Пиша, смятам и чета в Първи клас 2011/2012

• 35 556
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Браво на децата! Най-важното е, че са мотивирани и им харесва Simple Smile Моето се е представило добре на КМС, но напоследък взе да го домързява и най-много да реши някоя любопитна задачка - клечки, фигурки... Според мен е добре децата да се задълбочат в някаква област, в която им е относително по-лесно. Така ще получат самочувствие, че могат да успяват. Дори и да се развият в друга посока, това ще им помогне. Много много успехи желая на всички деца!  Hug

# 601
  • Deutschland/HE
Браво на децата! Най-важното е, че са мотивирани и им харесва Simple Smile Моето се е представило добре на КМС, но напоследък взе да го домързява и най-много да реши някоя любопитна задачка - клечки, фигурки... Според мен е добре децата да се задълбочат в някаква област, в която им е относително по-лесно. Така ще получат самочувствие, че могат да успяват. Дори и да се развият в друга посока, това ще им помогне. Много много успехи желая на всички деца!  Hug

той се е представил не добре, а отлично Simple Smile
Поздрави от Катето!

# 602
  • Варна
Благодаря, colibri Simple Smile Много поздрави и от нас на Катето и Борко!  Hug

# 603
  • София
Не мога да повярвам как най-заклетата "нематематичка" под влиянието на форумските страсти купи сборник за първи клас.  Mr. Green
......вече беше минало няколко страници от сборника ме осведоми, че математиката била забавнаJoy Ужас на ужасите, за моите уши!
.....
Joy Е, те това е целта на занятието! Радвам се, че спечелихме още една душа за каузата на тази велика наука!  Hug
Между другото Феликс пък спечели моето момченце за четенето - ако досега се дърпаше, дори и когато аз му чета, вече той ме дърпа всяка вечер да четем заедно! И добави към коледните си желания и останалите книжки от поредицата за ужас на мъж ми, който разсъждава малко като теб по въпроса - 60 и кусур лв. за еднодневки, ааа не!... За мен обаче цената си заслужаваше! Simple Smile
Относно Коледните събития в у-ще, при нас ще са 3 - купон, организиран от мамите в детски клуб с цел и ние да вземем да се запознаем, посещение на театър и музикално събитие с Хари Ешкенази, на което ще запознават децата с различните музикални инструменти...
Люлин, тези клубове по интереси са наистина чудесна инициатива! Благодаря, че сподели! Дано и нас ни огрее!
Хубав ден на всички!

# 604
  • София
Клеми, аз още в началото на годината купих двата оранжеви сборника на Слово . Гледам да вървим според това докъде са стигнали в училище. Там взимат 3-ката, вкъщи решава задачите с тройка и така. В нашето училище не се купуват допълнителни сборници и помагала , поради което госпожата не ни дава и задачи за домашно от там. Но смятам, че е добре за  упражнение вкъщи и затова и взех.
Що се отнася до математическото състезание- Нарцис, не се ядосвай, не си права според мен Hug. И аз съм на мнение, че е рано моето дете да посещава подобни, то няма и особенно желание, но това  не значи, че трябва да не се пише тук по темата.  Simple Smile
 Аз съм готова с купуването на нещата за класа и класната. Децата ни ще получат по една торбичка с лакомства Милка, а за госпожата - голяма коледна кошница с разни вкусни коледни щолени, меденки и подобни. Остава и Мими да не се  ошари за тържеството и ще е чудесно. В момента 7 деца са с варицела от класа, тоест точно 1/3.

# 605
Eeeeй, браво на всички математичета!
Честито за участието и постигнатите резултати на всички!
Чудесно е!

Аз пак за книжките Laughing с риск да досадя на някого. Много обичам да чета и така ми се иска да запаля искрицата в очите на мойте деца. Сещате ли се за онзи трепет, когато не можеш да пуснеш книжката за да разбереш, какво става по натам, криеш се под одеалото с фенерче, заспиваш, а книгата те удря по нос; отиваш да се храниш на масата с книгата, а възрастните ти правят забележка, че на масата не се чете... Понякога толкова ми липсва, че сега не мога да отделя достатъчно време на книгите, но това си остава един от приятните ми начини за почивка. Не че е задължително всички да обичат да четат, но поне може да опитам, а и на тях може да им хареса.
За последните три книжки, които показах ведин от предишните си постове, много хубаво е обяснено, колко си "важен", какъвто и да си, че всичко можеш да постигнеш, стига да желаеш, на децата много им хареса. Аз не тълкувах историите в книгите, "като колко си важен за Създателя, а колко сте важни за мен", Еми ги чете и препрочита и илюстрациите са хубави.

# 606
  • Варна
Мишел,радвам се,че си тук и сте добре! Hug

# 607
  • София
И аз съм голяма книгоманка, точно за това не ми пасва даването на пари за книга еднодневка. За 15лв има стойностни книги, които предпочитам да купя.  Embarassed Децата мого обичат да им четем, искат да им чета и моите книги (последно настояваха за "Къщата на духовете" ), мисля, че са спечелени за каузата.  Laughing

# 608
При нас вече е подготвен за старт. Наистина повече по организацията не знам.

И при нас ще има. Определени са деца на лотариен принцип (компютър ги джуркал;) В средата на януари ще започне проекта - предимно с теоретични часове по обяд (1 или 2 часа по 45 мин.). След завършване на учебната година ще има практика и разходки. Това е важно да се знае - децата ще са ангажирани след края на учебната година за около 3 седмици.

# 609
  • В светлината на слънцето
И аз в групата на книгоманите. Ама чак болните книгомани.  Mr. Green Радвам се, че зарибих и двете деца за каузата. Теди чете перфектно отдавна, малкият - още не може, но въпреки това държи книгата и "чете". Доста вярно и точно му се получава, защото помни като слон и досега бая народ му се е връзвал, че наистина чете. hahaha
И в нашето училище работят по няколко проекта - по интереси. Забравих вече какви бяха точно, запомних само литературния, защото мен ме грабна със срещите с писатели и поети, литературните прояви, издаването на собствен училищен вестник и т.н.

# 610
Като казахте "клубове по интереси", от доста време се каня да питам, има ли у нас училища, които членуват в Оddysey of the mind? Гледах че има доста страни от Европа. Това е международна организация и извънкласно се оформят възрастови групи от по 6-7 деца и имат разни проекти, които трябва да създадат сами, без помощ на възрастни.
Кейси, не съм чувала за този проект. От това, което пишеш, изглежда интересно за децата. Успех на Самуил.

Не мога да повярвам как най-заклетата "нематематичка" под влиянието на форумските страсти купи сборник за първи клас.  Mr. Green
Казвайте сега от оранжевия сборник на "Слово" до коя страница сте стигнали? Да набримча детето да ви догонва
Laughing
А вчера Никол каза, че имало мултиматематика. Това било "много математика". Обясних, че "много математика" е висша математика и никак не е нужно да я учи, защото е скучно. Обаче детето нали вече беше минало няколко страници от сборника ме осведоми, че математиката била забавна.  Joy Ужас на ужасите, за моите уши!
Леле Клеми, спри се!  Laughing Не товари детето със сборници. Синът ми отиде на това състезание със следната подготовка : 2-3 дни предварително решаваше тестовете от предходните години. Останалото е това, което е научил в у-ще. И аз и баща му се зле с математиката и нямаме никакви амбиции в тази насока. Детето, обаче, се оказа, че има. Той е в паралелка с изучаване на английски език. Явно, трябваше да го запиша в математическата, но като гледам учителките, не заменям нашата за математичката.  Wink
Ако детето ти го влече математиката, ОК, ако не, потърси какво му се отдава и в какво му върви.  Hug

# 611
  • София
Е, аз бях останала с впечатление, че тук 99.9% работят и по сборници.  Joy Иначе нея най-много рисуването я влече, езиците много й се отдават. Но не пречи да си реши сборника за първи клас. Не вярвам математик да излезе от нея, обаче все до 12 клас ще го учи този предмет, няма не искам.

# 612
Е, понеже и моята девойка не работи със сборници, дате идея за някои, защото има огромно желание, а аз все забравям да разпечатя задачки от интернет. Въобще, какви учебни помагала ползвате вкъщи, нещо подготвяте ли допълнително? Днес от една позната чух, че имали такива сборници и по български език. Да взема нещо, когато има желание да се занимава.

# 613
При нас вече е подготвен за старт. Наистина повече по организацията не знам.

И при нас ще има. Определени са деца на лотариен принцип (компютър ги джуркалWink
Хм. При нас казаха, че е достъпно за всеки желаещ, но не можеш да избереш повече от един клуб.

Не вярвам математик да излезе от нея, обаче все до 12 клас ще го учи този предмет, няма не искам.
Е, така е. И до сборници ще стигнем, но на този етап наблягаме на писането. Голяма мъка с това писане. Пише вярно, но ужасно грозно. Tired

# 614
  • В светлината на слънцето
Аз не ползвам никакви сборници за Теди. Домашната подготовка се изчерпва с решаването на домашните (освен в случаите, когато иска да остане на занималня и си ги прави в училище). Има време да се товари допълнително. На този етап мисля, че това й е достатъчно. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт