136 sparkling ways to celebrate the Holiday Season in USA

• 30 736
  • 715
  •   1
Отговори
# 570
  • USA
Ютурна, и аз така  Laughing. Абсолютно същото ми се случи и на мен и още си ме е страх, но малко попретръпнах. През лятото имаше едно малко (ок 4  Laughing) и един колега от Флорида беше толкова впечатлен, явно първото му беше. Аз това дори не бях го усетила.

Терми, не се шашкай за неща, върху които нямаш контрол.

Невидимо дете, не се притеснявай, ще се оправи детето. Това, че е контактен ще му помогне много.

# 571
Здравейте, момичета!
За първи път пиша при вас (все още от България) но през април ще заминаваме да живеем в Щатите. Съжалявам, че тръгвам направо с въпрос, но от няколко месеца ме чопли и не мога да намеря спокойствие. Синът ми ще е току що навуршил 3 години, тук ходи на градина и мисля там също да фо запиша (ще живеем в Маями). Много се притеснявам за това той как ще приеме чиждия език и за това, че никой няма да го разбира и той няма да разбира какво му говорят. Той е страшмо контактен, устата му не млъква и си вкарвам филми, че ще се травмира, ще спре да говори и няма да може да се адаптира. Може ли някой да сподели опит, за колко време ще се "впише" в обстановката?
Иначе малко за нас - съпругът ми е в САЩ от около 6 години, ние отиваме наготово, както се казва. Малкият ще е с братовчедите си, но те са по-малки от него и са си родени там. Не говорят още много добре нито единият от двата езика, така че ми отпада и вариянта да го понаучи от тях английския. Стана малко дълго Simple Smile Поздрави на всички от Българя  Hug

Веднага ти казвам нашия опит до момента, моята голяма дъщеря също не знае английски, нищо че е родена тук до момента е гледана  от баба си в къщи много е контактна и обича да играе с деца, миналото лято изкара в БГ 3 месеца тогава се разбъбри и до ден днешен говори български много добре, от 2 месеца ходим по една учебна програма за по 2 часа на училище и там се оправя много добре с тукашните деца, е за сега още не сме напреднали с английския, но аз притеснения нямам че няма да го научи лятото живот и здраве мисля да я запиша за цял ден, защото детето много се забавлява там и явно е че и харесва, та мисълта ми е че притесненията са в нашите глави а малките много добре им понасят тези промени просто ти му говори позитивно за тукашната детска и всичко ще е наред  Peace

И да почерпя за 1вата ни месечинка от раждането на бебе Емили Heart Eyes

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 00:32 от Мимето*

# 572
Mime, честито!

Агент, честито и на вас!

Да са живи и здрави бебоците и абитуриентите! Laughing

# 573
Мимето честита месечинка, да ви е жива и здрава Емили!   bouquet

# 574
Mиме, честита месечинка на Емили. Heart Eyes

# 575
  • Чикаго / София
Миме, честито.  Simple Smile

Терминатор, аз не съм забелязала такова нещо, но и не съм търсила специално плей групи.  Повечето ни приятели, да не кажа всички, са българи и децата си играят с техните деца.  Но сближаването изисква време. На нас ни отне около година да си намерим среда в която и на нас и на децата да ни е приятно. Сега си имат и други приятелчета от училище на които ходят на гости. Ще завържете контакти скоро.

При мен пък се получава, че колкото по-дълго съм в Чикаго, толкова повече го харесвам и не искам да се местя. В началото много исках някъде на топло и различно. Сега не си давам даже и студената Чикагска зима, макар и да си мрънкам, че ми е студено и искам пролет да идва. Днес така се зарадвах на снега, нищо че ми отне 1 час пътуването до вкъщи. А и няколкото автомобилни разходки из Шатите /е, не сме обиколили много, ама ми е достатъчно/, ме убедиха, че извън големите градове тук си е село /без да се обижда някой, моля/. Аз като човек винаги живял в голям град, нещо не се чувствам добре на подобно място за по-дълго време. Бих се преместила само в друг голям град, ама то май голяма разлика няма да има. Иначе и мен Европа ме блазни, заради близостта с Бг, но пък и друг език не ми се учи.

Невидимо дете, знам че си го чувала много пъти, но е самата истина, че децата много бързо се приспособяват и езика научават. Моите бяха на 4г. и 2г когато пристигнахме. Половин година по-късно тръгнаха на детска градина. Нямаха никакъв проблем там. Все пак трябва да призная, че имаше 2 българки учителки и 3-4 българчета.  Но все пак всички говореха на английски ез. . Бързо прихванаха.

Американците много общителни по мое наблюдение и араби. Руснаци, българи, индийци, китайци и др. азизтци са ми леко темерутести. Това мои наблюдения.

Същото е и моето наблюдение.

Миме кажи сега как се чувстваш в къщи да си гледаш бебето? Диди как реагира на малката? Планираш ли да си постоиш в къщи по-дълги, или ще трябва да се връщаш скоро на работа?

Някакви си 10 страници ни делят от новата тема. Ако се хванем сериозно, ще я изпишем за 2 дни, а момата на янажар да почака още малко.

Мис Нели трябва да ти благодаря за полезните козметични съвети които даваш. Пазя си съветите за боядисването. Днес ми пристигна боята на Редкен ЕQ която си поръчах миналата седмица. Сега остава само успешно да я смеся с девелопера и да се получи нещо свестно. Прочетох, че се смесват равни дози, т.е едно шишенце боя с толкова девелопер. Нали е така, изкажи се компетентно преди да съм се оплескала. Laughing

# 576
Аз пък искам да намеря плейгрупа, в която да ходим с детето да играе и толкова. Не желая да ме занимават с мaмс найт оут, семейни проекти и прочие инициативи. Не изпитвам никаква необходимост от общуване с други тукашни майки извън времето на плейгрупата. Имаме различни интереси и мнения за това как се гледа дете и ми писна да дъвчем всеки път едно и също.

При мен пък се получава, че колкото по-дълго съм в Чикаго, толкова повече го харесвам и не искам да се местя. В началото много исках някъде на топло и различно. Сега не си давам даже и студената Чикагска зима, макар и да си мрънкам, че ми е студено и искам пролет да идва. Днес така се зарадвах на снега, нищо че ми отне 1 час пътуването до вкъщи. А и няколкото автомобилни разходки из Шатите /е, не сме обиколили много, ама ми е достатъчно/, ме убедиха, че извън големите градове тук си е село /без да се обижда някой, моля/. Аз като човек винаги живял в голям град, нещо не се чувствам добре на подобно място за по-дълго време. Бих се преместила само в друг голям град, ама то май голяма разлика няма да има.

Как добре те разбирам.  Hug

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 01:58 от Solley.

# 577
irka 1:1  ако е близък или по-тъмен от ествествения цвят, 1:2 ако ще се изсветлява (но предполагам няма това да правиш с точно тази боя). И най-добре първо капка от едното със капка от другото и тест на кичур, да видиш дали ти харесва цвета.

# 578
...извън големите градове тук си е село /без да се обижда някой, моля/.

И не само тук. Wink

Терминатор, и http://www.museumofglass.org/  e интересен, ако още не сте го посетили.

# 579
  • САЩ
Здравейте, момичета!
За първи път пиша при вас (все още от България) но през април ще заминаваме да живеем в Щатите. Съжалявам, че тръгвам направо с въпрос, но от няколко месеца ме чопли и не мога да намеря спокойствие. Синът ми ще е току що навуршил 3 години, тук ходи на градина и мисля там също да фо запиша (ще живеем в Маями). Много се притеснявам за това той как ще приеме чиждия език и за това, че никой няма да го разбира и той няма да разбира какво му говорят. Той е страшмо контактен, устата му не млъква и си вкарвам филми, че ще се травмира, ще спре да говори и няма да може да се адаптира. Може ли някой да сподели опит, за колко време ще се "впише" в обстановката?
Иначе малко за нас - съпругът ми е в САЩ от около 6 години, ние отиваме наготово, както се казва. Малкият ще е с братовчедите си, но те са по-малки от него и са си родени там. Не говорят още много добре нито единият от двата езика, така че ми отпада и вариянта да го понаучи от тях английския. Стана малко дълго Simple Smile Поздрави на всички от Българя  Hug

Невидимо дете, не само че ще научи английски, ами в Маями може и испанския да усвои вие докато още се чудите на кой свят сте  Grinning Личен опит нямам (ние се борим нашия да научи българския), но приятели с дете на 5 години пристигнаха миналата година без детето да знае грам английски. Тръгна на градина по половин ден и лека полека си навлезе и вече е доста добре че дори с Алекс си говорят на английски като си играят, а аз се надявах на обратното  Tired

# 580
Благодаря за топлия прием, момичета  Hug

Терми, и аз съм стигнала до извода че си е до хората  Peace Някои хора просто не са заинтересовани да си разширяват приятелския кръг. Това съм го наблюдавала и при българи тук и при американци, и в двата случая е неприятно ако не ти отговорят на "чувствата" (на желанието за сближаване) Rolling Eyes Обикновено не е лично, не го приемай така  Hug

За плей групата - може тези майки да се познават по-отдавна, или да ходят по-редовно. При нас, примерно, сме 4 майки с бебета на почти еднаква възраст, които ходим от началото на есента и сме там почти всеки път и вече ходихме на плей дейт на друго място. Другите деца са по-големи и ние се отделяме от тях, за да не смачкат нашите тичайки Peace Има и други майки с по-малки деца, които се появяват от време на време, но тях не сме ги включвали , точно защото идват веднъж в месеца. Пък и те не са показали кой-знае-какъв интерес... Първия ден аз видях две от майките с момиченца колкото Кими, които явно си се познаваха и бяха дошли заедно, и отидох при тях да се запознаем. Така всеки път който дойде последен отива при другите (вместо да седи на другия край, примерно) и показва интерес към точно тази група. Ако цялата група е 20 човека е ясно, че ще се формират няколко по-малки групички и си харесай някоя, към която да се приобщиш, опитай се да ги заговориш ти и не чакай те да се сетят да те поканят  Peace

За местенето - леле, как ни се живее в Калифорния... Направо сърцето ме боли като се сетя за Ла Хоя и Сан Диего... ама няма изгледи скоро да ни огрее  Rolling Eyes Иначе всяка зима у Чикагци се засилва желанието за миграция на юг  Laughing

Я да ви питам - някой случайно да е сушил червени чушки на фурна? Дали стават като сушените на слънце? И изобщо дали ще станат  newsm78 Искам да ги ползвам за пълнене.

# 581
Американците много общителни по мое наблюдение и араби. Руснаци, българи, индийци, китайци и др. азизтци са ми леко темерутести. Това мои наблюдения.

Peace

Солей, тези теми са по- типични за нашенци, разбира се около мен. На последното БГ събиране преди месеци имаше много ауу-с, че още е кърмен и никога не е ял готова бебешка храна, бързо приключих  Laughing, но разбира се си е до човек. Виж с Едирка не си говорим за такива неща също Simple Smile Hug  Като ида в парка с мамите от нашия квартал никога не си говорим за гащи и манджи, а кога ще има забавления, какви посещения са замислили и къде, каква новост има из квартала- сейфти, спийд лимит и т.н. Канят ме момичетата, ама аз с моята работа и с режима на моя син съм...съботно- неделна само. Липсва ми контакта много и като порасне още малко малкия ще се възползвам от гърлс найтс аут и тн с удоволствие Simple Smile

На всички нови момичета: Добре Дошли  Hug

Заметресеня, бури не ме плашат хич и си ме дърпа към ширините на Миз. Чарлстън на Солей ми е голяма слабост тоже Simple Smile

Миме, честита месечинка на Емили!

# 582
Честита месечинка на Емили!

# 583
  • The QC to be!!!
И от мен, Честита Месечинка на Емили! Жива, здрава, красива и находчива да е.  Praynig

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 22:14 от Baby*

# 584
Мацки привет и благодаря   bouquet
Ирка в нас съм си 6 седмици неплатени, после ще работя на работа и от нас до юни планирам аз, ще видим какво ще кажат шефовете, тя моята работа е такава че мога да работя и по-дълго от нас  Wink тъй като планираме юни да пращаме Диди на детска градина целодневна, че в нас вече полудява Whistling на мен ми харесва да съм си в нас, но за съжаление ако искам(а аз искам) да си запазя работата  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт