В очакване сме на ритничета от Майските мъничета

• 26 543
  • 716
  •   1
Отговори
# 675
Дааа хайде да изпишем тази темаа  Joy
Клизмата наистина не е страшна или болезнена,на мен също ми се наложи да ме бръснат в болницата въпреки че уж се бях подготвила,очаквах да е много зле както сте писали ,но не акушерката отвори нова дамска самобръсначка,и ново мъничко еднократно сапунче и не беше неприятно,но както е написала Йовка  това ще е последното нещо за което ще мислим тогава.

# 676
Ели, силно стиснати палци  Praynig Praynig Praynig

# 677
Бубето91, с първата си бременност усетих бебето чак в 22 седмица. Както ти е казала и Йовка, зависи от много фактори. Не се безпокой   bouquet  

Йовка, моят док преди много години е израждал сина си. Повлияло му е и дори са се развели. Предният път, когато го питах /защото той изражда в Майчин дом/, той ни каза, че условията не са подходящи, но сега каза, че е супер и че с новите зали си раждаш точно като по филмите-през цялото време си в една стая със самостоятелен санитарен възел. Мъжът ми като че ли обаче го е страх. Миналият път почти през цялото време говорехме по телефона /когато бях в състояние да говоря/ и каза, че само като си спомни как съм звучала по телефона, тръпки го побиват и че не знае как ще реагира-та по-скоро май няма да е с мен или може да ми прави компания в началото, докато болките са още слаби и приличам на човек и се държа като такъв Laughing

# 678
Благодаря ви много! Трябваше в понеделник да съм на преглед, но го отложих с 10 дни, че съм заета. Както и да е, успокоихте ме.
... аз затова съм писала и на първа страничка когато се записват новите мами да дават термин,град и каквото искат да стои на 1 стр.
Ако може да се вмъкна и аз. Термина ми е 05.05., на 20 години съм, от гр. Благоевград Simple Smile Благодаря предварително!  Simple Smile

# 679
Simple SmileSimple Smile момичета Simple SmileSimple Smile благодаря ви!!!  bouquet  bouquet  bouquet

аз за тая клизма и бръсненето много ми е притеснено... по принцип с епилатор и с кола маска ме боли и за това само с бръснач...

# 680
  • София - Младост 1А
Хелоу отново,

Първо и най важно.
Направих резервация за събота за 13:00, в Mr. Pizza (бул. Васил Левски 53 - до Попа).
Резервацията е на името на Адриана Димитрова.

Mylene, как пък няма да дойдеш. Срещата е от 13 часа... до 14 сигурно няма да са поръчали всички! Чакаме те!

Надявам се всички записали се да дойдат и да се съберем една голяма, весела и шумна компания!  lalalala

Аз току що се връщам и аз от преглед. Нещата са... прилично добре. Бебчето е супер, има си всичко, мърда, дивее... може би, най-вероятно, ама все пак... ще е момиче. Ама не е супер сигурно, та хайде още един месец да си поседим в неведение до ФМ. Иначе беше много забавно и смешно, защото водих мъж ми с мен и той правеше едни странни физиономии, а аз се заливах от смях. Плацентата ми остава много ниско и има някаква област застрашена от отлепяне. Болките ще си останат за сега. Продългавам си хаповете, нищо че не ми понасят, продължавам да си почивам повече и би трябвало да нямам проблеми.
Минах и през офиса и видях част от колегите. Надърдорихме се набързо.

Звънче, честито и много, много успехи, много късмет и всякакви хубавини ти пожелавам!   bouquet

Krasichka, аз вече съм накупила половината подаръци. Утре с мъж ми ще ходим до Джъмбо и ще довършим започнатото. После следва опаковането и къщата заприличва на работилницата на джуджетата.

Elliee, знаеш, че стискаме палци и то яко!  Peace Praynig Hug

Бубето91, не се притеснявай. Ще го усетиш. Вероятно до седмица две. Според моя лекар бебето го усещаме, но не знаем че е то.

Йовка, моя мъж щеше да присъства на първото ми раждане. Бяхме говорили с докторката, но... аз взех, че родих половин час по-рано и той закъсня. Аз раждах 12 часа, а той беше нощна смяна и го пратих да спи. Бяхме се уговорили в 16:30 да дойде, а аз родих в 16:10. Сега и двамата не искаме. Той влезе веднага при мен и да ти кажа, въпреки, че раждах във ВИП зала и вече всичко беше приключило и си бях в леглото, обстановката и гледката не е много приятна. А и на мен ми беше по-спокойно, че не е там да го мисля и него.

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 17:03 от Drina

# 681
Йовка, а за деня на отворените врати в Щерев от сайта им ли научи? Той фиксиран ли е или всеки път различен? Сигурно е хубаво човек да отиде да види. Хареса ли ти? Какво ви показваха?

За присъствието на таткото по време на раждането съм си мислела и аз. Но май по-добрия вариант ще е да чака отвън, че иначе и него да го мисля...
Йо йо , това с телефона как се случва - на хендс фри ли си била? Не пречи ли телефона на апаратурата на докторите?

Дрина, страхотна си! Hug Благодарско за резервацията! Вече нямам търпение, дано на истина да успеем да се съберем всички, ще бъде супер забавно! Ти предупреди ли,че срещата е на бъдещи мами? Да ни предвидят някой спокоен, търпелив и толерантен сервитьор  Joy Joy Joy

# 682
Йо йо , това с телефона как се случва - на хендс фри ли си била? Не пречи ли телефона на апаратурата на докторите?

Не, в ръката си го държах-бях си предвидила една малка чантичка за през рамо, в кояето се побираха само 2та телефона-беше много удобна и не пречеше. Даже с нея ходих да раждам и благодарение на това имам клипче как режат пъпната връв на сина ми. В родилното казаха, че не са видали друга раждаща жена да говори толкова много по телефона  Laughing ама, какво да се прави-милото висеше под прозореца, не искаше да си тръгне, докато не родя и не е сигурен,че всичко е наред  Heart Eyes Щом родих веднага му звъннах да дойде, отишъл е да види бебо,а после дойде при мен /тъкмо ме бяха преместили за 2та часа лежане след раждането/. Общо взето е много хубаво любимият да е около теб, когато раждаш, но има моменти, в които наистина е по-добре да го няма или поне аз така си мисля  Blush този път може би ще е повече време с мен в началото,докато са ми по-леки контракциите /миналият път и тогава не беше/ и като почнат по-силните, ще го изпратя да се разходи, докато родя.  Sunglasses После като родя пак ще дойде и ще си се качим после 3та живот и здраве в стаята и така. Ама то човек предполага,а Господ разполага та и никога не знае как ще се развият нещата  Wink

# 683
Привет отново, днес съм постоянното присъствие, но утре покрай ходенето при доки няма да е така  Embarassed
Йо-Йо, Дрина благодаря за споделеното.

Звънче, още веднъж не се притеснявай и не я мисли , нито клизмата, нито бръсненето- както дойде, а и на акушерките това им е ежедневие правят го и със затворени очи, притеснението е само за бъдещите майки.

Беки_Б, в сайта на списание "9 месеца" публикуват всеки месец датите за дните на отворените врати, ето тук е актуалния график: http://9m-bg.com/?p=rubrik&sub=3 , записваш се по телефона и отиваш. Аз с предишната бременност бях в средата на 4 месец, когато посетих всички болници и така се ориентирах, предпочетох по-рано да свърша тази работа, докато съм с малък корем. Хубаво е, ако имаш въпроси да си ги зпишеш и зададеш на място.
Конкретно за Щерев /от преди 3 г., обаче/: това, което ни показаха беше стаята за бебетата, стаите /те са за 2 родилки/, родилната зала, операционната за секцио. Отговаряха на всякакви въпроси. Тогава, това което ме отказа от Щерев беше, че не осигуряваха Анти Д инжекцията за РХ отрицателни и че много ми допадна един лекар в Токуда и всъщност заради това се проследих и родих в Токуда, но имам доста резерви оттам след раждането.  Освен това спрямо преди 3 г. като ходих при моя лекар сега в Токуда обслужването ми се видя променено в недобра посока, общо взето претупа ме, основно акушерката ме прегледа, с една дума не останах доволна. За разлика от Щерев, където прегледа беше от лекар и то доста по-обстоен, говорихме и т.н. Но това са мои лични впечатления не искам да влияя.

Иначе по темата за отворените врати- всяка болница си определя дата, общо взето навсякъде показват едно и също стига да са свободни залите и стаите. Тогава посетих Майчин дом, Шейново, Вита, Щерев и Токуда и съветвам, който има време да го направи полезно е, а и личните впечатления са най-важни, това което на един може да му хареса, на друг може да не му хареса и най-добре да се доверим на личните си впечатления!  Peace
ПП Около 30 мин отнемат отворените врати, в Майчин дом и Токуда бяха около час.

Иначе, относно присъствието на таткото, понеже подхванах темата, аз много исках да родя естествено, мъжа ми искаше да присъства, но буквално в средата на 9 месец много се изплаших, лекаря ми каза, че бебето е много едро изкара го над 4 кг и аз в последния момент реших секцио. Бях във ВИП стая заедно с мъжа ми през цялото време, но първите 2 дни бяха ад, ако не беше той съвсем щях да се побъркам, затова и сега държа да е с мен. Но разсъждавайки трезво страшното беше от някои недобре поне тогава организирани неща в Токуда и затова сега се насочих към друга болница, все пак позитивната нагласа е най-важна. Simple Smile

# 684
Йовка,аз също се следя в Щерев и мисля там да раждам ,колкото до присъствието на таткото съм абсолютно против ,не мога да си представя да ми вижда карантиите,колкото и гадно да звучи,пък и знам ли дали няма да вземе да припадне,та и него да ги мисля  Joy
Мен клизмите въобще не ме притесняват  Embarassed,дотоклкова съм свикнала с тях,че вече ми е все едно...правили са ми 5-6 пъти заради операции под пълна упойка
Беки,незнам дали оттам влизат родилките,но отстрани като тръгнеш към кафето има една врата надолу по една стълба и оттам излизат от персонала,ама дали и ние можем да я ползваме  newsm78 незнам,има и още една врата при аптеката ,като му дойде времето ще ни кажат  Crazy
Дрина,мерси за резервацията  Hugи дано наистина всички записали се да дойдат,защото предния път направихме резервация за 20,а дойдоха 7  Sick Sick

# 685
Беки Б, последния път когато бях в Щерев една жена точно това направи. Влезе с мъжа си и каза н а регистратурата "Имам час за 10 часа за секцио, казаха ми да съм тук в 8, но малко закъснях" Simple Smile

Аз не съм решила дали там ще раждам. Януари месец мисля да ходим на отворени врати (и на сайта си публикуват инфо кога са), също в Свети Лазар, а взех да се колебая и за клиниката на Мазнейкова. Предпочитам, ако мога да се разбера в Щерев за нещата, които искам, защото ги познавам, но не държа. Освен това твърдо искам да избера не конкретен лекар, а клиника, тоест да съм спокойна, че ако моя лекар отсъства, ще се чувствам добре.

Таткото държа да присъства. Ако се окаже, че това ни стресира допълнително (все пак ще ми е първо раждане, не знаем как ще реагираме и двамата), ще излезе.

# 686
Здравейте милички!Днес и аз бях на ЖК и всичко е наред,бебето се развива добре,дори върви с няколко дни напред Simple SmileБях си правила кръвни изследвания и те са наред.Само съм малко разочарована,защото още сме в неведение за пола.Таткото специално си взе почивен ден днес за да дойде с мен,защото мислехме ,че ще се види,но уви докторката каза,че не иска да си прави само предположения и да ни навива за едно,а следващия път да излезе друго...нищо ще почакам до средата януари,тогава сме и на ФМ така,че само малко търпение трябва.А странното е,че снощи и двамата с таткото сме сънували момиченце.
По повод клизмите и бръсненето явно всяка болница си преценя сама за себе си,защото мои приятелки раждаха тази година тук в Пловдив в Окръжна болница и са минали без клизма,а за бръсненето не е имало нужда защото те са били добре епилирани.
Момичета много ви завиждам за тази среща,ако знаете колко много искам да дойда и аз,но проблемът е че трудно ми понася пътуването и с кола и с автобус,едвам издържам от нас до университета всеки ден с градския транспорт макар и само за 20/30 мин.
А по повод присъствието на таткото по време на раждането аз искам,но моят мъж каза и дума да не става.Той не може да гледа кръв и каза,че щял да припадне.

# 687
Лилавка, и при нас беше така, казаха ни, че е още рано да се правят предположения, така че ще си чакаме и ние догодина. Важното е, че бебче е добре и ти също. Ми представяте ли си, някога когато дори не е имало видеозони, камо ли пък 3 Д!  Wink

Мишока, следващия път ще разгледам входовете и ако не ме хване срам ще питам доктора. Може би за секцио е така, но ако са ни изтекли водите...хихихихи представям си го само!

Арлина, да знаеш, че имаш татко герой! Нашия с половин уста уж иска да присъства на феталната... hahaha

# 688
здравейте момичета
докато ви изчета с моя мозък забравих какво исках да споделя
Беки аз имам час за 10.01 при Томова
но при предишния преглед се видя бяла точица в сърчицето на бебо и момичетата тук ми я препоръчаха да се питах какво и е отношението и предполагам е доста добър специалист
и аз си мислех за присъствие на таткото но в последствие май ще раждам секцио и май няма да е  удачно да е там
пък и незнам дали болницата има такава практика
иначе за подаръците още не съм купила н милото и много се чудя какво
иначе да ви се похваля избрахме количка  Party

# 689
 Simple Smile krasichka  каква количка избрахте

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 19:56 от blagovesna

Общи условия

Активация на акаунт