Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е рецептата за ябълков пай?
Как се приготвя селският терин?
Как се приготвят палачинки и краваи?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е рецептата за ябълков пай?
Рецептата за ябълков пай включва смес от яйца, захар, брашно, бакпулвер, нарязани ябълки, стафиди, орехи и шоколадови парченца. Тестото се разстила в тава и върху него се подреждат нарязаните ябълки. Останалото тесто се настъргва отгоре. Пече се при 180 градуса. Рецептата позволява вариации, като добавяне на канела и захар върху ябълките по желание.
-
Как се приготвя селският терин?
Селският терин се приготвя, като се нарязват на едро дроб, месо от врат и плешка. Дробът първо се маринова в ракия за един ден, а месото след това се овкусява с кимион, черен пипер, канела, мащерка, чесън и сол. След това сместа се изсипва в тава, покрита с пушен бекон и се пече на водна баня при 180 градуса за около 2 часа. След като изстине напълно, теринът се охлажда поне за 12 часа преди сервиране.
-
Как се приготвят палачинки и краваи?
За приготвянето на палачинките се използва смес от прясно мляко, яйца, мая за хляб и брашно. Тестото се оставя да втаса поне час на топло, след което се пече без мазнина в тиган с незалепваща повърхност. За приготвянето на краваи тестото се разточва на кръг, след което се реже на ивици. Тези ивици се навиват като мекици. Намазват се с лютеница, поставят се парченца салам и краваите се сгъват като плик. Подреждат се в намаслена тава, намазват се отново с лютеница отгоре, оставят да втасат и след това се пекат.
-
Каква е рецептата за сладки с шприц?
-
Как се приготвят ябълкови пай и щрудел?