Юлчета 2008 (Тема 147)

• 72 459
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Ние не сме имали такива предложения за екскурзии, но не мисля че бих я пуснала. Много малка ми се струва. Аз за първи път ходих на такива когато бях на 8-9 г.

# 616
  • Варна
На Боби му оперираха третата сливица, миналия юни. Той е боледувал от гнойна ангина само два пъти. Но носа му е винаги запушен или с неспиращи от нищо сополи. Винаги диша през устата, хърка и говори неясно и неразбираемо. Това което ме накара да се реша на операцията беше намаляването на слуха, чести отити. Правиха му изследване на слуха, за да знае доктора да прави ли нещо по въпроса по време на операцията, казаха, че ще се възстанови без негова намеса. Да ви кажа аз промяна в състоянието му не забелязвам след операцията. Дори и да е пораснала отново не ми се вижда логично да се възпали веднага до същото състояние. Не ми се говори за количеството и видовете АБ, които е изпил  Rolling Eyes. Като започне да кашля септември, спира през май. Първата зима три пъти му правиха ренгенова снимка  Rolling Eyes. Този декември имаше страшни гнойни секрети, педиатърката ни прати за пореден път на УНГ специалист, взеха секрет и направиха снимка. Секрета беше чист, снимката показа синузит, изписаха АБ преди да излезе секрета, защото според снимката и прегледа беше страшно положението. Другото което се видя на въпросната снимка беше изкривена носна преграда, което може да бъде възможна причина за задържане на секрет. Според мен това е причината, защото той много трудно издухва носа. Иначе и другите сливици са огромни непрекъснато, но според нашата педиатърка махането на третета сливица е това, което би трябвало да подобри дишането. Последно пи Зинат преди десет дни, понеже имаше хрипове и получи някакъв алергичен пристъп от кашлица. Тази седмица беше четири дни на ДГ и вдигна температура... В общи линии от два месеца и двамата са непрекъснато болни... Сега чакам и бебо да се зарази.
Да допълня, че и Боби е пил лимфомиозот и цинабсин по схема три месеца, но ефект при него нямаше.
Оле, Боби никога не е бил доволен и усмихнат по цял ден. Все се намира за какво да се нацупи, да му доскочее или да желае непрекъснато да се случва нещо много вълнуващо и интересно. Струва ми се, че прекалено много му угаждам на капризите и от там се пораждат тези настроения  Twisted Evil.
Друг въпрос да поставя, как са зъбите на вашите деца. Боби е от абонираните за зъболекарския кабинет. Вече има 3 правени зъбчета, като бяха доста болни, кариес има и на предните, но там нали не се лекува на млечните зъби...
Нашата одисея с ДГ продължава, много съм разочарована от отношението и към мен и към Боби от страна и на учителката и на лелята. Решила съм последно баща му да проведе разговор със всичките и ще търся друг вариант за предучилищна  Rolling Eyes.
Екскурзии в неговата градина не знам да има, но и да има е ясно, че няма как да отиде, то или е болен или сме в конфликт с преподавателите  Rolling Eyes.
Ками, бързо оздравяване  Hug.

# 617
  • Sofia
Пуснах тема и в Здравния, но да питам и тук - някой позлва ли някакъв пакет за платена, годишна, детска профилактика? Искам да абонирам и двамата някъде.

# 618
  • София
Не, дори за пръв път чувам за такова нещо в бг.

inka 26  Hug

За зъбите - каката няма проблеми, малкия има тъмни петна на почти целия горен ред. Вече два пъти го водя и ми казват, че не са кариеси, но не ми и казват причината за тях, нито какво да правя за огранича разпространението им. Вече мисля за друг зъболекар. Освен това така и не му изникна един от резците, а вече и няма място за него.  ooooh!

# 619
NBM, има в Хирон.  Там с хомеопатия работят..предполагам, че знаеш.

# 620
  • София
Инка, и при нас стои на дневен ред махането на третата сливица, но преди това трябва да видим дали няма някаква алергия. Ако има не би трябвало да се маха, защото можело да стане по-зле. А тя всъщност май наистина е алергична, защото вече има десетина пристъпа с ларингиална кашлица и три пъти сме стигали до Урбазон.
Елена взима тонзилотрен, цинабсин и инфлуцид повече от 5 месеца, не знам дали помага. Ние вече сме си у дома. Слава богу, няма данни за епилепсия, за сега е само фебрилен гърч.(Не знам дали съм писала, Вероника е с такава диагноза и сега ми беше доста притеснено) Продължаваме лечението на отита у дома с антибиотик, но въпреки това от вчера е с кашлица и сополи. Край няма.
Утре сме на алерголог, а в сряда при доц.Цолов, за да го запознаем с развитието на нещата.
Мога цял роман да изпиша за боледуванията на Ели , но хич не ми се говори за това.

Инка, аз съм с изкривена носна преграда, на 20 години лежах 10 дни в болница, за да ми лекуват синузит, но някъде по средата на престоя ми решиха, че трябва да ме оперират, иначе нямало да се оправя. Отказах, защото се бях нагледала на оперирани. Оказа се, че терапията ми помогна и в следващите 20 години нямах проблем със синузита, до миналата седмица, всъщност  Simple Smile

# 621
 Ками, при кой невролог ходихте? Питам защото и моята дъщеря ми направи гърч при 39,5 преди две седмици и трябва да идем.  Sad Силно се надявам да е от Т. Тук всички доктори ми казват, че е голяма за фибрилен гърч и е ниска Т при която го направи. Иначе на 28-ми имаме час при Христова в Токуда.

# 622
  • София
Бяхме в Детската клиника към Медицинска Академия. Завждаш отделението е доц.Литвиненко. Направиха и ЕЕГ. Това изследване се прави , за да се види дали има отклонения от нормата за възрастта. До колкото знам, според традиционната медицина, фебрилните гърчове могат да се появят до 5-6 годишна възраст. Като причина се изтъква незрялостта на терморегулационния център в мозъка. Опасността идва не толкова от високата температура, колкото от бързото и покачване. В болницата лежахме с едно детенце, което е направило гърч при 37.9, като това му е 4-ти гърч, предишните са били при 38.2, 38.3 градуса. Така, че нито сте големи, нито е ниска температурата.

# 623
 Да, при Литвиненко сме ходили заради говора. Сега ще идем при Христова, мамите в темата за Епилепсия нещо не го хвалят него относно Епилепсията  Peace

# 624
  • София
Вчера видях  в епикризата , че лекуващ лекар е доц. Божинова(или Божилова), тя има кабинет и в поликлиниката към МА. Ние при Литвиненко водихме каката срещу заплащане в Детско здраве на Ами Буе, но там и ЕЕГ-то е допотопно и Литвиненко вече не преглежда. До него иначе трудно може де се вредиш. После започнахме да я водим при доц.Димова на 4-ти километър. Тя е доста натоварена, може би за това прави впечатление, че е постоянно сърдита и уж обяснява, но имаш чувството , че и губиш времето.
За Токуда впечатление нямам никакво.

# 625
 Божинова не е ли професор  newsm78

Иначе и ние на Ами Буе ходихме при Литвиненко, но това беше миналата година. Сега ще идем при тази Христова, тя също работи и в Болницата, която е към Детско Здраве ( освен в Токуда), там приема и с направления.

Абе, да са ни живи и здрави децата и дано не чуваме тежки диагнози  Praynig

# 626
  • София
Епикризата е у дома, ще видя. Може да е друга Божинова, или пък името съм сгрешила.

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 14:11 от kami_ch

# 627
  • София
Подсетихте ме, че времето наближава и проверих и записах Криси за лагер на морето от 20 август. Дано всичко е наред и се върне с много хубави спомени от там Wink
И понеже времето лети споделете какво мислите да купувате за подарък на порасналите ни дечица за рождените дни Simple Smile   bouquet

# 628
  • София
Ролери. Каката обеща да я научи.

# 629
  • София
и аз я записах за зеленото училище, дано всичко е наред.  Praynig

за рожденните дни.. исках да питам, защото се чудя как да постъпя. градината няма да работи през целия юли, така че варианта да го празнува там отпада. дали на самия ден примерно от 18.00-18.30? но дали в работен ден на хората ще им е удобно да дойдат??? или в съботата, няколко дни след рд  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт