Юлчета 2008 (Тема 147)

• 72 492
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Гнидче, мнооого ми липсваха цветистите ти разкази  Hug

До края на март сме я изписали темата Simple Smile Както предстои 8-ми като пуснем по едни честитки и 148-ма дошла.

Николета доста е отслабнала от боледуването. Свекито даде една рецепта за отваряне на апетит, което действало и като имуностимулант. Манов мед, клей, масло, пчелен прашец и пчелно млечице. Разтварят се заедно и се приема 3 пъти по 1 кафяна лъжичка. Не знам дали действа, но не вреди.

Симатюхче,  Hug

# 541
  • Sofia

Лена, Радо е на 2 г. и 4 м. и все още не е много разговорлив. Днес отчетохме за пръв път, че каза две думи една след друга. Цели думи има много малко, повечето са срички. Сестра му на 1 г. и половина говореше с мен на скайп-а с изречения, докато бях в Щатите. Не ги сравнявай, не води до нищо добро. Дай му още малко време да се разплямпа, а после ела се оплачи, че не млъква.  Hug

Притеснявам се само, че изобщо не съм се притеснила и да не взема пък да пропусна момента за консултация  Joy
Децата са различни, ясно е, просто исках да си сверя часовника, да не се окаже, че безотговорно си стоя непритеснена  Mr. Green

# 542
  • София
Прекаралите миналата година и по-рано варицела - искам да питам за колко време изчезват появилите се дупки по кожата и с какво ги мазахте?

# 543
 Йоанна има дупка на брадичката си, миниатюрна, сигурно само аз си я виждам,но я има- стои си... Sad

Белезите на дупето, тъмни едни такива си стоят също.... Sad

Кара варицелата в яслата нямаше три годинки  Peace

# 544
Лекарката й ми обясни, че първите, които излизат, ще оставят най-голяма следа и едва ли ще изчезнат. За жалост, при нея са на врата и лицето. Миниатюрни са наистина, но едва ли ще изчезнат. Не съм ги мазала с нищо специално.

# 545
  • София
госпожицата има 1 на челото и 1 мъничка на бузката и много не ме тревожи това, но брат й има поне 10тини на лицето, а това вече е неприятно.  Rolling Eyes

# 546
Сакси, на Алекс са му останали 2-3 белега от варицелата, но са почти незабележими. Илия я кара с него, когато беше на 7-8 месеца, но няма белези. Не помня обаче кога се изравни тена след шарката. Известно време имаше оцветени белези, но постепенно изсветляха и изчезнаха.

НБМ, моите и двамата проговориха късно. Илия започна да прави изречения след като навърши 2 и при това нищо не му се разбираше. Сега обаче си наваксва за първите две години и няма сила на света, която да му затвори устата за 5 минути.

# 547
Ние имахме по лицето няколко по-големи, известно време имаше тъмни петънца, но сега вече няма нищо, година и половина след варицелата Grinning По тялото, където имаше по-дребни, по крачетата има останали тъмни петънца, едва се забелязват, надявам се и от там да изчезнат...

# 548
Мили дами, честит празник Simple Smile Да се чувствате много обичани и щастливи!

# 549
  • София
Честит празник и от мен! Много любов и красота в сърцата! Simple Smile

В навечерието на осми март двама съседи в асансьора питали Дари каква изненада ми е приготвила за празника. Дари разбрала-недоразбрала, отвърнала:
"Мама е ВРЕМЕННА. Има си едно ей такова мъничко бебенце в корема, после няма да го има, после пак ще го има."

Така е, на временните майки не се полагат никакви изненади  Naughty  Laughing

# 550
# 551
Привет! Радвам се, че пишете тук и си позволявам да копирам този пост. Надявам се да се съберат паричките и lucia  да може да се радва дълги години на децата си  Praynig
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=707942.0

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 09:13 от Kisa05

# 552
Ива също проговори след 2 годишна възраст...До тогава казваше по една дума и предимно сочеше с пръст и “ъкаше“ Simple Smile Не знам дали беше от билингвизма...Някои наборчета правеха сложни изречения.. Принципно една консултация с логопед не е излишна никога.
Относно дупките - аз имам 2 от варицелата..не знам навремето дали са ги третирали с нещо.

# 553
  • София
Киса, благодаря, че писа тук, не знам дали щях да видя иначе темата, а и във Фб не бях поглеждала. Разбрах, че срокът за събирането е 1 май, вярвам, че ще ги съберем навреме!   bouquet

# 554
За нищо   bouquet Парите съм сигурна, че ще се съберат. Стискам палци и лечението да е 100% ефективно  Praynig

А на теб Джулс, голямо честито! Лека бременност и здраво бебче ти желая  Hug

Общи условия

Активация на акаунт