136 sparkling ways to celebrate the Holiday Season in USA

• 30 746
  • 715
  •   1
Отговори
# 555
Според повечето хора, които познавам, Сан Диего е рая на земята. Аз не останах толкова очарована, но тия къщета около плажната ивица за по над 3 милиона са ...... нека не се заблуждаваме, прекрасно е там  Peace
В крайна сметка обаче, ако можехме да избираме със съпруга ми, бихме живели в България Simple Smile

Във всеки щат ще се намерят жилища за 3+ милиона.Не приемам обаче,че те са мерилна единица на пазара за имоти в дадена ериа.
И тук идва момента с хубавите къщи/що е то?/,грандоманщината,скромноста,показноста или казано иначе - всеки според чергата и възвишените си идеи.
С пари в джоба навсякъде е хубав живота.Дори и в България.

# 556
.....

С пари се поддържа и здраве, но не отношение на персонал и база. Не! Не е хуваво в България и с много пари.

# 557
Позволи ми да не се съглася с теб, сам да живееш и с колкото и пари да имаш, никъде не е хубаво! А относно грандоманщината, тя е в Тексас (по справка от HGTV Grinning), в никакъв случай в СД, там къщичките са малки и спретнати, просто са на точното място.
Терминатор, що така за Сиатъл?
Чакам лавата да ни залее, иначе тук е много хубаво, единственото нещо, което ме притеснява е липсата на приятели, познати, и то не толкова за мен, колкото за Боби.
Я да разискаме една друга тема, аз съм от скоро и не знам дали сте говорили по този въпрос. Забелязали ли сте друго отношение към вас, като към чужденци. Аз всячески се опитвам да намеря приятели на Боби и от 5 месеца ходя два пъти седмично в местната библиотека, уж да го социализирам. Ми никой не иска да си говори с мен'(повече от размяна на любезности), по принцип изглеждам нормално, нямам някакви видими, ужасяващи дефекти. Мислех си, че грешката е в мен, но се заговорих по темата с една приятелка тук, тя е констатирала същото. Сиатъл е най-шарения град, в който съм била, има хора от целия свят и не са отделени по кварталчета "ала чайнатаун", ами всички живеят заедно.

# 558
  • The QC to be!!!
Terminator по начина по който задаваш ?са, не, не ми се е случвало. Аз не съм от най-приказливите Crazy и ме дразни по някога да си говоря просто празни приказки. Моето наблюдение е, че Американците това много го обичат, а мен ме дразни. Та аз имам точно обратното усещане на твоето. На тях им е като, че задължение едвали не да имат social conversation без значение на темата, но най-често времето.  Joy

И като е таква смесица където сте, наблюденията ти от определена среда ли са, или?

# 559
Празни приказки и с мен си говорят, но всички вече си ходят на плей дейти, пък аз колкото и да се опитвам-нъцки. В групичката иначе са американки, мексиканки и азиатки, съответно са по няколко и се организират на групички, пък аз съм си свободен електрон Sad

# 560
 И аз като Baby. Американците много общителни по мое наблюдение и араби. Руснаци, българи, индийци, китайци и др. азизтци са ми леко темерутести. Това мои наблюдения.

# 561
  • USA
Терминатор, покани ги ти на плейдейт. Не вярвам да ти откажат. Аз нямам проблем да си общувам с който и да е на площадката, но нямам и голямо желание. Но аз си имам среда, детето - също.

# 562
Пък и българите сме едни, отидохме на една бг среща тук...те всички си се организират по групички, които си се познават и тотално игнорират пришълци (това не само тук и във Финикс го забелязах сред хората на наша възраст, по-възрастните са значително по-отворени), заприказвах се с една баба с бебе около Боби, като й казах, че живеем в по-беден квартал ме изгледа все едно съм чумава  ooooh! Аз затова си драпам толкова за Бг, поне мама, тате и сестра ми са там Simple Smile

# 563
  • The QC to be!!!
Terminator 1 съвет - да не ти пука толкова. Ще се интегрираш, и може да се окаже, че това приобщаване ще е по лесно не сред Българи.  Peace Не съм изпитвала отношението което ти си усетила, но предполагам би ми било неприятно също, но не би ме държало за дълго.

# 564
Терми, като не става с майките на стори тайма, пробвай някоя плейгрупа - на meetup.com сигурно има, или гугълни mom's group in seattle или квартала. Аз съм се оплаквала в чужбинската, че пробвах няколко плейгрупи, преди да намеря "своята". Точно като теб се чувствах - уж всичко наред, ама накрая те си правят плейдейтове, излизат семейно с мъжете, а мен не ме отразяват. Бях започнала сериозно да се чудя дали майчинството не ме е бъгнало дотам, че да не мога да създавам елементарни контакти.

# 565
Терминаторке, не се отчайвай, не сте от толкова много време тук, ще си намериш другарчета Simple Smile
Изисква време и не малко усилие, разбирам как се чувстваш, но я по-оптимистично, йелоу стоун, вулкани.. нИдей така Crazy то ако вземе да гърми няма да сме само ние, СФ и СД на на същата огнена линия Laughing

# 566
Терминатор, пробвай в кварталните площадки и паркове. Във Финекс така си намерих среда, с една майка се сближих и това бе достатъчно да започнат да ме канят за бук клъб, кино, плейдейтс, вечери и т.н. Това бе най-социалната ми година откакто съм по майчинство. Сега се сближих с две колежки на мъжа ми, по-рядко се виждам с тях, тъй като работят фул тайм, но се опитваме поне веднъж в месеца да правим нещо заедно. От скоро започнахме да се виждаме извън работно време с колега на мъжа ми и семейството му. С майките от парка, училище и спорт на сина ми си говорим, но за момента това ми е достатъчно.
Зависи от хората, а не от това, че сме чужденци.
Следващият път като сме по вашият край, ще организираме нещо. Hug

# 567
Благодаря ви на всички за съветите  Hug
Скоро я установих тази аномалия, затова ми е все още малко криво Simple Smile Ще пробвам всичко гореизброено Simple Smile
Гаргамелчо, подлудиха ме с тази 2012, само това е по нешънъл джиографик, не знам дали сте заглеждали, обаче то не бяха мега бури, земетресения, вулкани, зомбита, потопи, извънземни и т.н. и т.н. Иначе знам, че и Калифорния заминава, мъжът ми ми е разказвал, че по принцип от 50тина (а може и повече) години чакат мега земетресение, което щяло да прати половин Калифорния на дъното на океана, та много се бях стресирала, когато удари Япония. Разказвал ми е каква им е била подготовката в училище, при евентуално земетресение -криене под масата, ако нападнат комунистите-пак същото-под масата Simple Smile))))
Бенсън, ще ви чакаме, Такома е супер, имат прекрасен зоопарк Simple Smile

# 568
О, кореняците калифорнийци съм ги признала за велики непукисти на тема земетресения. Помня преди няколко години удари едно, къмто 4 по рихтер да е било. Аз работех на 30 и някой си етаж, а знаете на високите етажи по се усеща и сериозно ни разтресе. Всичко завибрира, изпаднаха няколко книги от етажерките, "пришълците" всички подскочихме като ужилени, а местните вдигнаха по едно око от бюрата, казаха "а, земетресение" и продължиха да си работят  Whistling. Реално не беше сериозно земетресение, нямаше ни щети, ни наранени, ни нищо, но за мен да започнат да падат книги беше знак за началото на апокалипсиса.

# 569
Здравейте, момичета!
За първи път пиша при вас (все още от България) но през април ще заминаваме да живеем в Щатите. Съжалявам, че тръгвам направо с въпрос, но от няколко месеца ме чопли и не мога да намеря спокойствие. Синът ми ще е току що навуршил 3 години, тук ходи на градина и мисля там също да фо запиша (ще живеем в Маями). Много се притеснявам за това той как ще приеме чиждия език и за това, че никой няма да го разбира и той няма да разбира какво му говорят. Той е страшмо контактен, устата му не млъква и си вкарвам филми, че ще се травмира, ще спре да говори и няма да може да се адаптира. Може ли някой да сподели опит, за колко време ще се "впише" в обстановката?
Иначе малко за нас - съпругът ми е в САЩ от около 6 години, ние отиваме наготово, както се казва. Малкият ще е с братовчедите си, но те са по-малки от него и са си родени там. Не говорят още много добре нито единият от двата езика, така че ми отпада и вариянта да го понаучи от тях английския. Стана малко дълго Simple Smile Поздрави на всички от Българя  Hug

Общи условия

Активация на акаунт