Белгия - 22

• 47 934
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • Semmerzake, Белгия
Брюксел, може ли малко разяснение за тази премия. Тук ми казаха, че към седмия месец гинеколога ми давал някакъв атест и заедно с някаква молба се подавали във фонда, който изплаща детските на по - голямото ни дете. Така ли е ? От къде се взима тази молба и изобщо какво се прави, за да се получи тази премия ? Предварително ти благодаря за помощта  Hug

# 676
ohlalaa,тези пари белгийската държава ги дава еднократно само на дете, родено в Белгия,а твоето е родено в БГ, нали? Мисля, 4е няма да ти дадат такива за него, а има6 право само на детски всеки месец....
Еднократната помо6т се дава малко преди раждането с цел да се плати самото раждане в болницата ако няма6 осигуровка или застраховка тук..... и е някъде 1170 евро...

# 677
mur4ica, ние се записахме за личен лекар още преди регистрацията в общината.
След като мъжът ми получи паспорт, отидохме в мутуалитета и се записахме. След това въз основа на жълтите листчета от мутуалитета, които получихме след седмица,две, отидохме при личния лекар и ни записа. СИС картите ги получихме две седмици след като се записахме в общината.
Аз си чакам кодовете за паспорта и ще почвам да разучавам процедурата за детските. Ще пробвам да се запиша и в някое интерим бюро, за да си търся работа, макар че не знам дали ще стане без арбейцкарта. Разбрах, че не записвали без нея. Ако ли не , ще продължавам да си уча нидерландския и ще чакам чудо да стане Wink, макар че страшно ми се работи вече.
А да знаете в Антверпен дали ще има някакво карнавално шествие? Малко да разнообразя ваканцията на децата.
Хубав ден на всички! Hug

# 678
Лунна пътека, аз питах понеже синът ми е белгиец, просто роден в Бг. Ама вече я забравих тази история.  Laughing

Ако знаете днес какъв ужас изживях, направо още не мога да го проумея. Имах нужда малко да се разходя и оставих Алекс при свекървата за 2 часа. Докато ме е нямало явно вътре не са успели да се справят с него и са излезли на двора Алекс да си покара триколката. Но явно са го оставили без надзор, защото нашия си отворил портата и излязъл на улицата. Една жена спряла с колата и звъннала на звънеца да пита дали това малко момченце, заради което дори една кола принудително е спряла, било нашето  Cry Cry Cry Cry Направо нямам думи, реве ми се, че се е разминал на косъм, а аз не съм била вкъщи  Cry Cry Cry

# 679
nadiaeuro Много ти благодаря.
Аз мисля да направя като теб за лекаря. Моя мъж си е подал в общината документи и сега чакаме полицай да мине през квартирата (не работят звънците и не знам как ще стане това Sad)). Моята среща е за 6-ти март в общината да се запишем с децата. Лична карта ли трябва на мъжа за да се запишем при това му...както му беше това име на застрахователното дружество, или можем и с подадените в общината документи преди картата. аз мисля и е една детска градина да отива в понеделник, казаха ми по телефона че има едно място, но пак това е преди да се запиша и аз и децата в общината и преди да излезе картата на мъжа ми.
 За детските ще чакам инфо пак, колкото и да звучи нахално Embarassed. Моя мъж не може да отсъства от работа, а и да е с мен не му е кой знае колко добър френския и само аз каквото насвърша това е  Wink
Ей мами, тука да не би да е задължително да имаш поне 3 деца и 2 да са близнаци  Laughing
  bouquet

# 680
за детските- за Антверпен
Ако си работник подаваш тук- RKW ,Van Eycklei 50, 2018 Antwerpen, 080094434, www.rkw.be

За зелфстандихен - Oudaan 8-10, 2000 Antwerpen, 032244611, www. rsvz.be 
Надявам се да съм помогнала с инфото.
 Момичета  много се радвам за вашите сини гащи, честито. Розовите май само едни, но знаели се кой още ще се похвали. Чета ви, но нямам време за писане.

На новите мами-добре дошли.  bouquet

Блонди- късмет на омнио-то. Всичко ще е наред. Peace

# 681
Сони, ако мъжът ти работи по договор, нека да отиде да поиска от RH необходимите формуляри за премията и за детските. За премията, категорична съм че се изплаща от 7-ми месец нататък и в последствие се праща документа от комуната.

Прегледа ни днес мина. Разкритието си е същото - 1.5 см и още не напира да излиза. Вече сме 3 кг.

Отивам да готвя че умирам от глад.

# 682
  • The QC to be!!!
mur4ica от био-магазин. Ние имаме на близо 2, в Stockle.

Охлала, важното е, че нищо лошо не е станало, успокой се.  Peace

# 683
ohlalaa щях да падна от стола! Ужас! Как така е излязъл малкия?! Мале,мале...!
Сони честито за сините гащи и от мен Simple Smile
Брюксел чудя се как не си почнала да раждаш вече с твоето тичане напред-назад Simple Smile

# 684
  • Semmerzake, Белгия
Благодаря на всички за честитките  Hug !
Охлала, ужас, направо изтръпнах, но хлапетата правят доста щуротии дори и да си до тях всяка минута. Не се обвинявай, че си отсъствала.
Брюксел, благодаря за инфото.
Аз да се оплача - от два дни имам много силни болки в областта на кръста и таза. Направо немога да си намеря място. Като легна боли, като седна боли, от време навреме ме наболява и корема ниско. Взех си час при гинеколога за утре, да видим какво ще ми каже.

# 685
Сони, стискам палци всичко да е наред. Според мен е нормално - сега се разтягаме, но нека си те види доктор!

Аз да се похваля - и ние сме със СИНИ ГАЩИ, чакаме четвърто МЪЖко чедо в къщи  Mr. Green

# 686
  • Semmerzake, Белгия
Нели Ди, честито мила, хайде петото ще е с розови гащи  Laughing!

# 687
Сони, и при мен същата работа. В началото беше само ако ходя много и се преуморя, но вече втори ден ме боли от нищо. Само лежа, днес търсих гинеколога и чакам да се обади с инструкции, да пия нещо ли, да лежа ли, ама така не може с тия контракции. Таза не ме боли, но започва с кръста и после корем (като при цикъл, т.е. контракции). Кофти  Confused

# 688
Блонди , Soni ако болките се засилят веднага в спешното девойки.
 Исках да споделя не се стърпях , като про4етох. По миналата седмица бях в същото положение. Сутринта нищо ми нямаше и в 12 4аса не можех нито да дишам нито да се движа ве4е. В спешното веднага , кръвните изследвания показаха нали4ие на инфекция , първото съмнение беше за инфекция на пико4ните пътища. Беше петък , запо4наха АБ Веднага в понеделник дойде лекарката и каза урината е отрицателна, и се запо4на ехограф на вътрешни органи не ги видяха оба4е вси4ки от там на Ядрено магнитен резонанас - отрицателни няма инфекции никъде и от там на Амниоцинтеза. Която за моя най - голяма радост също отрицателна.

Та както разбрахте моми4ета и аз съм бременна в 18 сед . 4 дни и по последни данни е със сини гащи.
В о4акване на второто попълнение в семейството сме и ние ( по -старите моми4ета в теката ще ме разберат защо не казвах до сега) Но страховете си ги има и до днес и докато не вляза в безопасни седмици ще треперя и ще се радвам на всеки спе4елен ден. Ве4е минах и през серклаж в 14 сед.та сега си по4ивам в пове4е.

Радвам се искрено на вси4ки бременни дами в темата и 4естито на вси4ки  bouquet

ББлонди спокойна мила вси4ко ще мине без проблем на Амниото. Стискаме палци , не е страшно и не боли, а облек4ението след това , 4е вси4ко е наред е неописуемо.

Стана малко дълго Embarassed

Извинявайте за вси4ки грешки и "4" - пиша от лаптопа и не намирам буквата на първо 4етене
Весела ваканция на вси4ки
Поздрави

# 689
Здравейте,

Честити мъжки бебоци на Nelly и на muyldermans  .

Аз днес се радвам на частни шофьори. След като вчера съдружника ме пусна с триста зора да хвана метрото, днес сътринта мъжо ме докара до офиса и моя приятелка ще ме вземе в 16.30 и ще ме закара до нас. Казвам им аз че няма да родя в метрото, ама никoй не те слуша  Crossing Arms.

Linda82, моля те.... Hugние сме се разбрали с бебчо да изчака март месец....

Блонди, Сони, почивайте си повече. Аз имах само болки в гърба и ходих на кине, но това беше от преумора. Таза ме боля един два дни и то много лека тъпа болка.
Много ми помага възглавницата за бременни. Ако нямате, вземете си....скъпичка е, но е страхотна...

Общи условия

Активация на акаунт