Трета родилка почина за няма месец, какво се случва?!

• 18 778
  • 319
  •   1
Отговори
# 135
  • в моя свят на мир и любов
Касита, вземам си думите назад, изказването ти не е грубо  Laughing Тая мацка сега има хубава работа и взема добра заплата, затова смята, че може да  се изказва така.

# 136
При всяка една операция има риск за живота на пациента. При всяка, дори и най-малката интервенция!
Моята баба(Бог да я прости!) изплака най-много сълзи за мен когато мъжът ми се върнал от Шейново и казал вкъщи, че ме оперират(секцио) по спешност. Баба трепереше над мен и всеки ден се молеше и при двете ми бременности да съм добре, защото "Бременната жена е с единия крак в гроба" - казваше тя. А аз отдавна съм разбрала, че има много мъдрост в простичките думи на старите хора.

Колкото до журналистите - те са хищници... Не искам да говоря за тях. Sick

Случайно погледнах темата ( опитвам се по всякакъв начин да спра да рева след всяка новинарска емисия), но няма как да не съм 100% съгласна с теб, Бижу.
Особено вчерашният случай - емболия след секцио..........къде е вината на лекарите, ако наистина това е причината за смъртта? След 2 преживяни емболии мога спокойно да твърдя, че точно тук се тръси под вола теле. В другите случаи с Шейново не мога да коментирам и не си мислете, че защитавам ужасната ни здравна система и всичко произтичащо от нея............напротив.

# 137
  • в кукувиче гнездо
Какъв е изводът дотук? Системата е калпава!!! Затова хората си плащат, затова!!!! Боже мили, аз съм срещу това да се плаща в държавните болници. В частните - ок. Но трябва да се изкорени тази практика с парите в държавните болници. Като на лекарите са им малко парите да се хванат с нещо друго, а не да взимат и последната стотинка на хората и да ги принуждават най-вече.    

# 138
Atenan,
Ето ти още един пример-раждат се много недоносени дечица, най-добрите и подготвени неонатолози, и най-добре оборудваното отделение е в "Майчин Дом".Дори детето да се роди в друга болница, обикновено после се праща към тях.Нужно ли е такова разхождане на едва родено мъниче, за да може майката после да каже, че е родила в лукс и относително спокойствие, за нея?

Аз видях друго - в неонатологията в Токуда бяха докарали близначета от Майчин дом, родени в 6 месец, защото само там имаше апаратура, която да позволи да се погрижат за зрението им.

Възможно е.Токуда е добре оборудвана, наистина.За там съм чувала положителни отзиви като цяло.
Но преди 4 години, когато аз родих в "Майчин Дом", в неонатологията имаше дечица, родили се в други болници, както и от няколко частни.

# 139
Какво не можеш да разбереш? Че за някои 2 000лв. са много пари или, че вниманието не ти гарантира адекватна помощ?

п.п. примерът за това, че би дала еди колко си, за да ти обърнат повече внимание, а би спестила пари за столче за кола е доста безумен

Какво не можеш да разбереш - че ако до теб неотлъчно има лекар и акушер, които не мислят постоянно как да ти измъкнат някой лев и как да вържат двата края, а как да ти помогнат, шансът да реагират адекватно при проблем е много по - голям ,отколкото ако при теб идва лекар на 15 минути и междувременно следи още пет като теб и вместо мисълта му да е съсредоточена върху вас, си мисли как да изкара още някой лев към заплатата си.

2000 лева не са малко пари, но са пари... изкарват се. Не са един бъбрек или нещо друго непосилно и предвид, че ще се дават веднъж или два пъти в живота и залогът е живота и здравето, не разбирам защо не ги дават.

Хората дават толкова за почивка, десет пъти по толкова за нова кола, три пъти по толкова за абитурентски бал на дъщерите си... но за здраве не искат и не искат.

# 140
atenan, много хора нямат тези пари, нито за абитуриентски, нито за коли, нито за каквото и да е.Спорът е безсмислен, както и не мисля, че е удачно точно преди раждането, младо семейство да си сложи такъв камък на врата, какъвто е заема, заради относителното спокойствие.Което, пак ти казвам, няма да ти гарантира успешно раждане, ако се окаже, че имаш сериозен проблем или лекарите са некомпетентни.
Родих секцио по медицински показатели, в "Майчин Дом", не мога да се оплача от професионализъм.Да, не ме милваха по главата и можеше да бъдат по-мили, но аз отидох там за друго, все пак.

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 16:02 от sorsha_

# 141
  • в моя свят на мир и любов
 atenan ,
що не си гледаш в твоето канче и не оставиш на хората сами да преценят как да разпределят средствата си.

В тоя форум за втори път попадам на идиотското изказване, че ако нямат пари за раждане, значи няма да имат пари и за мляко и памперси и по-добре да не раждат деца.

Сигурно последната мода е да си мерим кой колко е дал за раждане. :"Аз съм дала 3000лв за Токуда, пък ти си си дала 300лв за държавна болница, пък ази купувам кайма от 10лв. килото, пък за 2лв. О, забравих, моята чанта срува 3000евро, ти къде ми се мериш с твоята за 20лв".

# 142
Касита,
моля те, не обиждай кърмачките Simple Smile. Може да сме старомодни и луди да кърмим, ама все пак да ни избива на такива мисли.
Може пък да си права newsm78, ето аз пък не платих да раждам, а дадох парите за бебешки принадлежности. Сигурно съм сбъркана и страдам от хормонален дисбаланс, защото реших да се възползвам от здравните вноски, които плащам.

# 143
  • в кукувиче гнездо
"Какво не можеш да разбереш - че ако до теб неотлъчно има лекар и акушер, които не мислят постоянно как да ти измъкнат някой лев и как да вържат двата края, а как да ти помогнат, шансът да реагират адекватно при проблем е много по - голям ,отколкото ако при теб идва лекар на 15 минути и междувременно следи още пет като теб и вместо мисълта му да е съсредоточена върху вас, си мисли как да изкара още някой лев към заплатата си.

2000 лева не са малко пари, но са пари... изкарват се. Не са един бъбрек или нещо друго непосилно и предвид, че ще се дават веднъж или два пъти в живота и залогът е живота и здравето, не разбирам защо не ги дават."

По дяволите! Какво да направя, че на лекарите и мед. персонал парите не им стигат????? АА???? На държавна работа е така. Като не му харесва на лекаря да ходи в частните клиники. Там плащат повече. И да закрият държавните болници, явно у нас тази система не действа!!!

# 144
...
2000 лева не са малко пари, но са пари... изкарват се...

Именно корупцията е причината за смъртта на тези жени. Няма случай, в който да е довела до нещо добро. И докато не го разберем, няма да се оправим.

...След 2 преживяни емболии мога спокойно да твърдя, че точно тук се тръси под вола теле...

Т.е. емболия = на смърт, дори когато си не само в болницата, а и в операционната, съответно може да се реагира веднага?
Все си мислех, че при такава светкавична намеса, смъртта е предотвратима...

# 145
  • в кукувиче гнездо

...След 2 преживяни емболии мога спокойно да твърдя, че точно тук се тръси под вола теле...

Т.е. емболия = на смърт, дори когато си не само в болницата, а и в операционната, съответно може да се реагира веднага?
Все си мислех, че при такава светкавична намеса, смъртта е предотвратима...
[/quote]
Много точно изказване.
Добре, че като тръгвах да раждам не знаех, че белодробната емболия е толкова често срещана при секцио и има вероятност да не изляза от родилната зала.

# 146
Да, да, atenan, ще да не е от хормонален дисбаланс. Но, може пък да кърмиш? Пак ще те оправдае.
А, Касита, аз кърмих 2,7 г. и пак не съм дрънкала подобни глупости. Иначе е удобно извинение, да.

Аз друго си мисля напоследък. Имам приятелки, които пропътуваха стотици киломери, за да родят в престижна болница, за по-сигурно. И от друга страна трагедии стават все там, при големите светила. Ясно е, че има повече раждания, но това за мен не е никакво успокоение.
Здравните реформи закопаха българското здрвеопазване, това е простата истина.

# 147
За мен слу4илото се не е просто един нещастен слу4ай.
Аз знам, 4е при операции, залежаване след операция и особено при коремни операции има голям риск от образуване на тромбози, които водят до белодробна емболия. В слу4ая е направо задьлжително да се бие Хепарин, който предотвратява образуването на тромб след опериране. Не ми е известно доколко това е практика из бьлг.болници....

очевидно си запозната с материята и Хепарина, кажи моля те, защото за мен е загадка това възможно ли е?
 ДА се сложи Хепарин ( изобщо не съм сигурна дали се прави) преди операцията и да се разреди кръвта, така че да има ОГРОМЕН риск за кръвоизлив при самата операция ( също с възможен фатален изход)?

Човече - дали има време да се намери тромба и да се предприеме супер сложна белодробна операция докато едновременно се прави секцио? Аз лично не съм убедена в това. ЗА Серена Уилямс е твърде възможно просто да не е бил голям и да не е запушил основна белодробна артерия - т.е. да са имали време да установят местонахождението ( защото той все пак може и да се движи ) и да са оперирали с късмет. И да - Емболия с емболия не си приличат - има смъртоносни, има и преживяеми ( слава Богу)

# 148
Deni-meni, Клото, аз пък се цедих 16 месеца. Simple Smile Може грешката да е в мен и избягалият ми здрав разум. Простете.

# 149
Не се извинявай, има една приказка, че умът на жената изтича с кърмата.  Laughing

(сори за спама)

Общи условия

Активация на акаунт