Трета родилка почина за няма месец, какво се случва?!

• 18 716
  • 319
  •   1
Отговори
# 240
Очаквам извинение и то искрено,може би защото както казах ,общувам с тези мои познати жени.Те търсят отговор за себе си и се мятат от една крайност в друга.Едната сега търси пари, защото я е страх да роди ако не си е платила, а няма възможности.Успокояваме е, че "на всеки каквото му е писано", да се стегне и да мисли хубавото, говорим и, че всички сега са затегнали контрола и вниманието и всичко ще е наред.Само че емоциите на всяка бременна жена, чието раждане е на прага, както повечето тук много добре знаем, са съвсем различни и понякога дори непредвидими.Жената си се притеснява и това е.Другата ми позната хукнала да търси адвокати да правела завещение, защото има 7годишно дете. Този хаос и паника трябва да се овладее с обръщение към тези хора /не при всички е така и все пак/,може би ще ги успокои до някаква степен ?Аз лично не знам как мога да помогна.

# 241
И най-вече, в повече ми идва преекспонирането. Но пък бдителността е похвална, понеже сложи начало на проверки, надявам се реални, а не на хартия и на приказки.

Ето това е синтезирано и моето усещане за нещата!
 Hug

# 242
То хубаво има проверки, но до какво доведоха те при доказан случай на неглижиране? До административни наказания, да, става дума за родилката, лашкана между 4 болници, взаимни участници в колективното прехвърляне на отговорността.
Да, здравеопазването ни има много недъзи, но най-тежкият, според мен, е липсата на адекватен коректив, а няма ли такъв, цялата система е сведена до колапс. Добре че бяха медийте, че въобще да последват проверки, така че хич не ме дразни, мен лично, сензационният елемент, защото в случая, за да се размърдат отговорните институции, медийте бяха отговорни. Но, за съжаление, нямат по-всеобхваната власт да бъдат взаимозаменяеми на останалите власти, които дремят.

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 13:59 от Зилозавър

# 243
  • София
То хубаво има проверки, но до какво доведоха те при доказан случай на неглижиране? До административни наказания, да, става дума за родилката, лашкана между 4 болници, взаимни участници в колективното прехвърляне на отговорността.

И 1500лв. струва живота на родилката явно сякаш е няква стока с изтекъл срок на годност и трябва да се изхвърли и да се забрави за нея.

# 244
Вече просто нямам думи. Все повече лекарски грешки,които се заплащат със смъртта на невинни животи. Какво става в тази нашата държава !? НИМА ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ СТРУВА 1500 ЛЕВА  Tired Face . ТЕЗИ БЕЗРАСЪДНИ , ЛАКУМИ ЗА ПАРИ ЛЕКАРИ ДЕЦА НЯМАТ ЛИ ? НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН ОТ СМЪРГ , НО СЛУЧВАЩОТО СЕ ПОСЛЕДНИТЕ ДВА МЕСЕЦА Е ПОТРЕСАВАЩО И УЖАСНО.

МОИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ !

# 245
Истината е ,че от болница не се излиза винаги жив...Нещата в медиите се раздухват ужасно!Но пък и смъртта на една млада жена е нещо също ужасно....Не мога да си представя преживяванията на роднините...мъжете им...За съжаление живота не е честен и справедлив...а някой ми разправят,че имало Бог....Къде е той?!

# 246
Струвами се, че във всяка болница трябва да има тричленка ОВР (отдел вътрешни разследвания) като в общинските поделения на МВР.

От друга страна всяка професионална позиция по констатиране на нередности в нашата държава е възможно най-корумпираната позиция.

Затова си мисля, че хората от ОВР трябва да са избрани на случаен принцип сред медицинския и сред административния екип на болницата и за техните функции като ОВР трябва да знае само борда на директорите на всяка една болница, но не и средния мениджмънт и персонала, нито администрацията. Ще се заплаща още една заплата към основната, която няма да се осчетоводява от счетоводството на болницата, а от външна фирма. Функцията им ще бъде да слухтят( Mr. Green, подло е наистина, но не виждам друг начин, ще трябва да пишат и доноси срещу колеги Mr. Green, наистина отвратително, затова ще трябва и да не се знае кои са, за да не отнесат негативи, ако казват истината или пък ако си позволят да клеветят - да бъдат уволнявани - ще подпишат декларация преди да встъпят в длъжност) Всеки сигнал ще се проверява от ръководството и ще се отсъжда на вътрешно събрание (за да не се създават вътрешни напрежения и обструкции).

Освен това позициите в тричленката трябва да се заемат от лекар, мед.сестра и администратор (а не само от лекари), за да се гарантира присъствие от всяко съсловие вътре в болницата. Задължителен ще е и ротационния принцип, като хората в тричленката се сменят всяка година.

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 14:40 от Мишона

# 247
а всъщност откъде става ясно че жената не е била с плацента превия ..
Току що шефът на АГ Св.София каза, че Е била с плацента превия!
именно .Искам да кажа че се налага в някой случай секцио и този е бил един от тях .
Налага се уточнявам , а не се прави по желание .
Просто не ми харесва назидателният тон по отношение на  секциото .
И двете си деца съм раждала нормално , без упойки ,уговорки с доктори , избор на екип .
Слава Богу не се наложи секцио , за което се радвам .
gestapo762357 много неуместни са последните ти думи за Бог и за това къде бил той .
Извинявай , но мелодрамата е последното нещо , от което тази тема се нуждае .

# 248
И на мен ми се налага секцио, поради ред причини, далеч не свързани с лигавост, но взех сериозно да се замислям, дали все пак да не пробвам нормално  newsm78 Не искам да умра без да видя детето си, после на кого ще го оставя, кой ще се грижи за него?! Мъжът ми ще си намери някоя, но колкото и да е добра, няма да съм аз, а аз ще изчезна в забвение, нейде сред статистиките и червеите...

Tired Tired

# 249
И на мен ми се налага секцио, поради ред причини, далеч не свързани с лигавост, но взех сериозно да се замислям, дали все пак да не пробвам нормално  newsm78 Не искам да умра без да видя детето си, после на кого ще го оставя, кой ще се грижи за него?! Мъжът ми ще си намери някоя, но колкото и да е добра, няма да съм аз, а аз ще изчезна в забвение, нейде сред статистиките и червеите...

Tired Tired

Не изпадай в паника, не си мисли такива неща, аз раждах секцио и беше песен в сравнение с нормалното преди това. Всичко е късмет, желая ти го от сърце  Heart Eyes.

Спри да четеш, мисли само хубави неща   bouquet

# 250
  • София
И на мен ми се налага секцио, поради ред причини, далеч не свързани с лигавост, но взех сериозно да се замислям, дали все пак да не пробвам нормално  newsm78 Не искам да умра без да видя детето си, после на кого ще го оставя, кой ще се грижи за него?! Мъжът ми ще си намери някоя, но колкото и да е добра, няма да съм аз, а аз ще изчезна в забвение, нейде сред статистиките и червеите...

Tired Tired

Душа...моля те без такива изказвания. Вкарай си положителни мисли и най-добре не чети тези неща. Сигурна съм, че всичко ще е наред с теб   bouquet

# 251

Tired Tired
Абе, мацка, я изключвай компа и иди малко на чист въздух. Не ти се отразява добре!  Peace

# 252
Мила Поразяваща устице, първо всички тук ще ти стискаме палци и ще ти пращаме положителната си енергия за едно нормално раждане (естествено или секцио).
Второ, ако избереш естествения ход на нещата имай предвид, че не изчакват родилката да получи пълно разкритие, бързат, защото струвало пари престоят и "компанията", слагат системи, връщат, ако нямаш съответните белези на раждане, отношението е доста под това, което всяка жена очаква в този сюблимен момент от живота си.
Трето секциото си има доста негативи, в крайна сметка е коремна операция, пък и си носиш белега цял живот. Аз съм с дме секции.
Четвърто, това, което трябва да имаш предвид е, че процесът на раждане минава и заминава, а остава онова усещане, че си дал живот и той е в ръцетете ти и чака обич и нежност.
Всичко останало се обезсмисля. Много от майките всъщност се научават да забравят раждането, независимо как се е случило то...
Спокойствие и само спокойствие.....
И това ще мине! Hug

# 253
И на мен ми се налага секцио, поради ред причини, далеч не свързани с лигавост, но взех сериозно да се замислям, дали все пак да не пробвам нормално   Tired Tired
ще родиш както ти се налага , ще си видиш детето , ще си изживееш  безсънните нощи , ще се смееш на беззъбата усмивка срещу теб , ще кърмиш , гушкаш и обичаш малкото си същество.
Ще видиш първите му крачки , ще се радвате заедно на първия сняг , първата пролет , ще събирате заедно есенни листа и ще се къпете заедно на първото лятно море ...
Разходи се до най-близкия магазин за бебешки дрешки и се прибери с усмивка .
 Hug 

# 254
Благодаря на всички ви  Hug Всъщност такива думи трябва да чуе всяка жена, на която й предстои, поне от един доктор!А не ние тука само да се успокояваме една друга и като се случи нещо всички да забравят и да не искат да обръщат внимание, за да не се притесняват.
Единствената ми утеха е, че веч съм била в ръцете на тези доктори и щом един път съм оживяла, ако зависи от тях, ще стане и сега  Flutter

Искам да пожелая на всички повече хубави новини, независимо с какво ще са свързани, на всички майки или бъдещи майки да кажа "Дръжте се, най-хубавото предстои"  Hug
Оптимист съм по принцип винаги и за почти всичко, но има моменти, в които си мисля, че не съм в ред да съм чак пък такъв оптимист и се поддавам на негативните вълнички.  Crazy Flutter Rolling Eyes Hug Hug

Дано някои от горе-стоящите се сети, че трябва да кажат нещо на всички, които очакват деца или имат желание да раждат  Peace

Общи условия

Активация на акаунт