Възрастовата разлика - колко и в коя посока?

• 52 419
  • 337
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ние сме набори, аз съм с 3 месеца по-голяма  Peace

Честно казано никак недоумявам разлликите >5 години. Особено пък 20+. Все си мисля как ако съм с човек на възрастта на баща ми ще объркам децата на кого да казват дядо един ден.
Но това кой с кого е решил да бъде хич не ме интересува, всеки си има глава на раменете.

# 196
  • Бургас
Djane, твоят случай е съвсем друго нещо - ти си омъжена за чужденец, различно е.
В България един мъж на 60 в повечето случаи вече е заминала работа, както и жена около 50-тте. Останалото са изключения. Тук е прието след 50 да забравиш, че те има и да си функция на децата си, детегледачка за техните деца и т.н, като междувременно цял живот блъскаш за насъщния. Сега ще ми наскочат, че не е така, но аз отдавна съм забелязала, че повечето от активните потребители във форума далеч не влизат в така наречената представителна извадка за обществото в Бг.
И аз съм чувала за влюбените в живота, енергични и стройни чужденци, които чакат пенсионирането си, за да започнат нов живот, които гледат на партньора си като на момичето/момчето, което сякаш съвсем скоро са се целунали за първи път и с което все още гледат звездите нощем, които на 60 изглеждат като нашите 40-годишни. Колко са тези хора у нас? Колко хора у нас имат такова мислене?  Peace

# 197
 Yulichka, нещата се изменят постепенно и у нас. Вече е тенденция да си баща около 40-те, а преди 20-на години се ставаше дядо на тази възраст.
Но да, начинът на живот у нас скапва масата и я приравнява на възрастта на един с десет години по-възрастен западноевропеец.

# 198
  • София

Сега ще ми наскочат, че не е така, но аз отдавна съм забелязала, че повечето от активните потребители във форума далеч не влизат в така наречената представителна извадка за обществото в Бг.

А може би извадката просто се променя. Обществото ни се променя и след като възпремаме толкова много от запада, защо да не прихванем и това!  Laughing Laughing Laughing

# 199
  • Варна
Възможно е всичко да зависи от средата, в която се движим. Около мен има маса добре изглеждащи мъже на 50г, има и няколко жени, но в процентно съотношение са по-малко. Затова, виждайки тях почти ежедневно, ми е трудно да ги запиша в графата "старци" - толкова са енергични, поддържани и интересни.
За мен възрастен човек със сигурност е такъв над 65г. Да не кажа дори 70г. Във фитнеса съм се нагледала на такива спортни старчета, че младежите /около 40г/ нервно потропват в ъгъла.

# 200
А младежите на 23 и те ли потропват нервно? Старчето колкото и да е стегнато, младото си е младо.

# 201
По- възрастните имат и много и други "привилегии" - по - уравновесени са, по- спокойно гледат на живота, по - умеят да различават и ценят стойностното.

# 202
  • Бургас
По- възрастните имат и много и други "привилегии" - по - уравновесени са, по- спокойно гледат на живота, по - умеят да различават и ценят стойностното.

Някои - да. Далеч не всички обаче. При някои с годините става даже по-зле  Mr. Green

# 203
...да, но и по-недоверчиви, по-негативни и по-малко склонни към компромиси. Особено ако говорим за стари ергени. Хайде да намесим малко и тях в играта, че все старите моми предъвкваме, а аз сякаш за повече стари ергени се сещам, с които мога да онагледя казаното по-горе.
И аз като Мон... смятам, че човек с времето обикновено трупа повече негативи, отколкото позитиви.

# 204
  • Варна

Някои - да. Далеч не всички обаче. При някои с годините става даже по-зле  Mr. Green
Така си е. Ако на младини си бил нервен и нетърпелив, едва ли ще се превърнеш в благ старец Simple Smile Възрастта само задълбочава чертите на характера ни, не го променя Peace

# 205
Аз за стари ергени не говоря. Те са друга работа.
 Мон, далеч не всички. Повечето се развиват точно в противоположната посока, но тези вече не търсят по- млада жена. Качествата им доста пречат за това.
Да се хванеш с по- млада трябва да имаш доста по- добри показатели от хората на твоята възраст, иначе се превръщаш в " палячо". Кой би искал това?

# 206
Възрастта само задълбочава чертите на характера ни, не го променя Peace
Разбира се, че е така, но ги и изчиства и оформя.
Много неща за които "скачаме" на младини с течение на годините ни се виждат не толкова важни. Човек олегва.

# 207
...Годините от 45+ за жени и 50+ за мъже си личат и се усещат от самия човек. Просто не си същия и естествено по- зле. Няма го и този ентусиазъм за живот и умората е видима.

Wink Трудно ще ме убеди някой, че един мъж на 25 год може да се забавлява по добре от 45-50 год. Не само, че имат ентусиазъм, а най-вече знят как и къде да се забавляват добре Wink
Обкръжението ми е основно от партньори с 15-20 год разлика.

# 208
А, пълно е с мерклии за палячовци, бе Снежи. Много са малко мъжете, които имат изискване жена им да не е доста по-млада от тях. Имаме един приятел, който например не обърнал внимание на някаква мацка, защото била на 21. А той е на 34. Но той по принцип си е по-особен. По едно време ходеше с жена 10 години по-възрастна от него и с 3 деца. Иначе много пъти се е случвало някой от ергените са се задоми за 2-3 дни с някоя малка фея и много неловки ситуации се получват, като се окаже, че феята дори не са я научили мама и тате как да се представя при първа среща с непознати хора. Не знам, уж са интелигентни момчета тези наши приятели, а понякога на такива кухи лейки се натъкват, че да се чудиш изобщо как и къде са успели да се запознаят такива магарета и такива космоси Laughing

# 209
Wink Трудно ще ме убеди някой, че един мъж на 25 год може да се забавлява по добре от 45-50 год. Не само, че имат ентусиазъм, а най-вече знят как и къде да се забавляват добре Wink
Ако ти искаш да се забавляваш така - да, но на мен винаги този начин на забавление ми е бил елементарен. Просто остарях много рано, а и не съм контактен човек.

Общи условия

Активация на акаунт