Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 115
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, момичета. Днес Рая става на месец.
Ходихме на консултация, вече наддаваме добре вече (доста бяхме смъкнали след изписването от болницата, но вече ядем и наддаваме бързо), пораснали сме с 3 см, сложиха ни и ваксинката ... Дано все така вървим добре и за напред.
Ето една виртуална почерпка ...

Тортичката е от нета, но нямаше време да творя днес.

# 661
Момичета вие ще се събирате ли със семействата си на Коледа, в смисъл повече хора около бебето, защото майка ми ме убеждава да сме си празнували само двамата с мъжа ми и бебето понеже имало много болни и да не го разболеем. Някоя мама беше писала нещо за конюнктивита и ние още в болницата имахме но ни изписаха с чисто око и след две седмици пак, капахме Тобрин 7 дни/ докторката каза кърма не защото била идеалната хранителна среда за бактерии/ и се изчисти и след няколко дни пак и не знам вече какво да правя.

# 662
Здравейте и от мен. Ние направихме чистата молитва в събота, а в неделя беше погачата - мина добре.
Послените дни бебка е много нервна, изобщо не спи през деня, иска постоянно да е в мен, и да е на гърда и а я разнасям - как ще се отучи незнам. А къпането и тя много го обича, но като я иззвадим от ваничката и я сложим в хавлийката се почва един рев... Естествено и тя много обича да се напишка и понякога да се наака като е измита. Пъпчижите още не са и се махнали, понякога са повече, понякога по - малко - много ме дразнят!

plmsy честита месечинка и тук  bouquet
opss ние по Коледа  ще си бъдем в къщи и ще идват бабите и дядовците за по малко и така.

Весели празници на всички и послушни бебчовци!

# 663
opsss: Ние ще сме си самички на Бъдни вечер, но просто защото аз така искам, не се съобразявам с нещо друго. Утре по обяд ще отидем да се почерпим със свекитата а на Коледа ще мръднем до Варна, да се видим с нашите. На нова година сигурно ще отидем на гости на някой, ама още не знам на кой Simple Smile

# 664
Момичета, да ви попитам кога ви паднаха конците от шевовете? При първото ми раждане не разбрах кога са паднали, но не ги и виждах. А сега виждам 2, въпреки, че мина месец от раждането и те уж се раграждаха и щяха да паднат сами, по думите на лекарката.

# 665
Здравейте мами,

искам да питам вас и консултантите нещо, което ме притеснява последните няколко дни. Бебката ми е спокойна през деня и нощем- спи сравнително добре, поплаква си също, особено надвечер -личи си, че са колики. С кърменето също всичко е спокойно, но вечер, особено след банята е страшен рев на гърдата. В момента, в който е сложа в легнало положение, започва да пищи, захапва и пуска непрекъснато, и това в продължение на поне 5 минути. После явно се изморява, успокоява се и си суче нормално. Много и е странно поведението- а и личи, че е гладна. Колики ли са това? Мога ли да направя нещо, защото е много изнервящо и ме притеснява.  Някои от вас има ли този проблем?

Благодаря ви много за подкрепата

# 666
  • София
bridget, моите идеи са следните. Възможно ли е, да й правиш банята твърде късно и тя вече да е много изморена от емоциите през деня и това допълнително да я превъзбужда? На нас бабата скоро ни даде тази идея, защото къмехме бебо към 9 и след това трудно заспиваше.  А за трудното поемане на гърдата защо не опиташ нещо по-различно в позата... Другия вариант е да е много изнервена и нетърпелива и затова само да се опита да захапе зърното, но в желанието си само да ти пречи да и го подадеш..

albena30, за какви шевове става дума, епизиотомия или нещо различно? Мисля, че за скоростта на падане на конците значение има и типа им. Щом ти е казала, че досега трябва да са паднали може би не е лошо да минеш на един преглед. На мен първите 2-3 седмици ми падаха разни конци. После поне не съм забелязвала..

Ние за празниците ще се съберем с бабите, мисля че ще е хубаво да сме едно голямо семейство   bigdance2 Gift Gift

# 667
Момичета прекрасни, влизам само да ви пожелая весели празници  Hug Hug Hug

И да ви помоля за предложения за заглавие на новата тема!

А, и още нещо да ви кажа  Mr. Green
Вчера Теодор стана на цял месец. По този повод получих подарък от двете ми момчета – 2 часа сън, от 15.00 до 17.00  Flutter
Е, за сметка на това през нощта от 3 до 6 се „позабавлявахме” с Тео, успя да събуди и батко си това малкото бандитче  baby_neutral
Няма пълно щастие, ще знаете  Wink

# 668
  • София
Привет и от нас.
Банята е супер кеф за всяко бебче.  Ние веднага се успокояваме в шезлонга.
Хубавото е, че нямам вашите екстри  Mr. Green, за сега поне..
Като време гледам да го къпя към 6, но не заради него, а аз просто в 9 не съм адекватна  Tired. По това време вече и каката ляга или вече е легнала и няма време.
Вчера точно обеснявах на една приятелка , че с първото дете е така ( относно извеждането сред хора, контакти и тн ), а с второто е по-така Laughing. Нито му трепериш толкова , нито се притесняваш така. Аз лично извеждам редовно Ники. Ходим на пазар с него ( Метро, Кауфланд, Карфур ). Той е в коичката завит почти през глава и с биба в уста. Бързо и експедитивно. Два пъти ходихме до Метро и с кенгуруто - като той беше като мишле в мен. Не се притеснявам ( много ) от бацилите и вирусите, в крайна сметка и каката в влачи от детската достатъчно, пък и така се прави имунитет.

Имате ли крусти - люспичките по главата?  От вчера гледам нещо се лющим като змийче, май трябва да го мажа вече.

Весели празници.

# 669
Здравейте. Аз само да ви пожелая весело изкарване на празниците. Да сте много здрави, весели и обичани  bouquet.
Катюша и ние си се белим все още по главицата. Забелязах, че падат по- бързо като го реша след баня. Не че има какво да реша на нашия плешо Mr. Green. И малкото мъхче, което имаше, изпада.

# 670
  • гр. Стара Загора
Здравейте мамчета Simple Smile вече около 24 часа сме си у дома с малката... Simple Smile
оказа се, че има доста за шетане... че нашата погача ще е в понеделник, а и свекитата ще идват... #Crazy
бебка беше много спокойна вечерта... заспа към 22:00, събуди се към 2:30 за хапване и после чак към 8 станахме за хапване Simple Smile baby_neutral
сега пак ме чака чистене...
иначе за банята - още в болницата Майя си умира от кеф да я къпят  Simple Smile само малко се дразни като я мажа след това с олио...

за празниците на мен ми се искаше да се съберем с роднините, ама мъжу иска да сме си сами, а и на 26 нали ще имаме една камара гости... 

айде и аз да се захващам с щетането пак... добре, че поне мъжу готви Simple Smile

# 671
  • Ловеч
Здравейте, много моля Aila или някои от консултантите да ми помогнат! От няколко дена бебчето все се сърди на гърдта, дърпа се, плаче, а вчера разбрах каква е причината. Незнам как точно да го обясня, но кожата на ареолата е много отпусната и зърното ми почти изчезна, стои като продължение на кожата. Никога не съм чувала за такъв проблем и незнам дали добивате представа, но като няма зърно, не може да си направи вакум и постоянно го изпуска, плаче, от снощи стои гладно и заспива от умора. При цяла нощ опити да се нахраним така и не се появи зърно, единствено в легнало положение се застоява малко на гърда, но май не успява да суче, Междувременно само гълта въздух, повръща и още повече го мъчи коремчето. Нямам никаква идея какво да правя, моля ако някой може да помогне!
Весели празници на всички!

# 672
Здравейте и от мен момичета Simple Smile
Влизам да пожелая весели празници на всички ,много усмивки и хубави моменти  Hug Hug

Не ми остава никакво време да пиша , но редовно си ви чета Simple Smile
Относно къпането и ние сме го правили този номер с напишкването и акането докато сме в банята Simple Smile
Аз го къпя по късничко към 8,30 - 9 ч и вече му е приятно , в началото много плачеше , а за мазането и на него не му е особенно приятно или плаче просто защото е гладен Simple Smile
Все още не ни пада косичката и нямаме люспички по главата , но то не и задължително Wink

Мнгого много усмихнат ден ви пожелавам Simple Smile

# 673
  • Добрич
едно предложение за тема от мен: 2012 дойде, НОЕМВРИйското дете гука от сърце!

И ние имаме такива люспички по главата, май наистина е време за мазане с олио.
Аз ставам вече да продължавам подготовката за довечера, че ние събираме най-близките в нас тази вечер, за да ни е по-удобно с бебето - всички баби и дядовци, сестрата на мъжа мии племенника. Ще има веселие поне, така и така няма да се спи както всяка вечер. Че след 12 ч довечера с Кристиян сме и именници.  smile3525  ura

Пожелавам на всички весело посрещане на Коледните празници! Нека има много любов и топлина в сърцата на всички!  People Santa

# 674
И аз да пожелая Весели празници на всички  Hug
Искам да попитам дали някой има подобен случай на моя. От два дена моята Мони яде по много малко 70мл, а е почити на два месеца. До сега хапваше съвсем спокойно 100-110-120. Ясно ми е, че неможе всеки път да изяжда едно и също количество, но така драстично започна да яде двойно по малко. Проблема е, че след като изяде 70-80 и се запахтява много(също и по време на самото хранене), чакам около 10-15 минути и пак предлагам, но не иска да яде повече. Почити не се уригва, а го правеше след всяко хранене, че и по няколко пъти.Сега вместо да се уригне в повечето случаи повръща - дали защото я насилвам на последните мл незнам, но тя на 50 започва да се дърпа и със зор изпива още 20. И след като я сложа в кошарката, се събужда и става много неспокойна, но отново отказва да яде още, за сметка на това като и дам шишето с вода, го засмуква като невидяла пие, пие и после повръща и вече се започва едно реване. Или ако заспи то се събужда след час и отново почва да плаче. Чудя се дали е възможно проблема да идва от биберона и дали не е време да го сменя с по голям? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт