Да не изпускаме от очи проблема с ГМО- семената на измамата!

• 39 379
  • 456
  •   1
Отговори
# 300
Има едни бисквити в сини кутии с дупка по средата в Лидл, които са с масло. От Гърция съм ги купувала, но ги има и тука.
Палмовото масло защо да е ГМО? То се добива от кокосови палми. Тях как ще ги генномодифицират, та да успеят да пораснат и т.н.?  
Иначе е вредно спор няма.

# 301
  • средноголям град в България
Благодаря, ща ги пробвам! Не че се тъпчем с подобни лакомства, но все пак не може дете да не посегне към рафта с бисквити или солетки и тръгвайки на екскурзия винаги да носи бабините сладки от вкъщи.

# 302
  • средноголям град в България
Палмите вече са "култивирани", засаждат се цели плантации за сметка на естествената растителност. Знае ли човек, дали не ги пришпорват за бърз растеж и висок добив  newsm78

# 303
  • Ямбол
Между "знае ли човек" и "този продукт е ГМО" разликата е огромна. Но какво ли се учудвам, за някои всичко е еднакво и е от рода на ЕЖК.

# 304
  • София
В събота има протест срещу ТТИП, от 18.30 ч в София, пред ЕК.
ГМО е малка, малка част от богатата програма, която са ни подготвили корпорациите.

# 305
  • София
http://bnt.bg/news/obshtestvo/grazhdani-ot-sofiya-i-varna-se-obe … niha-sreshtu-tpti

Протестът се състоеше от 100 човека.

Само 100 човека са срещу колонизирането с мирни средства на ЕС и в частност България.

Само 100 човека са срещу ГМО.

За арбитражни съдилища няма да говоря нито за другите последици, за да не е спам, за де не ми изтрият поста.

ТТИП не е преведено на български, не питай, Лиляна! И не е за нашите малки, прости глави! То е за големите корпорации, за техния интерес, не за нашия!

Европейските депутати дори не знаят каккво е съдържанието на договора, та ние.......

# 306
Ами аз като ви казвам, че това е бъдещето, вие не та, не. Естествено, че никой няма да има на протеста, а и да има при население от 14 милиарда през 2030 и климатични промени, които не позволяват естествено биологично земеделие, няма как ГМО да не стане част от ежедневната ни диета.

Последна редакция: пн, 06 юли 2015, 11:04 от Anna-Bell

# 307
  • София
Наистина от Монсанто казват на хората, че ще спасят света от глад и няма друг път.
Има и нещо интересно - Монсанто произвеждат органик продукти.

# 308
Наистина от Монсанто казват на хората, че ще спасят света от глад и няма друг път.
О, то ако мислиш, че Монсанто дълго ще останат единствените, които ще произвеждат ГМО се лъжеш. Масово ще стане, масово.

Не, не казват, че ще спасят хората от глад, нищо подобно. То просто е съвсем логично, да е така. Ако можехме да се изхранваме с биоземеделие, не виждам причина да не го направим. Тогава щяха да се появят някои същите като Монсанто, ама органик и щяха да печелят ли печелят. Само, че за да не се случи е ясно, че да зависиш от природата и нейните капризи е равносилно на "умирам от глад", така че за добро или зло ГМО няма алтернатива.

Аз не съм защитник на ГМО, аз не бих яла такива продукти, но ми е ясно защо са бъдещето.

# 309
О, то ако мислиш, че Монсанто дълго ще останат единствените, които ще произвеждат ГМО се лъжеш. Масово ще стане, масово.

Не, не казват, че ще спасят хората от глад, нищо подобно. То просто е съвсем логично, да е така. Ако можехме да се изхранваме с биоземеделие, не виждам причина да не го направим. Тогава щяха да се появят някои същите като Монсанто, ама органик и щяха да печелят ли печелят. Само, че за да не се случи е ясно, че да зависиш от природата и нейните капризи е равносилно на "умирам от глад", така че за добро или зло ГМО няма алтернатива.

Аз не съм защитник на ГМО, аз не бих яла такива продукти, но ми е ясно защо са бъдещето.

Бъдещето са, щото някой вади пари от тази работа.... Нищо общо нямат ГМО с глада или с подобни неща... Даже напротив... На повечето ГМ растения модификацията им е да издържат на промишлени дози пестициди или тотални такива, какъвто е Раундъп и използването на които не е добре за плодородните земи...

# 310

Бъдещето са, щото някой вади пари от тази работа.... Нищо общо нямат ГМО с глада или с подобни неща... Даже напротив... На повечето ГМ растения модификацията им е да издържат на промишлени дози пестициди или тотални такива, какъвто е Раундъп и използването на които не е добре за плодородните земи...

Да, де ама за да вади пари от тази работа, някой трябва да е готов да ги извади тези пари и да ги даде. Пари не се дават лесно, никак даже. Не е толкова просто да накараш някой да ти даде пари и то много пари. Пари никой не дава ей така, ако няма някаква изгода от това да ги дава.
Е, как да няма нищо общо с глада? А с какво има общо, производството на продукт за храна? С глада, разбира се.
Именно да издържат на пестициди, но и не само, на градушки, студ и т.н. Селското стопанство е най - губещият отрасъл в една икономика, но и най - важният, защото е храната на индивидите, участващи във въпросната икономика. Без дотации от държавата селското стопанство е обречено. Та в този ред на мисли съвсем логично е да се опитваме да минимизираме загубите. Нали се сещаш, че ако цяла година съм се мъчила да отгледам 1 декар доматки и една градушка или някакви паразити ми унищожат реколтата, не само че ще съм 100 % на загуба, ами и от глад ще умра, освен ако не ям пасти, по примера на Мария Антоанета. Само, че аз пасти не обичам, така че абсолютно логично е да се обърна към Монсанто за помощ, като разбира се си заплатя подобаващо за нея.

# 311
Коя култура на Монсанто или изобщо ГМО култура издържа на градушки?

"Именно да издържат на пестициди..."

Защо именно на пестициди да издържат? Нека издържат на вредителите и плевелите без да се трови земята...
Някои се опитват да извращават природата и да сеят/садят растения на места, където не им е мястото по принцип... В пясъците на Сахара искат да садят домати... На Северния полюс искат... Защо толкова е нужно там да се сади?

Anna-Bell, а аз ям пасти... И не искам в тях да има ГМ продукти, но има и никой не ме пита... ГМО са навсякъде, дори и на места, които вероятно не подозираш, а в България се отглеждат отдавна и ги ядем без да ги искаме... ГМО са напредък, колкото атомната бомба е напредък...

# 312
В събота има протест срещу ТТИП, от 18.30 ч в София, пред ЕК.
ГМО е малка, малка част от богатата програма, която са ни подготвили корпорациите.

Да,малък протест,малко информация.В събота бяха командировани полицаи от провинцията,които знаеха само,че ще има: ''някакъв протест''.НО властимащите се бяха подсигурили с подкрепление за всеки случай!Омръзна ми еврейско-американската шайка ''монсанто'' да мисли ''доброто'' #2gunfire на целият свят!

# 313
Коя култура на Монсанто или изобщо ГМО култура издържа на градушки?

"Именно да издържат на пестициди..."

Защо именно на пестициди да издържат? Нека издържат на вредителите и плевелите без да се трови земята...
Някои се опитват да извращават природата и да сеят/садят растения на места, където не им е мястото по принцип... В пясъците на Сахара искат да садят домати... На Северния полюс искат... Защо толкова е нужно там да се сади?

Anna-Bell, а аз ям пасти... И не искам в тях да има ГМ продукти, но има и никой не ме пита... ГМО са навсякъде, дори и на места, които вероятно не подозираш, а в България се отглеждат отдавна и ги ядем без да ги искаме... ГМО са напредък, колкото атомната бомба е напредък...

Разбирам, и аз не искам да ги ям. Смятам, че ще започнат да ги подобряват и за градушки и вредители. За сега до там им стигат възможностите. По принцип всяка култура изтощава земята, рапицата например я изтощава жестоко, жестоко. Веднъж засадена на парче земя, втори път не може да се използва, трябва да се търси друго. Като прибавиш и това, че пустините непрекъснато се увеличават за сметка на плодородните земи, наистина от жизненена важност е да можем да отглеждаме храната си върху песъчлива и неплодородна земя.
Искат на всяко едно кътче земя да ги отглеждат, защото просто не стига земята. Това е истината. Колкото и невероятно да ти звучи, но се изхабява, факт е и не стига. Особено, когато говорим за огромни площи. Всяко нещо е за сметка на друго, няма как да избягаме от този принцип. Не всичко е конспирация. Аз не отричам факта, че когато си голям и силен искаш ти да контролираш нещата и се стремиш да създадеш конспиративна среда, но животът е по - голям от Монсанто за щастие, и глобалните процеси не могат да се управляват от шепа хора, просто защото са прекалено големи, а и взаимносвързани. А големите не са Богове все пак и те грешат. Така че за съжаление нещата отиват на там.

# 314
Разбирам, и аз не искам да ги ям. Смятам, че ще започнат да ги подобряват и за градушки и вредители. За сега до там им стигат възможностите. По принцип всяка култура изтощава земята, рапицата например я изтощава жестоко, жестоко. Веднъж засадена на парче земя, втори път не може да се използва, трябва да се търси друго. Като прибавиш и това, че пустините непрекъснато се увеличават за сметка на плодородните земи, наистина от жизненена важност е да можем да отглеждаме храната си върху песъчлива и неплодородна земя.
Искат на всяко едно кътче земя да ги отглеждат, защото просто не стига земята. Това е истината. Колкото и невероятно да ти звучи, но се изхабява, факт е и не стига. Особено, когато говорим за огромни площи. Всяко нещо е за сметка на друго, няма как да избягаме от този принцип. Не всичко е конспирация. Аз не отричам факта, че когато си голям и силен искаш ти да контролираш нещата и се стремиш да създадеш конспиративна среда, но животът е по - голям от Монсанто за щастие, и глобалните процеси не могат да се управляват от шепа хора, просто защото са прекалено големи, а и взаимносвързани. А големите не са Богове все пак и те грешат. Така че за съжаление нещата отиват на там.

Anna- Bell, пишеш невероятни неща... Къде го прочете това за рапицата? Ето какво чета аз:
"Рапицата е известна от 4000 години пр.н.е. Тя подобрява структурата на почвата и повишава водопропускливостта и аерацията й. Зимуващите форми рапица са с висок противоерозионен ефект. Подобрява и фитосанитарното състояние на почвата, като намалява пораженията от кореновото гниене при пшеницата. Използвана като междинна култура, рапицата освобождава най-рано площите и ги оставя чисти от плевели за следващите култури. Включена в сеитбообръщение, рапицата повишава продуктивността на следващата култура и в това отношение не отстъпва на бобовите"

Ето рапицата колко изтощава земята... А Раундъп изобщо не я изтощава и затова се използва при невероятните ГМО култури, които ще спасят горкото човечество от глад...  Crazy  Боже, наистина нямам време и желание...

Общи условия

Активация на акаунт