Пиша, смятам и чета в Първи клас 2011/2012

• 35 569
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Тя, според мен цифрите са номера на мярката, по която се изпълнява.
Като го чета, точно на нашия проект прилича. Peace

# 586
Ни най-малко, narcis. Просто сме събрани по признак "деца в първи клас" и намирам, че това дава на всеки свободата да споделя своите терзания и радости, както и в "разговора" естествено изникват и странични теми като празници, подаръци...
Постовете с линкове към книги ми бяха безинтересни- подминах ги.

# 587
Тя, според мен цифрите са номера на мярката, по която се изпълнява.
Като го чета, точно на нашия проект прилича. Peace
О, супер.Ще попитам в нашето училище. А този проект сега стартира/ в смисъл с ученици/ или сега се кандидатства по него?

# 588
При нас вече е подготвен за старт. Наистина повече по организацията не знам.

# 589
Току що видях резултатите от математическото състезание. Моят е с 91 точки. Определено надмина очакванията ми. Мислех си, че ще има резултат около 80-85. Приятно изненадана съм.  Grinning
Браво на всички участвали дечицаHug

# 590
Това не е ли стар проект от 2005 год. newsm78 Или цифрите означават нещо друго?
Вчера бях на родителска среща и ни казаха, че от вторият срок, ще стартира този проект. Казаха, че ще организират"клубове по интереси". Добре са го измислили, но тъй като се оказаха в часове в които детето ми е ангажирано с други мероприятия, ние най-вероятно тази година сме пас. Надявам се, следващата да са в по-приемливи /за нас/ часове.

# 591
Като казахте "клубове по интереси", от доста време се каня да питам, има ли у нас училища, които членуват в Оddysey of the mind? Гледах че има доста страни от Европа. Това е международна организация и извънкласно се оформят възрастови групи от по 6-7 деца и имат разни проекти, които трябва да създадат сами, без помощ на възрастни. Провеждат се регионални, национални състезания. Най-добрите отиват дори на международно такова.
Аз записах Самуил тази година. Заданието е, че трябва да изобретят устройство от подръчни материали, с което да отворят от разстояние 1,2 и 4 метра, 3 контейнера, в които има предмети. Имат доброволец-треньор, който ги наглежда, но според правилата е забранено да получават насоки и помощ от възрастни.

# 592
  • Варна
Аз влизам да докладвам - ние сме със скромните 81 т заради 9 и 10 задача. Поздравления на всички деца, които са се справили със състезанието!

# 593
  • София
Не мога да повярвам как най-заклетата "нематематичка" под влиянието на форумските страсти купи сборник за първи клас.  Mr. Green
Казвайте сега от оранжевия сборник на "Слово" до коя страница сте стигнали? Да набримча детето да ви догонва.  Laughing
А вчера Никол каза, че имало мултиматематика. Това било "много математика". Обясних, че "много математика" е висша математика и никак не е нужно да я учи, защото е скучно. Обаче детето нали вече беше минало няколко страници от сборника ме осведоми, че математиката била забавна.  Joy Ужас на ужасите, за моите уши!
Вчера гледах коледни книжки, разгледах и "Коледните писма на Феликс". Малки букви, 15лв, отказах се. Ако ще ме гърчат цялата аз да я чета, не благодаря. Изобщо трудно давам пари за детски книжки аз, особено тематични, които ще се прочетат един-два пъти само. Безсмислено ми е. Предпочитам поне да са приказки с поуки, те се четат с години. Или детски класики. И аз и мъжа ми имаме огромно количество детски книжки, но децата не ги харесват - картинките им са безвъзвратно морално остарели.
По-скоро съм харесала тази поредица, буквите са им по-големи, къси са разказчетата и се надявам първокласничката сама да им се труди:
http://www.zlatnoto-pate.net/bg/catalog/read/transportnite_nevoli_na_dqdo_koleda/
http://www.zlatnoto-pate.net/bg/catalog/read/veseli_koledni_istorii/
http://www.zlatnoto-pate.net/bg/catalog/read/snezhni_prikazki/

# 594
  • Варна
Клеми,кефиш! Simple Smile
Да кажа ,че сборници специални по-сложни нямаме ние,нито на някакви школи ходим по мат.Каквото от у-ще,това.Тегля му състезанията от предни години,слагам ги на масата и той налита,хахах!И реве за още.Изрешава тези за "Аз и числата "от предните 3 г. и искаше от Великденското да му принтна,ама го отказах засега.Там са в пъти по-сложни,след 1-2 месеца ще му ги предложа.
Има 89 точки хлапака,зарадвах го преди малко,че е на 65 място от 340 деца. Simple Smile

# 595
Аз влизам да докладвам - ние сме със скромните 81 т заради 9 и 10 задача. Поздравления на всички деца, които са се справили със състезанието!

Браво на Ники!Ние сме още по скромни-79.

Klemy интересни книжки. "Златното пате " имат страхотни книги.  Запазвам си ги за догодина. Аз вчера поръчах за около 55 лв. и чакам в утре или в петък да дойдат.Ако поръчам и тези, ще ме изгонят от нас. Mr. Green

Дескааз вчера прегледах великденските състезания и ми направи впечатленине ,че задачите от 2006 и 2007 са много сложни, след това стават по нормални според мен.Ще се радвам ако някой сподели своите впечатления, въпреки че е още много рано за тях.

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 09:19 от Тя

# 596
Деска,
съжалявам че ще наспамя пак темата с математическо състезание,
но твоето дете е на 9-то място.
При тези състезания се гледат точките, а не броя на децата преди теб.

# 597
  • Варна
Здравейте   bouquet

Тържеството за Дядо Коледа в училище ще е само за децата, на 23.12. от 9:00 часа. Почерпка ще се купи от общите пари, подаръците са ги приготвили, както и "Дядото"  Laughing, който ще ги раздава.

За 2,40лв. може да си разпечатате писмо от Дядо Коледа http://www.kolednopismo.bg/.

Покана към Варненските майки: Коледен концерт на ВФ"Бънджи сингърс" и Танцова формац … quot;Мелади" Народно читалище "Отец Паисий"/бившето Маяковски/ 17.12.2011 (събота) от 16 до 19 часа, вход свободен

# 598
Поздравления за всички, деца, които обичат математиката и  са учствали в състезанието! Синът ми Дани е с 94 точки и е много щастлив, естествено и аз. Вчера му дадоха грамота за шестото място, а това му е първо състезание. Изведнъж усетих моето малко момченце как започва да пораства. Невероятно чувство.

# 599
  • Варна
Деска,
съжалявам че ще наспамя пак темата с математическо състезание,
но твоето дете е на 9-то място.
При тези състезания се гледат точките, а не броя на децата преди теб.

Благодаря ти!Смятай колко съм "навътре",нали? Значи ще му кажа,че е 9ти,съвсем ще литне! Heart Eyes

Тя,не ги загледах обстойно аз Великденските,само хвърлих бегъл поглед на едно и се отказах засега да му ги давам. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт