Трета родилка почина за няма месец, какво се случва?!

• 18 768
  • 319
  •   1
Отговори
# 120

П.П./ Не съм лекар, но съм от лекарско семейство. .....

Е, ти с това трябваше да започнеш постинга. Може би трябва да уточниш колко пъти съобщи и на кого, че си дъщеря на еди-кого-си. Mr. Green

Никога и на никого. Майка ми, баба ми и дядо ми бяха лекари - всички вече не са между живите.
И не е лошо човек да мисли малко, преди да си позволява ехидни забележки.

# 121
Със съпруга ми не сме имали и секунда разнобой, той ми каза - "Много те обичам, за нищо на света няма да те пусна да раждаш при дежурен екип и да се притесняваш".
Та защо тези жени или ако не те мъжете им не са отделили някой лев да им платят, за да получат добри грижи, внимание и да мине всичко сигурно и леко.
И не, не приемам довода, че нямат пари. После това дете с какви пари ще го гледат и хранят цял живот.
Могат после да плачат колко е голяма загубата, а да помислят предварително и да извадят някой лев  - сакън!!! джобът им е по - мил!
Манталитетът е такъв - всички имат права и всички са им длъжни - лекари, акушери... а сами да помислят какво биха могли да направят - никога.

Thinking Отдавна не бях влизала във форума и от вратата попадам на това малоумно мнение  Rolling Eyes... Това го написа, за да се хвалиш или себе си да убеждаваш в нещо? Защото за нищо друго не е нужно.......

# 122
Atenan, страшна логика извади просто.Човек може днес да има много пари, утре буквално да няма и лев.Животът е страшно динамичен, ситуацията в България е такава, че надали има човек, който със сигурност може да предвиди дали след девет месеца дори, финансите ще му позволят да ползва частна болница.Наистина има и много хора, които просто не могат да отделят по-крупна сума наведнъж.Като сложим около 1500-2 000 лева за луксозната болница, другите необходими разходи покрай раждането на детето, нещо непредвидено...Тегли чертата и си отговори сама дали 3-4 000лв., например, са възможен разход за много семейства.
А и това ли е начинът според теб?
Първо, има частни болници, които също са били обсъждани заради съмнителни фактори, не виждам каква е гаранцията, че няма да попаднем на такъв лекар в частно болнично заведение.
Второ-всеки има право да получи адекватна здравна помощ, а не да прави сложни маневри и да влиза в заеми, за да си осигури някаква относителна сигурност.

Ето ти още един пример-раждат се много недоносени дечица, най-добрите и подготвени неонатолози, и най-добре оборудваното отделение е в "Майчин Дом".Дори детето да се роди в друга болница, обикновено после се праща към тях.Нужно ли е такова разхождане на едва родено мъниче, за да може майката после да каже, че е родила в лукс и относително спокойствие, за нея?

# 123
  • Варна
Ясно е че лекарите се опитват да измъкнат, колкото може повече пари от пациента. Tired
Дано само да не го правят застрашавайки живота му.

# 124
  • в моя свят на мир и любов
Касита, изказването ти е малко грубо, но затова пък напълно вярно.

Изказванията на ББ няма да ги коментирам, не се научи тоя човек да не казва първата мисъл която му се появява в главата.

За Шейново имах много добри спомени. Преди 6 години когато раждах, еднакво ме обслужиха мен, друга жена, която дойде отникъде си и не познаваше никого и една циганка от гетото, която беше изолирана, защото нямаше никакви изследвания. Еднакво се грижеха за бебета и ни изписаха в едно и също състояние. Единствено неприятно впечатление ми направи отношението към едно момиченце, което раждаше по спешност. Беше си избрала екип и един от водещите лекари в болницата и никой от дежурните лекари не посмя да я докосне, преди да се консултира с нейния лекар. това въобще не беше в нейна полза.

Не знам кога лекарите започнаха да гледат на нас като на ходещи касички.

# 125

Сега те прочитам. Знаеш ли, ще отдавам написаното от теб на хормонален дисбаланс, вследствие на скорошното ти раждане. Ако не го направя, рискуваш да те обявя за повърхностна женичка, плямпореща глупотевини, а ти не си такава, нали?

Аааааа не е от дисбаланса със сигурност, родих през ноември миналата година Simple Smile

Не казвам, че плащането е осигуровка срещу смъртта. Обаче твърдя, че ти гарантира повече внимание и по - добра грижа. Защото ако онази женичка, която са я връщали няколко пъти, си беше платила, щяха да я приемат още първия път и да я наблюдават НЕПРЕСТАННО. Аз като раждах и докторът и акушерката бяха при мен неотлъчно - не наглеждаха няколко бременни или да идват на по десет минути - не мръднаха от мен. Раждах нормално и без упойка и си ги следях.

Не ме интересува колко печели лекаря, каква е системата, ако мога срещу някаква сума пари да си купя по - добро отношение не бих се поколебала. Ако е за някой друг - два пъти повече. Жените мога и да ги разбера защо не искат да дават пари, но мъжете и роднините им - не.

И пред избора дали да дам пари за играчки и кошче за кола бих избрала да дам за да съм сигурна, че аз и бебето ще получим добра грижа.

Казвам, че е въпрос на манталитет - хората смятат, че са им длъжни и толкова. Ми вижте колко пари дават хората по девойките -абитуриентки. Там е нормално да се дадат и до 5 000 лева и кредит да се телги . Но като е за раждане и 1000 лева са много щото имаме права и някой ни е длъжен. Нещо е сбъркано в мисленето...

# 126
Какво се случва ли? - Няма осъдени!

# 127
Какво не можеш да разбереш? Че за някои 2 000лв. са много пари или, че вниманието не ти гарантира адекватна помощ?

п.п. примерът за това, че би дала еди колко си, за да ти обърнат повече внимание, а би спестила пари за столче за кола е доста безумен

# 128
Съберете се, направете курбан!
Съберете се, направете курбан... Не се събирайте само за стачки. Това заръча премиерът Бойко Борисов на лекарите, коментирайки поредния случай със смърт на родилка.  Tired
На мен пък това изказване  ми харесва. Без да  избиваме на политика, че темата и без това е подтискаща....

Лекарите имат много претенции, някои от които са основателни впрочем, но други просто поддържат системата такава, каквато е, или още по-лошо-задълбочават проблемите.
Сами трябва да си почистят мършата сред тях, а не да се пазят като стадо. Да помислят за смъртта...като човеци.

# 129
Atenan,
Ето ти още един пример-раждат се много недоносени дечица, най-добрите и подготвени неонатолози, и най-добре оборудваното отделение е в "Майчин Дом".Дори детето да се роди в друга болница, обикновено после се праща към тях.Нужно ли е такова разхождане на едва родено мъниче, за да може майката после да каже, че е родила в лукс и относително спокойствие, за нея?

Аз видях друго - в неонатологията в Токуда бяха докарали близначета от Майчин дом, родени в 6 месец, защото само там имаше апаратура, която да позволи да се погрижат за зрението им.

# 130
Единствено неприятно впечатление ми направи отношението към едно момиченце, което раждаше по спешност. Беше си избрала екип и един от водещите лекари в болницата и никой от дежурните лекари не посмя да я докосне, преди да се консултира с нейния лекар. това въобще не беше в нейна полза.

Не знам кога лекарите започнаха да гледат на нас като на ходещи касички.
Luda,
това беше и основната причина да не родя с избор на екип. Една приятелка имаше такъв опит, оставили я да чака избрания от нея лекар и се наложи накрая секцио по спешност. Следващия път роди секцио по медицински причини в друга болница, че и безплатно. Може да е било изолиран случай, но аз тогава си казах, няма да правя избор и да плащам, щом хем платила, хем имаше проблем и другите лекари не са я дори погледнали, докато не дошъл нейния.  Иначе, ако се бях заинатила и замрънкала, то и моят мъж щеше да извади парите и да ги даде като на atenan.

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 15:51 от Deni-meni

# 131

Ужас! Извадиха един килограм плацента и марля от родилка
22-годишната Виктория Карастан от град Цар Калоян, чието бебе преди 9 дни почина от задушаване от повръщане на мляко, отново е в болница. Това съобщиха нейни роднини.
Жената е настанена в лечебно заведение в Русе. След като получила два кръвоизлива, от нея е извадена около килограм плацента и марля, твърдят близките й.

Свекърът на младата жена - свещеникът на Цар Калоян Цони Цонев, разказа, че Виктория получила два кръвоизлива за два дни през уикенда и роднините повикали линейка. Заради това, че бебето й почина в разградската болница, близките й настояли да бъде настанена в лечебно заведение в друг град. По думите на поп Цони на Виктория е направен кюртаж в Родилния дом в Русе. Близо две седмици след раждането от нея са извадени близо килограм „мръсотия" - плацента и марля. Сега се чувствала по-добре, била на системи и антибиотици.

Повече тук http://www.novini.bg/news/35479-%D1%83%D0%B6%D0%B0%D1%81-%D0%B8% … %D0%BA%D0%B0.html

# 132
atenan, съгласна съм, ако не плащам осигуровки и при раждане, да не им превеждат пари от държаваните. Имам 12 години трудов стаж и единствено за раждането съм използвала здравните услуги на държавата, смятам че съм си платила достатъчно.
А и както писах вече, моят лекар отказа. Може би трябваше да го набия и да му ги мушна в джоба насила?

# 133
Atenan, разбирам и споделям това, което казваш, но това няма голямо отношение към случващото се. Четири жени, починали за месец при раждане и то в най-големите АГ болници и то в столицата на държава от ЕС е абсурд и няма значени кой е платил, и кой не е. Това не е трябвало въобще да се допуска!

# 134
Да, да, atenan, ще да не е от хормонален дисбаланс. Но, може пък да кърмиш? Пак ще те оправдае.

Общи условия

Активация на акаунт