Юлчета 2008 (Тема 147)

• 72 494
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
Мисля, че около 6 месеца след прекарана варицела е паднал имунитета.

# 526
Катето почти веднага след варицела направи бронхит.
Но може и да няма връзка.

Имуностимуланти давам, файда не виждам.

Бухти, определено се заразяват един друг, да. А и с Васко я взимаме, тъй че и да не ни е донесла нещо у дома, на място го лепва.

За училището сме решили въпроса, само този за таксите остава открит  Laughing

Баща им след седмица у дома с тях, така, че и на каторга е по-добре, защото задължително спели от 22 до 6  Laughing

# 527
Какво направихте вие бе? Сакън, ще вземем да изпишем темата тази година.  Mr. Green

Джулс, честито! Много хубава новина. Чакаме още по-хубава!  Hug

За имунитета давам едни гумени "бонбонки" с прополис, самбукус и ехинацея, аналог на нашето Самбукус сиропче, но нали е като бонбонки, та по-добре се приема. Ефект не виждам. Вярно, че не стигаме до АБ-ици, ама пак си се заразяват и задължително и двамата, а и аз съм редовна с тях винаги.  Tired

При моите деца не се забелязва намаляване на болестите. Вярно, че само сополи и кашлици, ама си ги има кога през месец, кога през два. Шарки още нъцки. Скарлатината Симона ч изкара тамън два пъти, а Радо само един път и това е.

Вие с това темпо и на бал ще ги пратите децата.  Laughing Майтапя се, хубаво е, че от сега се замисляте.

За училището сме решили въпроса, само този за таксите остава открит  Laughing

Баща им след седмица у дома с тях, така, че и на каторга е по-добре, защото задължително спели от 22 до 6  Laughing

Гнидо, или ти си пияна или аз. Не разбрах какво си написала.  Crazy

# 528
  • София
олелеее.. 6 месеца! а аз мислех в понеделник на градина  ooooh!  май ще се гледаме до лятото  Rolling Eyes

# 529
От време на време припарвам до тук  Grinning Да кажа за варицелата - дъщеря ми я изкара миналата година и след две седмици си тръгна на градина без проблеми в бъдещето, нямаше някакви допълнителни болести, кара я на Великден, а аз я почнах на Гергьовден  Mr. Green

# 530
  • Бургас
Много се радвам, че се пораздвижи темата!

Честита Баба Марта, момичета!  Hug

Варицела и скарлатина за сега ни прескачат в градината. Хем ми се ще сега да мине, хем с бебето, нещо не съм сигурна.

Юле, честита нова лентичка. Лека и безпроблемна да е!  Praynig

Ние иначе сме добре. Каката само със сополи от време на време изкара тая зима. пупу  Praynig Не знам дали има значение, но й давам пчелно млечице, вече второ шишенце. Почна да хапва като че ли повечко. Радва се на бебето, наглежда го от време на време  Simple Smile Опитвам се да свиквам отново с неспането, като цяло - весело ни е.  hahaha

# 531
  • Sofia
Виктор още не говори, на 1г7м е.  Rolling Eyes Да го мъкна ли по консултации?
Единствената му осъзната дума е "кака", защото ходи при каките в градината и си ги знае. "Баба" и "тата" казва рядко, не знам дали осъзнава какво значат. Като го питаш как правят патетата казва "па,па". Толкоз.
Иначе говори много, но на бебешки език, нищо не се разбира. Имам бегли спомени, че Дени правеше прости изречения на тази възраст  newsm78
Сверете ми часовника какво да правя  Mr. Green

# 532
 NBM, тъй като ние сме с проблеми с говора и за съжаление съм с опит. Консултация с логопед се прави на 2г. ако детето не свързва две думи в изречение ...

И приказки- Ама той е момче, нормално е...По- добре не им обръщай внимание, ами си направи консулт с логопед  Peace

# 533
На 2 г. да го заведеш е добре според мен. Аз не помня вече Лили колко говореше, но след една година казваше тук таме някоя дума като "ало" или "мама". Някъде на 2 г. започна да говори повече и да връзва по 2-3 думи.

# 534
  • София
Ох,това с говоренето ми е болна тема ooooh!
ние още не говорим,като хората...в смисъл,че никой не му разбира,аз самата също не му разбирам някой думи TiredТой до 3г.нищо не говореше.

# 535
k@li , не сте по- зле от нас. Йоанна има речник от около 50 думи, които не използва всеки път, въпреки че ги знае. Доста от тях са неправилн казани....Вече година и половина три пъти седмично сме на логопед и един път на психолог и много много бавно напредва  Tired

# 536
  • София
И ние трябва да ходим,все не стигам до там Embarassedнаправо съм за бой Banghead

# 537
Де, да бях, Оле  Laughing ще ти се обяснявам на живо  Hug

Васко на година каза "тати" в различни вариации. И изглежда осъзнато, но, като си изпусне хляба и се наведе да го търси, пак с "тати" го вика  hahaha
"Мама", само на рев го докарва. "Кака" и "деде" неосъзнати.
Това е. А Катето съм почти сигурна, че правеше прости изречения от по 2-3 думи.

Симпатюхче, Кали, ако се работи, може да се преодолее изоставането.
Ние имаме близък пример - почти нищо не му се разбираше на детето, което не му пречеше, да бърбори, де. С упорита работа при логопед, на 5 навакса и по нищо не личи, че е имало проблем.
 Hug

Да се допълня по темата с говоренето  Simple Smile
Докато беше по-малка, все си виках: "веднъж да проговори, че да почнем да се разбираме". Е, сега вече знам, че това е необходимо, но недостатъчно условие за това и не храня подобни илюзии с Васко  Laughing

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 21:02 от Гнидка

# 538
 Е, работим...бих казала доста усилено.....Вече сме почти на 5 а сме на ниво 2г.....Трудно е...

# 539
Де, да бях, Оле  Laughing ще ти се обяснявам на живо  Hug

Да се напием и двете, па кой к'вот разбрал.  Mr. Green

Да се допълня по темата с говоренето  Simple Smile
Докато беше по-малка, все си виках: "веднъж да проговори, че да почнем да се разбираме". Е, сега вече знам, че това е необходимо, но недостатъчно условие за това и не храня подобни илюзии с Васко  Laughing

Ех, това едномислие.... Laughing

Лена, Радо е на 2 г. и 4 м. и все още не е много разговорлив. Днес отчетохме за пръв път, че каза две думи една след друга. Цели думи има много малко, повечето са срички. Сестра му на 1 г. и половина говореше с мен на скайп-а с изречения, докато бях в Щатите. Не ги сравнявай, не води до нищо добро. Дай му още малко време да се разплямпа, а после ела се оплачи, че не млъква.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт