МБАЛ Бургас IV

• 80 178
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
След като ще си секцио, за какво ти е акушерка, трябва ти лекар Grinning
Аз бях секцио по медицински причини, избрах Душепеев, той заедно с Кавукджиян ми направи операцията.Доволна съм от Душата защото като негова пациентка ми обръщаше внимание, дори дойде и на 3-тия етаж да ни види.Тук трябва да допълня че още от преди забременяването му бях пациентка, следователно ми следеше цялата бременност, пък и първото си дете родих при него.
Не платих и стотинка Peace имах целия набор документи и всичко мина по здравна каса, Габровска ми даде цялата документация и за операцията и за амниоцентезата:D

# 661
Цената 352 лв е за избор на екип, - влизаш,заспиваш, режат те, вадят бебо и се будиш в реанимация (не съм раждала секцио, но мисля, че така се развиват нещата). След 2 дена отиваш на трети етаж, тази акушерка, за която питаш няма къде да я "ползваш", че да и плащаш.
Що се отнася до престоя, го казвам от опит - Гого е естествено раждан, и по кл.пътека би трябвало на третия ден да ни изпишат, но тъй като той беше с 1001 проблема се наложи неговия престой да се удължи с още 2 дена. И така и аз останах тези 2 дена, въпреки че с мен всичко беше ОК. Никой за нищо не ми е поискал и 1 ст допълнително.

# 662
Здравейте!
На мен едно не ми стана ясно - избираш лекар, уговаряш се с него, той съответно иска някаква сума, за да ти е на разположение....май 300лв.искат, нали така?
Без значение какво е раждането - болницата има такса.Таксата се плаща, ако лекарят ти дойде като не е на смяна ли?
Примерно, ако си секцио, лекарят ти е на смяна,нали се уговаряш за дата преди това, пак ли плащашна болницата? newsm78
А при нормалното?
Малко объркано го написах, дано сте разбрали какво питам...

Последна редакция: пт, 25 яну 2013, 11:09 от ROZOVKA777

# 663
  • Бургас
А защо трябва да избегнеш таксата на болницата? Нали затова е направено - да бъде всичко точно, прозрачно, за да няма после, че се плащали пари под масата?

# 664
т.е. имаш предвид да платя 800лв., ако е секцио, така ли? Нещо ненормално ми се струва....Ако пък платиш само на болницата, каква ти е гаранцията, че като се обадят на лекаря той ще дойде???

# 665
  • Бургас
Кой ти е казал, че са 800 лв.? 352 лв. е избор на екип.

Ето тук има и още цени, на отворените врати може да се пита дали са ги променяли:
http://www.burgasinfo.com/news/view/12/28223/

То гаранция никога няма, че като се обадиш на лекаря, той ще дойде. Може да е заминал на почивка в чужбина примерно, едва ли стоят денонощно на разположение.
Ти си знаеш, но понеже много се протестираше как се давали пари под масата и как това не трябвало да се поощрява, затова ти го предложих...

# 666
  • Бургас
За избор на екип не беше ли 500 лв?
Иначе Розовка, всичко зависи от лекаря.Аз раждах при този,който бях избрала и не съм плащала за избор на екип. Просто отидох ,в неговата сняма.

# 667
 Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 25 яну 2013, 11:31 от ROZOVKA777

# 668
да, точно това имах предвид - моя приятелка ражда по спешност секцио и при приемането са я накарали да плати 500лв. за избор.
Да отидеш, когато лекаря ти е на смяна, ако нещата са планирани е много добра идея.

На мен не ми е ясно следното:
Започва раждане през нощта - обаждаш се на лекаря си, отиваш в родилно и той идва, тогава плащаш и на него и на болницата ли?  newsm78 Или само на него, защото ти си го извикал?

Последна редакция: пт, 25 яну 2013, 11:31 от ROZOVKA777

# 669
За да дойде в момент в който не е на смяна доктора ти се плаща избор на екип, само тази сума се дава. Пък ти дали ще дадеш нещо на доктора или персонала си е твоя работа Grinning

# 670
да, точно това имах предвид - моя приятелка ражда по спешност секцио и при приемането са я накарали да плати 500лв. за избор.
това кога става?  newsm78 защото от поне година и половина цените са фиксирани 352 лв избор на екип за секцио и 240 лв избор на лекар за ест. раждане и се плащат на каса

# 671
приятелката ми роди в края на лятото на 2012г. Все още не съм ходила на тези отворени врати, за да видя какво ще кажат там....

# 672
  • Бургас
352 пък как ги изчислиха? Не си спомням да съм видяла такава сума на вратата на родилното. По мои спомени бяха за секцио 500 и 300 за нормално,обаче може и да бъркам.
Иначе аз бях в реанимация с две момичета и двете със секцио по спешност,но не са казали да са им искали пари.

# 673
  • До морето :)
Това 500 лв. за избор на екип ми изглежда много.
240лв за избор на лекар (при нормално раждане), 352 лв. за избор на екип (при секцио). Ако е планирано секцио, може да се уговориш с лекаря, да отидеш в неговата смяна. Ако се наложи по спешност, отиваш и ако го няма, тогава поръчваш избор на екип. Аз не съм плащала нищо, но май се плаща накрая, при изписването. Само на болницата, пари на ръка не се дават по принцип.
Но една моя позната скоро прави аборт по нейно желание, платила е 180 лв., но ни бележка са ѝ дали, ни нищо. Сигурно докторите са си ги прибрали и никъде не са я записали.  newsm78

# 674
  • Burgas, Bulgaria
когато трябваше да избирам къде да ми правят аборта , Ангелов ми каза 180лв. .....ама не на касата , а на него  и нямало да ме държи една вечер дори .....при положение ,че моето не беше по желание ....

Общи условия

Активация на акаунт