Пиша, смятам и чета в Първи клас 2011/2012

• 35 553
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
И аз съм в шах от детската агресия и особено от начинът по който тя се вихри в училище, дори в първи клас.  Синът ми по принцип е ужасен пацифист или поне беше до скоро. Не посягаше на никой, оте бебе не се е препирал даже за игра1и на детската площадака, ако някой го удари не отвръщаше , и не защото така сме го научили, а такъв си е по пририда явно. Даже баща му се опитваше да го научи да е  малко по войствен, но без особен успех, до скоро. виджала съм как две годишната му сетра стои върху босия мукрак, а той пищи само и нищо не прави. Но .... откато тръга  на училище се промениха нещата, в един момент виждам, как щом тя нещо "скази лука " той и крещи  "ще те пребия " и тя избухва в буен рев. И все по-често чувам приказки, за това как се бият и пребиват на училище. Единия блъснал другия в локва, без причина, другия го ритнал по крака. Някой някого дразни, словесно и веднага следват заплахи за пребиване. Аз самта го видях, как се заяждаше с един съученик, за който твърдеше , че му е приятел Ту казва , че еди кой си му е приятел, ту твърди , е този приятел го дразни ужасно. Ясно е , че се влияе, но защо са толкова агресивни тези деца едно към друго? Още от втория ден ми разправяше как еди кое си момиче вземало нещата на децата и ги хвърляло или удряло.
Като казвам това нямам предвид, че цари някаква всеобща агресия и има жертви, ама някак не ми харесва.

# 631
  • Чикаго / София
Браво на математиците, чудесно са се справили децата! Hug

Еластина, много ме разсмя твоето момче. Още се хиля  Joy

И аз сборници не ползвам, но пък тази година докато бяхме в Бг лятото купих учебник и учебни тетрадки по Математика за 1ви клас и давам на Лъчи да си решава задачи от там. Иначе тук не им дават никакво домашно по нищо. Поне в нашето училище. Единственото което им дават е всеки ден да четат по 1 книжка.  Е, те не са някакви много дълги книжки - започват с такива по около 30 стр. с по 3-10 реда на страница големи букви, после постепенно започват да им дават книжки с глави, които четат по 2-3 дни и така.  Лъчи до сега има около 35 книжки прочетени само от училището. Отделно доста е прочела от библиотеката.  Мен малко ме притеснява липсата на всякакво домашно, затова все гледам да й давам по някоя страничка задачки в къщи, че тя книжката я прочита за 20 минути.  От Бг училището пък за сметка на това домашни дават доста и малко й тежат, но все пак ги пише. Но пише ужасно грозно! Надявам се да си пооправи краснописа поне малко, поне да й се разбира, че за сега е пълна трагедия.

И аз не купувам много детски книжки. От английските купувам по 3-4 на година, останалото взимаме от библиотеката. Прекрасни библиотеки имат тук. Бг книжки обаче купувам когато имам възможност. И когато знам, че някой ще идва насам винаги си поръчвам български книжки.

Времето за мен е вечер след 21,30ч. когато децата вече спят.

# 632
  • София
Еластина, ама не му слагай ограничения в рисуването на детето!!!  hahaha Joy Joy В рисунките кравите имат всякакви петна, така и трябва да бъде. 

# 633
Еластина, ама не му слагай ограничения в рисуването на детето!!!  hahaha Joy Joy В рисунките кравите имат всякакви петна, така и трябва да бъде. 
Ох, аз да не го ограничавам, ама , ако знаете какво представлява госпожата по Роден край-крещяща, обиждаща, физически мощна и плашеща, стресираща, унижаваща......и като всичко алогично в нашата държава- след множество протести и подписки от страна на родителите за махането и- наградена е за учител на годината.......мда.

# 634
  • София, "Младост 3"
И аз все се каня да се организирам, но няма как да стане. Също съм майка на три деца. Сега с третото съм намалила работата, защото толкова бързо растат, че не искам да изпускам точно тези години да сме заедно. Сега имат нужда все още от "гушкане" и не бягат.
 Всяка седмица летя по два пъти до Италия, защото първокласника ми е в българско училище.

Днес сме със счупени очила. Две деца се сбили, а моето се намесило да ги разтърва. Класната въобще не разбрала за инцидента. Помолих я да разговаря с родителите на агресорчето. Тази вечер ми се обади майката на детето по телефона. Вместо да се извини или нещо подобно ми заяви, че като съм избирала стъклата и рамката е трябвало да се досетя, че можело да се счупят по някакъв начин, ето защо е трябвало да бъдат някои по-евтини. Дори ми обясни, че майка й си вземала очила от левчетата за по 5-10 лева.

Квалифициран юрист съм. За първи път предпочетох да замълча. Съпругът ми цяла вечер се бъзика с мен и ми предложи да ме черпи една разходка по всички левчета.

Какъв трябва да е мотива на едно дете, за да удари съученика си по този начин?
Сериозни пропуски на родителите във възпитанието или агресия?
Това ми напомни вица, как един полицай стоял до една стена и тя паднала. Защо? По-умният отстъпва.   bouquet

# 635
  • София
Ох, аз да не го ограничавам, ама , ако знаете какво представлява госпожата по Роден край-крещяща, обиждаща, физически мощна и плашеща, стресираща, унижаваща......и като всичко алогично в нашата държава- след множество протести и подписки от страна на родителите за махането и- наградена е за учител на годината.......мда.
Това звучи ужасно.  Confused

# 636
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Това звучи ужасно.  Confused

Описанието на тази госпожа съвпада на 100% с поведението и методите на възпитаване и преподавана на нашата класна.
Случвало ми се е като го вземам на обяд да изчакам в коридора докато приключат последния часа.
Ами никак не е лесно за по-чувствителните деца. Чудя се по някога  дали да не накарам малкия да й направи един клип.

# 637
  • Варна
Най много се притеснявах да не ни се падне подобна гспожа, че моят син щеше да откаже да ходи на училище или щеше много да се подтисне. Че трябва да е строга, трябва и да вдъхва респект, но не така.

# 638
  • В светлината на слънцето
Еластина, развесели ме с историята за кравата и ме натъжи факта, че все още се толерират такъв тип учители. Confused
pam4i, направо нямам думи.  Shocked
Вчера момиченцата от нашия клас плюс едно момченце са изнесли коледна пиеска в съседна на училището детска градина. Представили са се чудесно. Теди беше много въодушевена. Колко им трябва на децата да се почувстват щастливи. Blush Сега си чакат коледните тържества в училище, които се оказаха повече от едно: на класа в детски клуб, общоучилищно с програма от всички класове и едно на плувната група, което ще е на басейна им. Просто си представих Дядо Коледа по червени плувки. hahaha

# 639
  • Пловдив
Нашите пък вчера са ги завели в градската библиотека и там са творили коледни картички за украса. Алекс започна с думите "Това беше най-хубавия ден в живота ми."
Наистина им трябва мъъъничко и децата засияват  Peace

# 640
Здравейте момичета.

Аз се позагубих, много неща се струпаха напоследък и съм изпуснала цялата тема, но ще понаваксам като имам време. Успях да прочета последните няколко страници.

Браво за успехите по състезанията на малките математици! Ние бяхме на награждаването на СМТ в сряда и гордостта беше голяма Simple Smile Същият ден разбрахме и резултата от КМС и Гого е с трети резултат и там. Радвам се, че той самият е доволен и се мотивира от това.

Иначе сборници не ползваме, само принтирам състезанията. Сега на КМС си купихме един със състезания 1-4 клас, за да не ги принтирам. А на награждаването за СМТ ни подариха един с всички задачи от СМТ.

Времето за мен ми е като химера - ако открадна половин час вечер или сутрин, се чувствам друг човек.

В тази връзка искам да ви питам чувствате ли се понякога сякаш децата ви задушават? В смисъл, че постоянно искат вниманието и времето ви за себе си? Аз от време на време се чувствам безпомощна от факта, че не мога да открадна малко лично време и децата са ми на главата постоянно. Чуда се как да им го обясня така, че да не се почувстват засегнати и пренебрегнати и в същото време да ме разберат...  newsm78

# 641
  • София
Аз лично много често се чувствам така. Как им го обяснявам -  в прав текст. Вариации, според зависи, но в степените между "Моля те да отидеш в детската стая за малко, за да ми почине главата", през "Много те моля, остави ме на мира за 5 минути" до "Изчезни веднага от тука, играй си, гедай ТВ, но следващите 10 минути не искам да влизаш!". Последното казано истерично.  Joy Обикновено не действат, т.е. излизат от стаята, докато 3 минути по-късно не влетят пак. Изобщо, за да има мир трябва да има изтеглен някой нов филм и да са инсталирани да го гледат. Не че стоят мирни, но поне идват през 15-20 минути за вода/сок/ядене/спор или да ракажат както става във филма.  Laughing
Изобщо...иска ми се една баба под наем да си имаме, като ми прикипи и да ги пращам за един ден в месеца и 24 часа релакс. Мечти...

# 642
В тази връзка искам да ви питам чувствате ли се понякога сякаш децата ви задушават? В смисъл, че постоянно искат вниманието и времето ви за себе си? Аз от време на време се чувствам безпомощна от факта, че не мога да открадна малко лично време и децата са ми на главата постоянно. Чуда се как да им го обясня така, че да не се почувстват засегнати и пренебрегнати и в същото време да ме разберат...  newsm78

Аз си имам моят един час сутрин. След като оставя голямата на училище и малката на градина две-три майки пием кафе. До 9ч. После на работа. Вечер ми е по-натоварено. В 5 ги прибирам заедно с баба им и се връщам на работа до към 7-8. Рядко имам време като вчера, да се приберем трите заедно още към 5. Малко ми е мъчно, но за сега няма друг начин.
В малкото време, което сме заедно се опитвам да обръщам внимание, но когато съм изнервена и усещам, че по-скоро ще се развикам - просто им казвам, че не се чувствам добре и ако може да не ме закачат много-много  Embarassed
Засега не виждам нещо да ги притеснява, но все пак те са две, с малка разлика и така или иначе си играят заедно  Laughing
Колкото до времето за себе си, при мен се получава, защото разстоянията тук са малки и не губя толкова време в път като вас  Peace

# 643
  • В светлината на слънцето
...т.е. излизат от стаята, докато 3 минути по-късно не влетят пак.
...

...с думите "Чакай да ти обясня...", след което следва половинчасово обяснение на факта, че слънцето сутрин изгрява или че морето е мокро (малкия) или пък "Ела да видиш Сашо каква беля направи", казано с един мазен глас, което веднага ми навява мисли за съучастие (Теди).  Crazy

# 644
  • София
...т.е. излизат от стаята, докато 3 минути по-късно не влетят пак.
...

...с думите "Чакай да ти обясня...", след което следва половинчасово обяснение на факта, че слънцето сутрин изгрява или че морето е мокро (малкия) или пък "Ела да видиш Сашо каква беля направи", казано с един мазен глас, което веднага ми навява мисли за съучастие (Теди).  Crazy
Точно, 1:1.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт