Трета родилка почина за няма месец, какво се случва?!

• 18 730
  • 319
  •   1
Отговори
# 225
Само си представете болките на тези жени Embarassed

# 226
Не искам да си прдставям - виждала съм с очите си за каква мъка иде реч, когато проради забравени марли от гин.операция, майка ми получи усложнения и перитонит и накрая некроза на червата, едвам я спасиха...Грозна работа, че и татко така си позамина...Става бързо за няколко дена...

Изобщо не искам да се замислям даже...А как никой лекар не се замисли ей тва ме озадачава сериозно?! И как тези лекари, които са изписали Диана, момичето от Разградската болница и кой знае още колко хора, г оправят с чиста съвест...?Ей това ме озадачава ...

# 227
  • Beyond the Frontiers
Тук http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1131717   информацията е малко по-различна.

# 228
  • Once there was a Hushpuppy...

Боже, докато прочета статиите на 24 часа си помислих, че живеем във филм на ужасите Sad
Ние си пишем тук, а няма един лекар да хване и да напише какво и защо е станало с някоя от тези жени. Ако няма лекарска грешка, да излязат, да кажат, да пишат/ако ще и във форума/.Толкова бъдещи родилки са се притеснили, на мен ми се реве всеки път като прочета или чуя нещо от случващия се ужас....и се моля да няма повече!

# 229
  • София
Раждала съм два пъти и то в Тина Киркова и двата пъти си плащах и въпреки това отношението не беше на ниво ,но видях и такива дето не бяха платили и вярвайте ми за секунди щяха да изпуснат една майка която стой в пред родилна зала от 12часа ,с високо кръвно и доста пълничка ,с контракции и 2см разкритие за тези 12 часа.но не пожелала да им плати и чак когато изгупиха тоновете на бебето и вдигна още повече кръвното чак тогава се поразмърдаха да и направят секцио и нямам думи да ви опиша в тази ситуация с какво спокойствие действаха, е Слава Богу роди живо и здраво дете и тя беше добре.Всичко е за пари толкова са алчни че не се спират пред нищо та дори и човек да убият #2gunfire #Cussing out

П.С.защо се е потулил случая с умрялата ромка,преди 2,3седмици ли кога точно е било неразбрах,а чак сега се дава гласност няма значение ром ли си българин ли си всеки душа носи.

# 230
  • Варна

П.С.защо се е потулил случая с умрялата ромка,преди 2,3седмици ли кога точно е било неразбрах,а чак сега се дава гласност няма значение ром ли си българин ли си всеки душа носи.

Не се е потулвал случая, обратното е - сега се раздухват случаи. Иначе смъртността си е същата като миналата година да речем.

# 231
Искам да попитам, ако някой снощи е гледал бтв-новините, забялязахте ли, че при разговора си с лекарите, г-н премиерът СЕ СМЕЕШЕ?????????!!!!!!!!!!! Аз ли не довиждам или ми се е сторило?Докато ги съветваше да правят курбан /защо те,пак не разбирам/, той просто се УСМИХВАШЕ /или хилеше/, възможно е да ми се е сторило? Това, което аз усетих като ужасно покъртително, бе новината, че първото детенце на починалата жена в бившата "Тина Киркова", е на 9 години! В Тази възраст да тисе случи това!Ужасно е!

# 232
Да! Особено за 16 годишната майка на 3 годишно дете( Shocked !!!), която е имала купища възпаления, от които е произтекло усложнението!

Doberman, хайде стига вече! Смеел се. Ако ти се беше сторило, че плаче, по-доволна ли щеше да си!? На премиера отгоре на всичкото сестра му е гинеколог и може да научи разни подробности баш около случаи с раждане, дето се казва "от първа ръка".

# 233
Искам също да попитам, а кой ще смъкне напрежението не от лекарите само , ами от тези, чието раждане ПРЕДСТОИ ? Колко жени са в тотален стрес в момента!Някой обърна ли се към тях да ги успокои, макар и с думи.Ако има такова нещо, аз съм пропуснала и се извинявам.Но в последните дни не чух в медиите обръщение КЪМ БРЕМЕННИТЕ В МОМЕНТА, а съм убедена, че нещо такова трябва да има,познавам лично три жени /съотв. 7 и двете в 9ти месец/ и те са в паника,възмутени, изплашени,нервни.Близките им забраняват да гледат телевизия, но това не е решение.

# 234
Бижу,

просто искам да знвам истината, защото е важно за мен в този момент, затова питам.Сестра му е НЕОНАТОЛОГ, доколкото съобщиха в медиите. Дано приключи тази паника, изкуствено създадена или не,стискам палци на всички, които се нуждаят от това.

# 235
Не, не е, Доберман... Tired Изобщо...

# 236
Искам също да попитам, а кой ще смъкне напрежението не от лекарите само , ами от тези, чието раждане ПРЕДСТОИ ? Колко жени са в тотален стрес в момента!Някой обърна ли се към тях да ги успокои, макар и с думи.Ако има такова нещо, аз съм пропуснала и се извинявам.Но в последните дни не чух в медиите обръщение КЪМ БРЕМЕННИТЕ В МОМЕНТА, а съм убедена, че нещо такова трябва да има,познавам лично три жени /съотв. 7 и двете в 9ти месец/ и те са в паника,възмутени, изплашени,нервни.Близките им забраняват да гледат телевизия, но това не е решение.

И аз затова си мислех, все си мисля, че тези момичета, починалите, са може би част от нас, от форума  Sad, брояли са дните до раждането....

# 237
Съгласна съм с Doberman, как някой от ръководствата на болниците или от представителите на правителството не излезна и не успокои бъдещите родилки? А думите на примиера за курбана изобщо не искам да ги коментирам, тотално не намясто и отново се изказа неподготвен... Възмутена съм от бездействието на правителството по отношение на увеличаване парите за здравеоопазване и социални дейности. Не може да се наливат милиони и милиарди в МВР и всяка година да се обновява автопарка на депутатите, а в същото време да се казва, че за увеличаване на майчинските и пенсиите нямало пари, а за здравеопазването да не говорим. Те затова лекарите са озверели. Не знам за вас, но аз лично съм наплашена и ако се наложи да раждам втори път, просто не знам коя от болниците да избера? Надеждата ми беше в Тина Киркова, но и там видяхме какво стана. Има го и другия момент, наистина преди години не се даваше гласност на тези неща, пак е имало смъртност на родилки, но не се е раздухвало толкоз или се потулвало, не знам къде е и каква е истината, може би е някъде по средата...

# 238
  • Beyond the Frontiers

Ха, питай ни....Мен ме успокоява фактът, че доста се шуми и малко или много тръгнаха проверки.

# 239
Раждала съм два пъти и то в Тина Киркова и двата пъти си плащах и въпреки това отношението не беше на ниво ,но видях и такива дето не бяха платили и вярвайте ми за секунди щяха да изпуснат една майка която стой в пред родилна зала ... Всичко е за пари толкова са алчни че не се спират пред нищо та дори и човек да убият #2gunfire #Cussing out
...

Твърде силни думи. Убийство...
Доста съм полежала в Тина Киркова - и първия път, и втория, и там родих, и двата пъти бях "на косъм", пък после и по други болници пообиколих. И не съм платила никога и нищо на никого. Хората ме гледаха като писано яйце и се грижихе невероятно. Да, имаше един, който си направи устата и си понесе наказание от шефа на болницата...
А за всяването на паника - статистиката не е по-различно от предни години, но журналистите прекаляват. Търсят сензации. Да, всяка бременна е с единия крак в гроба, докато не минат поне няколко седмици след раждането и всичко е наред. Факт е и надали някой си мисли, че бременността и раждането не са опасни за живота и здравето (от опит говоря). И все пак, всеки решава сам дали да направи подобна стъпка, а лекарите единствено са длъжни да направят всичко по силите си да не изгубят живот (в Хипократовата клетва споменават едно "да не вреди".
Всъщност, в момента вече (след постоянното тръбене по медиите) изпитвам неистов ужас да не забременея, а аз правя опити от повече от 2 г. и копнея за бебе. А знам, че съм от "застрашените случаи"...
И най-вече, в повече ми идва преекспонирането. Но пък бдителността е похвална, понеже сложи начало на проверки, надявам се реални, а не на хартия и на приказки.

Общи условия

Активация на акаунт