Юлчета 2008 (Тема 147)

• 72 505
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Бухти, помислих, че се шегуваш за доктора. Бог да го прости човекът.

Ние сме си само на хомеопатия, но Стоименова я няма и я водих при класическа лекарка, която предупреди за продължителнат температура. Грипът имал нежното име Виктория Simple Smile
Не се шегувам. Ама не знам какво ще я правя Лили и не знам и за хомеопатията какво да мисля като цяло.

Иначе и Лили като цяло боледува малко по-малко, но не чак толкова малко все още Simple Smile Тя точно февруари почти две седмици си седя вкъщи, че беше болна, а сега има две седмици ваканция  ooooh!

# 511
  • София
Аз да не дърпам дявола,но Александър не е боледувал от Септември Shocked
донесоха ми прополис,направих му клеева тинктура,започнах от Октомври,всяка сутрин+лъжичка мед,та до преди седмица...в момента почиваме Peace
В тази връзка да питам,изкарахте ли Варицелата,ние пак сме в карантина,като силно се надявам да се разболеем вече Whistling

# 512
 А, Йоанна я изкара още в яслата-супер леко мина. Този декември изкара и скарлатина. Иначе грипа с 5- дневната температура го карахме към 3-4 пъти миналата пролет  Tired

И при нас леко намаляха боледуванията  Praynig

# 513
И аз точно за варицелата се сетих като си писах по-предния пост. Лили още не я е карала, а то времето си минава и не знам... Не съм я събирала насила с болни деца, а и едва  ли ще го направя. Ама каквото стане.

# 514
Варицелата я изкара Бобо миналата година. Последните месеци все е болен от нещо и вече взе да ми писва Sad

Джоли, Бобо беше 6 дни с Т

# 515
Юле  Hug !!! Смело се впускаш в тази авантюра, дано всичко да е наред и да имаш здрави нерви (така изглежда  Wink).

Джоли, бременна ли си, че не разбрах? Или просто планувате.

За Катето и боледуванията, не знам какво да кажа. От ноември досега с Васко все са болни, не мога вече да определя кога точно са болни и кога здрави. Сополи и кашлица, обикновено, но напълно достатъчно за напрегнато ежедневие и безсъние. А любимото е ми е болна да ги гледам двамата болни  Crazy

Да се похваля, че скоро Васко ще стане едногодишно кърмаче. Обаче, търси да суче през нощта през час, при това, доста настоятелно. Който е бил на мое място, ще ме разбере. Другите са късметлии  Laughing
Тази седмица баща му е отпуска и ляга с него, да не му мирише на мляко... Пак се буди, но поне не реве и заспива с люшкане (единствения друг вариант освен кърмене).

Хомеопатията я загърбих, за момента, след като се докарах до гнойна ангина. Не че алопатията много помогна - изписаха ми АБ, от който ми излязоха афти и даже слюнката не можех да си преглъщам няколко дни ooooh! Обезводних се и се изтощих до краен предел (аха да ме хоспитализират), ама малко прасе сукалче АМ не пропи.

Малко дълго се получи оплакването, ама знам, че ще ме разберете  bye

# 516
julie, честито! Да мине всичко безпроблемно Grinning

Гнидка, при теб боледуват повече сигурно защото са двама и си предава.

На мен много ми се гушка бебе пак, но и в момента не мисля, че бих могла да му посветя цялото си време, прекалено много други неща ме вълнуват. Пък и приятелките ми още не са почнали да раждат, моето порасна вече, а от тях ни една няма Crossing Arms Не че ми е на дневен ред въпроса за второ де, в момента така или иначе не ми е възможно, но от време на време си размишлявам Simple Smile

# 517
Джулс, лека и безпроблемна бременност и здраво бебче ти желая Heart Eyes
Много се радвам на новини за бебета Simple Smile

Аз понеже повече бебета не планувам, а и вече всички са достатъчно пораснали, започнах да се замислям за домашен любимец - коте Simple Smile

Грипът го изкарахме всички у дома. Децата откараха с температура по една седмица и с ужасна кашлица. Баща им се размина само с температура, а мен естествено ме удари в слабото ми място - синузита.

# 518
  • Sofia
Да подкрепя Кали, профилактиката има значение  Peace
И аз цяла зима подкрепям децата с имуностимуланти, да чукам на дърво, но ефект има. Дени изкара също някакво вирусче, не разбрах грип ли е, но за 2 дни се оправи, имаше малко температура и толкова. Виктор нещо се разкашля тия дни, но само толкова.
И аз съм много ЗА прополиса, Септилин сироп ползвам редовно, Инфуцид също веднага при първи симптоми на болест. С добри впечатления съм и от мултивитаминния сироп на д-р Тайс. Давах на Денис 2 месеца, през това време не беше боледувал изобщо. Спрях за пауза, но дори и сега изкара леко вируса.

# 519
  • София
Джули, честито! Много се радвам! Лека и безпроблемна  Hug

Децата изкараха варицела, после грипа... надявам се с това да останем и друго вече да няма  Praynig

Пожелавам на всички да са много здрави!

# 520
  • София
Бухти, в каква градина е Лили, че има ваканция с учениците? Помня, че е нещо по-различно, с английски/немски, но някакъв проект като предучилищна за конкретно училище ли е (като Шилер в София), или е частна?

Сигурно вече сте се замисляли, но от есента започва предучилищната  Rolling Eyes Дарина най-вероятно ще си я кара в ЦДГ-то. Малко ме притеснява обаче, че нямаме много добри училища в квартала, ще падне едно мислене за първолаче след 2 години  Thinking

Благодаря на всички за милите честитки и пожелания  Hug И аз се радвам, но малко ми е криво, че така сама си провалих мотосезона. Какво да правя, като и това бебе от раз стана - после ще има да стискам краченца, ако не искам трето  hahaha  Joy
Юле  Hug !!! Смело се впускаш в тази авантюра, дано всичко да е наред и да имаш здрави нерви (така изглежда  Wink).
Не са вече много здрави, но по-здрави няма и да бъдат, та... се реших  Mr. Green Живи и здрави да сме само!
Тактиката да спи с таткото, за да не му мирише на мляко, е доста добра. Пък през деня, в човешко време, пак да си суче  Laughing

Дари още не е изкарала варицела. Имала съм възможност да я събера с болни деца, но мислих, мислих и се отказах. Не е зле да я преболедува, но после знам, че имунитетът пада от тази болест и може да се разболее по-сериозно от някой вирус.

Джоли, с най-голямо удоволствие Simple Smile Но ще станем много хора, може да се видим някъде из София? Разберете се с Мими Wink

# 521
  • София
В тон с това, че имунитета пада от варицелата, някой знае ли за колко дълго време горе-долу пада и кога се вдига тъй да се каже?

За всички, които не са си заразили умишлено децата, водейки ги при болни - може би майчинското ви чувство знае най-добре. Аз много исках щерката да я изкара, чаках я с нетърпение и се зарадвах като се разболя. прекара я леко, което затвърди увереността ми, че и малкия трябва на всяка цена да я изкара СЕГА. е, той се разболя в крайна сметка, но я кара по-тежко , с температура и безброй много, ама наистина много пъпки по всички места на тялото - очите, ушите.. истински кошмар. сега го мажа с това http://apteka.-временно недостъпен-/30005952/%D0%BB%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D1%88-cikaplast-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%89-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC-40-%D0%BC%D0%BB- и се надявам да не му останат ямичките по кожата и особено личицето.  Praynig

пс. нещо линкът ми не стана, но е ЛА РОШ - CIKAPLAST ВЪЗСТАНОВЯВАЩ КРЕМ

# 522
Бухти, в каква градина е Лили, че има ваканция с учениците? Помня, че е нещо по-различно, с английски/немски, но някакъв проект като предучилищна за конкретно училище ли е (като Шилер в София), или е частна?
Лили е във френското училище във Варна. Не е частно (но си има такса), по-скоро се води френско училище в чужбина. И учат по техните планове и ваканции съответно. Като градина се водят 3,4 и 5-годишните, а от 6 вече имат и часове някакви.

Относно профилактиката и стимулантите сигурно е хубаво, аз бих давала най-вероятно все нещо на Лили...стига да пиеше. Но имайки предвид как не пие нищо просто нямам намерение да си тровя живота. Дето писах и хомеопатичните вече почти не ги иска. 1-2 пъти ги пие в началото и после не иска Tired

# 523
еййй че се оживи тука, верно за болести си говорим ама все пак  Crazy
Мати преди да се роди Дамян имаше един период почти не боледуваше, сега тази зима какво стана и двамата - едни вируси, грипове, че и аз ги карам покрай тях...

# 524
Хихи, Гнид, аз съм още пас. Не се получи от раз и май за добро, че сега други промени предстоят Simple Smile
Макар че ми е малко мъчно, че трябва още да поизчакаме. В крайна сметка, когато е писано тогава Simple Smile

Джулс, защото не ни знаете новата разтегателна маса. За училище започнахме да мислим. Най-важното за първи клас разбрах, че е учителя/учителката и да е близо до вкъщи. От 4-ти клас е важно къде учиш - да не се налагат много допълнителни уроци и така.. Ще пробваме в италиянското, а ако не стане ще сме си в Драгалевското Simple Smile

Ох, колко ми липсвахте...

А, за първи ден Ния няма температура  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт