Трета родилка почина за няма месец, какво се случва?!

• 18 780
  • 319
  •   1
Отговори
# 150
Asinka, личното ми усещане е, че въобще не са се опитали да го търсят.
Екипът не включва само 1 хирург, така че има място и време да се включат всички при такива извънредни ситуации, ако пожелаят.

# 151
Екипът не включва само един лекар, но това са акушер-гинеколози а не кардио хирурзи.Ако тромбът е голям и запуши главната артерия, изходът е мигновен и летален.

# 152
Аз друго не мога да разбера - масовото мнение е, че лекарите са престъпна мафия, която ако не и дадеш пари, ще те остави да умреш. Ами защо рискуват тогава? Имах опасения - платих си да родя в частна болница миналата година, всичко мина прекрасно. Със съпруга ми не сме имали и секунда разнобой, той ми каза - "Много те обичам, за нищо на света няма да те пусна да раждаш при дежурен екип и да се притесняваш".
Та защо тези жени или ако не те мъжете им не са отделили някой лев да им платят, за да получат добри грижи, внимание и да мине всичко сигурно и леко.
И не, не приемам довода, че нямат пари. После това дете с какви пари ще го гледат и хранят цял живот.
Могат после да плачат колко е голяма загубата, а да помислят предварително и да извадят някой лев  - сакън!!! джобът им е по - мил!
Манталитетът е такъв - всички имат права и всички са им длъжни - лекари, акушери... а сами да помислят какво биха могли да направят - никога.

Понеже в момента ведомостта на фирмата е пред мен та си ги сметнах точно 378,15лв. всеки месец държавата прибира от мен и работодателя ми общо, че защо ми ги взимат след като не могат да ми осигурят нищо срещу тях, като имам нужда от лекар ще си плащам с тия пари като не ги давам на държавата и кой както иска да се оправя и от къде ще плащат тогава на държавни служители както и на тия в държавните болници какво трябва да ме интересува мен.

# 153
Няма изобщо какво да го търсят, ако тромба е голям и запуши основен съд в белия дроб води до моментална смърт! Ако ще не на операционната маса да си, а на една маса с Господ!
А профилактика с хепарини се прави следоперативно, а не по време на операцията- тогава се нарушава кръвосъсирването и ако се стигне до атония на матката или голям кръвоизлив- няма да има спиране!
А тромби се образуват във вените на малкия таз при бременност, защото бременната матка притиска съдовете и пречи на движението на кръвта- и когато изведнъж спадне обема на матката и се освободи пътя на тромбите става емболия
А дали това ще се случи знае само Господ!
И няма нищо общо с интубацията- правилна или неправилна и с пълната упойка!
Спиналната упойка статистически намалява този риск, ама това е статистика и ако на един на милион се случи- за него си е 100%

# 154
  • София
Възможно е.Токуда е добре оборудвана, наистина.За там съм чувала положителни отзиви като цяло.
Аха, в Токуда щяха да ме уморят срещу няколко бона. И добре, че е перфектната неонатология, та спасиха детето ми.

# 155
  • в моя свят на мир и любов

Понеже в момента ведомостта на фирмата е пред мен та си ги сметнах точно 378,15лв. всеки месец държавата прибира от мен и работодателя ми общо, че защо ми ги взимат след като не могат да ми осигурят нищо срещу тях, като имам нужда от лекар ще си плащам с тия пари като не ги давам на държавата и кой както иска да се оправя и от къде ще плащат тогава на държавни служители както и на тия в държавните болници какво трябва да ме интересува мен.

Държавата ти ги спестява за пенсия, ако я доживееш, разбира се.

# 156
Няма изобщо какво да го търсят, ако тромба е голям и запуши основен съд в белия дроб води до моментална смърт! Ако ще не на операционната маса да си, а на една маса с Господ!
А профилактика с хепарини се прави следоперативно, а не по време на операцията- тогава се нарушава кръвосъсирването и ако се стигне до атония на матката или голям кръвоизлив- няма да има спиране!

и аз това имах предвид - понякога имаш шанс при емболия, понякога....уви Cry
предположих, че Хепаринът е следоперативно - благодаря ти за потвърждението Hug
За мен рискът от нова тромбоза е толкова голям, че това е единственото,, което ме спира за второ дете Cry Знам, че се прилагат антикоагуланти през цялата бременност, но дойде ли момент за операция - божа работа дали няма точно тогава да се прояви склонността ми към съсирване.
От страни изглежда много просто и лесно - хоп, на операционна маса си, значи всичко е ОК. Не, за съжаление, не е.
Сори за спама.......... Stop

# 157
Възможно е.Токуда е добре оборудвана, наистина.За там съм чувала положителни отзиви като цяло.
Аха, в Токуда щяха да ме уморят срещу няколко бона. И добре, че е перфектната неонатология, та спасиха детето ми.
В Токуда преди 2 месеца умориха свекъра ми.Нищо,че плащахме като луди.Не беше тежък случай,но го объркаха така,че не ми се говори даже.

# 158
В Токуда преди 2 месеца умориха свекъра ми.Нищо,че плащахме като луди.Не беше тежък случай,но го объркаха така,че не ми се говори даже.

Съболезнования.
Както и мисля, повечето пари не гарантират по-компетентни или безгрешни лекари.
Но atenan спомена, че там е прието недоносено бебенце, изпратено от "Майчин Дом", затова казах, че съм чувала положителни отзиви за апаратура, условия, отношение.

# 159
Съболезнования на близките Cry Cry Cry.......

16-годишно момиче е в кома след операция по отстраняване на киста от яйчник, съобщи БГНЕС. - http://www.blagoevgrad.eu/74061.html   

# 160
  • София
Съболезнования на близките Cry Cry Cry.......

16-годишно момиче е в кома след операция по отстраняване на киста от яйчник, съобщи БГНЕС. - http://www.blagoevgrad.eu/74061.html   

Точно щях да го постна, но просто се надявам всичко да се оправи и да не е поредната "статистика"...

# 161
  • София
Манталитетът е такъв - всички имат права и всички са им длъжни - лекари, акушери... а сами да помислят какво биха могли да направят - никога.

Всички ние плащаме стотици левове за здравни осигуровки, даже безработните внасят над 200 лева годишно, а много малка част от нас ползват здравна помощ. Имаме право да изискваме да получаваме адекватна здравна помощ, всички плащаме, за да може всеки, който има нужда, да я получи, това да не ти е да отидеш на пазара да купуваш картофи - с по-малко пари - по-некачествени.

# 162
...Здравните реформи закопаха българското здрвеопазване, това е простата истина.

Е те затова бяха правени.

Стотици милиони "помощи"/заеми, с които външните "реформатори" поставяха ултиматумите си как да "реформираме" нещо (градено десетилетия, работещо десетилетия, основно социално богатство) до морга. После - "спешна нужда" от нови стотици милиони "помощи"/ заеми от същите "реформатори" - за "неотложни реформи" на моргата.

Покрай големия бизнес с "помощите"/заемите за "реформи", си върви и стратегическата задачка на "реформаторите": Заличаване на всичко социално в държавата! Сиренето, живота, здравето - в една бакалия.

ПП
Като под индиго с "реформите" на "великите" "реформатори", "реформиращи" и образованието ни. В медицината двете "реформи" дори се пресичат - когато кадрите от "реформираните" медицински академии влязат в "реформираните" болници.

# 163
  • n/a
Слушам новините. Направи ми впечатление изразът "...зачестилите напоследък" трагедии с родилки.
Все пак журналисти говорят, не им се връзвам, но е важно: действително ли са зачестили случаите и
си берем плодовете на упадъка, или темата е застанала под лупата на журналистите поради разгла-
сения първи случай?

Винаги има риск за родилката. Винаги има рискове при коя да е операция. Понякога се случват и по-
добни "скупчвания" на трагични инциденти. Не е непременно немарливост от страна на медицински-
те лица.

# 164

Нищо не разбрах, но шом източникът твърди, че извадили 1кг мръсотия, нищо чудно.  Каква марля, секцио ли е раждала.  А ако лекар твърди, че си ги пускат, без да е излязла плацентата, нямам думи.
Но не го вярвам.

Общи условия

Активация на акаунт