Торта "Мързелив Наполеон" с класически крем (стъпка по стъпка)

• 29 894
  • 181
  •   1
Отговори
# 45
ИКСИ,аз не се обидих.  Stop
За какво всъщност трябваше?  Rolling Eyes
И какво те кара да мислиш,че с Мастърчето говорим за теб?

Цитат
Все пак не ми отговори защо е мързелив наполеона ти?
Самата ми рецепта е отговор на твоя въпрос. Simple Smile (Надявам се имаш представа,как се прави класически Наполеон)
А и други момичета се включиха с коментари.Виж по-нагоре.  Peace

Цитат
Обичам подобни торти, заинтригувах се от снимките, възникнаха ми чуденки, попитах ...
  Нали нямаше да я правиш!  Laughing

Бъди здрава и ти и..... не бързай!  Wink

# 46
  • In a surreal moment!
Нали нямаше да я правиш!  Laughing
хехе...ти ми пусна мухата и сега ще ми гледаш сеира  Grinning

За мен Наполеона е две кори опечени от бутер тесто и наложени с крем по средата, като едната се натрошава отгоре.... Крема ми е от 1л пр. мляко, 7-8 с.л. брашно и 5-6 жълтъка и ванилии. За голям разкош и гости - разбивам и смесвам с 1 малка сладкарска сметана. Да не би да има и по-сложна?!? Ако е така...определено съм в голяма заблуда....и има полезност от въпросите ми...

Само да те питам още нещо - не ти ли тежи този капак от пералня? Аз може би като стигнах до него и отхвърлих вътрешно рецептата, защото и ние разглобихме една стара Перла, но нейното стъкло тежи ...леле как тежи...и го използвам за поилка на пуйките ,че само него не успяват да обърнат...

# 47
Разбира се, че е  мързелива рецептата, стига де.
Ще го правя другия петък, единствено по диетични съображения.

Защо натоварвате тази сладка тема с някакъв негативизъм.

А относно количеството на брашното - по - приемливо е за мен 4 яйца + желатин, отколкото 8 л. брашно.
Аз съм фен на този домашен крем и често го ползвам.

Имам питане, което ще граничи със спама, но пробвали ли сте към този яйчен крем да сложите И разбита сметана, И желатин и какъв би бил ефекта? /питането е по принцип за крема, а не да бъде вложен в настоящата рецепта. Наполеончето ще си го направя изцяло по тази рецепта. Въпросът е принципен.

# 48

Само да те питам още нещо - не ти ли тежи този капак от пералня?......
   Тежък е,да.Но имам 3 ръце,2  десни (така твърди моят малък син,де   Wink ).Може би това ме спасява.  Laughing

Цитат
Имам питане, което ще граничи със спама, но пробвали ли сте към този яйчен крем да сложите И разбита сметана, И желатин и какъв би бил ефекта? /питането е по принцип за крема, а не да бъде вложен в настоящата рецепта. Наполеончето ще си го направя изцяло по тази рецепта. Въпросът е принципен.
   Калинчи,никога не съм правила така,но определено ще опитам.Стана ми любопитно!  Simple Smile

# 49
Момичета, влизам за да покажа моето произведение.
http://greta4wpetrova.snimka.bg/cooking/hrana.309982.25700495
Разрез утре. Grinning

# 50
gretacvetina,браво на теб!  Hug А глазурата как сияе!  Flutter

# 51
Селма....Извини ме за нахалството да пиша пак по темата с "нападките",ако мога така да се изразя...Макар,че не е точно изразяването....Но не можах да се сдържа някак си.....
Момичета (две имам предвид!)......Рецептите (всичките!) на Селма са успешни и който реши да ги направи е имал успешен резултат.....А ,ако някой не е успял,тя винаги се е стремяла да обясни с търпение и подробности.....

Икси,тортата Наполеон не е това,което ти правиш.Ти пак правиш сравнително бърз вариант....Блатовете ти  са от бутер тесто(купено!)...Иначе а се забърква такова тесто,което се разточва на блатове с точен диаметър...После се пекат,пък се прави крем,пък се реди торта,пък внимаваш да са еднакви блатовете....Излишното се чупи......Счупеното се натрошава и се лепи по страниците на тортата....И в крема няма желатин.....Абе голяма играчка си е..... ooooh!

Биляна ти каза,че няма повече да отваряш тази тема,но все пак да ти кажа,че винаги съм намирала,че помагаш на пишещите в Готварския.....Що така сега реагира не знам.... Rolling Eyes Уж сме се събрали да си помагаме,пък ти изведнъж ни в клин ни в ръкав избухна.....

Селма....у нас рядко се правят сладкиши и торти....Такива сме пртосто.....Но сега ще ме накараш да направя тортата ей така за опит.....Ако трябва сама ще си я ям.... hahaha Joy

# 52
Селма,и аз благодаря за рецептата,и по-скоро за подробното обяснение(за такива като мен е нужно и по-подробно ако може).Та имам едно малко въпросче,въпросните кремове дето се варят,са ми много сложни,все нещо не успявам.Тук в крема всичко се смесва студено,на стайна Т,и после като го сложа на котлона,трябва да е на ниска Т и трябва ли да го бъркам постоянно или не?
Извинете ме ,дами,за тези въпроси,но не всички сме перфектни в кухнята.... Wink

# 53
Denito,ще го бъркаш периодично.Като ще зачестиш към края на варенето,защото от повишилата се температура може да се появят бучки.
   Бърка се с тел. 

Температурата на продуктите не е от значение.

# 54
Абе аз веднъж правих крем-пита по подобен начин. Кори за баница се късаха и се изпичаха и след това се добавяше крем. Ами съсипах всички продукти, защото самите кори бяха много солени. Тук продават едни гръцки и обикновено купувам само такива. За баница са супер, ама за торта...

Та въпросът ми е - с тези кори Белла усеща ли се солен вкус? Дали ще стане с юфка тази торта  Thinking?

# 55
Мастърче,как успяваш винаги да внесеш ведрина и яснота в темите!
Благодаря ти за милите думи!  Heart Eyes Hug

Искам да видя сега,как ще направиш торта! Joy
А да не ти се отрази на линията,ще долетим до вас да ти правим сладка компанийка,само дай знак!  Wink

# 56
Абе аз веднъж правих крем-пита по подобен начин. Кори за баница се късаха и се изпичаха и след това се добавяше крем. Ами съсипах всички продукти, защото самите кори бяха много солени. Тук продават едни гръцки и обикновено купувам само такива. За баница са супер, ама за торта...

Та въпросът ми е - с тези кори Белла усеща ли се солен вкус? Дали ще стане с юфка тази торта  Thinking?
Мариета,видях те,че си в Хага......Ако имате турски магазини там продават като нашите БГ кори за баница....Живяла съм в Норвегия и от там сме си купували идеални кори за баница(както и много други неща  с които сме свикнали...)......Иначе,ако юфката е както домашната юфка,която продават по магазините в БГ  - ще стане,но може би не трябва да я препичаш,защото в повечето случаи в пакетите е вече препечена(тук де).....

Селма готово ! Ще имаш знак hahaha

# 57
Marieta,аз не усещам сол в корите Бела.
За юфката не мога да ти отговоря.Просто нямам опит с нея.
Даже не знам какво да те посъветвам...... Confused

Докато писах,гледам Мастърчето се включи... Simple Smile
Знака е приет!  smile3519

# 58
  • In a surreal moment!
Мастер - ей го на , дойдохме на приказката! Нали това питам - какво е мързеливото на Селмината рецепта, не се заяждам, просто питам...Явно не съм попадала на оригинална рецепта ,че да мога да сравня. Рецептата , която използвам ми се вижда доволно лесна, затова цялото това редене, жалатини...оф, как го мразя, все нещо ще се сгафи и стъклото от пералнята за капак да го премятам...видя ми се ...много НЕмързеливо.

Селма -
ти защо не ми разказа за оригиналната рецепта още след първия ми пост, нямаше да става тази полемика...Защитавай си рецептите, обяснявай, нали за това сме се събрали тук. Билянчето си е Билянчето ,тя си изказа позицията, аз нямам нищо общо с нея.

Сегааа...какво ми остава освен да задоволя любопитство гугълувайки и да видя що за чудо е първоизточника...

Лека вечер и мерси на Мастера!   bouquet

пп . Marieta -  че те намирам тука сгодно и се присещам да те призова да се вземеш в ръце и да дойдеш да покажеш дИтетУ в котешката ,че съм се умъчнила за сладката муцунка, да знаеш!  Heart Eyes Hug

# 59
Иксииии.... Hug Hug Hug Hug
Пак казвам.....Нали сме тук да си помагаме ..... Laughing
Аз поне винаги се старая да помагам.....Понякога питам като нещо не знам или не ми е ясно.....Всички сме така....Никой не се е родил научен....
Пък ти купа нямаш ли някаква там ? Не е нужно да използваш тая твоя омразна форма от капак на пералня(особено след като пуйките пият вода от там...)..... Joy hahaha

Ейййййй....Начи.....сЯ торта тряЯ да правя..... ooooh! Mr. Green

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 00:49 от TheNMaster

Общи условия

Активация на акаунт