МАЙ-ско бебе расте и хубавее и мама с него се гордее! - Тема 11

• 25 951
  • 718
  •   1
Отговори
# 450
ЕЕЕ, голям спор сте подхванали тук пък и във фейса...тц,тц.
Хера прекрасни са снимките.
За форума- аз съм тук от ноември месец 2010. Съвсем случайно попаднах на бг мама, видях, че има група майски бебета и се включих. Смед като родих нямах мнго време за форума иследях само фейса (и там не съм от редовните, но от време на време пиша).
Мамчета, моля ви да не превръщаме форума в бойно поле, вижте колко добре си се разбирахме до сега. Който иска да чете-да го прави, който иска да пише-да пише.
Само дано не ме подхванете сега мен на прицел  #2gunfire че и аз не съм от редовните.

# 451
  • при палмите и алигаторите,FL
Сколасах, ама изтървах шоуто Popcorn

По темите, тоя клип с рускинята е мнооого, ама много измислен.Жната родила на-много дца накуп е ей тази , Октомама  ,ако на някой му се рови по детално.Не съм и фен, според мен всичко  за пари и реклама, сега си прави шоу и иска помощи от всякъде.

Жира, благодаря за кафето, точно като за мен е , ако може утре и по една пастичка да ни сервираш eat.Дано Сиянка спи повече от днес, че да имаш време да сколасаш с пастите Heart Eyes

Марте, дай снимков материал, Коледна украса+3 Жужнца, как се споразумяха момчетата за украсата на стаите?

Джей, много постен твоя пост, може ли подробен репортаж от вашия дом Party, моля,как е Вики, какво се случва около вас?

Зайче, аз кърмя основно, не знам дали ми се е променила кърмата.Теб какво те притеснява, кърмата си мени състава в зависимост от нашата храна и нуждите на дечицата, но винаги остава най-добрата храна за тях Hug

Елфи, много хубава Рая, и шнола и всичко, аз като гледам снимки на дечицата  първото което виждам са  едни големи сини очи Heart Eyes

На Хера снимките много хубави Blush, как не те домързя да излизаш по нощите за фотоссия?!? Боримече МАМА казва, а пък Моник само мучи, уж момичетата по рано проговаряли Thinking

Бубе, много ти е хубаво Жуженцето и колко тоалета само! За очилата, не сме ги слагали скоро, но преди си ги носеше, имай предвид обаче, че беше малка и с много некоординирани движения, та и да е искала не може да ги махне.Аз пък завиждам на всички мами, дето децата им търпят обувки, моето н стига че на нржния глезен не си побира почти нищо, ами и това дети ѝ става бива събуто моменталически, та сега си ходи по чорапи или с едни за прохождане/чорапи с гумна подметка отдолу/.В

Честито озъбване на Мариела newsm47 , да растат бели и здрави всички зъбки.

Мариета, представих си страхотен пост  Grinning Grinning

Честита племенница на Нелка

За форума, аз съм тук от 2004, не можех да забрменея близо 3 год със Соник и така попаднах тук, като се върна назад трябва да призная че следях бременската тма от началото, късно се включих, все ме беше страх да не се случи нщо на бебто/тук имах само дин видеозон и то в 5 месец, казаха ми пола на бебето и дотам/, та май съм от лошите Embarassed .Във фейса само влизам да чета, там ми е малко по сложно, все съм закъсняла с темите, трябва да виса повече на компа, тук ми е по лесно когато успея, тогава пиша.

# 452
  • София
Във  БГ мама съм от 2007-ма . Разбрах от приятелка  за отчетните теми.
Лусиии какво стана???
Елфи , много ми е сладка Рая  Heart Eyes . Освен фибата да не си и сложила и гланц за устни  Crazy Grinning

# 453
Благодаря ви,момичета,за хубавите пожелания! Hug
Много мило ми стана!

Писах,писах по "темата на деня" и всичко изтрих накрая!Няма смисъл!Всеки си има различна гледна точка и това е!Но за мен такива спорове са напълно излишни.
Тъпо е и да кажа "добре дошли" на новите мами....

Искам само да кажа,че на всички децата са прекрасни! Heart Eyes

# 454
 Еййй, аз гулям прувукатур излязух  Mr. Green

Всичките нови все ощипани, пардон-обидени госпо'ици излязоха. И всичко лично приемат  Laughing

И във феса чувам, че имало спор. И там се изказах по един проблем и сега ме е страх да не би моята реплика и там да е хвърлила смут

smile3506

За форума- аз съм тук от 2004-та. кат Хера  Laughing Как попаднах изобщо на форумите сега ще разкажа...

Значи през 2004-та забременях с Габриел след като току що се бях върнала от Америка (имах отново изпити и бях тук за 7 месеца). Мъжът ми (Благодсаря ви много от негово име за честитките!!!  Hug) още докато бях там си изприказва приказвалото да съм се стягала, че време било вече за дете, но аз все не бях готова..Това дълго отсъствие, обаче и това, че бяхме разделени толкова време ми даде възможност да помисля над нещата и, че той е прав и кандисах, така да се каже като се прибера да се захващаме с "тежката" задача- да бебеправим.

Само да кажа, че тогава бях на 26 (и все смятах, че ми е рано  Mr. Green )

И прибрах се аз и почнахме. Това беше края на ноември. През декември почнахме, обаче се сдърпахме нещо баш когато беше момента и пропуснахме няколко дни, та нищо не стана. През януари, обаче забременях. И си викам "Ще изчакам резултатите от изпитите (оставаше ми още само един!) и като дойдат, ье седна да уча и за последния"....Познайте дали стана?  Mr. Green НЕ!

Времето между всички изпити трябва да е не повече от две години. Обаче на мен ми се падна ревливо бебе и всичките изпити отидоха на кино  Laughing Затуй сега всичко отначало..

Сега да се върна малко назад....
Като забременях и нали млада и зелена, нищо не знам и попаднах на дир-а. Там имаше отчетна за септемврийските бебета. И почнах да чета и да воайорствам, така да се каже. Записвах си всичко дето считах, че ще ми е полезно. Аз нали съм си срамежлива, та все не се наканвах да се запиша и да стана част от това форумно общество.

Мъжът ми, обаче настоя "Абе, какво само четеш, пиши и ти!" И се престраших. Записах се и така почна всичко...После форума на бг-мамма стана по-хубав и голям, разрасна се и общо взето всички се преместихме тук.... И така до ден днешен  Mr. Green

С втората бременност ви четях от самото начало (от първия пост на темата!) към 4 месеца, когато се престраших да се запиша. Първоначално не смятах да се записвам изобщо. Мислех, че вече не са ми нужни отчетни теми, нали съм с опит  Sunglasses
Обаче ви опознах четейки и исках да стана част от всичко това отново!
И така  Wink

Хера, снимката ти е прекрасна. И без завид, завид, не може  Wink  Heart Eyes

П.С. Пиша от Гугъл Хром, така, че не прескача и ще ми изтърпите слвоизлиянията  Joy

Дрехите на Рафаел- има и джинси и боди с коледни мотиви, нещо като комплект с жилетката, която видяхте с първите показани снимки. Ако сте забравили, мога да припомня. Но джинсите и бодито не знам дали сте виждали. Страх ме е, баче вече да снимам и показвам, че ще ме омразите  ooooh!

За коледен колаж- АЗ СЪМ 100% ЗА!

А скоро няма ли да правим нов клип със снимки? Мен ме няма в предния, така и не се записах там и сега чакам новия клип, в който да участваме  Blush

какво друго....айде стига толкоз

А, Елфата щях да пропусна, бе  Naughty

Елфун, какви очи, какви мигли, какви вежди  Sunglasses   Hug
И айде стига си ни дразнила. Не стига, че нямам синеоко дете (целия род от страна на майка ми са със светли очи- дядо ми със сини, баба ми със синьо зелени, майка ми е със залени!), ами нямам и момиче. Аааа  Crossing Arms

# 455

Елфи , много ми е сладка Рая  Heart Eyes . Освен фибата да не си и сложила и гланц за устни  Crazy Grinning

Гланц "ЛИГА супер шайн"  smile3532  Hug

Сватя Нанди  Hug
Бубе  Hug

Благодаря ви за милите думи  Heart Eyes

Наай-накрая успях да я хвана с долу-горе реална физиономия,че все не излиза хубава  ooooh!

# 456
elfi4ka   я пусни снимки на Клавдия когато е била като Рая,много си приличат сладуранките,снимките са прекрасни,то хубавоооото си е хубаво  Heart Eyes  а за гланца мн ме разсмя  Mr. Green

# 457

Аз ставам досадна, обаче горе пак бъка...  Mr. Green

# 458
  • София, Павлово
Ха добър вечер и от мен.
Гледам пак сте подхванали темата за писането, аз никога не съм била редовна, защото в интерес на истината влизам в порочният кръг - какво да коментирам сега като ще кажат "тази пък не се е включвала от месеци" и се отказвам. Отделно, че не обичам да пиша - разсейвам се и забравям какво съм искала да кажа..  Grinning
Иначе положителното от това, че по-радко влизам е, че пък като видя снимки на сладките майчета все едни пораснали ми се струват.. Ето Рая-Евелин - голяма красавица е станала. Пу-пу. А част от другите с които съм приятел във ФБ - като хвана "прясно" публикувана снимка - успявам да се насладя, но не връщам назад, че много пишете и там и тук.. Нямам време да изчета всичко.

Ето например отдавна исках да споделя проблема, че Еми не иска да яде зеленчукови пюрета, освен ако не съм сварила аз тиква напр. Иначе пробвах всичко - даже супа му дадох (пасирана, разбира се) еми и нея не хареса. Яде само каши и плодовите пюрета. Дай му цица на него.  А пробвах вече и с пасирана попара - горе-долу.. А много исках да заместя поне едно ядене (Яни на тази възраст беше със заместени две) за да мога да отида до Ендокринологията да ме изследват аджеба какъв ми е диабета..

Въпрос към Жени - дали кърмата ми е по-сладка от нормалното заради повечето захар в кръвта? Защото ми прави през месец (от лятото още) гъбични инфекции около пишлето. А нали това значи висока киселинност? Ох още не съм ходила за изследванията на 6месеца за да му видя захарта и на него, че с тези болести хич не ми се виси пред кабинета на личната с него..

Иначе спи и той два пъти през деня за по половин до час, вечер го слагам в 19 часа горе долу да спи, спи до 7 - 7.30 и се буди поне 3-4 пъти. Имаме две зъбчета през месец егати чудото. На 15ти ноември му изби едното, онзи ден второто. Дъвче ми редовно зърната, та ще видя какво ще го правя като му избият и отгоре.

А като ветеран - регистрирах се още 2006 - с първата бременост, с която пометнах и още тогава четях отчетната за Май отново беше. Но реално активна (колкото мога да бъда аз такава  Heart Eyes) станах 2007 като забременях с Яни. С тази бременност нямах търпение да споделя първоначалното си вълнение и нали съм безработна, пуснах първата тема заедно с майка от миналогодишните Май-ки  Mr. Green Т.е края на Август.

Исках да ви пожелая Весела Коледа и много семейна хармония на всички и да ме прощавате,че рядко се включвам, този път пропуснах срещата, но много искам да видя соф. мами на живо, особено тези от презокеана дето са тук сега  Wink

# 459
Много ce рaдвaм, чe cтe ми хaрecaли поcтa! Wink хихихи
И aз cъм много cъглacнa c Жирa зa мaлкитe нeщa Wink Обръщaйтe им повeчe внимание.
Хeрко, много ми липcвaш, шa знaйш! И моятa фръцлa кaзвa МAМA, aмa caмо кaто иcкa нeщо от мeн! Cнимкaтa ти нe виждaм, aмa cъм cигyрнa, чe e рaзкошнa! A мeчо cолeтков викaш щe cтaвa кaто тaти Wink И дa  го кaжa тyк официално - нa  20ти, кaто ми минe поcлeдния изпит, имaш покана c Лycиндa дa овършeeм бaровeeтe, чe aмaн от т'вa yчeнe вeчe! 11 изпита (тyк иcкaм eдни крeйзи дзъркeли).
Aз пък cъм много доволнa от тeмичкaтa, зaщото тaкa ce зaпознaх c Хeркa, Лycинкa, a вeчe и c Нeли Бyболeчковa! Голямо гyш, момичетa! Щe cъм щacтливa, aко лятото ycпeя дa ce видя c вaрнeнки и cофиянки!
 МAМИ, МОЛЯ ВИ, ИЗКAЖEТE МНEНИE много cъм притecнeнa - Мaриca вeчe много ce изпрaвя! Днec вeчe дeceтинa пъти я видях прaвa, a прeз оcтaнaлото врeмe ce опитвa. Тa трeвогитe ми ca дaли нямa дa й cтaнe нeщо нa крaчeнцaтa (чe нaли имaхмe проблем cъc cтaвитe прeди)?!?

# 460
elfi4ka   я пусни снимки на Клавдия когато е била като Рая,много си приличат сладуранките,снимките са прекрасни,то хубавоооото си е хубаво  Heart Eyes  а за гланца мн ме разсмя  Mr. Green

Hug  Не си казала не съм качила  Mr. Green

http://prikachi.com/images/61/4129061J.jpg -Клавдия на 4м.
http://prikachi.com/images/63/4129063H.jpg -пак  на 4м.
http://prikachi.com/images/66/4129066t.jpg -и пак на 4м.
http://prikachi.com/images/69/4129069q.jpg -тук е на 5м.

http://prikachi.com/images/75/4129075C.jpg -Виктор на 5м.
http://prikachi.com/images/78/4129078I.jpg  -Виктор на 6м.
http://prikachi.com/images/85/4129085e.jpg -пак на 6м.
http://prikachi.com/images/95/4129095i.jpg -и пак с кака

Е..ти и циганските снимки,където качих....то кочина,кочина... Mr. Green

# 461
 мариета, спокойно! Щом едно дете прави нещо, значи то е ГОТОВО за него!

Щях да падна като веднъж се чух с баба ми и тя каза, че педиатърката (наша близка) в Бг като разбрала, че Рафаел седи от 5 месечен и 20 дена, казала, че той трябвало само да лежи до 7 (СЕДЕМ?!) месечен  Joy

Според вас как да накараш едно дете само да лежи, като то тръгва да се надига и да сяда (и го може) при всяка възможност? Пука му на него, че бил на 5 месеца, пък и върви му обясни!

та така. Щом Мариса става, значи ставите и мускулите са готови. И Рафаел се опитва, но все още се вдига само на колена, не може да стъпи на крачетета си сам  Hug

Елфи, докато пиша, виждам, че си публикувала снимки, отивам да гледам  Blush

# 462
Елфиииии Много красиви деца! Heart Eyes
Мариса и аз мисля,че щом сама го прави не е проблем.А пък и верно-как да я спреш?
Иначе мнения колкото искаш.На мен ортопеда на 5.5 месеца ми каза,че мога да го слагам да сяда,в проходилка,в бънджи.

# 463
ЗДРАВЕИ ТЕ МАМИ аз не съм от много пишеш ти те само ви чета като се наканя да пиша нещо моето бебе или се събужда ако спи ли плаче. за тази рускиня някъде прочетох че било шега имали някакъв празник руснаците и го пуснали клипа сега да питам и аз нещо имаме проходилка но не можем още да стои сами дали мога да я слагам вътре или е рано купих я от една мама за 20 лв и един стол за хранене и тои за 20 и двете са бертони но жената гледаше да ги продаде. ние нищо не казваме нито мама нито тати само си пеем по цял ден  smile3501   

# 464
Здравейте мами!

Елфиии, страхотни са ти дечицата миличка.
Жоржи май ще се разболява - сутринта ми се събуди с онази гадна лаеща кашлица. Слава богу засега нищо друго.
По темата пишеши непишещи - пиша когато имам какво да кажа. А иначе съм в бг- мамма от 2006 г. когато забременях с каката и се наложи да прекъсна работа.
А щях да забравя да честитя на месечинковците днес, включително и на моето детенце - да са живи, здрави и маааааалко непослушни!
Приятна вечер!

Общи условия

Активация на акаунт