МАЙ-ско бебе расте и хубавее и мама с него се гордее! - Тема 11

• 25 894
  • 718
  •   1
Отговори
# 645
Мариета....аз го прочетох това с червеното,но незнам за какво точно става въпрос и какво те тормози?Недоспиване...изнервена си покрай детето....?ММ дразни  Mr. Green

Аз незнам какво точно да отговоря.Чаак толкова изнервена не съм била....всъщност била съм,но то е нормално и не го отчитам  Laughing Крещя,бия....набирам скорост...събарям деца,хвърчат чехли...  fight
Накрая просто сядам в кухнята и паля цигара.И през това време дишам дълбоко...и вземе,че ми мине  Mr. Green

Просто нямам време да се разкисвам,трудно е понякога наистина,но гледам да се окопитвам набързо-набързо  Whistling

Иначе при първо дете е разбираемо.И на мен ми беше сложничко и съм изпадала в такива състояния....но те са преходни,всичко ще се оправи,просто мисли в друга посока   Wink  Hug

# 646
Друго не знам какво да пиша... иде ми да си тегля въжето, честно  Tired Никой не ми обърна внимание на запитването (хем с червенко го цопнах), а аз не се шегувах...  smile3518 Но нищо, какво да се прави, ще мисля как да се справям... 

marietta, зло да те забрави - мислих да ти пиша и забравих. Embarassed
На мен в подобни състояния ми помага степера и бясното блъскане по него.  Mr. Green След половин час на максимална мощност съм изгорила около 900-1000 ккал. и се чувствам проятно отпусната. След това си правя чаша топло мляко с какао, парче шоколад и си налагам да се отпусна... обикновено ми се получава - дано и при теб има ефект. Hug

Норе, нещо необичайно да сте правили днес, или вчера....или да сте въвели нова храна?! Те вече момичетата са ти подсказали, но може да е от значение да помислиш дали нещо различно се е случило скоро, нещо, което да е променило ежедневието ви?

# 647
Радвам се че напрежението като че ли отмина.
Lussy не съм превъзбудена вече,поста ти ми подейства чудесно.
Нели ще ти пратя на ЛС снимки на малката за видеото,вече съм избрала 2  newsm10

Имам едно въпросче(който иска да ми отговаря)
Ще си пускате ли бебето на ясла след 10 месеца или годинка ...
При нас се налага и ми е много тегаво,че ще трябва да си оставя детето до го гледа някоя лелка  Confused
Знаете ли колко време по-рано става записването в ясла,предполагам,че не е като за градината...все пак не всяко 2ро бебе ходи на ясла  newsm78
Проверих в сайта,но ме праща директно при записването за градина,което не ми върши работа.Там пише,че от първия понеделник на февруари се пускали някакви документи и тн...нищо не разбрах от сайта  Tired
Ако някой вече се е интересувал и/или е наясно да казва  Wink

Бубе, дано да си тук и да четеш - изобщо някой да каже какво мисли.
Филип целия е изринат с малки червени точици - предимно по корема и гърба, няма температура, весел е. Нямам педиатър и не знам какво да правя. 

Ял ли е нещо по-различно например или пък да не е от някоя дрешка  Thinking
Преди малко преобличах моята мишка и и сложих една плетена шапка(която е прана ест) да я
снимам и после гледам отзад по вратлето червени петънца - доста бяха ...но след 15тина минути изчезнаха...
Дано да се поразсеят и да изчезнат,успех не знам какво друго да ти кажа,дано да не е нищо сериозно,пък и щом си е весел малкия  newsm78

# 648
Нищо ново няма - нито храна, нито дрехи...за претопляне не знам ...

# 649
Хоуп, да не е претоплен? Дай да ги видим снимани тия пъпчици на лични..

Мамарина, на това: "Въпрос към Жени - дали кърмата ми е по-сладка от нормалното заради повечето захар в кръвта? Защото ми прави през месец (от лятото още) гъбични инфекции около пишлето. А нали това значи висока киселинност? Ох още не съм ходила за изследванията на 6месеца за да му видя захарта и на него, че с тези болести хич не ми се виси пред кабинета на личната с него.."
Има ли причина да мислиш, че има гъбична инфекция? Приемал ли е Еми антибиотик? Забелвано ли е пишлето?
Кърменето намалява риска от развитие на диабет при него, за това си е съвсем ОК, ама това го знаеш..

За дрехите и спането - спи по боди, памучно късо панталонче и без чорапи и без чувал.

За снимките - аз като последната неразбрала да питам какво точно, кога и на кой да пращам като снимки. На Мартето 2 снимки за колаж сигурно и на Нели за клипче?

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 21:00 от jenny_b

# 650
може да е претоплено или от храна  ако си дала някаква нова да опита

# 651
Отивам към док , ще пияа после какво става

# 652
Хоупи, на Мариса наскоро се появиха такива пъпчици, главно по корема. Звънях на доки по телефона и каза, че най-вероятно е от памперсите и да ги сменя (въпреки, че не беше под памперса  newsm78). Също каза, да я изполея с тетра или лайка. Използвах тетрата. Изчезнаха още на следващия ден, но в крайна сметка не знам от какво беше  newsm78 Точно след 2 дни ни изби зъбче, та съм в недоумление. Вариантите при нас са: зъбчето, претопляне или наистина памперса. Дано при вас не е нещо сериозно и отмине бързо!!!  Hug

# 653

Ето ме. Ама Хоупи, идея нямам от какво тогава (ако не претопляне и храна, като второто е по-вероятно) да са тия пъпчици  Thinking

Жълтък даваш ли му?

Идете на някакъв лекар. Защо нямаш педиатър в БГ?Аз като си бях там и записах Рафаели на педиатърката на Габ, но се разбрахме с нея да не му подава данните към ХЕИ за да не и изпращат ваксини, защото той ще си върви към Ам. имунизационен календар и ще ходя при нея само за консултации, без ваксинации. Запиши си го и ти някъде, те печелят от броя пациенти и за тях няма проблем, че днес си там, утре те няма.

и да пишеш после какво са казали и мен ме интересува. Чудя се и не мога да се сетя нищо в момента  Thinking

# 654
  • София, Павлово
Здравейте.
Хоуп, в кой квартал сте? Ако не изчезнат бързо мога да ти кажа моя педи къде да го откриеш той не работи обаче с касата - плаща се. Ще му кажеш, че не живеете тук, а се нуждаеш от консулт и така - пиши ако имаш нужда (док е в кв. Павлово).

Жени, много ти благодаря. Ми сигурна съм, че са гъби, защото след намазване с антимикотично изчезват след третото- четвъртото намазване. 

Ох, и аз не се наспивам буди се много на често и сега едвам гледам, но искам да пожелая на всички с болни дечица и любими хора - да оздравяват бързо  Hug

Сана Фейри - аз ще го записвам Еми от догодина, защото има повече места в първа яслена група - малко майки оставят толкова малки деца. Пък и трябва да си прекратят майчинските..

Елис   Hug

П.П. Луси как ти завидях за уискито, аз ако бях щях и второ да пийна - празници идват.  Laughing
То моите планове да го кърмя тоз разбойник до поне годината, може и да се разминат,  с това негово хапане. Направо ми търнят зърната, а като му изкарат и отгоре зъбЕ незнам какво ще правя. А грехота ще е- толкова кърма имам...

# 655
С голямо удоволствие започнах да пиша днес и след поста на elfi4ka след моя за наболелия проблем за новите реших да видя за какво става въпрос и така прочетох цялата тема.......не мога да разбера как може да задълбавате толкова.....както в няколко поста прочетох,  ако  наистина ви е толкова неприятно да има нови попълнения в темата го напишете на 1 стр и толкова.....
То затова и на балкона ще има все по 5-6 скрити и 2-3 гости
Просто продължавам да ви чета ,без да пиша пък както и досега все някой има питане подобно на моето и така няма да има нужда да пиша..
Лека.....

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 23:08 от vesy1

# 656
  • Варна
Мариета, мерси за хубавите думи за снимките на моя Валентин. И аз точно като теб процедирам с кашите - давам половин доза каша с половин бурканче пюре всеки ден. Засега не забелязвам да е напълнял.

За борба със стреса и умората - много отдавна забравих що е това /откакто напуснах първата си работа, където давах всичко от себе си за мизерни пари и лошо отношение/, но това, което ми помагаше в такива моменти е да си отделя един час, независимо колко съм натоварена, в който да не мисля за това, което ме изнервя, та в този един час си пусках хубава музика, запалвах си ароматни свещи, понякога капвах лавандула /действа успокояващо/ и така си възстановявах душевния мир. На по-късен етап започнах да ходя на танци и там си изкарвах отрицателната енергия, всъщност всякакъв вид физическо натоварване ми помага безотказно.

Хоупи, те момичетата са писали, но може и да е от някое мазило или памперс. На мен Валентин ми се обрива от Памперса /това откакто минахме на 3-ти номер, защото тройката имат някаква зелена боя, при двойката това го нямаше/, също и от Молфикс /пак имат от това зеленото/. Веднъж пък му избиха червени петна, като кожата там беше по-суха, когато реших да го мажа с бебешко олио, понеже нали вече е студено. Е, смених 3 марки олио и промяна нямаше и просто се отказах от олиото и се оправи постепенно.

Ох, наплашихте ме сега с тоя глутен. Ние като сме до под кривата круша със захранването, аз кога ще го въвеждам тоя глутен newsm78. Нали се въвеждат една по една групите храни, първо зеленчуци, после плодове, каши, после месни, после глутен... При започнало захранване на 6 месеца как се стига до глутена на 8 newsm78. Ние засега сме въвели повечето зеленчуци, оризова каша, 2 вида плод /круша и ябълка/ и от 2-3 дни въвеждам заешко... Ама не виждам как ще въведа месото до края на седмия месец, за да подкараме глутена. Или аз нещо съм се оплела в захранването? Обикновено давам поне 2-3 дни новата храна и после правя 1-2 дни почивка преди да премина на следваща храна...

# 657
Малее, едвам ви изчетох и запомних какво искам да пиша...
Момичета, много ви благодаря за съчувствието и окуражителните думи за косата на Мартинка. Още не ми е минало, но.... ще ми мине (някога). Обмислям какво да е наказанието.. Twisted Evil

ljufis, радвам ти се за хибавия уикенд. Дано следващия такъв е още по-отпочиващ  Wink  Hug Значи и ти си близначе, като мен и Хера  Flutter Имаше ли и други майки от нашата двоумяща се зодия  newsm78  Hug
И аз, и аз със вас! Това с двоуменето е ужасно натоварващо. Понякога едвам се понасям

Мариетке, стягай се бързо, че... Пийни му едно уиски и ти или най-добре се срещни с Луската и Хера, добре ще ти се отрази и те ще те стегнат, ако дотогава не си се.
Но да ти кажа, това с разпускането и успокояването (което е описала Мария по-горе) и отстраняването на хроничното безпокойстово при Близнаците е трудна работа.

Мист, Зазка, пооправи ли се положението вкъщи – то с 3 деца бацилоразвъдникът сигурно е постоянен?

Елисе, ама как сте се изпонатръшкали и вие. Бързо оздравявайте всички, че е ужасно противно, когато всички са болни. Направо ти иде да се гръмнеш.
И... ужасна история с твоя приятел. Просто семействата не знам как ги преживяват тия работи.... Егати!

Шени, а ти как ги правиш тия неща с 3-килограмовите щоленски чудовища. Респект! Кога време и нерви?

Десинце,  честито ви жилище! Да си живеете щастливо в него и никой да не ви торомози! А относно брат ти - дано проблемът се реши? Какъв е проблемът (ако желаеш, сподели)?

Хоуп, кво стана с пъпките, ходихге ли на доктор? Ама ще минат, от квото и да са.

Ние вчера бяхме на консултация - 8150г (+500) и 68 см (+2). Доки каза да почваме с месото - заешко, пуешко, пилешко и телешко - през ден. Питах жълтъка да го почваме ли, той вика - Ами няма нужда, хемоглобинът му у добър, за сега месото е достатъчно. Глутенът каза от другия месец.
Питах и за Манту-то, щото Ники няма белег от БЦЖ-то, но каза, че няма нужда. Нещо се забаламосах и не попитах Как така няма нужда, ама другия път. До сега никой не е споделял за Мантуто, никой от вас ли не е питал, предполагам, че не всички бебоци имат белег от БЦЖ-то?

Сана Фейри, проблемът с местата в яслите е дори по-голям от този за детските градини, защото няма достатъчно, а и групите са с по-малко деца.
Относно кандидатстването - от тази година включиха и самостоятелните ясли в централизираната система на ИСОДГ, така че вече всички кандидатствания стават оттам - и за детска, и за ясла. Което е хубаво, защото няма да висиш по яслите да подаваш документи на сто места. За набор 2011, което те интересува, свободните места ще се обявят на 27 февруари в системата и оттогава до 3 май ще имаш време да разгледаш къде и колко свободни места има и съответно да кандидатствате (всичко става през системата и можеш непрекъснато да си сменяш кандидатурите докато не затворят системата за кандидатстване, което ще стане на 3 май). В случая те интересуват ОДЗ-та и СЯ (самостоятелни ясли), набор 2011. В сайта е органидирано по райони и вече почти във всички ясли/градини получаваш допълнителни точки, ако са ти в района на местоживеене/работа (прочети правилника и критериите).
Първото Класиране е на 5 май 2012г.! Ако имаш други въпроси, питай, може и на лични.
Всъщност не попитах от кой град си, инфото по-горе е за София.

П.С. Всички бебета, които видях тук, са прекрасни и винаги много се усмихвам като видя снимка.. и я гледам дълго!

# 658
Ехо, давам доклад, сега се прибираме.
Направиха му пълна кръвна картина, всичко е ок, според док е хранителна реакция - твърде верочтно е да е от портокала или от чая на Хип "лека нощ", защото той друго не е ял в последните 2 дни. Дадоха му вит Ц, калциев глюконат и ксизал. Ще мине.
Безкрайно учтиви и любезни бяха всички и не ми поискаха един лев, освен за самото изследване. Сега ми е по-спокойно и ви благодаря за подкрепата!  Hug

# 659
  • при палмите и алигаторите,FL
 Hug, Хоупи, радвам се че всичко е наред с Фифо.Да спи спокойно и да му нацелуваш петичките Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт