Трета родилка почина за няма месец, какво се случва?!

• 18 798
  • 319
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Друго ми е интересно, ромките, които очевидно не плащат за "избор на екип" как така раждат без проблеми?

Ако нещо се случи с родилка-ромка,
цялата махала ще се изсипе в болницата и ...
А по заможните си плащат на самите лекари.

# 181
Друго ми е интересно, ромките, които очевидно не плащат за "избор на екип" как така раждат без проблеми?

И не само без избор на екип, ами и без осигуровки... newsm78

# 182
За тези, които говорят глупости - и двете ми раждания са преди повече от 20 години.  За две бременности съм гледана един път на ехограф, защото имах проблеми. Прегледът беше слушалка, кантар и сантиметър.  Докато раждах, раждаше и близката на еди-кой си.   Познайте дали някой ми обръщаше внимание, а всички не се бяха скупчили около тази близка. И само да каже Ох, се разтичваха, а не мен ми казваха Какво викаш.

Раждането по принцип е спешен случай.  Не е нужно да се плаща. Дъщеря ми роди така и казвам огромно Благодаря на лекарите. Имали сме късмет, че са живи и здрави.  Медицината не е точна наука, не може всичко да се предвиди.  

# 183

Отвън чака цяла тумба, готова да линчува, затова ги изписват живи и здрави.

tanyaviolin, моите познати лекари, които са в чужбина са болногледачи на стари хора.
Не мога да слагам под общ знаменател нито тези, които са останали, нито заминалите.

Проблемът е чувството за безнаказаност и мързелът.
Някой да е чул за лекар, вкаран в затвор?
Не говоря за последния случай конкретно, а за доказаните вече лекарски грешки.

# 184
  • София
Имаше един лекар от Пирдоп, който бил пиян на работа.
Имаше починало дете. Осъден е, но не помня на какво.

# 185
Те ги съдят, но присъдите им не са свързани с излежаване в затвор, разни административни, отнемане на права за 1, 2, 3 години, пробация, от този тип.
За този в Пирдоп, ако е същия, за който се сещам, имаше 3 г. с отнети права и пробация. Той се самоуби всъщност, и хирургът също...
Не всеки може да живее с това.

# 186
Моя съученичка умря при раждане. Майка й беше медицинска сестра. Но нито Работническо дело , нито много свободният Вечерни новини отрази факта.

# 187
При възпалението на апендицит има риск за перитонит. Там нямаш особено голям избор. Същото би било и при плацента превиа, да кажем. Но това вече е показание за операция. Ти би ли си изрязала апендицита просто ей така, за да не се възпали някой ден?
а всъщност откъде става ясно че жената не е била с плацента превиа ..

Кой е казал, че аз говоря за конкретния случай? В България има спешна нужда от хуманизиране на раждането, което включва внимание към бременните, подкрепа за нормалното раждане, човешко отношение и уважаване на желанията на раждащите жени, и ей такива готини неща. Ако тези условия се изпълнят, убедена съм, че ще имаме различна статистика. Нещо против ли имате?

# 188
  • Orihuela Costa,Spain
За първи път пиша,не можах да се сдържа,Бог да ги прости жените и да даде сили на семействата им да продължат.Родих в чужбина,тука няма такива работи като избор на екип,който ти се падне и това е,секцио се прави когато се наложи,не съм чула някой да иде и да си плати ,че да го оперират.Подаръци на лекарите или бонбони....такова нещо няма,нито пък цветя,а пък за пари и дума не може да става.Докторите са приятелски настроени.т.е.опитват се да ти помогнат и да те улеснят,ако щеш и 100 пъти даги викаш никой няма да ти се развика.Бебето ти го носят почти веднага,стои си при теб,цветя в стаята може да има само през деня,вечер се изкарват в коридора.По две жени са в стая,банята е пълна с памперси ,кърпи и каквото се сетите,като те изписват си тръгваш с един куп подаръци.

# 189
...След 2 преживяни емболии мога спокойно да твърдя, че точно тук се тръси под вола теле...
Т.е. емболия = на смърт, дори когато си не само в болницата, а и в операционната, съответно може да се реагира веднага?
Все си мислех, че при такава светкавична намеса, смъртта е предотвратима...
НЕ, Човече! Не на 100%. Зависи от степента на поражение. Белодробната емболия предизвиква белодробен инфарт. Зависи колко голям или колко кръвоносни съда наведнъж са поразени. Много голям е процентът на смъртност при белодробна емболия, единици са оцелелите от това. Трудно се диагностицира, защото на снимка не се вижда емболията.

Цитат
Белият дроб най-често от всички органи се засяга от емболии. Почти всички емболи, произхождащи от венозната система и кухините на дясното сърце, се спират в системата на белодробната артерия. Емболичният материал най-често представлява кръвен тромб, много по-рядко се касае за мастна или въздушна емболия.
Източник на емболията на белодробната артерия и на клоновете и най-често са тромби във венозната система и преди всичко тромби във вените на долните крайници и таза, както и тромби в кухините на дясното сърце. Тромбозата на вените на долните крайници се получава най-често след операции, раждания, при сърдечна декомпенсация и др. Освен емболия в белодробната артерия може да се развие и местна тромбоза. Причините за такава тромбоза са възпалителни или склеротични изменения на артерията или на нейните клонове, забавяне на кръвния ток и др. В много случаи не само клинично, но даже и патологоанатомично е трудно да се определи дали се касае за белодробна емболия или тромбоза, поради което много често се говори за белодробни тромбоемболии.
Нарушенията на функциите на белия дроб при белодробната тромбоемболия зависят от големината на ембола, от калибъра на запушения съд, от състоянието на белодробното кръвообръщение и на сърцето и от това, дали емболът е инфектиран или стерилен. Запушването на ствола на белодробната артерия или на един от главните и клонове води до бърза внезапна смърт. Причината за смъртта е остро настъпващото прекъсване на кръвния ток в белия дроб с резултат анемия на лявото сърце и мозъка, шокова реакция и остро обременяване на дясното сърце.
При запушване на среден клон на белодробната артерия съдбата на съответния белодробен участък зависи от състоянието на белодробното кръвообръщение и от предизвиканите съдови реакции. При нормално кръвообръщение могат да настъпят само преходни смущения, тъй като се създават бързо и достатъчно колатерали. В някои случаи обаче емболията предизвиква дразнене и спазъм на интерорецептивните нерви на съдовете и рефлекторен спазъм на коронарните и мозъчните съдове. Тези рефлекторни реакции могат да причинят тежки разтройства на кръвообръщението и дори смърт. При застой в белия дроб запушването на средно голям клон на белодробната артерия води до образуването на белодробен инфаркт.
Масивната емболия на ствола или главните клонове на белодробната артерия протича свръхостро. Болните усещат недостиг на въздух, понякога болка зад гръдната кост (вследствие на разтягането на белодробната артерия) и скоро загубват съзнание. На преден план изпъкват симптомите на падането на кръвното налягане в големия кръг на кръвообръщението и на мозъчната анемия- кожата е бледосинкава, покрита със студена пот; дишането е повърхностно и ускорено; пулсът е малък и мек; кръвното налягане е ниско. Смъртта може да настъпи в течение на няколко минути или часа. При запушване на среден клон на белодробната артерия картината, макар и не така драматична, е също тежка. Болните имат болки в гърдите, задух, сърцебиене, прилошаване, кашлица. Те са бледи или бледо-цианотични, дишането е повърхностно, пулсът е ускорен и малък. Температурата в следващите дни се повишава до 37,5-38 градуса.

Диагнозата на емболията и инфаркта на белия дроб понякога е трудна, особено при сърдечноболните, при които често се срещат атипични форми.

# 190
  • Beyond the Frontiers
Моя приятелка с проблемнна бременност през цялото време се следеше при супер светило на частно и при друга лекарка по ЗК. Плати си за екип и всички екстри и за малко да изтърват и нея и детето.
Мога да си позволя да платя, но твърдо няма да го направя, въпросът е принципен. Пък ако само посмее някой да иска пари, скандала не им мърда Twisted Evil

За съжаление тези случки в момента действат супер психиращо на всички, който чакаме. И лично на мен ми е доста трудно да съм обективна. Просто не приемам за нормално 3 случая за 1 седмица само в София, а колко ли има за който медиите не коментират.

# 191
16-годишно момиче е в кома след операция по отстраняване на киста от яйчник, съобщи БГНЕС. - http://www.blagoevgrad.eu/74061.html   
Ето така започват преувеличенията! Дали прочете, че е изкуствено държана в медикаментозна кома?

а всъщност откъде става ясно че жената не е била с плацента превиа ..
Току що шефът на АГ Св.София каза, че Е била с плацента превия!

# 192
Изборът на екип е поредната простотия, която вместо да реши проблема с корупцията го задълбо4ава, този път 'на светло'. Това право е абсурдно и трябва да се премахне. Пациентът не е клиент и не трябва да има никакви подобни права, освен в изключителни случаи например да има някаква рядка патология, която е в ръцете на 2ма души в държавата. Товва да избираш екип, за да си оперираш сливиците е безумно и само затвърждава клиентския статус на пациента, което е убийствено за системата

# 193
16-годишно момиче е в кома след операция по отстраняване на киста от яйчник, съобщи БГНЕС. - http://www.blagoevgrad.eu/74061.html   
Ето така започват преувеличенията! Дали прочете, че е изкуствено държана в медикаментозна кома?

Къде го пише това в кратката статия?

16-годишно момиче е в кома след операция по отстраняване на киста от яйчник, съобщи БГНЕС.

Момичето е постъпило в отделението по реанимация на МБАЛ-Благоевград преди 9 дни. Една операция й е направена тогава, а вчера още една. Днес са казали на близките в Петрич, че момичето е много зле и е в кома.

Тя се казва Лиляна Христова и е от Петрич. Първата информация беше, че е починала.

Пред отделението по реанимация са се събрали над 20 близки на Лиляна и искат отговори от лекарите с думите: ”Стига толкова фатални грешки!”.

# 194
Изборът на екип е поредната простотия, която вместо да реши проблема с корупцията го задълбо4ава, този път 'на светло'. Това право е абсурдно и трябва да се премахне. Пациентът не е клиент и не трябва да има никакви подобни права, освен в изключителни случаи например да има някаква рядка патология, която е в ръцете на 2ма души в държавата. Товва да избираш екип, за да си оперираш сливиците е безумно и само затвърждава клиентския статус на пациента, което е убийствено за системата

Съгласна съм. 

Според вас кой би могъл да прекъсне тази практика и как?

Общи условия

Активация на акаунт