Торта "Мързелив Наполеон" с класически крем (стъпка по стъпка)

  • 29 895
  • 181
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 7 433
ИКСИ,аз нямам "полемики" с теб.
Питаш-отговарям!  Peace Ако не ти отговорих,значи не си попитала.  Simple Smile

Какъв ти е въпроса сега,не разбрах?  newsm78

# 61
  • Мнения: 1 352
TheNMaster, ами тези гръцките продават в турските магазини, които най-много се доближават до нашите. Другите са едни дебели, ръчно точени. Но има и бг магазини тук, от там мога да си купя Белла. Важно е да знам, че не са солени, да не стане като миналия път.

ИКСИ  Hug. ДИтетУ е добре. Започна да свиква вече с малкото си братче и даже ходи да му се милва  Heart Eyes. Ще намина през коткарника в скоро време.

# 62
  • Мнения: 5 001
Мариета,купувай направо Бела и действай смело....

Селма....Правя я тортата в момента.... hahaha

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 10:43 от TheNMaster

# 63
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Мастер - всичко е добре, когато свършва добре! Намерих рецептата, видях за какво иде реч и сЪ уплашиФ....Вярно много врътки  Crazy  - месене, точене, изрязване по форма, пък налагане...олелеее... Нямам нерви за такива работи. Абсолютно схванах леснината   Peace  представена тук! Благодаря ти! Аз явно правя нещо от сорта на сладкиш Наполеон, не било това тортата... Следя блога на Джинджър от самото му представяне, но тази торта съм я пропуснала(кой знае и колко още  Grinning) Ще дам линк , че ако има и други чудаци, да се просветят овреме.
http://thegingercookies.blogspot.com/2010/08/blog-post_2231.html

Селма - С Мастера се разбрахме, тя ми отговори на въпросите! Всичко е наред! Копирах си рецептата и си я прибрах за някой хубав повод. Признавам, че сега няма да я направя, много ще ми дойдат калориите, но за гости - непремено! Пожелавам ти да си останеш "мама с 3 ръце" и да радваш семейството си! Бъди здрава!   bouquet

Marieta- ще те чакам! Умно ти е дЯтитУ, браво! Какви игри ги чакат с малкото братче ехеее  Grinning  

# 64
  • Мнения: 6 496
Така се изложих с тая торта .... Embarassed Нали съм по импровизациите, за по-диетично реших да сменя брашното с царевично, дозата - по моя преценка, понеже съм голяма готвачка, и имам набито око  Mr. Green. Резултатът - моят мъж пита къде съм скрила оня туткал, дали съм го изхвърлила  Joy

# 65
  • Мнения: 5 001
.... Намерих рецептата, видях за какво иде реч и сЪ уплашиФ....Вярно много врътки  Crazy  - месене, точене, изрязване по форма, пък налагане...олелеее...

 smile3532 smile3534 smile3533

вИДе ЛИ Ся.... hahaha hahaha hahaha

А твойто дето го правиш според мен е крем пита.....Може и да не съм права,мА на таковУ ми мяза....

П.П. Подредена е в момента вече и отива в хладилника....



П.П. 2 - Ая...като си представих мъжО ти как е казал "туткал" и така ми стана смешно.. Joy Joy
Ох....Извинявай само да не се обидиш,ама така образно си описала,че.... Joy Joy Joy

Другият път спазвай рецептата точно като я правиш за първи път и после импровизирай,ако искаш.....Ей мЕ на....аз сЯ чета с четири очи (няма само Селма да е с три ръце hahaha) и спазвам всяка буква,даже една вече ме фрасна по челото(буквата де)

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 10:48 от TheNMaster

# 66
  • Мнения: 200
Чудесна тортичка! Много вкусна се получи!   smile3525 ]Благодаря за рецептата, Селма!  smile3525

# 67
  • Мнения: 539
Denito,ще го бъркаш периодично.Като ще зачестиш към края на варенето,защото от повишилата се температура може да се появят бучки.
   Бърка се с тел. 

   Температурата на продуктите не е от значение.
Много ти благодаря за допълнителните разяснения.

# 68
  • Мнения: 6 496
Хич даже не се обиждам, като се знам каква съм я свършила  Hug

# 69
  • Мнения: 7 433
Много се радвам,nelickaHeart Eyes Hug

Мастърче,точно така!Първо се прави точно по рецептата.А след първата пробва вече се правят изводи за евентуални промени и напасвания,според вкуса на семейството.  Simple Smile Hug

Благодаря за снимката!   bouquet И стискам палци тортата да ти хареса!  Simple Smile
Беше ли ти трудно да я правиш?

Denito,моля!При нужда пак заповядай!  Hug

# 70
  • Мнения: 5 001

Благодаря за снимката!   bouquet И стискам палци тортата да ти хареса!  Simple Smile
Беше ли ти трудно да я правиш?
трудно?!?......кО значи тая дума? Rolling Eyes.....
С тоя форум и с тая подкрепа тук едва ли има нещо дето да е трудно!  Hug


...Всъщност - движих се точно по рецептата ти и не се отделям и поглед настрани.....Засега нещата са или поне изглеждат добри.....
Я сега и аз с въпрос.... hahaha Mr. Green
Понеже я сложих сега в хладилника...Дали ще е достатъчно до довечера(да я обърна) или да чакам до утре?
Аз мисля,че е достатъчно до довечера,ама все пак да питам....Да не се изложа и аз.... hahaha

# 71
  • Мнения: 978
Момичета, бързам да се похваля и да потвърдя, че торта е много вкусна. А този портокалов вкус........мммм, просто трябва да се опита. Ето и разрезче:
http://greta4wpetrova.snimka.bg/cooking/hrana.309982.25703457
Селма, благодаря още веднъж за споделената рецепта, а тези които все още се колебаят- да запретват ръкави и да се захващат, няма да съжаляват.

# 72
  • Мнения: 7 433
  Мастърче,аз правя така....Поклащам леко купата и ми става ясно,дали тортата е стегнала.
  (Нали ще можеш да се ориентираш?  Simple Smile )
  По мои сметки,до довечера трябва да е вече добре стегнала.Даже бих я проверила следобяд.И ако е готова,бих я обърнала,покрила с глазурата(или поръсила с какао) и бих я оставила да престои малко  в обърнатия вид,да омекнат и долните корички.  Peace

  gretacvetina,благодаря за топлия отзив и снимката!Трогна ме!  Heart Eyes  Hug
  Разрезът изглежда много примамливо!  Heart Eyes

# 73
  • Мнения: 5 001
  Мастърче,аз правя така....Поклащам леко купата и ми става ясно,дали тортата е стегнала.
  (Нали ще можеш да се ориентираш?  Simple Smile )
  По мои сметки,до довечера трябва да е вече добре стегнала.Даже бих я проверила следобяд.И ако е готова,бих я обърнала,покрила с глазурата(или поръсила с какао) и бих я оставила да престои малко  в обърнатия вид,да омекнат и долните корички.  Peace
Точно така смятах да направя.Аз работя често с ЖЕЛАТИН и ми е ясно,но реших да попитам,за да не стане грешка.... Laughing
Благодаря!  Hug

# 74
  • Мнения: 978
Селма, няма защо. Написаното от мен си е абсолютна истина.
TheNMaster , ако мога да ти бъда полезна, аз направих тортата вчера към 11 и нещо, а вечерта към 8 беше готова, извадих я, направих глазурата и пак в хладилника-до тази сутрин. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт