Трета родилка почина за няма месец, какво се случва?!

• 18 721
  • 319
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Поразяващата уста  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Така трябва ..да си положителна и да не се поддаваш на негативите. То между тях има и светлинки.

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 17:00 от Джес

# 256
  • в кукувиче гнездо
Струвами се, че във всяка болница трябва да има тричленка ОВР (отдел вътрешни разследвания) като в общинските поделения на МВР.

От друга страна всяка професионална позиция по констатиране на нередности в нашата държава е възможно най-корумпираната позиция.

Затова си мисля, че хората от ОВР трябва да са избрани на случаен принцип сред медицинския и сред административния екип на болницата и за техните функции като ОВР трябва да знае само борда на директорите на всяка една болница, но не и средния мениджмънт и персонала, нито администрацията. Ще се заплаща още една заплата към основната, която няма да се осчетоводява от счетоводството на болницата, а от външна фирма. Функцията им ще бъде да слухтят( Mr. Green, подло е наистина, но не виждам друг начин, ще трябва да пишат и доноси срещу колеги Mr. Green, наистина отвратително, затова ще трябва и да не се знае кои са, за да не отнесат негативи, ако казват истината или пък ако си позволят да клеветят - да бъдат уволнявани - ще подпишат декларация преди да встъпят в длъжност) Всеки сигнал ще се проверява от ръководството и ще се отсъжда на вътрешно събрание (за да не се създават вътрешни напрежения и обструкции).

Освен това позициите в тричленката трябва да се заемат от лекар, мед.сестра и администратор (а не само от лекари), за да се гарантира присъствие от всяко съсловие вътре в болницата. Задължителен ще е и ротационния принцип, като хората в тричленката се сменят всяка година.
е това вече е комунизъм

# 257
Струвами се, че във всяка болница трябва да има тричленка ОВР (отдел вътрешни разследвания) като в общинските поделения на МВР.

От друга страна всяка професионална позиция по констатиране на нередности в нашата държава е възможно най-корумпираната позиция.

Затова си мисля, че хората от ОВР трябва да са избрани на случаен принцип сред медицинския и сред административния екип на болницата и за техните функции като ОВР трябва да знае само борда на директорите на всяка една болница, но не и средния мениджмънт и персонала, нито администрацията. Ще се заплаща още една заплата към основната, която няма да се осчетоводява от счетоводството на болницата, а от външна фирма. Функцията им ще бъде да слухтят( Mr. Green, подло е наистина, но не виждам друг начин, ще трябва да пишат и доноси срещу колеги Mr. Green, наистина отвратително, затова ще трябва и да не се знае кои са, за да не отнесат негативи, ако казват истината или пък ако си позволят да клеветят - да бъдат уволнявани - ще подпишат декларация преди да встъпят в длъжност) Всеки сигнал ще се проверява от ръководството и ще се отсъжда на вътрешно събрание (за да не се създават вътрешни напрежения и обструкции).

Освен това позициите в тричленката трябва да се заемат от лекар, мед.сестра и администратор (а не само от лекари), за да се гарантира присъствие от всяко съсловие вътре в болницата. Задължителен ще е и ротационния принцип, като хората в тричленката се сменят всяка година.
е това вече е комунизъм

мненията на мишона винаги са ме плашели, но това наистина е като извадка от някоя соц. документация. Sick

# 258
Да,ама не.
Точно тъй Мишона.
Сега като цари демокрация нещо да е наред?
Не го казвам с присмех,просто нещо трябва да се направи.

# 259
  • в кукувиче гнездо
Ами да се направи, да, да има закони, а когато има грешка да има и съответното наказание. Трябва да действа съдебната система. Тогава ще има ред.

# 260
От време оно има приказка - жена която ражда е с единия крак в .... . Така е било,така е в момента ,така ще е и в бъдеще. Няма лека операция на този свят -апендисит или присаждане на ств.клетки-операцията си е сложна и рискова.
Не мога да разбера защо е необходимо толкова нагнетяване на напрежение сред хората.Толкова ли е сложно - махат клиничните пътеки ,Нзок и всякакви други дивотии ,заплащането се извършва като едно време и... родилки пак ще си отиват,живота е супер жесток и несправедлив по някога.
Сега лекарите са най -големите убийци в БГ.Какво е наказанието за  убийците на двете млади жени /ул"Алабин"/,за убиеца на двама нищо неподозиращи млади хора/катастрофата на стол.булевард и бмв с прокуроски син в него/,за миризливия циганин рашков- и още стотици убийци които се разхождат на свобода срещу гаранция от 500-1000лв.
Замислете се!
Няма да казвам клише до близките на починалите момичета ,защото мъката с едно- съболезнования- не намалява за тях!
Дано само имат сили да преодолеят ужаса в които са попаднали :

# 261
  • в моя свят на мир и любов
И на мен ми се налага секцио, поради ред причини, далеч не свързани с лигавост, но взех сериозно да се замислям, дали все пак да не пробвам нормално  newsm78 Не искам да умра без да видя детето си, после на кого ще го оставя, кой ще се грижи за него?! Мъжът ми ще си намери някоя, но колкото и да е добра, няма да съм аз, а аз ще изчезна в забвение, нейде сред статистиките и червеите...

Tired Tired

Обичайно за родилките е да си мислят, че ще им се случи нещо лошо. Помня че преди първото ми раждане си написах завещание.  Grinning
Ти обаче няма за какво да се притесняваш. Обещавам, че всичко ще бъде наред  bouquet
И не се отказвай от секцио, щом е по-безопасно за теб и за бебето. Повярвай ми естественото раждане на първо дете си е точно толкова кошмарно, колкото и секциото. В единия случай страдаш докато се роди, в другия докато го гушкаш, но раждане без страдание няма.

Надявам се, че между смяната на памперсите, прането на дрехите и стерилизирането на шишенцата ще имаш време за форума и някоя забележка в твой стил.

# 262
muncho ,много мъка има на този свят.
Но лекарите минаха някой граници.
Ами не дай си Боже ми се случи нещо,аз нямам пари за избор на лекар.
Тогава хич да не ходя до болницата,да си гасна по добре в къщи.
Преди години когато стартира промяната,върнаха една жена от родилното щото нямала направление.Става дума за 6.15 сутринта.
И какво ще стане ако има пустото направление?Да не би личния лекар да я насочи към ,,уши,нос,гърло".
И как да наречеш човек който обрича някой на смърт само защото не плаща?
То си е убийство по непредпазливост,но за мен дори е преднамерено.

# 263
Извинете ме , не съм чела темата и нямам намерение... Но превключвайки снощи каналите и слушайки за случая установих , че аз съм една голаяма късметлийка!

Един д- р каза по Нова, мисля , че в миналото всяка жена с планцета превиа е умирала. Ами аз родих без екип , само с акушерка , тъй като се смените се сменяха и с второто си дете бях с плацента превиа. След като в седмия месец се подписах , че няма да раждам с предварително планирано секцио си родих по най - нормалния начин. В деветия месец.  Точно на термина. И без екип.
Чак пък всяка да умира... Жива съъъъъм!

# 264
  • София
Че какво му е на мнението на Мишона? Какъв комунизам ви гони, нали някой трябва да ги контролира тия идиоти по един или друг начин? Сегашната анархия с узаконените рушвети по-добре ли е? И да не е към всяка болница, поне някакви регионални контролни органи трябва да има. Ако искате капитализъм, да не е дебнене, ама поне камерки да им сложат и да ги записват.

Хареса ми множественото число с две секции. hahaha

# 265
  • Once there was a Hushpuppy...
Да,ама не.
Точно тъй Мишона.
Сега като цари демокрация нещо да е наред?
Не го казвам с присмех,просто нещо трябва да се направи.

Да се направи, да се направи - ааа, сетих се какво:
Да дойде на власт левицата предвождана от ононова мекотело Станишев!?
Всичко ще стане само рози и щастие hahaha

# 266
  • в кукувиче гнездо
Че какво му е на мнението на Мишона? Какъв комунизам ви гони, нали някой трябва да ги контролира тия идиоти по един или друг начин? Сегашната анархия с узаконените рушвети по-добре ли е? И да не е към всяка болница, поне някакви регионални контролни органи трябва да има. Ако искате капитализъм, да не е дебнене, ама поне камерки да им сложат и да ги записват.

Хареса ми множественото число с две секции. hahaha
Пълни глупости! В Горна Оряховица, като ги чуха със СРС-та как се гаврят с бебето дали направиха нещо, а??? Хора трябва да сме, иначе няма оправия.

# 267
Раждайте в чужбина. Нещо като Хърватия, Полша, Австрия... Така и така, ако сте решили да се подсигурите и да платите, "за да ви е мирна главата", по-добре да дадете тези пари някъде, където срещу тях ще получите съответното качество на услугата. Ще прозвучи грозно, знам, но по-добре малко по-голямо финансово усилие и раждане зад граница, отколкото пари за свещи... В България нещата няма да стават по-добри, не и в близките 20 години.

# 268
UltrasOfTheWorld.com , да се регнеш само да ни кажеш къде раждаме? Благодаря!

# 269
Интересен коментар... Дали има вероятност това да е първата тема, която ми е попаднала? Или има тема във форума, която е специално отредена за първи коментари и след това вече може да се пише по останалите? Сега сигурно и в другата тема, в която писах второто/първото си мнение, ще ме попитат нещо също толкова забавно...

Общи условия

Активация на акаунт