Юлчета 2008 (Тема 147)

• 72 470
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
последно пи едно хомеопатично Lymphomyosot, изписано от УНГ. Два месеца го пи, другата седмица е на преглед. Иначе сополите с нищо, пръскам солена вода и разтвор с клеева тинктура. На сополите най-повлиява клеевата и едни капки (правени) с антибиотик. Няма свестен хомеопат тук при нас и караме така.

# 601
Има ли някаква фаза или период, който да набедя за ужасното държане на моето дете в последните месеци или да обвиня градината?  Laughing

Сега сериозно да питам и да искам съвет. Инати, смяна на мнение през 2 минути. Ако угодиш за едно, веднага се намира друго, за което да реве. Тормози ме, че напоследък няма ден, в който моето дете да не се е разревало поне веднъж. Искам да е усмихната, щастлива. Не издържам вече психически. Не искам, а и да искам не ми се получава да угодя за всичко. Когато минава номера, се опитваме да отнемем вниманието с друго, но те вече не са балами децата. Какво друго да правя? На тази възраст приемливо ли е да се води дете на психолог? Вече в чудо се виждам.

Ако се намери някой, да каже, че не е само моето дете, пак ще е някакво облекчение.  Laughing

# 602
  • Бургас
Не е само твоето!  Rolling Eyes Няма ден да не мрънка за нещо, да реве, да се тръшка. Демонстрации и драми да искаш! Мислех, че го прави заради бебето, но може и да не е. Но пък има моменти, в които е най-прекрасното , кротко и послушно дете. Не искам, пък и не мога да угодя за всичко. С нетърпение чакам да мине и този "пубертет".  Confused

# 603
  • София
моето дете се държеше така миналата година в продължение на цял месец, в който не беше на градината. в крайна сметка установих, че е от обедния сън, който пропускаме. като почнах да я слагам насила да ляга след обяд, нещата се промениха. не винаги заспива, но дори и само да лежи в леглото явно и е достатъчно като почивка и е спокойна.
питай в градината дали спи

Kalinka Malinka , сподели след прегледа повлияла ли се е третата сливица от лекарството.
аз днес купих еуфорбиум и мисля да давам едно хомеопатично Аграфис нутанс 5.

# 604
  • София
исках още да питам пускате ли наборчетата на ексурзии без вас? моето вече два пъти ходи на еднодневни, но сега има оферта за зелено училище с продължителност 5 дни.

# 605
Оле, ако намериш лек, свиркай  Whistling

# 606
  • Бургас
Ние нямаме такива екстри с екскурзии. Водят ги само на куклен театър, но той е през улицата.

Не е само обедния сън причината. В градината спи, след като я взема почва мрънкането.

Ще кажа за прегледа.

# 607
  • София
Здравейте,
да се включа и аз в разговора за третата сливица. Ели по начало има много големи сливици и от известно време похърква. Основно от ангини боледува, за миналата година имаше и 3 гнойни. Преди месец я водих в Детско здраве при доц.Цолов (УНГ) и той каза, че третата сливица и е проблема. Пусна изследвания(кръв и гърлен секрет) и ни прати за консултация при алерголог. Това, защото имаше няколко пристъпа с ларингиална кашлица. Междувременно се сдобихме с варицела и не можах да я заведа на алерголог. Преди празниците отмених часа, като точно за днес запазих нов. За съжаление и днес ще пропуснем, защото сме в болница. От неделя е с отит, вдигна много висока температура, направи гърч и сега сме в Неврологично отделение. Отита бил следствие на честите хреми. След малко ще я водя на консулт при тукашния специалист УНГ - да видим какво ще се случи. 

# 608
  • София
Ох Ками Confused Бързо да се оправяте Heart Eyes
И ние сме за алерголог....някой да сподели,ако е ходил  Praynig

# 609
  • София
исках още да питам пускате ли наборчетата на ексурзии без вас? моето вече два пъти ходи на еднодневни, но сега има оферта за зелено училище с продължителност 5 дни.
Криси, миналото лято ходи на зелено училище 5 дена, но на Витоша. Вечер ми я връщаха, и понеже много емоции и и липсваше сън я прибирах, хапваше набързо и в седем заспиваше. Но много и хареса и пак пита кога ще ходи отново. Питах я за лагер във Велинград от детската да ходи, но като разбра, че няма да се прибира 5 дена не е много навита, но ще видим. Аз съм ходила на тази възраст и то на море.

Иначе и Криси има трета сливица. Кара и тя две ангини поред пролетта. Не мисля да я махам засега. Дано я израсте. Сега със сенната хрема се разправяме няма оправия.  #Cussing out

И не на последно място да кажа и аз за този "пубертет" или по скоро пробване до къде мога да стигна - и ние сме на този етап. Държи се нахално, мрънка за неща дето никога не е и започна да посяга. Дори като малка не е правила така. Ядосахме се с баща и и сега я наказваме като и забраняваме любимите неща или я игнорираме и има ефект, но е краткотраен. Ще го израстат децата, няма как. Mr. Green Криси спи следобед и когато не е на детска и не е при нея това причината, предполагам че в детската

Ками  Praynig

# 610
Колко успокояващо, че и на вас ви е трудно.  Mr. Green

Майтапа на страна, но много се успокоих. Като знам, че е период, който все някога ще мине и ми идват сили и търпение.

Ками, дано бързо се оправят и ушичките и всичко останало.  Hug

Моето дете излиза на сцената и ако не ме види, започва да реве. Какви лагери, какви 5 лева..... ooooh!

# 611
Брех, тук се развихрила активност Simple Smile

Оле, и ние сме така ... пък 2 месеца не е бил на градина

Сакси, не пускам аз, нямам доверие на учителките

Ками, дано бързо се оправите.

Бобо тази зима се разби от боледувания и финишира въртележката със срив на имунната система. Побеля ми косата от него, но вече е добре  Praynig От понеделник е на градина. Анита е бЕсна за 10 Анитки ... тежа 49 килца и съм почти готова за жълта книжка  Laughing Това от нас  Hug

# 612
  • София
kami_ch, бързичко да се оправяте  Hug

# 613
Брех, тук се развихрила активност Simple Smile

Оле, и ние сме така ... пък 2 месеца не е бил на градина

Сакси, не пускам аз, нямам доверие на учителките

Ками, дано бързо се оправите.

Бобо тази зима се разби от боледувания и финишира въртележката със срив на имунната система. Побеля ми косата от него, но вече е добре  Praynig От понеделник е на градина. Анита е бЕсна за 10 Анитки ... тежа 49 килца и съм почти готова за жълта книжка  Laughing Това от нас  Hug

Да ми запазиш място до теб в лудницата, да си кукуваме заедно.  Joy

И Симона не е ходила на градина месец. Беше с кашлица един месец. Нещо ужасно.

Днес им беше тържеството, за което подготвяха танц и тя не се "справяше" с него, за това я "освободили от ангажимента" да танцува и й дали да пуска балонче.  ooooh! За мое щастие, детето беше изключително весело и усмихнато, и се смя с глас на летящия балон. А танца....предполагам не са имали достатъчно облекла и затова са решили проблема с деца, които не се "справят" с пляскане и мятане на ръце.

Питах приятелка психоложка относно истериите и "не, няма и не искам", и тя каза, че е период. Посъветва да използваме "активно слушане" или "отразяване на чувствата". Друго, което ме посъветва е да има винаги избор в сюжета, който избор детето само да направи. 2 предимства - поемане на отговорност и минимализиране на отговорите с "не". (Последните веднага биват заместени с отговор "нито едното")  hahaha (майтапя се). Знам, че ги знаете тези неща, само припомням ако е от полза на някой.
 Hug

# 614
  • София
Забравих за екскурзиите да кажа и аз съм от непускащите Crossing Armsда ви кажа честно,едвам в градината им го поверявам...толкова са разсеяни ooooh!
Шада,ще се затриеш бе жена #Crazy

Да се похваля на 24 май сме абитуриенти bowuu

Общи условия

Активация на акаунт