Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Ако родя в Норвегия, какво гражданство ще има детето ми?
Какви са процедурите за записване на дете в детска градина в Норвегия?
Какви са процедурите за признаване на образование от България в Норвегия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Ако родя в Норвегия, какво гражданство ще има детето ми?
-
Какви са процедурите за записване на дете в детска градина в Норвегия?
Процедурите за записване на деца в детска градина варират в зависимост от местоживеенето. Обикновено се извършва чрез съответната община, където живеете. Въпреки че всичко може да се направи онлайн, ако искате детето да започне възможно най-бързо, е препоръчително да посетите лично офиса и да се консултирате с отговорните лица.
-
Какви са процедурите за признаване на образование от България в Норвегия?
-
Какви са процедурите за имиграционни служби в Норвегия?
-
Какви са процедурите за регистрация в Националната асоциация за социално осигуряване (NAV) в Норвегия?

. Иначе аз си мислех, че работните ми панталони са дълги, онзи ден ги гледам до коленете и като се загледах, то били изгнили от дъждовете
Правят и свещи по поръчка със снимки, надписи, и т.н. Ах, какви красоти имаше в магазина към фабриката, купих си десетина, че за повече ми се досвидя (цените не са особено ниски). Имат и отделна секция за булки, конфирмации, кръщенки, Коледа ... Изпуснахме времето, когато можеше сам да си излееш свещ, но друг път ще идем.
Около 2 часа с кола е от Осло, между Хамар и Елверюм - кара се по Е6 към Хамар, но преди Хамар се отбива надясно към Елверюм/Трисил/Тинсет по Риксвай 3 (отбивката е точно преди един красив, бял мост). След около 10-тина километра има отбивка вляво, има си и табели за Løiten Brænderi и Løiten Lys.
него много си го обичам.