Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 265
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте мами Hug
Честит празник на всички празнуващи   bouquet. И на всички останали също Simple Smile.
Аз чакам майка ми да дойде и да изляза за час- два малко по задачки. Оф, а какво време оцелих, хич не е за излизане, но нямам избор.
Целувки за всички бебковци, а на мамите- спокоен ден. Simple Smile

# 271
  • Добрич
Честито на всички именници и празнуващи и от мен! Много здраве и щастие да ви носи празника!   bouquet

Мими, браво на твоите принцеси. Прекрасно наддават, че и без дохранване. Давайте все така в същия дух.  Hug

# 272
Честит имен ден на всички малки и големи именици!  bouquet
Ние току-що се връщаме от консултация-пораснали сме с 1200г и 5 см  Simple Smile Дадоха ни направление за ортопед и най-вероятно утре ще отидем.За пъпчиците ни пратиха при специалист-изписа Фусидин и каза да не мокрим от врата нагоре докато не се изчистят напълно.Сложиха ни и ваксинката и да ви похваля малката шушка излезе герой-изплака само като я боцнаха и това беше.На мама щипалката заспа веднага след това Simple Smile
Хайде сега се захващам с шарана.Хубав ден(макар и мрачен)  Heart Eyes

# 273
Моля консултантите да ми помогнат едната ми гърда е толкова болезнена че мисля да започна да я цедя а да го слагам само на другата и да дохранвам дайте ми съвети не искам да се отбие.

Здравей, opsss!

Миналата седмица беше писала за болезнени зърна и коментирахме промяна в позата. Как точно можеш да опишеш болезнената гърда - дали е само болка (постоянна, временна, тъпа и блуждаеща или остра и на едно определено място) или пък гърдата е препълнена? Дали болката е в зърното или гърдата?

След цезарово сечение е добре да се намери удобна поза за кърмене.
Преди коментирахме биологична поза, но ти споделяш, че не се получава. Може би това видеоклипче ще ти бъде от помощ:
http://www.biologicalnurturing.com/video/bn3clip.html

Подходящи също така са легнала настрани и поза футболна топка.
(http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=403).

Също така е добре да се увериш, че Вилиян отваря широко уста и добре налапва ареолата зад зърното, а не само върха на гърдата, за да се избегне разраняване на гърдата и да се улесни ефективното поемане на млякото. Тук има картинки как изглежда доброто засукване:
http://missby.wordpress.com/2010/03/25/basics-bf3/

При удобна поза и правилно засукване, бебето суче ефективно и не би трябвало да има болка при майката.

Можеш да опиташ да приложиш топъл компрес на болезнената гърда, за да се отпуснат тъканите и да можеш да поставиш Вилиян на нея. Бебето е най-ефективната помпа след като веднъж успее да засуче правилно. След кърмене можеш да приложиш студен компрес за облекчаване на болката. Ако те притеснява болезнено зърно между кърменията можеш да го излагаш повече на въздух и да прилагаш крем със съдържание на ланолин.

Надявам се да споделиш повече за това, което изпитваш, за да намерим правилния подход!

# 274
честит имен ден на всички празнуващи  bouquet
да се отчетем след вчерашната консултация- вече сме 3780гр,50 см.наддали сме с малко повече от килограм за един месец и с 2 см. Mr. Green
биха ни вакснката и оревахме бургас и околията Sad после в къщи спа непробудно 4 часа от изтощение
взехме му от джъмбо(по съвет на катето Hug)коледно костюмче,рогца и ботушки и ще има коледна фото сесия Mr. Green
за пъпчиците една приятелка ме посъвеътва да почиствам със сребърна вода за да не се възпалят-какво мислите?

# 275
  • София
здравейте! много съм щастлива да ви намеря тук и отново да вляза в редицата на активно споделящите Simple Smile за тези от вас, които не влизат и във ФБ - майка съм на Захари, който се роди на 22.11. със спешно секцио след 10 часа опити за естествено такова и пълно разкритие Simple Smile важното е, че всичко е наред вече, вкъщи сме си и се учим един друг как да се гледаме.

поздравления за всички майчета и техните бебоци!

постарах се да изчета всичко пропуснато до момента и да си отговоря на моите въпроси, но това, което все още ме притеснява, е че нямаме никакъв режим  Thinking. по препоръка на педиатъра не будя бебето за хранене, изцяло гледам да се ръководя от неговите желяния. НО е супер нередовен: може да спи по 2 часа и се събужда за храна, може да изкара и по повече - стига до 4,5 часа. от друга страна педиатърът каза, че му се струва, че малко наддава: 130 гр. за седмица след изписването ни от болницата. кърмя, но бебко е малко мързелив в сученето - може да откара по 30 мин. на гърда, но мисля, че не ефективно. както и да е, в следвашите дни пак трябва да отидем за конктролно мерене и тогава ще видим какъв е резултатът ...

относно силиконовите зърна - аз трябваше да прибегна към тях съшо, заради едно "плоско" мое и силно разраняване. захари бързо се научи с тях, определно му беше по-лесно, но от два/три дни гледам да не ги ползвам. зърната са ми ок вече, не боли толкова, а и мисля, че заради силикона бебко не изсуква достатъчно. май имам проблем с количествата, но ще разбера със сигурност след меренето.

Хубав Никулден за всички!

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 15:06 от Tedishte

# 276
Здравейте и от мен аз на бързо минавам да се похваля ,че за 20 дена сме качили 1 кило и сме пораснали 3 см бебка е добре и сражнително кроти4ко бебе за разлика от кака си за сега толкова като имам време ще се разпиша по подробно

# 277
  • София
Теди, не го оставяй да прави паузи по-големи от 3 часа и то от началото на кърменето до следващото начало Peace Иначе за по-малки паузи няма проблем Mr. Green
Деси, лекарката днес какво каза за пъпките? Аз лично трудно бих почнала да мажа с нещо, без да се допитам до лекар. Кожните проблеми могат да са адски упорити в последствие Hug
Ема снощи пищя до 24.30 и нищо не помогна Sad Накрая я приспах на гърда и спа до 5.30, оттогава яде и си заспива сама в леглото Crazy Чудя се дали е затишие пред буря...

# 278
  • Добрич
За именния ден на малкото ми слънчице Ники,скромна почерпка:

# 279
  • Пловдив
Честит имен ден на всички празнуващи  bouquet
Ние днес ставаме на 40 дни - месих питка сутринта, ходихме на църква, четоха ни молитава, раздадох питка, обаче баткото нещо не е добре - покашля сухо, не е спал почти през нощта, имаТ около 37- 37,1С, ходихме и ина педи - казаинфекция - предписа фитолор и още един препарат, као качиТ - АБ Confused Сега е добре - хапва плодове и си гледа ТВ
Иначе Зари и нас снощи ни въртя до 23.30, като е почнала още от след обяд, после пък заспа и стана в 6.30, в 7.00 пак заспа едва я вдигнах за църквата в 11.30, че и да я храня - големи паузи, голямо чудо ooooh!
И днес ситуацията се повтаря - сега ядохме и пак ревем Rolling Eyes

# 280
Зърната са ми болезнени, не целите гърди от дрехи, от неволно докосване, от всичко вече ме болят. Тази сутрин бях на крачка да грабна помпата но след няколкоминутен масаж стиснах зъби и го сложих. Все ми се струва, че добре си захапва но много трудно го махам заспива на гърдата и не пуска и като се опитам да го махна започва да си суче и не пуска. Пробвах с пръст между венчетата но като усети пръста и стиска и не мога да освободя. Мисля че от това е проблема може би така опитвайки се да го откопча съм ги разранила, но може би късно се усетих къде ми е грешката аз все си мислех че не захапва правилно.

# 281
бубче,тя каза че ще мине от само себе си.
но аз имам друго питане-нормално ли е явор да суче 2 часаи половина с кратки почивки newsm78 на мен ми се струва множко Shocked,но ако не му дам започва да плаче ooooh! вече имам чувството че гърдите ми са меки като памук и изстискани до краен предел Tired

# 282
  • Варна
opsss, аз имам същия проблем с откопчването, ако не успея да уцеля момента,когато отпуска вакуума в следващата секунда вече здраво ми дъвче зърното,като сложа кутрето в ъгълчето стиска още по-яко и си върти главата надолу, сълзи ми излизат направо  ooooh!

# 283
Честит имен ден на всички и от мен! Мими направо сте супер - какво наддаване и то само с кърма на две съкровища - браво на вас!!! Simple Smile
Все още се борим с дупето на Дани  Cry На всяка смяна на памперса го мия и от петък зачервените участъци мажа с тампонче с разтвор от калиев перманганат и два пъти дневно мажа с певизон. Искам да попитам някой знае ли колко дълго може да се ползва калиевия перманганат, защото предполагам, че не е много, но не съм наясно. Имаме голям напредък, но все още има какво да се иска и затова не знам докога мога да ползвам разтвор.

# 284
  • София
Здравейте момичета,

Честито на всички малки Никита и техните семейства!

И при мен храненето е на поискване, а за последното денонощие по-чести са кърменията на около 2 часа, отколкото на 3. Коликите ги усмиряваме само с поставяне на гърда - Еспумизан и топли пелени на коремчето не помагат. Сложа ли го да суче - мирясва, освен в моментите на спазмите. В резултат зърната вече ме болят и сериозно се чудя дали има достатъчно кърма, за да се нахрани - чудя се дали не е намаляла и той да реагира по този начин. Естествено през другото време се чудя как ще влезем в някакъв ритъм фиксиран изобщо Thinking

Общи условия

Активация на акаунт