Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 139
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
yani и ние като я купихме си мислех, че няма да и е удобно, защото като я сложех и тя се извиваше. Но явно само на вид изглежда така, защото ние на доста места ходихме с нея и си спинкаше спокойно baby_neutral . Ако плачка и не му е удобно на бебчето, подложи с нещо, така, че да не е свито, ами полулегнало Rolling Eyes

# 631
Здравейте момичета. Честит празник на всички които имат повод днес по принцип бих казала "наздраве", ноооо в случая не е подходящо  Laughing Laughing Laughing
Имам два въпроса:
1. Кога започнахте да спортувате? Интересува ме упражнения за коремчетата. Скоро някой беше питал но не видях отговори та реших пак да понахалствам  Embarassed моля споделете
2. Живо ме интересува колко е еднократната помощ за първо дете? Не за друго просто ми е много интересно дали ще спечелим повече от колкото изгубихме покрай премеждията по изкарване на два документа за да мога да получа прословутите пари. Много добре ни е организирана държавата да не ти се наложи да ти дават някакви пари че трудно се получават нещата  Laughing

# 632
Еднократната помощ е 250лв  Rolling Eyes

# 633
Еднократната помощ е 250лв  Rolling Eyes
Laughing Laughing Laughing Ей на далавера сме не мога да повярвам! Мерси за отговора   bouquet

# 634
За нищо Laughing И ние доста се разкарвахме докато оправим всичко ooooh! Даже днеска проверих и ги бяха превели Whistling

# 635
  • София
Здравейте момичета,

Katiousha,Честит Рожден Ден!

Днес и ние празнуваме - Борис става на 1 месец! Черпя всички ви виртуално  newsm38      baloni birthday
Все още вечерите ни са с много колики, присвиване, рев, разнасяне, дундуркане и късно заспиване (около 1.30 ч). Мазах и Дактарин заради белия налеп по езичето (по съвет на педиатъра, разбира се), обаче езичето му все си е бяло - вярно, вече не е плътно бяло, но си се белее. Не зная дали Дактарина не действа или си е в нормата да си е беличко, заради кърменето.
Малкият юнак не обича да бъде мазан с олио и масажиран след баня - реве до посиняване през цялото време Rolling Eyes. Та се чудех, при някой от вас има ли такъв проблем или бебоците се радват на банята и лекото масажче?

Спокойна вечер на всички  Hug

# 636
Привет мамчета  wavey
Да се отчета след днешната консултация - за един месец Дара е наддала 1600 гр и тежи 5200 гр и е пораснала с 5 см  Heart Eyes Вигантол казаха по 2 капки да давам.  Сложиха й противохепатитната ваксина и много плака милата, но и сестрата доста зверски й я набучи  Sad
Katiousha, Честит Рожден Ден! bdbaloni

lorry честита месечинка на Борис! Само радост да ви носи!

Ваня и Дара е така с очетата, не залепват, но си има секрет. Капя кърма и промивам с лайка. До Тобрекс дано не са налага да стигаме.

Относно кощницата и на мен ми се струват много сгънати вътре. Нашата си има напълно легнало положение и начин да се вързва така с коланите на колата  Peace

# 637
Здравейте момичета,

Katiousha,Честит Рожден Ден!

Днес и ние празнуваме - Борис става на 1 месец! Черпя всички ви виртуално  newsm38      baloni birthday
Все още вечерите ни са с много колики, присвиване, рев, разнасяне, дундуркане и късно заспиване (около 1.30 ч). Мазах и Дактарин заради белия налеп по езичето (по съвет на педиатъра, разбира се), обаче езичето му все си е бяло - вярно, вече не е плътно бяло, но си се белее. Не зная дали Дактарина не действа или си е в нормата да си е беличко, заради кърменето.
Малкият юнак не обича да бъде мазан с олио и масажиран след баня - реве до посиняване през цялото време Rolling Eyes. Та се чудех, при някой от вас има ли такъв проблем или бебоците се радват на банята и лекото масажче?

Спокойна вечер на всички  Hug
явор първите 2-3 седмици се късаше от рев по време на цялата баня и ритуал след това.но сега вече като наближи 8 часа почва да нервничи и се успокоява чак във ваничката. Mr. Greenпрез ця;ото време е спокоен и даже се смее на глупостите дето му пее баща му. Joy само реве като започна да му чистя носа и ушите с клечки Naughty
за кошниците-до сега сме я ползвали само за пътуване из града,но утре ни предстои 5-6 4асово пътуване и не знам дали ще издържи толкова дълго в нея.....дано иначе таткото ще лудне(мама е ще кара и е освободена от грижи за бебе:))

# 638

Ако трябва да съм сериозна - заредила съм се с мноооого търпение и любов и се старая да гледам позитивно на всяка ситуация. Никой не е казал, че е лесно да се отгледа дете, но и никой не ме е карал насила да ги раждам моите  Peace Избора си е мой, не се оплаквам и благодаря на Господ, че ги имам  Heart Eyes
Освен това "наградата" за усилията си заслужава - като те гушнат едни малки ръчички и като чуеш милото: "Мамо, аз много те обичам!".... Е, как да не се разтопиш  Blush

И аз така си мисля, откакто съм родила, не съм спала повече от 3 часа наведнъж, за 24 часа едва ли имам и 5 часа сън, но изоообщо не го усещам, като погледна малкото човече и се зареждам, грижите за нея изобщо не ме измояват- напротив, чувствам се много по-енергична отколкото преди, имам голямо желание да излизаме, да ходим на разходки , на гостита, да готвя и всичко... и ми е изключително приятно Simple Smile И сега само като погледна малкото човече как спи до мен- протегнала си ръчичките нагоре и си спинка тооолкова блажено, много ми се иска да и дам всички прекрасни моменти на детството, които аз съм имала, и много отгоре, каквото и да ми струва Simple Smile

lorry: честит ви празник! Нека малкия юнак расте здрав и щастлив! Да не би да рева му да е от рекалено топло/студено? Или да не е нахранен? Мони само веднъж ми го направи тоя номер, и то беше като реших да я изкъпя преди да я нахраня...ама си взех урока Simple Smile

Уф, аз за тая еднократна помощ май скоро няма да се вредя да подам, че трябва да си отида във Варна през делничен ден, и ще видим кога ще стане...ама поне имам 2 години да го сторя Simple Smile

И за косичката да кажа- на Мони имам чувството че и расте още  и още коса, ама не и пада... а аз защо имам някакъв спомен че би трябвало да опада?

# 639
Katiousha,Честит Рожден Ден! nbirthday
Дани има конюнктивит,промивах с лайка и мажех с Тобрекс и уж вече беше минало,но от 2-3 дни едното му оченце стана много зле,постоянно залепва и набира секрет.Сменихме Тобрекса с Фуситалмик обаче пак не намирам подобрение.Второто се използва само 2 пъти на ден по 1 капка.Вие имали ли сте такъв проблем и как се преборихте с него?

На вашите бебоци пада ли им косичката,на нас само на места-от горе на главичката,но педиатърката каза че било нормално и да не се притеснявам.
Пробвай да капеш кърма-четох,че помага
косичката ни си е още всичката,между другото ние се родихме с цяла прическа, даже се смяхме,че трябва на фризъор да го водя

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 20:19 от gali_nikolova

# 640
Привет от нассс  wavey
Ние днес станахме на 40 дни newsm44. Сутринта бяхме на ортопед, а след обяд при дядо поп да ни попее. Ех много емоции днес. Като се прибрахме бяхме малко превъзбудени, но бързо се укроти човечето и сега си спинка спокойно.
Катюша ЧРД! Много здраве, късмет и усмивки!!!
Лори честит празник, да е живо и здраво човечето  bouquet
Кошницата за колата и аз си мислех, че не му е удобна, защото в къщи в нея се пъне, но в колата моментално заспива и няма никакви проблеми.

# 641
  • гр. Стара Загора
Честит празник на всички, които празнуват Simple Smile

снощи за пръв път от както си дойдохме от родилното Майя ревеше и не заспа чак до 1:00 часа... или поне близките 3 седмици е нямало такъв случай...
иначе днес стягам багажи, че на 23 си отиваме при татиту на село - да видим как ще се справим само двамата...  #Crazy #Crazy #Crazy

за кошчето за кола - веднъж бях сложила бебка на сухо/т.е. не в колата/ и доста плака... но миналата седмица като ходихме до село си спеше страхотно... цели 15-20 мин Simple Smile

за еднократната помощ да кажа, че я взех и я изхарчих в един и същи ден за глезотийки за мен и бебка  Embarassed дори татиту не знае... ама като види новите нещица сигурно ще се сети Wink Embarassed

а и да се похваля, че утре съм на банкет и много се радвам... пък ако бебка огладнее - поне заведението е на 5 мин. от апартамента Simple Smile малко ми е гузно, че я оставям... ама при положение, че татко й замина на банкет в Австрия за 3 дни се успокоявам Simple Smile

айде лека вечер Simple Smile

# 642
  • София
Ние отговаряме на нормите за цвят  Mr. Green  но ми стана интересно, наистина ли храната, която приема майката влияе толкова силно върху цвета на акото. Странно ми е, че на входа подавам все  мляко с бял цвят, а на изхода "подаръците" са разнообразни  Rolling Eyes
Съвсем не е задължително, но е възможно цвета на храната на майката да се отрази в акото на бебето. По-силно влияние имат железните препарати или голямо количество водорасли или зелени зеленчуци.
 А млякото също може да си мени цвета. Ето снимка на натрадиционен цвят Simple Smile

# 643
Момичета, имам въпрос: Имах известен период, в който не можех да давам кърма на бебчо, тя и не ми беше много, но все пак. Сега ми казаха, че веднъж като е спряно кърменето, то не бива да се повтаря. #Crazy Вярно ли е това и защо?  newsm78 Сега като се изцедя да я изхвърлям ли!?

# 644
skrech, благодаря ти, че си се постарала да отговориш на глуповатото ми питане  Blush
За кърмата знаех, че може да е с различен цвят, но моята кърма си я наблюдавам и винаги си е беличка.

Момичета, имам въпрос: Имах известен период, в който не можех да давам кърма на бебчо, тя и не ми беше много, но все пак. Сега ми казаха, че веднъж като е спряно кърменето, то не бива да се повтаря. #Crazy Вярно ли е това и защо?  newsm78 Сега като се изцедя да я изхвърлям ли!?
За първи път чувам подобно нещо  Rolling Eyes
Кой ти го каза това и не ти ли даде някакво обяснение защо е така?
Дано се включи някой от консултантите по кърмене с адекватен отговор, но за мен подобно твърдение е абсурдно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт