ЮЛЧЕТО хитрува, бързо се учи, знае, че с усмивка всичко ще получи!

• 26 759
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
Някой питаше от кои марки бебешки дрешки сме доволни...Аз харесвам на "Мариела" - Пловдив и на "Вис виталис". На "Стеда" боденцата също не са лоши, а пък и на "съни" са си хубави...Обаче има едни, чието име не помня, а и етикетите съм махнала, ама бяха ужасни. Бодито с огрооооомно деколте, а надолу късичко, ръкавите дълги като за моите ръце...Направо отидоха в чувала с дрешките, които подлежат на раздаване...Ако на някой някой ден му вършат работа...

# 181
Добро утро .
Ние вечер играем с цоцана от 3 до 5 и  #Crazy ,да не говорим че си върна храненето в 1 (и така 21,1,4,7,.........) изтрещях направо . Започвам да се питам защо така ...преди спеше от 21 до 4 ,а сега  newsm78 .Нямам търпение на 16-и да обсъдим с ЛЛ (ако до тогава не съм издала багажа за сън). ООО има и друго ... хитрушата ни се настани в нашето легло (ама поне спи ) а като се наспи ни драска по лицата . Новото и занимание е да си вдигне краката и да ги хване и си ги държи.
за коледното настроение - от 3-4 дни съм украсила (елха,крушки,чорапче, еленче, дядо коледа ) сега ми трябва и една голяма елха,че старата ни е малка Simple Smile
Ох, и на ортопед трябва да ходим (2-ри преглед) ама ще видим може и след празниците.
Честит имен ден !!! Честити именници !!!    bouquet

# 182
Добро утро

Честита месечинка на празнуващите! Честит имен ден на именниците!
Ние тази нощ спахме ли, не спахме ли, така и не разбрах.Малкия на всеки 10 мин се присвиваше, все едно нещо го болеше,не мога да разбера какво,обаче.Предполагам,че е стомах....Споделих с педи,тя каза да му дам еспумизан,започах, но му давам само преди лягане.През деня няма проблеми....
Може би пак ще започна да му правя чай от копър и анасон,може би да му облекчи стомахчето.
В същото време вчера почти през целия ден е спал от противоалергичните капки.Резултата е ядене на 4-5 часа и постоянен сън,въпреки,че му намалих дозата.Днес няма да ги давам.Направо имам чувството,че си разсипах детето и сърцето ми се е свило от мъка, че не знам какво му е и не знам как  да му помогна....

Мока само с цедена кърма храня Дани  Embarassed  Опитах да кърмя,но нищо не стана, а в болницата си създадох навик да цедя.Реших,че така ще продължа.Трудно и досадно е, но си заслужава.Пък и има много,много плюсове.Забелязала съм,че повечето активно кърмещи майки изпитват огромна трудност да цедят.Може би организма се е настроил на програма "сукане", не "изпомпване" .Аз поне така си го обяснявам.Само моля Бог да имам още дълго кърма...

Франсе аз така и не разбрах защо не трябва да излизате заради АД? На нас нищо такова не са ни казали.Само преди да изляза мажа малкия с много мазен крем, който му пази личицето от студа и готово.Леле, то по цял ден вкъщи издържа ли се?  Hug

Температурата меря с електронен, с мек накрайник под мишницата.Не съм се престрашила да му го поставям в дупето още... малко ме втриса, не знам защо... пък и чукам на дърво  smile3538 до сега 1 път само ми се е налагало да я меря и то без притеснителен резултат.

...а като се наспи ни драска по лицата...

Е това все едно аз съм го писала.Тая нощ за мааалко да ми извади едното око.Ама го прави съвсем целенасочено.Много му е интересно да ме хваща за косата или да "чеше" баща си по главата докато спи.Също и за носовете ни хваща и се опитва да дърпа  Crazy  hahaha

Днес свекъра идва до СФ с прекасна мисия - утре си взима съкровището и отлитат в далечни,далечни страни ( на другия край на БГ) По този повод довечера сме на "прощална" вечеря.Ма гледайте какво нещо е живота - хем я отвеждат,хем на вечеря ме канят  hahaha  Днес ще е един хубав ден  Mr. Green

# 183
  • Стара Загора
Здравейте и от мен!
Ние снощи ударихме един хубав сън след ваксината и много съм доволна ( дано да продължи това и следващите вечери ). Емито като заспа в 22:00 се събуди в 4:30 да папка и пак заспа, та така до 9 сутринта  newsm44 Не помня от кога не беше спала така
За Коледното настроение - имам си го, само чакам да отворят Коледния базар и започвам с покупките
За педиатъра - много съм доволна от нашата, обръща ни голямо внимание и даже когато Емито беше болна ми звънеше през 2-3 дни да пита как е. Преди ваксина винаги я преглежда, преслушва и даже си играе с нея. Другото, което много ми харесва в нея е, че първо назначава хомеопатия, а не антибиотици
Честити месечинки на всички, които имаха тези дни!
Ние всеки ден сме по разходки и за това по-рядко пиша. Все пак трябва да се възползваме от хубавото време, защото не се знае какви студове ще дойдат ...
Ели88, на мен миналият месец ми преведоха част от майчинството за октомври и сега чакам утре първото цяло майчинство. Разбрах, че трябва да ми ги превеждат в първия четвъртък от месеца, т.е утре. Ще видим дали ще има нещо или ще закъснеят ...
Това е за сега, отивам да се стягам за разходката по - късно
Целувки на всички малки бонбончета   love001

# 184
  • София
Здравейте!

Честити месечинки на навършващите ги! Честит имен ден на всички празнуващи днес! И понеже и мен ме поздравяват днес за имен ден, да почерпя:

Ние продължаваме да не спим, а си цокаме през 2 часа през нощта. Освен това пеем, играем, ритаме мама, скубем я, драскаме я...

А сега ще идем на една разходчица Simple Smile Хубав ден на всички!

# 185
Здравейте и от нас!
Честито на всички празнуващи Tada
Ние сме добре за сега да чукам на дърво, единствено проблема ни е че не ни стига яденето, и все още ядем през три часа, ще видим докога  newsm78
Засега това е от нас ще се приготвяме за разходка до после   Nature Sunny

# 186
Здравейте мамчета,

много благодарв за хубавите думи  Hug

Честити месечинки на празнуващите бебоци! Честит имен ден на именниците - Адинка да ти е живо и здраво името! Моята майка днес има юбилей 60 години, много съжалявам, че няма как да присъстваме на юбилея, но зимни пътувания с малко бебе не са много удачни Sad

rumi няма ли да пазите дрешките за следващата рожба? Simple Smile Ние така правим, мъжът ми каза, че като се оправя почвал да прави бебе номер 2, че не се е отказал от мъжко  Joy Аз обаче искам малко почивка, а и все пак нека организмът ми малко се сафиряса, та му казах, че преди лято 2012 няма да се правят бебета, дано ме послуша....Simple Smile

Ох, коледно настроение и имам и нямам още. Поръчах вече подаръците за Зара, мъжо и моя (в случай, че бъда забравена, да не седя с празни ръце Joy ). Мъжът ми пък само пита какво съм му купила, обаче ще чака 25 да види, тоя път си държа на изненадите Simple Smile Иначе Коледният пазар работи с пълна сила, обаче още не сме минавали, може и да пропуснем тази година, че там е много шумно. Ние след 2 седмици имаме коледна вечеря с колегите ми и много се радвам, едва чакам да съм малко сред хора (мъжо ще гледа малката). Не знам за вас, ама аз се чувствам малко като вързана и като дойде уикендът не сварвам, къде да отидем по-напред  Joy Това се дължи в голяма степен на факта, че в този град, в който живеем сега, почти нямаме познати и все се разхождам сама, само уикендите сме си тримата и тогава и познатите ни имат време, та си е голяма скука. Едва чакам да си се върнем в предния град и всичко да се нормализира, останаха само още 4 месеца Grinning

Пак се улях с писането. Лек и усмихнат ден, мили мами!

# 187
Шуши, аз съм  се отказала да имам второ дете. Имах доста усложнения след секциото и втори път не бих се подложила на същите страдания. Може и да е егоистично, но не бих се навила отново. А дрешките ги пазя за бебетата на сестра ми или приятелки...

# 188
rumi дано всичко е отминало и вече нямаш проблеми заради секциото!  Hug
И аз като родих и акушерката ми казваше, споко при второто е по-лесно, аз и отвърнах, че второ няма да има, освен ако мъжо не намери друга, която да го роди Simple Smile Аз все още имам проблеми от раждането, но някак си той успя да ме навие за второ. Аз знам, че ако решим да изчакаме, ще се откажем, затова или скоро или никога (все пак мене ме чакат и на работа да се върна). Освен това сме на по 30 и според мен на тялото му е по-трудно с годините да се съвзема от бременност и раждане. В крайна сметка, едно или две няма значение, важното е да са живи и здрави, щастливи и усмихнати дечица Simple Smile

# 189
здравейте и от мен,ние си създадохме режим от 11 до 14 навън и после като се приберем и хапнем в 14 спим до 16,17 даже,та така и аз малко си почивам.и ние ползваме повечето дрешки на стеда,доволна съм.искам да попитам вие като направихте 4 месеца дадоха ли ви направление за ортопед,нашата като бяхме на 2 ни каза че ще ни даде ако се наложи ,а аз знам че имаме право кат станем на 4 месеца,но ни ни дадоха?За второ дете,хем искам хем не,ние толкова много ревахме до сега ,че акъла ми се взе тез 4,5 месеца,още повече кат слушам всеки ден какво става с родилки,обзема ме ужас.

# 190
Здравейте и от мен!
Честит празник на празнуващите.
И моят бебок лудее с пълни сили...Сега май сме в период на усилен растеж, та цока през 1-2 часа и нощем и денем. През деня не спи дори и за минута, иска само да играем и да го гушкам (от което непрекъснато вече ме болят кръста и ръцете)  smile3514
Не сме се захранили още, ще изчакам да стане на 6 месеца и тогава, даже смятам да въведа минималното необходимо  количество твърда храна и да продължавам да си го кърмя...
Относно секциото: При мен мина без усложнения, слава богу, е неприятно е все още, пазя се от големи натоварвания, но коремът ми се поприбра, не е като празна пазарска торба вече  Mr. Green
Това няма да ме спре да имам още едно дете, ако е рекъл бог. Искам още веднъж да изпитам това опияняващо усещане, което дават бременността и раждането... Просто ще изчакам Дани да поотрасне малко, за да не станат 2 ревящи бебета едновременно, че  Sick
Лека вечер и спокоен сън на бебоците довечера  Mr. Green

# 191
  • Стара Загора
Ку-ку Simple Smile ние направихме една разходка от 13:00 до 15:30, Емито хапна и докато се наиграе изчистих вкъщи. Кремена, на нас ни даде направление още втория месец, друг е въпроса, че ортопеда при който бях решила да ходя не работи със ЗК. А самият ортопед препоръча да отидем пак при 6 навършени месеца, защото все още ядърцата(ябълките) все още не са оформени на 2 мес.. Честит имен ден на Адинка и всички останали, които празнуват! За второ дете - със сигурност искаме, живот и здраве като порастне малко Емито. Наистина е прекрасно да си бременна, а болката и зора от раждането ги бях забравила още в болницата.

# 192
Здравейте  Hug

За температурата: меря с електронен с мек накрайник на Авент под мишничките  Peace

Нашата педиатърка също е много внимателна. Всеки път ни отделя по 20-30 мин. Отговаря ми на всички въпроси (които аз чинно си записвам в тефтера  Crazy) Преслушва Габи всеки път  Peace Лошото е само, че освен педиатър е и GP, та по тоя повод вчера чакахме точно 2 часа пред кабинета  Crossing Arms

Днес излизахме, Епона и Боян послушаха сърдитата песен на Габи  Laughing

Нашият режим е следният:
Хранене: 4:30-5; 9:9:30; 13-13:30; 17-17:30; 21:00
Спане: Сутрин от 10-10:30 (варира м/у 30 и 1ч и 30мин, ако е по-малко преди 13ч спи пак малко); следобед спи на разходката около 1 час и вечер от 19:30 до 20:30, когато я къпем  Peace

Спокойна вечер  Hug

# 193
Здравейте, момичета   bouquet

Честит имен Ден, Адинка  smile3525

При нас нищо ново, днес бяхме за малко на разходка, че Димитър два пъти все заспиваше след хранене и накрая чак към 15ч. успях да го хвана и да го облека набързо, напазарувахме и се прибрахме.

Мецани, Епона, Франсе дано ви свърши и на вас работата чашата, много е удобно с нея  Hug

за температурата и аз използвам термометър с мек накрайник, но меря в дупето, че подпишницата няма кой да седи, Димитър се извива на всички стрни...

за коледното настроение - няма го още, дано скоро се появи...  smile3506 може и да го предизвикам с един шопинг на коледни играчки и подаръци  smile3521

За второ дете - искам, но искам и да изчакам поне 2-3 години, макар че мъжът ми иска да почваме с опитите още от другото лято... #Crazy мен обаче още ми държи влага от раждането, че не беше леко с това 4кг бебе, а и последствията - зле зарасналата епизотомия, опъванията, които все още имам...

това от мен за сега  Hug

до скоро  wavey

# 194
Привет,ние днес бяхме на консултация Simple Smile.Вече сме 7400 и 64см(+900 гр и 3 см)поставиха ни и последната двойка ваксини и се надявам Ния да ги понесе добре.Иначе педиатърката каза, че са и тръгнали зъбки и препоръча захранване след нова година(тогава живот и здраве ще сме на 5 и 1/2) с картофено пюре.Мислите ли че е ок?Иначе Ния непрекъснато бута всичко в устата и лиги текат..........и палеца смуче.......  Sadне ще биби.Надявам се сега покрай зъбите да происка бибата
.За майчинските и аз чакам да получа първите за ноември.Дано не ги бавят Praynig
Иначе още не съм мислила за Коледна премяна на къщата ама скоро и това ще стане Simple Smile
ох кисела е ставам

Общи условия

Активация на акаунт