to vze 4e stana po-lo6o.ot kakto zapo4nah purepo 1lyji4ka za desert, napylno otkazva:(. Pdiatyra ni izpisa borax za aftite ama ..to dokato se izlekyvat toi te tslabne Sad(((

# 76
буболече-мече и ние сме имали такива дни  в които ядем само 300,400 гр за цял ден,но на другия ден наваксваме,дано  и вашата загуба на апетит да е само временна.Искам да попитам някой от вас ползвал ли е чая на хип за лека нощ?

# 77
Буболече, и аз давам Лактана Био...Наиситина не знам какво да те посъветвам, понеже аз още не съм захранила. Все пак те съветвам да се обадиш и на ЛЛ, за да обсъдите ситуацията, може да пожелае да го прегледа  Hug

# 78
Smile's, не съм Цвети, но да ти отговоря за памперсите от Лидъл.
toujours за изпробваните и хубави Wink

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 14:06 от nikolita

# 79
Здравейте!!
Голяма активност тези дни Simple Smile докато ви изчета .
понеже Цокенцето ми спи в ръцете ви пожелавам лек и усмихнат ден!!!

# 80
ние днес направо сме за учудване,спим от 11 наобед че още даже не сме се сабудили ,не че се оплаквам,просто се чудя довечера дали ще спим? #Crazy Thinkingдано да има повече такива дни Laughing

# 81
Ето ме пак  wavey
Върнахме се от всички видове лекари на този свят.Кожната каза да продължавам с мазилата и капките.Няма да го ваксинират с третата ваксина,докато не му се изчисти кожата.Педито каза,че и 1 петънце да има няма да ни ваксинира.Което малко ме натъжи, защото искам да се приключва с тези ваксини,но ще чакам.
Говорихме за захранването.Изпраща ме ( Дани) на специалист гастро-ентеролог,за да ни посъветва за захранването.Ще ми обясни кога,как,с какво да започна, кога, как и какво да включвам и т.н.То въпроса кога не стои пред мен де, защото и аз и педи искаме от 6 навършени месеца.Според педи е най-добре със зеленчуково пюре, никакви сокове още.За пореден път се убеждавам колко перфектна ни е лекарката  Heart Eyes  За сядането и за гръбчето на количката каза, че като стане Дани на 5.5м мога да почвам да го слагам седнал, подпрян на възглавници и към 7м да може вече сам да си седи.Аз като го познавам моя син смятам, че много бързо ще се научи, ама да видим...
Качили сме 500гр (6650) и сме +3 см (63), което според нея е перфктно,защото Дани е само на кърма.А и честно да ви кажа, аз като ви чета по какви милилитри ядат децата ви се стряскам.Дани изяжда не повче от 120 мл кърма на ядене,1 път в седмицата може и 150 да изяде.Бях се изплашила, че яде прекалено малко,но явно това количество му е добре, щом си наддава.

Фифита честито зъбче! Дано всички избият безпроблемно! Би ли споделила от къде си купи лампата и каква,защото аз искам от 2 месеца такава и не знам какво да купя...
Smile's Точно Toujours  са,защото има и едни Softino, дето не знам защо са ги кръстили така, при положение, че са като от камък.Тези френските, обаче са хубави. Е... не са Памперс, де, ама се свиква.

Добре де, тия чайове а Хип храносмилателния и лека нощ изобщо помагат ли на бебчовците по някакъв начин? И ако едно бебе е само на кърма трябва ли му храносмилателен чай?

Започнах да се замислям за храносмилателния, защото нощно време Дани има голям зор със стомаха.Прилича на колики, но много по-безболезнени...казах на педи, тя нищо не каза, явно е нормално???

Отивам да хапна нещо, защото ще припадна след малко.. после пак ще намина  lovekiss

# 82
  • Стара Загора
Здравейте и от нас! Аз от няколко дни само чета и не ми остава време да пиша. Вкъщи от понеделник е ад. Емито е крива, повече мрънка, отколкото да пее и да се радва. Вечер като стане 12 и се започва един рев, та така до 2:30-3:00 и не мога да си обясня защо така прави това дете. Иначе до 12 си спи като къпана (каквато всъщност и е) и изведнъж се изпищява и рев, рев. В момента само гадаем дали са пак колики, или някое зъбче се е запътило да излиза. Давам 3 пъти дневно по 2 табл. Дентокинд и отделно, ако стане много кисела мажа венците с Калгел. Като питах ЛЛ кое мазило е най-ефикасно отговори, че всички са еднакви(цитирам) - никаква работа не вършат. Посъветва ме да й купя и чай от лайка на Хип (уж за успокояване). Има ли и други бебета като нас? Исках още да пиша по темите, но зверкинята се събуди. Приятна и спокойна вечер от нас!

# 83
Ох, мъжа ми още не се е прибрал от работа  Sad Днес трябваше да си дойде даже по-рано, а то какво стана...
За захранването: май се оказва, че с каша не било добре да се почва. Съвсем се обърках и ще спра да го мисля поне до вторник, когато ще го обсъдя с ЛЛ  Peace

# 84
Привет!   bouquet

Ние сме добре. Позачезнах, защото си направихме една шопинг-екскурзия до Лондон. Малкият беше голям герой и понесе всичко съвсем нормално. Heart Eyes Нищо, че навъртя доста километри и часове в кенгуруто и по летищата, и по магазините. Даже и си спинка в него, нещо, което мислех, че няма да може да направи. В самолета също се държа идеално и не плачка изобщо.

Иначе Боян вече си се обръща и върти, както си иска. Освен това и започна да пълзи. Не да лази, а както една друга мама беше описала "като гъсеница", вече на два пъти си се придвижи с по педя, две напред!  Whistling

Aidin, благодаря за отговора!

Форест, това с продуктите в коша за малко да ми се случи един път, но добре че се усетих в последния момент.  Praynig

Не си спомням кой беше питал за прегледа преди ваксините: винаги ЛЛ го преслушва, проверява и т.н. Много е важно да не е болничко детенцето.

Това е от мене, че доста работа ме чака в къщи!

Поздрави на всички!  Hug

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 11:11 от Епона

# 85
Привет Wink

Ние нали  е трябва да излизаме, сме спокойни , че и времето не го позволява, та не пропускаме Simple Smile Иначе малката си ме слушка. Определено има подобрение в поведението и настроението й, след като почнахме да се мажем. Личи си , че я е тормозело това, ама кой да забележи....  ooooh!
Иначе да се "похваля" че днес ми дойде , официално вече и съм сиурна, че си е цикъл!!! гадно, си е както някога, с ужасните болки, та ми се щеше да попитам, майки с по-болезнен цикъл, които кърмят, може ли да пием нещо обезболително и какво? Иначе и ние си се въртим като пумпал. Особенно нощно време в леглото хем на 360 градуса, хем  и по корем и по някое време слуам мрънкане и какво да видя, малката се извъртяла на пълен кръг и по крем си тропка галвата в решетките на леглото  Joy hahaha. Днес пък с таткото откриха нова игра с любимата дрънкалка - той я държи прав , а тя като си изпусне дрънкалката и той се навежда с нея и тя се пресяга с едната ръка и си взема сама играчката от леглото Simple Smile
Одеве ми се обади майак ми че са отворили нов детски магазин в града и вече го е сефтосала с покупки за малката, та ходих и аз и естетвено и взех дрънкалки, че от доста време й издирвам, някакви лекички , дето се държат лесно, а никъде не си харесвам нищо.. та вече има 4 нови , да и ги сменям , че старите 3 и писнаха. Купихме и нова ваничка , но за стойка ще чакаме по поръчка, че нямаха в момента ; ) Аз да попитам, някой смени ли вече ваничките, защото на нас това е номер 3 Simple Smile  Иначе и аз като Цвети искам да попитам, има ли ефект от чайетата, че искам да пробвам да видя, дали малката ще ги хареса. ( но за сега не мисля да се опитвам да я отучвам от нощните хапвания)

Фифита, честито ви зъбенце ! Дано всички минат леко !   bouquet Hug

Форестче, уби ме с тоя ситния шрифт и колкото и да се опитвах, не можах да го прочета ! Mr. Green

Бублече Мече дано да е нещо временно, тази стачка на яденето и от утре вече да си хапвате както трябва  Hug

Танче, ама много е сладък Коско с този смърф !!!  Hug Hug Hug

Ох, още мислех да пиша, ама и до тук добър чаршаф стана, така че ви пожелавам лека и спокойна нощ  Hug

# 86
Форестче,увеличих мащаба на 207%, за да мога да прочета ситните букви  rotfImbo
Не ми се е случвало, ноооо съм си мислила, че няма да знам как да реагирам,ако ми се случи и ме "хванат" Иди обяснявай, че не е злонамерено  hahaha

Франсе с какво се мажете?

За чайовете - любопитно ми е дали има "успокояващ" и "храносмилателен" ефект наистина  newsm78

Уека ношт  Mr. Green

# 87
  • София, св. Троица
Цитат на: Pola777 link=topic=618131.msg20335451#msg20335451
Aidin Благодаря ти   

Писах,писах и изчезна  затова по на бързо,че не ми остава време...

Искам да споделя, че зачервеното от гърдата ми изчезна(най-вероятно съм притиснала гърдата си докато спя)и че от онзи ден не се е случвало да се оцветява кърмата. По принцип ям доста често цвекло, но се съмнявам да е от него, най-вероятно е било спукан капиляр.
Иначе Никола беше само на кърма до 4м и половина и сучеше от мен. Не съм му налагала режим на хранене, сукал е на поискване  горе-долу през 3ч, с 1,2 нощни хранения(различно понякога пропускаше).Наддава нормално(според мен),роди се 3260,1м-1200;2м-800;3м-700гр,4м-500.
През тези 4м.гърдите ми винаги са биле препълнени преди хранене (или поне така съм ги чувствала),до онзи момент в който гърдите ми омекнаха, малкия сучеше(или поне се опитваше)и проплакваше, тогава ми светна лампичката, че нещо не е наред. Започна да суче през час и все беше гладен, нервен тогава взех помпата(ръчна е) и изцедих от двете гърди за около 40мин.100гр. не знам колко беше ял преди това, но ми се стори малко. Така започнах да се цедя преди всяко ядене за да разбера колко всъщност мляко изцоква малчо. Оказа се, успявам да изцеждам едва 180мл,а той яде около 210/220мл, и гърдите ми около 4 часа след това са празни. Затова започнах да дохранвам с АМ.
Тези дни се цедя по 4,5 пъти на ден и количеството кърма което събирам е задоволително, мисля че нещата може би ще се нормализират 
Лека и спокойна нощ!

Здравей Pola777,
Много се радвам, че с гърдата вече всичко е наред и ти пожелавам повече да нямаш такива тревоги.
Споделяш, че Никола е бил само на кърма до скоро – това е чудесен старт за него, поздравления. След това си се усъмнила дали той получава достатъчно предвид това, че гърдите са ти омекнали и той е искал да суче по-често. Естествено е, като всяка майка която иска най-доброто за детето си, да потърсиш начин да се увериш, че той наистина получава необходимото му. Един от начините за това е наддаването на килограми. Изглежда Никола, се справя добре в това отношение. Темпа на наддаване с възрастта също може да се забави, тъй като бебетата стават все по-активни(физически и интелектуално) и спят все по–малко.

Разбирам, че се притесняваш, че с помпата не си могла да изцедиш нужното количество кърма. Всъщност много майки (включително с дълъг кърмачески опит) споделят, че не могат да изцедят с помпа достатъчно мляко дори за едно хранене, а в същото време бебетата им наддават добре и са здрави. Изглежда, че, когато бебето суче от гърда, то успява да изсуче много повече кърма, от колкото и най-добрата помпа може да изцеди! Hug Peace

Мислила ли си дали е вариант за теб да върнеш Никола отново на гърда? Така би могла да си спестиш времето и усилията да се изцеждаш.  PeaceВ случай, че прецениш, че една гърда не му е достатъчна и след като си се уверила, че тя е добре изсукана, би могла да му предложиш и втората. Ако Никола се е заситил той може да я откаже или да засуче от нея. Ако прецениш, че и след като е изсукал и втората гърда, той има нужда от още, тогава може да му предложиш отново първата за да изсуче междувременно събралото се количество мляко. Ако прецениш можеш да прилагаш компресия на гърдата. Ето и два клипа с компресия  цък и цък. Така ще му помогнеш да достигне до повече порции задно мляко.  Много майки споделят, че кърменето по този начин, дава добри резултати, когато целта е увеличаване на кърмата. Ако след това се налага дохранване, можеш да предложиш изцедена кърма, ако има или АМ. Ако прецениш, че ти е необходимо да увеличиш количеството кърма, можеш след края на кърменето да доизцедиш добре и двете гърди. Така, освен много добрата стимулация, която бебето ще е оказало върху тях, сучейки, те ще бъдат и допълнително стимулирани да произвеждат повече кърма. Повечето майки споделят, че подобни мерки дават добър резултат в рамките на няколко дни или седмици.

Ще се радвам да прочета как се случват нещата при вас и ако имаш въпроси аз или  другите момичета от ЛЛЛ сме готови да откликнем.
  bouquet

# 88
Ivy, благодаря за отговора! Притеснението ми за намаляване на млякото се оказа напълно безпочвено, както си и написала. Всъщност дори се е увеличило и снощи за пръв път от 2 месеца насам забелязах мляко да изтича от едната гърда, докато Йоанна суче от другата.

Дрешките ми са теснички и място за бебе под тях няма, но ще пробвам да се погушим голички на леглото под одеялото - може пък и да помогне.
За това дали нещо друго ме навежда на мисълта, че не яде достатъчно: може би това, че доскоро й отнемаше по-дълго време и промяната от сукане 30 минути към сукане 2-3 минути ми се вижда много рязка - някак много бързо се случи и не успявам да възприема, че вчера (например) са й трябвали 30 минути, за да се нахрани, а днес й трябват 3.
Пишкане и акане - ами всъщност откакто суче повече нощем, отколкото денем, пишка и ака повече от преди.
Задавяне - ами млякото тече много силно и Йоанна почти всеки път се задавя в началото. Не съм изцеждала преди хранене досега - имам едно такова глупаво притеснение, че няма да се усетя кога точно да спра и да й дам гърдата и ще я ощетя...  Embarassed Досега обаче това задавяне не я спирало - обръща се, изкашля се и си продължава да суче. Понякога дори не пуска гърдата, докато кашля.

За зъбките съм намислила да купя гелче, пък да видим дали ще има ефект.

Другото нещо е, че аз виждам, че е гладна - облизва се, лапа ръчичките, прави сучещи движения с устата и езичето - аз давам гърдата, тя не ще.  Shocked Започва да ми се дърпа и да мрънка...

Благодаря пак за съветите - и на теб, и на Цветето, аз ще пробвам различни неща и се надявам, че скоро всичко ще си дойде на мястото.

Привет *Адинка*,
Радвам се, че притесненията ти за количеството мляко наистина са били безпочвени. Звучиш много по-спокойно. Относно дрехите, нашите рядко са достатъчно широки, но пък често тези на таткото са  Mr. Green Голички под одеалото също е прекрасен вариант. Скоковете в растежа са цялостни, те обичайно съвпадат и с нови неща, които бебето започва да прави, както и могат да се отнасят до по-бързо изсукване. Това са нови етапи в живота на малкото човече. Чудесно е, че пълни памперсите, ако те са ок, няма как да не и стига. Което излиза, някак е и влязло Simple Smile

Разбирам и притесненията ти за изцеждането, обичайно се изцежда съвсем малко, колкото леко да намалее силната струя и да не се дави бебето. Може да пробваш биологичната поза за кърмене, която е по-полегнала назад и при която гравитацията може допълнително да помогне млякото да не се изстрелва твърде силно.

Ако си пълни памперсите, наддава, жизнена и енергична е, има влажност в устичката, добър тургор и не иска да суче, когато и предлагаш, може би това е, от което сега има/няма нужда. Ще се радвам да споделяш как сте  Hug

# 89
  • Варна
Здравейте,
Помните ли ме ?  Laughing позагубих се , но да се включа отново. . Моето бебе е от най-малките в темата и сме назад с материала, но пък имам какво да споделя от другите двама.
За захранването, мисля аз като стане на 6 м. Надявам се до тогава да наддава прилично, че да не се налага да мислим схеми. Относно с какво,  баткото го захраних с картоф, после морков и т.н. Нямаше прблем, но и не беше ообенно ентусиазиран. Но той и сега си е злояд иначе докато го кърмех наддаваше отлично. Преди две години каката я захраних в безмлечна оризова каша на Милупа, разбъркана с кърма. Така уж прочетох, че било най-добре, оризът бил най-леката храна. Обаче тя се подриска и взе да ака зелено. Дали от ориза или беше случайност , не знам. Много мислих, ходих на гастроентеолог, която ми начерта една безумна схема, но аз само общи линии се придържах към нея. Изчаках седмица и продължих с пюре морков (купих готово, защото така ми препоръчаха за деца с храносмилателни проблеми,  на Гербер май намерих чист морков, но само в началото давах готово, после правих). Тя много го хареса, после картоф , тиква, (тя без тиква нищо не ядеше) , втория месец, когато трябва да се добави още едно ядене, просо,  разни зеленчуци, после елда и т.н. Ориза последен от безглутеновите го добавих. Купувах безмлечни каши и разреждах с кърма. Като цяло мисля, че особено значение няма дали с каша или зеленчук. Все там, сега си мисля, да почна с зеленчук обаче, някак си така ги усещам нещата.
за Пелените, тия на Лидл, са добри и малко по-евтини от Ппамперса, от ДМ, ския baby love се каката се беше обринала, пробвала съм и др, по-евтни, но най- си бях доволна от Памперс, после открих тия на Лидл и тях ползвах, те добре попиват, но са малко по-дебелички. За Белослава в началото ползвах Памерс, А сега да се похваля си купих многкратни и с тях караме вече месец. Доволна съм, макар, че е малко по-голяма занимавка, но пък са много по-красиви, вярвам, че са по-полезни и най-вече , няма ги ония купчни с памперси, които се хвърлят на боклука ежедневно, и които много ме дразнеха. Нещо на последък взех много да се дразня от еднократните неща, и от купищата боклуци, които изхвърляме, кутийки, опаковки и всичко е неразградимо.  ooooh!  Малко се отплеснах, извинете!!  Аз затова и се загубих, че се рових из нета да проучвам. Стана ми страст и само мисля, каква ли още пелена от къде да си поръчам.  Laughing Мжду другото в ДМ някой каза има едни Био (зелените, не бейби лов), но са скъпички, по 50 ст излиза бойката някъде, а и в нашия имаше само големи размери. Така, че не съм ги пробвала, може би бх си купила иначе.
Фифита, честито зъбче,! знам, как се радваш, нашия батко и той на 5м изкара първия зъб и аз направо политнах! личната го откри на консултация, аз дори и не съм очаквала мислех , че е рано. Но каката пък за сметка на това на 8 или 9 , не помня и изкара първия зъб, (големи подготовки бяха, тя въобще бавничко се развиваше, но за сметка на това сега , не можеш да я спреш. )  Сега малката много се лигави, големи плюнки, лекарката каза, чи виждала някакви резки съвсем слаби , но според мен е далечна работа!
Франсе, съболезнования за МЦ, хем кърмиш активно!  Но при всеки различно, на мен предните пъти ми дваше , около 8-9 месец, като раредя кърменето
Бубулече, тези бели петънца, афти ли са или друго, може да са причина за безапетитието , обикновенно такива неща създават дискомфорт и намалява апетита. Добре обаче е , че пие вода, че да не се обезводни. Споделям мнението на др, момичета, че трябва да го зведеш на лекар. 150 мл дневно е много малко, децата губят апетит при болест. Но да не се шашнеш. На малките деца, малко им трябва, да загубят апетит.
Булечка, смърфът е страхотен! Помислих, че е твое дело, а после прочетх , че ви е подаръ. В ebay, подобни неща се продават по около мин 17-18 паунда , а с този размер и повече .
Много още мога да пиша, но ще лягам, Че утре ще микарат новия гардероб!

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 00:59 от Saly

Общи условия

Активация на акаунт