Висок пролактин и аденом на хипофизата - 5

• 106 728
  • 829
  •   1
Отговори
# 90
Една на сцена, аз пия бромокриптина сутрин и вечер по едно, като от начало също пиех  по 1/2 сутрин и вечер за да привикне организма, но нямам никакви странични ефекти и се чувствам много добре. Така , че си е до организъм , може и при теб да е така, не се притеснявай предварително Hug
Аз се притеснявам пък дали не се дебелее от тия лекарства, въпреки че досега нямам проблеми с килограмите, ама знам ли...

# 91
  • Пловдив

Аз се притеснявам пък дали не се дебелее от тия лекарства, въпреки че досега нямам проблеми с килограмите, ама знам ли...

Аз по-скоро отсланбнах като ги пиех, няма причина да си мислиш че ще напълнееш

# 92
Благодаря за мненията!

Аз се чувствам изключително отпаднала и ми причернява, но най-големият проблем са ми МНОГО СУХО гърло, изпила съм на 3 литра вода от снощи. Някой друг? Сега не смея да си вдигна дозата до препоръчаното ниво...

А може ли да се премине към Достинекс без пауза? Лекарят ми настоя да пия бромокриптин, но може да преговарям с него.

Ани, няма да напълнееш със сигурност. Първо, бромокриптин води до гадене доста често и подтиска апетита. И второ, по-важно - от 2009 г. лекарството е одобрено от ФДА под друго име за лечение на диабет от втори тип.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2875741/

Това автоматично означава по-ниска кръвна захар, по-добър обмен на веществата и по-малко килограми в средната част на тялото.

# 93
Благодаря за отговорите!
Ева на сцена, извинявам се , че съм объркала името ти Embarassed спала съм явно

# 94
Здравейте момичета днес ми мина часа при невролога и просто нищо не свърших препрати ме на неврохирург(може би той ще ме ориентира какво предстои и изледванията сигурно ще очаквам от него ) , защото лекуващата нямала такова право и ми назначиха час за 1.03 да видим какво ще стане ,записах се в листата на чакащите за ядрено магнитен резонанс и това беше прегледа ми ако може да се каже така .....
В разговора с доктора той разбра че съм доста притеснена и ме увери че това бил ротинен преглед и не му се отдавало значение ,че хората се раждали така и дори не разбирали за това и да не съм се притеснявала което ме шокира още повече,нямам идея как протича всичко свързано с това заболяване тук в Испания и неизвестноста ме притеснява малко но явно трябва да имам търпение ooooh! Whistling
еми оплаках ви се споделих и така  Hug

# 95
Здравейте мили момичета! Искам да дам кураж на всички, които имат проблеми с пролактина. Аз нямам аденом на хипофизата, но бях със страшно високи стойности на пролактин. От септември месец пия достинекс. Много добре се чувствам от него. Още ноември месец пролактина влези в норма. Имах нередовен цикъл близо 7 месеца...,но сега всичко се нормализира. Благодаря на проф. Коев от Варна!
И за мое най-голямо щастие този месец забременях..пиейки достинекс. Сега го спирам и пак ще трябва да се следят нивата на пролактина! Вярвайте в хубавите неща, че ги има и предстоят! Не трябва д агубим надежда и трябва винаги със спокойствие да посрещаме трудностите!!!

# 96
Браво Мери,
честита бременност.
Дано е лека и безпроблемна Simple Smile

# 97
Здравейте момичета!!! Hug Hug Hug
Отдавна не съм писала тук, но когато имам възможност ви чета..
Миналата седмица правих контролен  ЯМР и се оказа, че аденомчето ми е с по-малки размери 6/4 мм.
Ако си спомняте моя аденом е хормонално неактивен и...не пия никакви лекарства..Тази година беше пета поред откакто го следим - оказа се че не расте, което означава, че вече през две години ще правя ЯМР, а не всяка година..
Желая Ви приятен и успешен ден! Hug Hug Hug

# 98
Честито Софи ,много се радвам за теб Hug
Спомням си какви притеснения бяха,а виж сега има обрат.
Аденома ти колко беше ,че забравих?

# 99
  • Пловдив
Честита Баба Марта HugБъдете весели , засмени , румени и червени!

Ева на сцена, много се зарадвах на лентичката WinkЖелая ти лека и безпроблемна бременност и здраво бебе на финала.Забрави за високия пролактин и се радвай на всеки миг оттук натам  Hug Hug

# 100
и от мен честита Баба Марта.

Ева на сцена, лека бременност.  Hug
Ето пак ще си имаме нови бебета в темата Simple Smile

# 101
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!! Здраве, щастие и късмет желая на всички!
skela, всяка година беше с различни размери около 7, 8,9 мм..
От мен един съвет..Не ги мислете аденомчетата..
Колкото по-малко мислиш и се вживяваш, толкова по-добре...
Целувки от мен!!! Hug Hug Hug

# 102
Благодаря ви, момичета!

Тъкмо мислех да ви пиша да не се предавате ни-ко-га, ама никога! Оказа се, че освен висок пролактин имаме и ниска морфология, къса лутеална фаза и малко проблемче с яйчниковия резерв. Обаче докато съм се изследвала и ми говореха как имаме под 1% шанс да забременеем по естествен път - аз вече съм била бременна... С високия си пролактин и всичко останало!

Дори се оказа, че съм пила бромокриптин, докато съм била бременна и без да знам още, та не е ясно от кое ми е било лошо и ме е боляла главата.  Grinning

Както и да е, разказвам истрорията си не да се хваля, а да ви дам надежда, защото очевидно такава винаги има. Надявам се всичко да е наред до края и скоро всички вие да се похвалите с лентички и пухкави бебета!  Hug

Честита Баба Марта!

# 103
Ева, за да съберем още малко международен опит - и какво ти казаха да правиш сега?
Ще пиеш ли някакви лекарства?

# 104
Не, казаха ми веднага да спра бромокриптина. В 4 седмица и няколко дни пролактина ми беше 33 - точно колкото и преди това. (Тук реф граница е до 28).

Използвам прогестеронови таблетки, защото ми е малко нисък прогестерона, но това може да е, а може и да не е свързано с пролактина (така каза лекаря ми). И в двата случая, ако се приема, проблем не трябва да има.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт