136 sparkling ways to celebrate the Holiday Season in USA

• 30 722
  • 715
  •   1
Отговори
# 615
хаха, мое наблюдение, не се е оплакало детето, но на мен ми беше супер странно колко тихо и мудно вървеше деня им.. Съгласна съм че имат нужда от даун тайм за 10 часа но те са там само 2 и половина, като половинката е рисес.

Просто очаквам да има повече енергия в процеса , това е. А може би до голяма степен завиждам на умението на даскалицата да шепти по цял ден и въпреки всичко децата да седят мирно по 8 минути!! щото, да, засича ги и ни държи ъпдейтед във всеки нюзлетър;)))

и да, очаква се да си сложат ръцете на чина и главата легнала върху ръцете, няма ровене в уши, почесване и т.н.. за говорене или въртене на стола получаваш жълт чип, ако вече си на жълт, червен и бележка до родителите.

Сега питах В. какво и е най-интересно в училище и отговора беше стъди бъдис (когато отиват в съседния клас и правят нещо заедно с по големите деца) само че не искала другата учителка защото била баба;)))) да и имам критериите..

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 05:20 от Гаргамелчо

# 616
  • Чикаго / София
Гаргамелчо тази учителка как успява да постиге това? Винаги съм се чудила! Simple Smile Иначе в нашите класове са м/у 16-20 деца. Но в К и 1ви клас са по 2 учителки.  Сега питах щерката какво правят като са готови, каза ми, че си четат, ама тя е 2ри клас. Малката ми каза, че просто си чака да свършат и останалите. Така че явно си е практика. Нека почиват децата. аз си спомням едно време бързах все да свърша първа, та да мога да зяпам безцелно през прозореца или просто да си мечтая нещо безцелно.

Иначе опит с хоумскулване нямам.

Идеите ви ми харесаха. Сега ще обмисля какво да е, и ще дам отчет след събитието тази седмица. Ако някой се сети нещо друго да  се чувства свободен, да сподели идеи.

Анет какви са тези бонбони от овесени ядки?

# 617
Ирка, аз не обичам тиква, затова в нашата къща тиквеникът се прави от настъргани ябълки. Може да ти свърши работа като вариант.

Разказът за децата с глави на чиновете ме уби. Двайсет и пет така да ги хипнотизираш - това е висш пилотаж в учителстването, не е шега работа.  Laughing

# 618
  • The QC to be!!!
Home School, личн опит не. Но имах 3ма колеги които го правеха заедно с половинките си. При 1 от случайте, майката е в къщи до към 130, до тогава се занимава а детето, таткото се прибира в 2 и продължават. В другите случай все майките се занимаваха. Като 1 от майките така беше отгледала 2, вече в колеж, и 3тото сега стана на 16 години. И то е по същият път. От тях съм чула, че никак не е трудно. Има си програми, има онлайн хелп както и по тел. може да се консултира. Всичките ползваха същата система. Име не ме питайте, но мога да запитам ако е толкова важно.

# 619
Гаргамелски, тази даскалица е факир  Grinning Малко дисциплина не вреди, най-малкото се научават, че има места и моменти със строги регулации. Когато аз преподавах (на 8 кл.  Mr. Green) единствената мярка работеща бяха наказателни диктовки и преводи, безмислостно оценявани, а не е като да нямах и жълт и червен картон, но файда от тях минимална...

Терминаторче, чудех се дали да ти го напиша, та все пак да ти дам и гледната точка на някой, който страшно мрази някой да се сближава с него на основание "имаме деца на една възраст" или "и двете говорим бг и знаем какво е чалга". Еле пък да очаква да ми влиза в къщата  Crossing Arms Струва ми се огромна загуба на време и енергия общуването с хора с които нямаме никакви общи интереси освен наличието на деца или общ език. За децата си има детски градини, площадки, паркове, библиотеки, класове по балет, етц. Естествено бъбря пространно на общи теми и любопитствам нахалничко за начина по който е прието при тях да се гледат деца. Обаче повече от това - мерси! Категорично давам да се разбере, че има граница...

(също така ми е драго да се сближавам с хора, с които е интересен разговора, независимо от наличието на деца или не; обаче това е друга тема )

А за твоя проблем - а ти правила ли си плейдейт у вас?

# 620
irka,рецептата е от форума,но идеята е дребни ов.ядки,мед или агаве или мейпъл сироп или каквото подобно имаш,ядки смлени (или без ако има опасност от алергии),кокос може,какао,смлени сухи плодове-каквото се сетиш и се яде сурово.АКо не е достатъчно лепкаво-капка-две мляко.Седи в хладилника да се стегне,правиш топчици колкото орех,овалваш в косос или спринкълс или подобно и си готова.Децата ги правят почти на всеки плейдейт у дома,голям готварски хит са.
*
това с главите на чина го има и при нас по време на т.н.почивка от 1 до 1.30 за К децата,преполага се че спят  newsm78
*
за интересуващите се- пуп-ът на дете хранено по бг модел(маджи/без месо) е по-пастовидно,по-често и по-немиришещо сравнено с мак-н-чийз от кутия и хотдогс.Лелята в петък само дето сравнителен аназлиз с флоу чарт не ми спретна,тревогата и за л... на Сами продължава с бясна сила Laughing

# 621
Гаргамелчо, ако нямаш нищо против религиозните училища за тази възраст, може да разгледаш католическите. По-евтини са от монтесори, но за тях е важно доброто образование. Сина ми ходи втора година на такова и сме доволни. Миналата година за 10деца бяха две учителки, тази-в различно училище са пак две за 18 деца. Религиозната тематика се изчерпва в молитва за храна, в сегашното ги водят веднъж в месеца на масс, в другото нямаха тази практика. Не знам как точно запълват всяка минута, но детето с желание ходи на училище, щастлив е там и знае pledge of allegiance. Simple Smile
При нас за рестинг тайм носим хавлиени кърпи и имат матраци.

Ирка, мексиканските сладки на Танита стават за 5 минути, 30 броя, това ако не сте nut free училище.

# 622
Привет ние вчера ходихме на Preschool Fair
Ще се почва и нашата одисея с училището от юни  Mr. Green имат щатска програма, по която прискула е фрии да билингуал Mr. Green най-накрая и за нас нещо фриии  Joy

# 623
  • Чикаго / София
Миме, браво на вас. Дано попаднете на хубави уителки и на Диди й хареса уилището.

Анет мерси за рецептата и на двете места.

Бенсон нът фри трябва да са.

# 624
 Ирка,  бисквитена торта.

# 625
Ирка, ако е  nut-free училището трябва и кокоса да се избягва, защото според ФДА е nut и изискват да се обозначава на продуктите като такъв. Освен това е и алерген, макар и по-слаб от някои от другите.  Аз обикновено за такива случаи правя сладкиш "негърче" като му имислям някако друго име за пред хората + че трябва да се замени и поръсването с кокос.

# 626
Хайде и аз да се включа
1. АП, да ти е жив и здрав Крис и по- палав от Гелето Embarassed
2 . Руми, няма се даваш , на всеки се случва да има болни деца. Плами, е факир да се разболее петък срещу събота, как го прави, и аз не знам Rolling Eyes
3. Приятели имаме,  проблема е в работния ми график така, че трудно можем да се видим пове4е от 1 път на месец. Имаме група е yahoo, google, facebook. Бубе, дай боже всеки му приятели от детство, леко завиждам
4. Ирка, подкрепям идеята за тиквеник, ама заменен с ябълка и леко сиропиран
5. И не на последно място, Drunk за Интернет познанство. Ей на пресен пример , откъде щях да науча за този сладкиш от овесени ядки , ако не беше Анет. Всичко купено, утре ще го правим с Пухкавел. Анет, докара ме до смях на работа с номер 2 на Сами, да ти е жив и здрав
6. Да отпочивате хубаво утре, че пак празник  bouquet

# 627
Извинявам се, че нахлувам в темата ви. Имам нужда от малко информация.

С мъжа ми обмисляме преместване в Щатите. И друг път сме живяли там и сме наясно с обичайните заподозрени, като квартири, работа и т.н. Сега обаче имаме две дечица, както си личи от подписа ми и градините и изцяло живота с деца са ни изключително непозната материя, що се касае до Щатите. Наясно съм, че няма един универсален отговор и зависи в кой щат ще се паркираме, затова моля мамите с опит в МА, НЙ и НВ да се включат ако могат с малко инфо.

Ако знаете и къде сама бих могла да си потърся и да чета, също ще съм много благодарна.
 Hug

Ще преглеждам темата, но ако може на ЛС, ще ми е много по-лесно.  Hug

# 628
Градини в НЙ-над 700$ на месец. Ако имаш други конкретни въпроси и мога да отговоря съм насреща.

# 629
Преди няколко дена стана дума за двуезичността на децата (сигурна съм, че е дискутирано много и преди това), но имам една чуденка:

Ако се набляга на българския вкъщи дали ще пострада богатството на английския речник по-късно?

Виждала съм двуезични мексиканчета, които уж говорят и двата езика, но английският им е посредствен. Момченцето на едни приятели българи също уж е двуезично, но имаше проблеми с английския в училище - все едва едва креташе... Аз искам дъщеря ми да може да си говори с роднините в бг, но мисля, че за нея е много по-важно да има повече от добър английски - все пак се предполага, че тук ще учи и живее. В този ред на мисли ми се иска да и чета книжки и на английски, но пък така май още повече ще намалеят шансовете да научи някакъв български (било то и само разговорен).

Какво мислите по въпроса  newsm78 Ще се радвам ако споделите и лични наблюдения  Peace

Общи условия

Активация на акаунт