МАЙ-ско бебе расте и хубавее и мама с него се гордее! - Тема 11

• 25 907
  • 718
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте мами и бебоци от мен Hug
Аз писах малко в началото и след това само четях.....и сега така правя, че все не ми остава време за писане..., но реших най-накрая да се отчета.
Моята втора дъщеря Карина се роди на 19.05 термина ми беше 28.05.
Бях решила нормално раждане, след първо секцио, но доктора прецени ,че е рисковано и постъпих за планово секцио, но дали от притеснеие преди операцията бях с 1,5см разкритие и контракции на по малко от 5 мин.

Беше кротко новородено за 20дни и от тогава до преди 2седмици ми разказа играта...сън по 5-6 часа нощем и денем 2-3 пъти по 30 мин.....
Основно е на кърма. Захранила съм я с пюрета, но е много злояда.....в момента е 5800 и 64см...ИМА ЛИ И ДРУГИ КАТО НАС.Отказва категорично пюрета и затова сега на обяд яде супата на баба Grinning и привечер каша с плодово пюре. Мисля скоро да й дам попара, но по принцип не давам нищо млечно засега, защото каката е с много силна алергия и за всеки случей изчакваме.

Като цяло е много усмихнато бебе, много се забавлява с кака си вечер и общо взето е една малка лудница в къщи.

Това е от нас Hug Hug Hug Hug

# 616
Здравейте  Hug Hug Hug, отдаван не съм писала, но ми е толкова подтиснато и антиколедно и не исках да затормозявам с моите проблеми  Tired.
Вкъщи всички бяха/са болни: ММ с вирусна плевмония на АБ две седмици благодарение на безумнията на ЛЛ, Цвети с отит и спастичен бронхит и тя на АБ, а малкия влачи три седмици сополи въпреки всички видове капки, днес най-после чакам резултата от носния секрет/ който пуснах в четвъртък  ooooh!/, аз май нямах време да се разболея  Whistling.
Тоти е непоносим от три седмици не спи, тръшка се и не спи и реве по цели нощи, вече се шегувам, че ще му направя попара с вино  Laughing или аз минавам на АД  #Crazy.
Пиша с малки букви, който иска да не чете:
Почина мой много добър и стар приятел, на 29г от масивен инфаркт. Последните години имаше много проблеми заради пустите скапани пари  #2gunfire и остави две малки деца и жена си сами и  големи задължения. Реве ми се и не мога да го преглътна, още чувам смеха му и глупостите, които сме правили заедно  Cry. А няма кога и нямам право да хленча, не съм украсявала, а детето се сърди, нямам сили, не можах да отида и на погребението, чак на пролет и ме гризе съвестта  Cry. Отказах се и от Коледната фото сесия, реших, че неговите деца имат повече нужда от тези пари, отколкото моите от 5 снимки и с по четири подаръка, които ще бъдат захвърлени на втората седмица.
Затова не се дразнете за глупости, всичко друго се оправя, само да сме живи и здрави  Hug, дечицата са ви прекрасни, толкова пораснали, усмихнати и очарователни  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes!

# 617
  • Айтос/Бургас
Здравейте и от нас! Hug
Честито на всички месечинковци!  bouquet
Болничките бързо да оздравяват!
При нас-нищо ново.Не седим още стабилно. Tired На консултация сме на 15.12,тогава ще пиша мерки и теглилки... Simple Smile
Тъй като сред нас има чудесни домакини и кулинари,за по- добро Коледно настроение предлагам да споделите някои изпитани рецепти на вкусни Коледни сладки и сладкиши... Party,може и снимков материал.
Днес ще се опитам да направя актуални снимки на Калоян за колажите,които са страхотна идея!  bouquet

Някой пита за спането-Калоян спи с боди с дълъг ръкав и лятно чувалче без ръкав,в което е бос.Отгоре е завит с олекотена завивка,температурата на стаята е 19-20 градуса.

Еlissee,много тъжно! Sad
Наистина най-важното е здравето! Всичко друго е безсмислено без него!

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 14:54 от zlatttka

# 618
Здравейте,

Всяка година правя едни и същи сладки:

Ванилени кравайчета - рецептата е в коледната тема на готварския

Джинджифилови сладки - http://thegingercookies.blogspot.com/2010/12/blog-post_11.html

Поради липса на време няма да правя щолен, а този кейк - http://alia.tropot.net/2010/12/23/%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BB … 0%B0%D0%BD%D0%B0/

Хубав ден

ПП: Елис Hug

# 619

Затова не се дразнете за глупости, всичко друго се оправя, само да сме живи и здрави  Hug, дечицата са ви прекрасни, толкова пораснали, усмихнати и очарователни  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes!

newsm10 newsm10 newsm10

Елис Hug Hug Hug

Тони честита месечинка на Нико smile3525! Да е жив и здрав! Ей винаги се сещам за него като разбера, че е 13ти, нали е единствения дето се роди на петък 13ти.

# 620
Честита месечинка на Ники   bouquet  bouquet  bouquet

# 621
Добър ви ден,приятелки  wavey

Марте....ами ние си нямаме коледно-джудженска шапка  Confused Така,че няма да участваме в колажа.Просто никакво такова облекло нямаме,ама и не ми се купува честно да си призная  Blush

Хайде да се включа по наболелия въпрос  Crazy Аз нямам нищо против новодошлите мами! Който не желае и се дразни,нека не им отговаря....но темата може да е полезна за тях.А и ако участват активно,мисля,че биха се "интегрирали" чудесно.Не виждам смисъл от "прокуждане"....направо си е злобно  Twisted Evil .Аз лично бих се почувствала доста зле  Thinking

Иначе да се поФаля....пуешко с ориз се прие по-радушно.Нямаше рев и бърчене,а само хилене и "бррррр" с плюнки,следователно цялото ми лице беше в манджа  #Silly Но скръцнах със зъби...и взе,че го изяде  newsm29

Абре само аз ли поддържам 24 градуса в стаите  Thinking Че чак и хладно ми става през нощта  Laughing Явно съм си зиморник  Blush

# 622
Честита месечинка на Нико,
Гери, много се радвам, че ваш тати ще е на празниците при семейството!  Heart Eyes Дано и за РД-то да дойде -  не го отписвай предварително!  Peace  Hug Иначе аз съм от учещите мами, дето сами си гледат децата. Е, сега съм при нашите, но е само за месец. Послед пак съм сама...  ooooh! Tired А свеки освен да ме нерви, друго не прави. Мерси за поздравчето!!!  Hug
Мери Лу, аз винаги слагам чорапки и държа на тях  Peace Иначе и ние сме с боди и пижамка.
Мария, имам чувството, че Валентин е роден за фотомодел!!! Така позира и е толкова чаровен  Heart Eyes
Хоупииии и аз много обичам да ям боси бебешки крачета!!! Ама докато е будна Мариска, че да ми се хилондри  Laughing  Hug
Елис... моите съболезнования! Много мъчно ми стана.... Дано имат сили съпругата и децата му да се справят с болката и празнината  Flowers Rose Flowers Rose

Ох много съм изнервена...  newsm61 smile3515 нещо яко ми се е насъбрало и не знам кога ще избухна и кой ще ми е насреща...  Tired Чудя се как да изпусна напрежението, докато не е станало твърде късно  Sad  Вие какво правите в такива случаи?! Имам чувството, че нещата отиват много на зле...  smile3511

# 623
Елисе   Cry  Flowers Rose Незнам какво да кажа  Confused Дано семейството му има сили да продължи напред  Confused

# 624
здравейте момичета ние ядем глутен местни пюрета но аз ги правя и слагам краве масло /пробвах да давам попара но не иска само това маи не и харесва иначе всичко се яде но от тези каши доста пълнее вие по колко давате всеки ден ли  newsm78

# 625
На мен педи ми каза да редувам - единия ден каша, другия плодово пюре.
Аз обаче правя така: всеки ден давам смесено каша с половин бурканче плодово пюре, като кашата е пак около половин бурканче. На мен така ми се струва разумно, защото иначе единия ден ще е по-сита, а на другия - по-гладна.
Когато припадах преди време покрай това захранване, мамите тук много ми помогнаха! Също така повечето ме посъветваха да слушам сърцето си и то това ми каза  Wink

Иначе нашето хранене е следното: (часовете някои дни варират +/- 15 до 30 мин)
8:30 - мляко 170 мл
12 ч - ще редувам през ден зеленчуково с месно пюре (месото го въведох вчера; до сега давах всеки ден зелечуково) 190 г
15:30 - мляко 170 мл
19 ч - каша+плодово пюре; общо около 190-200 г
22:30-23 ч - мляко 200 мл

Kissing Heart

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 16:32 от marietta_g

# 626
елфун и ние днес се захранихме с пуйка ...горе долу беше добре малко му беше странно определено ,ноп можеше а излапа всичко:)ама викам по малко и после малко кърма все пак първи ден с месо:)

за попарата и кашата не мога да кажа ,не съм давала а ме сърбят ръцете за кашичка но нали сме едри се въздържам за сега давам плодово пюре 190гр ..резима ни е нещо такова

6-7ч кърма
около10ч кърма
13.30-зеленчуково..днес почнах да вкарвам месо и ще ги редувам със зеленчука,като ще вкарам и жълтък след месото и ще го давам в деня със зеленчуковото по 1/4
17ч плодово пюре 190гр
21ч кърма ииии на финала яденето с което се боря
2 3ч през ноща кърма:)

елис-мн тъжно моите съболезнования  Sad Flowers Rose

# 627
  • София

Зачетох се последните 2-3 седмици, защото имам чуденки относно храненето.Разбира се, че имам педиатър.Същия от преди 15 години, но с малко по-нови виждания.И двете ми деца са отгледани по старата схема:месец2-сок, 3-зел.пюре,4-месно,5-каша,6-попара.Резултата е едно пълно и едно много слабо дете, кото пълното е по злоядо.Сега се захранихме в 5 месец,вече" ядем"всичко без попара.Проблема е,че нищо не яде с охота, а каши направо отказва.Назландисва се и на млякото.А той е на АМ, което явно не дава всичко необходимо на организма както кърмата.Попарата и кашата са високоенергийни храни, като кашите са обогатени и витамини, желязо и др.Та се чудя за попарата, според някой от вас е рано, чета за сирене и масло към 9,10месец, че ще давате.За глутена не е ли късно?Четох,че оптималните масеци за въвеждане са 7,8. Риска от цьолиакия бил еднакъв и при ранно и при късно въвеждане.Вие какво мислите? И ако някой едавал попара с какво я подслажда/сигурна съм,че иначе няма да яде/преди слагах захар ама сега?Аз кафето си го подслаждам с сироп от агаве, но дали става за дете.Нищо не намерих в интернет, а в магазина от където го купих ми казаха да питам в БГ МАМА Rolling Eyes
Абе едно време като нищо не знаехме беше по лесно/ама явно вредно/.

Аз все още не съм въвела глутена и не правя попари , но на синът ми я правех по следния начин:
В топла вода разтварях нужната порция АМ , малко сирене , на върха на ножа масло и сухари -около 2-3. Не съм я подслаждала, то самото АМ си е сладко. Ще въвеждам глутена другия месец и мисля пак така да я правя  Peace

Елийсче,  smile3518 много жалко за твоя приятел. Горкото му семейство.

Елфии, какво като нямате коледна шапка прати снимка без  Hug А ти за клипа чете ли?

# 628
Елфи, не се притеснявай и при нас е топло, аз за това пуснах въпроса, да не би да прекалявам с топлото и обличането. Като гледам обаче съм "в крак с вас", така да се каже.
Благодаря на всички, които отговориха на въпроса ми  smile3525
Елис, много съжалявам. Дано семейството му успее да го преодолее по- лесно с подкрепата на близки и приятели  Hug

# 629
Мери Лу - нашите пижами са такива http://www.next.co.uk/x483828s3#465796x48, отдолу слага боди с къс ръкав и без крачоли, завивам с олекотена завивка Peace
Елис Hug

Общи условия

Активация на акаунт