Трета родилка почина за няма месец, какво се случва?!

• 18 790
  • 319
  •   1
Отговори
# 165
  • Mars Hotel
Аз друго не мога да разбера - масовото мнение е, че лекарите са престъпна мафия, която ако не и дадеш пари, ще те остави да умреш. Ами защо рискуват тогава? Имах опасения - платих си да родя в частна болница миналата година, всичко мина прекрасно. Със съпруга ми не сме имали и секунда разнобой, той ми каза - "Много те обичам, за нищо на света няма да те пусна да раждаш при дежурен екип и да се притесняваш".
Та защо тези жени или ако не те мъжете им не са отделили някой лев да им платят, за да получат добри грижи, внимание и да мине всичко сигурно и леко.
И не, не приемам довода, че нямат пари. После това дете с какви пари ще го гледат и хранят цял живот.
Могат после да плачат колко е голяма загубата, а да помислят предварително и да извадят някой лев  - сакън!!! джобът им е по - мил!
Манталитетът е такъв - всички имат права и всички са им длъжни - лекари, акушери... а сами да помислят какво биха могли да направят - никога.

Що за изказване е това? ooooh!
Разбира се, че са длъжни! Това им е работата.

# 166
При възпалението на апендицит има риск за перитонит. Там нямаш особено голям избор. Същото би било и при плацента превиа, да кажем. Но това вече е показание за операция. Ти би ли си изрязала апендицита просто ей така, за да не се възпали някой ден?
а всъщност откъде става ясно че жената не е била с плацента превиа ..

# 167
Слушам новините. Направи ми впечатление изразът "...зачестилите напоследък" трагедии с родилки.
Все пак журналисти говорят, не им се връзвам, но е важно: действително ли са зачестили случаите и
си берем плодовете на упадъка, или темата е застанала под лупата на журналистите поради разгла-
сения първи случай?

Винаги има риск за родилката. Винаги има рискове при коя да е операция. Понякога се случват и по-
добни "скупчвания" на трагични инциденти. Не е непременно немарливост от страна на медицински-
те лица.

Ами виж сега, майка ми щяха да я уморят понеже след операция са и слагали венозно обезболяващо към което е направила алергична реакция, естествено не са я тествали за алергия преди това.
Все пак се усеща и веднага търси помощ, но ако беше станало нещо мислиш ли че ние щяхме да знаем истината? Не. Тъй като е сърдечно болна нещо в тази насока щяха да скалъпят.

# 168
  • София
Ох направо ме е страх да си направя дете... ooooh! Направо българките ще се отказваме масово май да раждаме.

# 169
  • Немция
ДА се сложи Хепарин ( изобщо не съм сигурна дали се прави) преди операцията и да се разреди кръвта, така че да има ОГРОМЕН риск за кръвоизлив при самата операция ( също с възможен фатален изход)?
Сори, не сьм про4ела, 4е става дума за емболия на самата операционна маса. Rolling Eyes

# 170
Ох направо ме е страх да си направя дете... ooooh! Направо българките ще се отказваме масово май да раждаме.

това пък от къде ти хрумна??? Tired

# 171
  • София

това пък от къде ти хрумна??? Tired

Ми ако продължи да мрат родилки не дай си боже...така ще стане.

# 172
  • Once there was a Hushpuppy...
Какво не можеш да разбереш? Че за някои 2 000лв. са много пари или, че вниманието не ти гарантира адекватна помощ?

п.п. примерът за това, че би дала еди колко си, за да ти обърнат повече внимание, а би спестила пари за столче за кола е доста безумен

Какво не можеш да разбереш - че ако до теб неотлъчно има лекар и акушер, които не мислят постоянно как да ти измъкнат някой лев и как да вържат двата края, а как да ти помогнат, шансът да реагират адекватно при проблем е много по - голям ,отколкото ако при теб идва лекар на 15 минути и междувременно следи още пет като теб и вместо мисълта му да е съсредоточена върху вас, си мисли как да изкара още някой лев към заплатата си.

2000 лева не са малко пари, но са пари... изкарват се. Не са един бъбрек или нещо друго непосилно и предвид, че ще се дават веднъж или два пъти в живота и залогът е живота и здравето, не разбирам защо не ги дават.

Хората дават толкова за почивка, десет пъти по толкова за нова кола, три пъти по толкова за абитурентски бал на дъщерите си... но за здраве не искат и не искат.

Ейй, ама ти не се спря....
За какъв залог говориш, за какви пари за живота на бебето и твоя............
Ти ще разбереш ли най-накрая, че е едно е да ти обърнат внимание поради плащане, а съвсем друго е да си умреш дори пак да си си платила? Плащаме си за внимание и грижи, а не да ти гарантират да си жива след раждането

Редактирам си поста:atenan От 3-4 страници сумати народ ти обяснява едно и също по сто различни начина, но виждам че си губим времето. Мисли както ти е угодно.....ние се хабим.

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 17:32 от mamamecana

# 173
Направо се потресох от някои от последните изказвания. Този форум сякаш не е за майки и жени, а някакъв парад на суетата. Дори в най-трагичната тема се зачеква въпросът кой колко има и колко лесно се дават 2000 лева. Съжалявам, но според мен това са пълни глупости. Плащането за избор на екип е само част от всички съпътстващи разходи. И какво значи избор на екип и как така в държавната болница излиза колкото в частната? Как хората с ниски доходи и с по-нисък стандарт на живот да си родят детенце?
Преди няколко години ми се наложи една интервенция, като здравноосигурена на 3 места (моя грешка, ама прибираха парите), платих частно прегледите, платих за избор на екип, платих на сестрата след това, донесох сокове, бонбони и какво ли не за останалите в отделението, а на лекарката дадох допълнителен рушвет като си тръгвах. Нямам против - лекар е, ама защо не е просто и ясно - има ценоразпис, плащаш си. Защо хем си плащам така, хем под масата, хем тя и дума не ми обели? За профилактични прегледи ходих при друг лекар след това, отново на частно. Защо се осигурявам частно? Кой каза, че иска да бъде лекуван безплатно? Просто това в болниците е чисто и просто изнудване. Притискат те до стената.
Искам аз, с моите доходи да плащам по-скъпи осигуровки, обаче да ме третират подобаващо...Изобщо, не са виновни хората, системата е тотално сбъркана.

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 17:31 от @Mia

# 174
 Редно е здравният министър да си подаде незабавно оставката, защото здравеопазването не е опазване, а е осакатяване и убиване в държавата България. И какви са тия избори на екип? Законна ли е въобще тази абсурдна практика за рекетиране на пациентите? И как се определя "таксата" /или може би рекета/ за избора на екип, защо не струва да речем 50 лв?

# 175
И като си подаде оставката какво ще стане? Следващият ще "оправи" системата с магическа пръчка!!!!????
Хората няма да ги стопли подадена оставка, а наказани, ако се окаже че има такива.

# 176
И като си подаде оставката какво ще стане? Следващият ще "оправи" системата с магическа пръчка!!!!????

Ами може пък поне да свърши малко работа, защото този настоящия не върши нищо и нищичко! Ако сложат баба ми ще свърши по-добра работа от тоя.

# 177
  • хасково
Несериозно е твърдението,че някой лекар в държавна болница ще те остави ей тъй да си умреш ако не му платиш.Мисля че причината е в доминиращата навсякъде посредственост.Способните деца учат навън и не се връщат повече.Способните лекари,защитиха дипломите си и в чужбина и също ни напуснаха.Имам приятели 7 на брой, способни млади лекари,утвърдили се в чужбина.Трима от тях ,вече шефове на болници.
Тук в по-голямата си част останаха средна класа специалисти.И малкото добри,които имаме все още, са тук поради други причини ,които не им позволяват да напуснат страната.И не само в медицината цари посредствеността.Навсякъде е така.Само че примерно от фалшивото свирене на някой музикант няма да умре човек .Даже много уважаваме откровено фалшиво пеещите поп-фолк специалистки.Но от лекарска некомпетентност умират хора.

# 178
Да ти кажа ли една "новина" - през последните 20 години никой не е свършил никаква работа, само се подават оставки и се плюе.

# 179
 Друго ми е интересно, ромките, които очевидно не плащат за "избор на екип" как така раждат без проблеми?

Общи условия

Активация на акаунт