МБАЛ Бургас IV

• 80 266
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря ви за пожеланията ! Hug  bouquet
Забравих да спомена че в МБАЛ Бургас очакват да получат в скоро време и нови легла за родилките - дано са за тези които раждат секцио .Единственият недостатък е този че леглата са доста високи особенно за нисички мами -ставането и сядането .Дано скоро получат новите легла. Peace

# 121
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Момичета разбрах от сигурен източник че mimka-bs е родила момченце - Гошко Wink

Да й е честито!   bouquet  Много здраво и послушно да расте в силно семейство и голяяяям да порастне!

Миленка като имаш време разкажи. Разбрах че преживяването не е било от най-приятните. Нищо не пречи пак да споделиш  Hug

# 122
TDI, благодаря за пожеланията! Малкия Гошко се роди на 27 декември наистина с бая зор и за него, и за мен. Оказа се, че при мен се обърка всяко нещо, което можеше да се обърка - имах т.нар родова слабост - контракциите ми ту почваха, ту спираха, мъчиха ме повече от денонощие и половина. По време на раждането изгубих към 0.5 л кръв, наложи се кръвопреливане, била съм с плацента аккрета - враснала плацента, която трябваше да я чистят на ръка, водите на бебето бяха кални, то се беше нагълтало с тях, не изплака веднага, беше в кувьоз 48 часа.... да не продължавам да изреждам.Пиша всичко това, не за да уплаша някоя бъдеща мама, а за да са наясно майките, че въпреки всички неудачи , които могат да съпътстват раждането нещата могат много скоро да си дойдат на място, стига да попаднат на професионалисти. Аз раждах при д-р Ангелов, бебето го пое д-р Томова от неонатология. И на двамата съм им безкрайно благодарна за  проявения професионализъм. Като цяло съм много доволна от престоя си  в болницата. Бях малко скептично настроена преди да ме приемат, но и акушерките в родилно, и тези на третия етаж се оказаха ХОРА. Отнасяха се човешки с мен, нямаше ругаене и мрънкане заради това, че искам или не занм нещо.

# 123
  • Burgas, Bulgaria
Мимка да ти е жив и здрав Гошко  Heart Eyes
защо те мъчиха толкова време-тази плацента не се ли вижда на  ехографа  newsm78

# 124
Ами не, в интерес на истината нямах абсолютно никакви индикации за какъвто и да било проблем - последните 4 седмици ме гледаха всеки път на видеозон, плацентата се виждаше съвсем нормална. Аз не знам и дали може да се установи, че е такава преди раждането - на мен докторам ми обясни, че "стандартната" плацента след раждането се плъзгала по стената на матката, а тази все едно била пуснала корени... Патология някаква, изобщо не бях запозната, че е възможно такова нещо...

# 125
  • Burgas, Bulgaria
да  разбирам-аз имам позната, която  беше в много тежко състояние след такава плацента ..... Слава Богу сте добре ти и бебо.... Heart Eyes Heart Eyes Hug

# 126
Привет на всички! За пръв път пиша във форуми и незнам дали пиша на правилното място, затова и смятам този коментар да го сложа в няколко теми. Предварително се извинявам, ако не е на мястото си и ако може да ме насочите... Та да започна от това, че съм на  почти 22 години и вчера теста ми за бременност показа две черти... Това ми е първа бременност... от вчера се чудя дали ставам за майка, та аз все още живея с родителите си... имам приятел, с който съм от 4 години, но не живеем заедно, общо взето сме номади - ту в едните, ту в другите... въпросът е там, че не знам как да му кажа, че съм бременна, както и как да кажа на родителите си, че искам това дете...Предполагам във форума има някоя жена, която е била бременна на моите години и която би ми помогнала със съвет как да подходя. Освен това искам да попитам и за гинеколог, ако може да ми препоръчате някой, тъй като съм ходила преди година последно и то при лекар, който наскоро почина, лека му пръст, и сега съм на начална позиция... Много ще се радвам ако споделите опит с мен, тъй като наистина съм много объркана и не мога да си събера мислите...

# 127
  • Бургас
Славенка, наистина не си за тая тема все още, но моят съвет е първо си говори с приятеля и родителите ви, решете дали ще се роди бебчето ви и тогава се насочи към доктор. И без това като съдя по лентичката ти имаш още поне седмица докато може да се види плодно сакче. А доктори много. Доволни и недоволни от тях - също. Пиши тук отново, когато решите какво ще правите нататък и ще помагаме.  Hug Не се страхувай, каквото и да те последва знай, че е за добро! Hug

# 128
Миленка  Hug  Ще те чакаме напролет с малкия Гошко - ти знаеш къде  Mr. Green

Славена щом искаш детето няма какво да му мислиш  Hug

Ако ще раждаш в МБАЛ (то до тогава има време де) ти препоръчвам Миринчев. Аз раждах при Душепеев и съм много доволна. но той не прави ЖК по ЗК. За това оптималния избор е Миринчев - хем ще си ходиш при него на ЖК. хем като му дойде времето ще раждаш при него.
Препоръчах го на моя приятелка и е много доволна  Peace За това вече съм по-смела с препоръките  Mr. Green

# 129
Момичета във вторник ще съм на преглед, за да потвърди лекар, чакам или не бебе и ако отговорът е да,  ще кажа на нашите пък каквото ще да става...Да стискате палци!

# 130
  • Бургас
Момичета във вторник ще съм на преглед, за да потвърди лекар, чакам или не бебе и ако отговорът е да,  ще кажа на нашите пък каквото ще да става...Да стискате палци!

Стискаме!
И да те успокоя - и аз родих на 22. Не е толкова страшно, освен това човек като е млад много-много не се замисля и почти на шега си гледа детето, да не говорим че се и възстановява по-бързо.  Hug

# 131
  • До морето :)
Сестра ми роди на 18 и заедно с мъжа й са много щастливи заедно тримата. Годините въобще не са гаранция за пълно щастие. Ако вие двамата с приятеля ти сте готови за това, родителите ви ще зачетат мнението ви. Успех и пиши какво е станало  Hug

# 132
Славенка аз бях на 21години когато видях за първи път двете чертички. Искам да ти кажа че ако си сигурна че искаш едно малко слънчице в ръцете ти не го мисли. Щом си и 4год с приятеля си значи е сериозна работата.Обсъдете си вариянта и ви желая едно прекрасно слънчице на финала.
Аз минах през всякакви идиопти наречени лекари ,но д-р Душепеев е доктора за мен! Иникален и ме спаси от крайности Simple Smile

# 133
Здравейте момичета, вчера бях на гинеколог и бременността ми е потвърдена. Вечерта казахме на моите родители, а днес на родителите на приятеля ми. Само дето толкова много се притеснявах, всичко мина горе-долу добре. Единствено баща ми не беше толкова очарован от идеята, че все още уча и ще трябва да прекъсна, но след като му обяснихме, че наистина искаме това бебе и той се размекна Simple Smile Днес даже ми звънна два пъти да ме пита как съм и да съм му кажела какво ми се яде Laughing
Ама на мен все още не ми се яде нищо, даже ми е едно такова отпаднало и ми се спи по никое време, това нормално ли е? Как протича първия и втория месец от бременността. Ще се радвам, ако споделите, че сега всичко ми е интересно, разпитвам майка, но тя "не помнила, толкова отдавна било..." не че и вярвам, но и вас да попитам... О.. имам купища въпроси, от типа кога започва гаденето, при всички ли го има, какво не е хубаво да правя или да ям... На лекар ще съм чак след месец и ако споделите, нещо което мога или не трябва да правя дотогава ще съм благодарна!

# 134
Ама на мен все още не ми се яде нищо, даже ми е едно такова отпаднало и ми се спи по никое време, това нормално ли е? Как протича първия и втория месец от бременността. Ще се радвам, ако споделите, че сега всичко ми е интересно, разпитвам майка, но тя "не помнила, толкова отдавна било..." не че и вярвам, но и вас да попитам... О.. имам купища въпроси, от типа кога започва гаденето, при всички ли го има, какво не е хубаво да правя или да ям... На лекар ще съм чак след месец и ако споделите, нещо което мога или не трябва да правя дотогава ще съм благодарна!

Аз спях по цял ден и по цяла вечер - горе- долу поп 18-20 часа на ден  Crazy. Ядях само кисело млако - само това ми се ядеше и портокали.
Нямах гадене. Повърнах само  2 пъти - единия път Доместоса ми замириса много гадно и порърнах. Втория път беше в края на 4ти месец  Crazy  събудих се много рано не се бях наспала и така реагира организмът ми  Rolling Eyes

За храните - избягвай суши и всички сурови риби или мариновани и пресни сирена (синьо. бри. моцарела).

Златното ми правило за след 3-тия месец беше 5 плода + 5 зеленчука + 2л вода и задължително една купичка овесени ядки.
Овесените ядки ти гарантират нормално изхождане (повечето бременни страдат от запек - аз не съм имала нито за ден)  Flutter
Пий вода - бъбреците ти работят като за 2ма и са чести проблемите като цистити както и бъбречните точно заради малкото течности които пият бъдещите майки.
Не яж неща с добавени оцветители растителни мазнини и ГМО - най често се срещат в джънк фууд-а както и в "соковете" - взе ми си пластмасова джаджа за 1.50 лв от магазин за домашни потреби и си цеди цитруси вместо това.

И благинките - според българските специалисти ти се полага по 1 чаша червено вино. Според французите за 3... аз пиех най-отговорно по чаша или две и си изкарах супер бременност.

Пожелавам ти леко бременеене!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт