Пиша, смятам и чета в Първи клас 2011/2012

• 35 597
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
доволна съм, а той остана донякъде разочарован, защото не е на първите места.
мястото няма значение, но пък еднаквия стил на оценяване е важен. иначе оставаме с впечатление за липса на откритост, а с това се обезмисля и участието. 7 лв са си 7 лв, няма нужда да ги даваме, за да ни кажат дали децата ни са математически гении.
не видях да са изнесени резултатите, които проверяващите са зачели за верни, както и логиката на тази велика десета задача. има информация само колко точки носи верният отговор...
моето мнение съвпада с това на детето- квадратът не следва да се брои, но много искам да знам чия логика е вярна.

# 511
  • София
Девойки, каква е логиката на 5-та задача? Баща й докара логика, че в зависимост от стрелката, се добавя или изважда числото към 5. И в кръгчето се пише полученото число. Това ли е? На мен не ми е логично. Поне графично не ми звучи адекватно.  Rolling Eyes

Утре заминавам да изкупя сборниците по математика за първи клас, че се впечатлих.

Иначе много се радвам, че все пак квадратът е правоъгълник.  Mr. Green Иначе щях да се възмУтя и Огорча вовеки. Последно ще се броим ли кой сме за правилния отговор или да не бъда дребнава?  Mr. Green

# 512
действието, което трябва да се направи с числото 5 е записано в легендата. най- отгоре е завитата стрелка и на нея съответства действие +2, следователно най- горе резултатът е 7.

Иначе много се радвам, че все пак квадратът е правоъгълник.  Mr. Green Иначе щях да се възмУтя и Огорча вовеки. Последно ще се броим ли кой сме за правилния отговор или да не бъда дребнава?  Mr. Green
няма да знаем кой е прав, докато някой с права не оповести позицията на СБМ. самият факт, че половин България се възмУтя  Grinning и огОрчва  Laughing трябва да им е ясен знак, че не са си измислили добре задачата = не са си свършили работата и пак са се проявили като чистокръвни държавни чиновници.
дали съм права в моето уравнение?

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 22:48 от Бумеранг

# 513
  • София
действието, което трябва да се направи с числото 5 е записано в легендата. най- отгоре е завитата стрелка и на нея съответства действие +2, следователно най- горе резултатът е 7.
Благодаря ти.  Peace Аз не бих се сетила, за мен трябваше да има знак = , за да го разшифровам така. Значи мъжът ми е разгадал.  Laughing

# 514
  • София
И моя син все още вярва в Дядо Коледа, като дойде време за подаръци, всяка година с баща му сме в голяма конспирация.   ooooh!   Laughing
Като беше по - малък си бях записала в списъка на телефона "Дядо Коледа" и когато не слушаше му казвах, че ще му се обадя, което означава, че няма подаръци и номера проработваше веднага.   Crazy   Joy

# 515
  • София
Здравейте момичета, не съм писала тук от 100 години и сигурно вече сте ме забравили, но аз вас не  Hug
Ще се върна да прочета назад, сега само да се разпиша  Embarassed
Видях, че коментирате КМС - и ние бяхме, в 119. Разбрах 3-4 дена преди състезанието, свалих някакви задачи от предишни години и му ги дадох да ги реши - е, в къщи явно атмосферата е друга и се справи за по 15-тина минути на "издание" и то съвсем вярно /с което съвсем не твърдя, че е някакво математическо чудо/, но там обстановката явно е била стресираща за него...твърдеше, че било по-гадно отколкото в училище и не искал повече да ходи на състезания  Crossing Arms Задачите...не е преброил носа на роботчето от 10 задача, защото упорито твърдеше, че бил морков  ooooh! Главата е отчетена като правоъгълник, даже на тъпия ми въпрос - "ама това брои ли се" ми отговори, че всеки квадрат е правоъгълник също така, не съм ли знаела  Whistling
После не е видял минусите по колонките и се чудел там какви числа се иска да напише, ама то и без това с грешна бройка триъгълници и да беше разбрал какво се иска - все тая.
Той други терзания имал - дали да си напише името печатно или ръкописно  ooooh! ама не посмял да пита "госпожата", че е адски срамежлив и не се обажда, ако не е запитан от по-висшата инстанция  ooooh! След това - раздали им химикалки, ама те в училище пишат с моливи, та настанал страшен смут - ако пише с химикалка и сбърка - как да го изтрие...пък ако пише с молив - дали може...накрая взел решение да пиеш първо с молив, после да повтори всичко с химикалка, но докато омастилявал си намерил грешка, трил, станало дупка на листа, после написал верния отговор, но се виждал и стария..мазало! Та още някоя подусловие няма да му зачетат, но здраве да е, нали това е идеята - да ходи и следващия път няма да се чуди дали да пише печатно или ръкописно  Mr. Green 

.... За да не си харчим ние парите , че бил много скъп си го поръча на дядо Коледа.....

Това е и Мишовата логика, всяка година си поръчва нещо, за което съм казала, че е скъпо и тъпо и че няма да дам една торба пари за въпросния боклук - е, не се научих, въпросният боклук бива поръчван на дядо Коледа, за да не дават мама и тати излишни пари за глупости, ама интересни глупости  Crazy
Тази година самоинициативно седна да пише писмото, поръчал си е fly crane - поредната дивотия /рекламирана по детските канали/, която ще изкара не-повече от седмица преди да бъде унищожена от малкия терминатор, ама...купих я даже вече, да не взема да размисля накрая  Mr. Green Пита сестра си какво иска от дядо Коледа, но тя не можа да реши - искаше и кукли, и коли и лодка и какво ли още не, накрая Мишо се врътна на стола и мъдро обобщи "и нещо за Катето" и приключи писмото  Mr. Green
Иначе при нас дядо Коледа е писал "извинително писмо", че няма да донесе поръчката, но по "обективни причини". Едното беше за play station - обоснова се с това, че джуджетата не правят техника, а само играчки, другото беше пак за някакъв хвърчикоптер, ама като го видях в магазина какъв стиропорен боклук е..лошо ми стана да дам 60лв за него...спаси ме етикета, на който пишеше "за деца над 8 години" май...та добрия старец писа, че още е малък за този подарък, да си избере друго нещо  Crazy
ех че дълго стана, а дори не съм изчела назад, както обещах. Връщам се да чета и до скоро  Embarassed

# 516
  • В светлината на слънцето
Ухааа, колко страници математически вълнения... Crazy Mr. Green
Аз като заклет враг на тези състезания в тази възраст, ще се включа по другите теми.
Дядо Коледа до миналата година идваше у нас на живо. Обаче миналата година Теди се усъмни, че дядката май имал сходни черти с баба й. Wink Така че тази година ще мине през нощта, ще си изпие млякото и изяде бисквитите, и ще остави каквото има да оставя. Mr. Green Малкият категорично си иска белобрадия обаче и проблемът е сериозен. Thinking Имаме страхотен костюм на Дядо Коледа, обаче се чудя сега какво да го правим. Отделно и двамата искат да си изнесат програмата пред дядото: песничка, стихче... Та знам ли... Thinking
Подаръците им купихме вчера окончателно. Само книжките останаха, но с тях ще имам сериозен проблем, защото им купувам постоянно книги и буквално имат почти всичко за деца. Та изборът е супер стеснен. Приемам идеи, pls... Praynig Феликс, малкият Никола... всичко имаме и се прочете с интерес.
И малко извън общите вълнения. В събота бяхме на премиерата на "Котаракът с чизми". Много приятно филмче. Става дума за котарака от "Шрек", не от приказката. Филмът е 3D, добре дублиран, издържан в духа на "Зоро" и "Десперадо", с мнооого котки в него, смесва две класически приказки типично по Холивудски, ама това да му е кусура. Става и за по-малки деца - аз водих и двамата. Та препоръчвам за коледната ваканция. Peace

# 517
Здравейте момичета,
обсъждате разни състезания, кое дете колко книги е прочело и т.н. - неща, които мен не ме вълнуват и мисля, че е рано за тях. Цял живот ще се състезава и надпреварва в живота, сега ми се ще по-полека да се карат нещата.
Та затова като цяло мисля да спра да пиша, ще ви наглеждам от време на време де  Heart Eyes , че много ще ми липсвате иначе.
Относно състезателният дух, ами че тя си го има, въпреки че не може да чете, е чете си като първолак, винаги вдига ръка и иска да чете в клас. Госпожата ни чак се дразни, че не можела малката да отговори или прочете, пък защо била вдигала ръка, ама пък за мен е по-важно да вдига ръка и да се опитва да стигне до верния отговор или да се опита да прочете написаното. Ами после като ще може, пък няма да иска да вдига ръка, защото може и да сгреши, по ли ще е добре, питам аз???
Та така чао засега от мен, не знам кога пак ще се включа, но и с бебето живот и здраве не знам дали и време ще ми остава...
 Hug Hug Hug Hug за всички

# 518
Аз още от предното състезание се надявах да се намери друг вариант за отчетност на мат. състезания, има 2 теми за тях.

# 519
  • Варна
Моят първокласнк вярва в дядо Коледа, той до сега винаги идваше в градината,  а у нас оставяше подаръците под елхата. Но в нашия случай старецът е много щедър, понеже оставя подаръци освен упос наата елха, у едната баба, у другата баба, че и у братовчедите.  Laughing Писмото е написано и уви поръчката е Бей блейд турнирен комплект, плюс още няколко блейда , че вампирски зъби за капак. И сега съм в голяма дилема, понеже тия играчки са хем скъпи, хем не ги харесвам. Но пък от друга страна той мнооооого мечтае за тях . А всеки от нас сигурно помни от детските си години, какво разочарование е с нетърпение да очакваш подарък и като го получиш ....... да е нещо, което не си искал..
Така че, Мандаринка,
идеята с ответното писмо от Дядо коледа е хитра. Ще помисля.

# 520
  • София
Дали вярват в Дядо Коледа? Thinking
Съмнявам се! Stop

Дядо Коледа "дойде" вече при моите деца тази неделя на служебно Коледно тържество в Младежкият театър.
Преди това децата гледаха "Карлсон, който живее на покрива". Велико представление!
 Hug
Ние, възрастните сме смяли на глас като деца . Laughing
Та Дядо Коледа, понеже, много деца, много нещо, беше натоварен да раздава подаръците на всички деца в салона.
По едно време моята щерка, която би трябвало още да вярва в Дядо си Коледа Mr. Green, се обажда до мен и пита: "Мамо, мамо, нашите подаръци в какъв найлон са?" Wink
Та ни даде да разберем, че прекрасно знае от къде идват подаръците, всъщност.
После даже подобаващо ни благодари за тях. Joy hahaha

# 521
  • София
И моето дете вярва в дядо Коледа. Струва ми се, че тази година дори повече се вълнува от миналата. Вече е написала 2 писма на дядо Коледа, а съм скрила в офиса желаният подарък.

А вашите деца взех ли вече числата над 10 - десетици и единици и представяне на числата с тях. Нашите ги започнаха от миналата седмица. Аз много се вълнувах дали ще ги разбере, защото това вече си е материал от първи клас. Първите 2 дни беше по-колеблива, но днес гледах задачите от работа в клас и всичко е вярно. Една добра новина на фона на "класа с най-лоша дисциплина" /коментар на директорката към децата/.

Днес разбрах за едно държавно училище, че децата не тичали в коридорите - имало дежурни учители и те стриктно следели. Дали това е възможно newsm78 На мен ми звучи като мечтаното учище и е възможно да го пробваме, ама какво ли друго ще излезе Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 15:38 от TanyaMG

# 522

Днес разбрах за едно държавно училище, че децата не тичали в коридорите - имало дежурни учители и те стриктно следели. Дали това е възможно newsm78

Горките те, за казармата, в която ги държат.  Twisted Evil

# 523
В у4илището на Марти е така - има по един дежурен у4ител на коридор. Не , 4е не им дават да ти4ат , но следят да не се блъскат и да не ти4ат много силно.

За 4ислата - още са на събиране и изваждане с 8 .

лулумба , има нова книжка за Феликс - " Феликс до луната " . Ако я нямате е идея за подарък.
Аз в4ера му я купих .

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 16:22 от minimo

# 524
  • В светлината на слънцето
И в нашето е така. Peace

Общи условия

Активация на акаунт