Торта "Мързелив Наполеон" с класически крем (стъпка по стъпка)

  • 29 893
  • 181
  •   1
Отговори
# 15
  • софия
  • Мнения: 100
Аз пък се радвам, че я пусна тук, за да я видя. Иначе не ходя да следя кой какво е дописал в "Любими".
Селма, благодаря за предложението   bouquet
И  аз предпочитам отделна тема, и не разбирам защо да не благодаря за поредната хубава рецепта bouquet ,след като "домочадието"ми е най-големия фен на  Селма  Grinning

# 16
  • Марс
  • Мнения: 439
Мен ме е много яд, че таз Селма, не ми даде и телефона и по него да я тормозя, а само с нетърпение да чакам пуснати теми  Mr. Green  Селма, пускай мила, още много, жива и здрава да си ни, че от твоите манджи и сладкиши качих килца и мъжО е много доволен  Hug

Иначе по темата, днес ще го правя, но не мога да намеря в наше "село" желатин на Йоткер.

# 17
  • Мнения: 7 433
ev4o,  Hug
 Какъв желатин има у вас?
 Ако е Биосет за всеки случай пробвай с 2 пакетчета вместо 1.
 Забелязах,че стяга много по-слабо от Йоткер.  Peace

# 18
  • Марс
  • Мнения: 439
Три магазина минах ей сега бягайки от работа, и само някакви български ми предлагат и ще взема да се орезиля с тортата явно, ще сложа два както ти казваш дано стегне.
Иначе за крема, виждам, че си дала няколко варианта, кой ми препоръчваш?

# 19
  • Мнения: 7 433

Иначе за крема, виждам, че си дала няколко варианта, кой ми препоръчваш?
  Най-мързеливия.  Wink Който описах в постъпковата рецепта.

# 20
  • Марс
  • Мнения: 439
Този дето е в тази тема нали, дето се вари.?

# 21
  • Мнения: 7 433
Този дето е в тази тема нали, дето се вари.?
   Да,Евчо.   yes

    Ти,всъщност, да не би да се колебаеш м/у Наполеона и Карамелеона?  Thinking

# 22
  • Марс
  • Мнения: 439
Значи харесах това дето е в темата ти - последното, и после открих и тази тема.

# 23
  • Видин
  • Мнения: 4 991
Ахвам, охвам, аплодирам и пляскам бурно с ръце  Mr. Green Laughing
Селма, продължавай в същия дух. Ти си знаеш, че имаш много почитатели, а недоброжелателите да не влизат и да не четат  Peace

# 24
  • София
  • Мнения: 18 685
Аз пък не съм фен на йоткера Confused Едно, че ми мирише на лой/ не знам що така, но само от него ми мирише/ и второ - точно защото стяга много бързи и силно. Веднъж един крем ми стана на парцали от него - докато го употребя, той взе, че стегна ooooh! Българските ми харесват повече. Но ще сложа два, щом Селма пише, че е нужно повече.
Утре ще отчета резултата Peace Правила съм Наполеон с бутер тесто, много ми е интересно какво ще се получи с обикновени кори Grinning

# 25
  • Мнения: 7 433
  Само да вмъкна,че не съм правила тортата с 2 български желатина и не мога да бъда сигурна в резултата.
   1 желатин на Йоткер й беше тамън.
   1 друг желатин вероятно ще й бъде недостатъчен и вероятно ще трябва да се удвои.Но това  все пак е предположително...... Rolling Eyes

    Успех,belindaHug

# 26
  • София
  • Мнения: 18 685
Ще видя горе-долу колко крем се получава и ще следвам указанията на опаковката.

# 27
  • Мнения: 27 523
На Биосет стягат идеално, около нас също няма на Йоткер и взимам български, но не е имало издънки. За литър течност мисля, че отиваха 5  Crazy

# 28
  • Мнения: 978
И аз се присъединявам към благодарностите за рецептата. Отивам да си осигуря липсващите продукти. Но имам въпрос- Селма, портокаловите корички са някакви специални, сушени например или са кори от пресен портокал?

# 29
  • Мнения: 7 433
gretacvetina,този път настъргах коричките направо от пресен портокал (само оранжевия слой,нали знаеш белия под него горчи....).Но знам,че се продават и сушени портокалови корички.
Хубаво е да се сложат преди варенето и да поврят с  крема за да размекнат хубаво ,отнася се и за пресните и за сухите.

  С желатина Биосет имам негативен опит....  Confused
  Уточнявам,че тази торта не е с консистенция на парфе(и не трябва да е),много е по-мека и желатинът в нея почти не се усеща.Той само й подпомага да си запази формата.
  Преценете си колко желатин от друга марка ще ви е необходим за да постигнете описания резултат.  Simple Smile Peace
 

Общи условия

Активация на акаунт